Bas, ne moze nas ovako u neizvjesnosti drzat
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ponovo iste priče. Ako neko sa parama želi da dođe u klub, onda taj neko želi i da donosi odluke. Mi nismo klub koji će tako olako nekome prepustiti donošenje odluka. Ljudi koji vode klub već godinama, decenijama, razmišljaju po principu - donesi ti pare, ali se ništa nećeš pitati jer nikom ga ne damo. Shvatam ja i njih, ulog je ogroman i niko ne želi na sebe preuzeti toliki rizik, a rizik je da ta priča ne uspije i imaćemo klub u kantonalnoj ligi.
Čak i ako se to u međuvremenu promijenilo, sve to treba staviti na papir i definisati odnose, što je mnogo lakše reći nego uraditi.
U komšiluku imamo savršen primjer jedne neuspješne priče koja je progutala desetine miliona i nije donijela ni blizu toliko.
Ja u ovom trenutku ne vidim kako bi bilo kakvo ulaganje u Želju donijelo povrat investicije u nekom skorijem periodu, možda na duže staze, sa kampom bi ta priča imala smisla. Prvi tim je rupa bez dna, da sad upumpaš 5 miliona, ponovo ne bi bio konkurentan za titulu.
Čak i ako se to u međuvremenu promijenilo, sve to treba staviti na papir i definisati odnose, što je mnogo lakše reći nego uraditi.
U komšiluku imamo savršen primjer jedne neuspješne priče koja je progutala desetine miliona i nije donijela ni blizu toliko.
Ja u ovom trenutku ne vidim kako bi bilo kakvo ulaganje u Želju donijelo povrat investicije u nekom skorijem periodu, možda na duže staze, sa kampom bi ta priča imala smisla. Prvi tim je rupa bez dna, da sad upumpaš 5 miliona, ponovo ne bi bio konkurentan za titulu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Za pet godina pitat cemo se jel kod njih uspjesna ili neuspjesna prica.
Oni su klub politike, mafije, nije ni cudo sto ne mogu da se odlijepe. Ali ovim tempom ce za pet godina imati 4-5 trofeja, a mi 0.
Mi ako ovako nastavimo nama ne gine kantonalna.
Pretprosla nam je uzasna bila, prosla solidna, a i ova ako se po jutru dan poznaje slicna pretprosloj sezoni. Preveliki troskovi, a rezultati nula. Pojacanja koja vec sad trebamo otpustiti i dati sansu juniorima jer ce ucinak biti isti.
Trener koji veze nema, koji se zapetljao izmedju odnosa roditelja, menadzera, navijaca, uprave, sebe samog.
Oni su klub politike, mafije, nije ni cudo sto ne mogu da se odlijepe. Ali ovim tempom ce za pet godina imati 4-5 trofeja, a mi 0.
Pretprosla nam je uzasna bila, prosla solidna, a i ova ako se po jutru dan poznaje slicna pretprosloj sezoni. Preveliki troskovi, a rezultati nula. Pojacanja koja vec sad trebamo otpustiti i dati sansu juniorima jer ce ucinak biti isti.
Trener koji veze nema, koji se zapetljao izmedju odnosa roditelja, menadzera, navijaca, uprave, sebe samog.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Mi bi da osvojimo titulu ali nemamo para za igrače. Hoćemo grupne faze igrat ali ne možemo proći Kopera kojem Viking 7 komada zabije, kontamo Čeferin će nas zovnuti da igramo eto onako. Dosadilo nam bit prosjek ali nećemo vlasnika s parama, kontamo doći će Rashford besplatno igrati da nas pogura. Eto onda ako i hoćemo vlasnika nek on dadne pare a mi ćemo odlučiti šta ćemo s njima..Pa nije niko budala. I ja sam sve ove godine bio protiv vlasnika i ponosan bio na to što smo mi udruženje građana ali dop.izdio mi je više ovaj prosjek i da gledam borbu svaki vikend protiv raznih Radnika, Posušja, Rudara itd. Hoću starog Želju, hoću titule, hoću da izbacujemo Ferencvaroš i napadamo Standard. Ali za sve to treba vlasnik, jer i naši konkurenti imaju nekog iza sebe. Vrijeme je da se prilagodimo, vrijeme je da damo šansu nekome ko će uložiti u nas i pokušati vratiti svoje pare nazad, ko će pogurati izgradnju kampa jer ovaj OP je takav da bolje da ga i nemamo. Promjena je neophodna.
Grupa iznad svakog pojedinca.
-
- Kontakt:
Nije u pitanju nikakav rizik, nego sto bih ja tebi dao nekretninu od xy miliona da bude kod tebe kada može biti kod mene, a ko zna šta budućnost nosi. Što se tiče komšiluka lahko je provjeriti, napisah maloprije ljudi će za 7-8 godina imati izlaznih transfera preko 20 mil.€, ili ti 40 miliona BAM, možda je to za tvoj pojam nespješno, ali za bh fudbal nije. Kada im je Mirvić stigao u klub 2021 godine tim im je vrijedio oko 3 mil.€, sada nakon 4 godine vrijedi preko 12 mil.€. I znaš šta, ako se ovdje bude kenjalo i mudrovalo komšiluk će ti za par godina vrijediti preko 20 mil.€, dok će tebi na klubi sjediti vjerovatno Mulalić, a prve vedete na terenu biti Radovac i Krpić. Željo je po svemu morao biti pionir i predvodnik ovoga što je postalo Sarajevo, pametni ljudi su prije 15 godina predlagali, tada se s tim stvarima sprdalo, sad spasavaj kako znaš
Daj Bože 
Više mi je prosjeka i mediokriteta preko glave

Više mi je prosjeka i mediokriteta preko glave
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Raja nikad nervoznija nije bila kao sad protiv Radnika.
Tacno vidis da je ljudima dokurcilo ovo tavorenje.
Pitari se rijesili 10 godina mladjeg Radovca, a nama danas najbolji vezni u ekipi.
Tacno vidis da je ljudima dokurcilo ovo tavorenje.
Pitari se rijesili 10 godina mladjeg Radovca, a nama danas najbolji vezni u ekipi.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Eto Pehlivanović sve rekao u intervju sto se danima pise po forumu..
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Ideju o ulaganjima i strateškom partneru, dao je Vukotić, prije desetak godina, tad su pričali kako je lud, niko nije htio ni da čuje jer gdje će se Željo prilagoditi tome, mi smo radnička klasa, nikom te ne damo. Da smo pogriješili, reći će podatak da mi od tada, 2015. godine, imamo samo jedan kup.
Pehlivanovic je ovdje 200% upravu.Dajem Adžemu podršku, ali ne može mu niko pomoći ako on sam sebi ne pomogne. Mislim da bi se te društvene mreže trebale smanjiti ili skroz ugasiti. Ima Željo svoju stranicu. Šta će trener pričati s navijačima?", jasan je Pehlivanović
Treba mu (ne smanjiti) vec ukinuti sve drustvene mreze ! bar dok je trener Zelje.
https://****.ba/sport/nogomet/ ... Hqs-tD62Pw
Pehli sjajan, potpisujem svako slovo.
Sto posto sam siguran da iza ovog intervjua stoji neka ozbiljna priča, jer ne može me niko ubijediti da se novinar sam sjetio i zvao ga za intervju.
Pehli sjajan, potpisujem svako slovo.
Sto posto sam siguran da iza ovog intervjua stoji neka ozbiljna priča, jer ne može me niko ubijediti da se novinar sam sjetio i zvao ga za intervju.
-
- Kontakt:
Pa je li vi stvarno mislite da ima ijedna budala koja bi investirala u klub čiji je trener Admir Adžem, tiktoker i fejsbučar.
To je isto kao da očekujete apple ili google da dođu u RS i investiraju da gledaju Dodika kako mlati mikrofone za govornicom.
To je isto kao da očekujete apple ili google da dođu u RS i investiraju da gledaju Dodika kako mlati mikrofone za govornicom.
Pa kad preuzmu klub, naravno ako preuzmu mislis da je tesko otkaz dati?Manijakdolopate je napisao/la: ↑30 jul 2025, 02:37Pa je li vi stvarno mislite da ima ijedna budala koja bi investirala u klub čiji je trener Admir Adžem, tiktoker i fejsbučar.
Fk Željezničar.
zeljovolimte je napisao/la: ↑29 jul 2025, 23:52Za pet godina pitat cemo se jel kod njih uspjesna ili neuspjesna prica.
zeljovolimte je napisao/la: ↑29 jul 2025, 09:15
Trebao je gurati Jaganjca? Covjek se ponasa ko da je noge presadio sad, a ne prije tri godine.
Nije ni izgubio puno, mislim Zrinski samo?
A sljedece sezone sa Gasalom, Subasicem Evropu izborio. Pazi otjeran jer je izgubio od Veleza 1:0 gdje smo daleko bolji bili. Dovedemo Basica, on izgubi na Grbavici (sto se Edisu rijetko desavaalo) i damo mu podrsku..
Sa istim Basicem smo sramote dozivljavali, doveo nas u borbu za opstanak nakon sto je prosao pripreme. Navaljao Turanjanine, Russtemovice, Al Jabera na klupi drzao.
Zar nisi ti na strani Adzema?zeljovolimte je napisao/la: ↑28 jul 2025, 00:28Nije do njega, generalka bez U21 igraca.
Eric suspendovan
Lagumdzija se povriejdio
Pejic nema papire
-
- Kontakt:
Kakva crna strana i sta ce meni to u zivotu? Probam pisati objektivno, jer do njega nije ako mu neko ne registruje igraca..V3rtigo je napisao/la: ↑30 jul 2025, 07:55zeljovolimte je napisao/la: ↑29 jul 2025, 23:52Za pet godina pitat cemo se jel kod njih uspjesna ili neuspjesna prica.
Trener koji veze nema, koji se zapetljao izmedju odnosa roditelja, menadzera, navijaca, uprave, sebe samog.zeljovolimte je napisao/la: ↑29 jul 2025, 09:15
Trebao je gurati Jaganjca? Covjek se ponasa ko da je noge presadio sad, a ne prije tri godine.
Nije ni izgubio puno, mislim Zrinski samo?
A sljedece sezone sa Gasalom, Subasicem Evropu izborio. Pazi otjeran jer je izgubio od Veleza 1:0 gdje smo daleko bolji bili. Dovedemo Basica, on izgubi na Grbavici (sto se Edisu rijetko desavaalo) i damo mu podrsku..
Sa istim Basicem smo sramote dozivljavali, doveo nas u borbu za opstanak nakon sto je prosao pripreme. Navaljao Turanjanine, Russtemovice, Al Jabera na klupi drzao.Zar nisi ti na strani Adzema?zeljovolimte je napisao/la: ↑28 jul 2025, 00:28Nije do njega, generalka bez U21 igraca.
Eric suspendovan
Lagumdzija se povriejdio
Pejic nema papire
Jebu mi zivce zadnjih 10+ godina i da nekog podrzavam.
Ovo tavorenje, zavaljivanje kluba, uzasne odluke uprave, sta da podrzavam.
Dovedu Simonija, Vinija zimus ljudima objasnjavam da od njih nema nista, vidi svako ali jok daj placaj doprinose, plate, premije, stanove.
Sad dovedes Jaganjca na posudbu uz obavezi da mora imati minute neke (covjek nista bolji nije od Vucenovica).
Pustis Galica, Dangubica (skuplje platis holandeza), Lausevica, dovedes skuplje ublehe koje ce imati gori ucinak u Zelji i to se vec vidi sad.
I dovedes i sad bespteebno Garcevica, Ibrahima, saljes ih po posudbama. Pa imali smo Efendica kojeg saltas po posudbama vec, valjda malo trosimo.
I kazu nemamo para. Kako ces ih imati?
Na cijoj strani da budem?
-
- Kontakt:
Velika borba vlada ko ce preuzeti klub.
Ocito je da se pojedinci nisu dovoljno nakrali i ostetili Zeljeznicar, pa sve sto njih iskljucuje probaju stopirati.
Ocito je da se pojedinci nisu dovoljno nakrali i ostetili Zeljeznicar, pa sve sto njih iskljucuje probaju stopirati.
Hoce li se ti famozni pojedinci ikad spomenuti imenom i prezimenom? Preko deset godina nismo titulu uzeli radi losih odluka i vodjenja kluba. Dajte vise cemu sutimo dok nam se klub pretvara u prosjek neki. Zadnjih 11 sezona imamo isto trofeja kao Olimpik, Radnik i Velez (Koji je jos uz to bio u federalnoj 3/4 sezone?) Jesmo li vise normalni?
-
- Kontakt:
https://r.adiosarajevo.ba/sport/nogomet ... sno/599587
Ne pamtim kad je neko ovako direktno i decidno rekao neke stvari. Pehlivanovic je rekao sve ono sto misli vecina navijaca.
Adzem ako ovo ne prihvati kao dobronamjeran savjet onda tesko da ce dugo ostati nas trener
Ne pamtim kad je neko ovako direktno i decidno rekao neke stvari. Pehlivanovic je rekao sve ono sto misli vecina navijaca.
Adzem ako ovo ne prihvati kao dobronamjeran savjet onda tesko da ce dugo ostati nas trener
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Paromlinac, seha77 i 37 gostiju.