Ako je Njemacki uzimao morao je se odjaviti,jer je dvojno tek uvedeno prije par godina a ja kako znam vodio se uvijek kao Njemacki igrac.
Sto znaci ako je prvo nas imao pa Njemacki ima pravo igrati za BIH
Ako je Njemacki uzimao morao je se odjaviti,jer je dvojno tek uvedeno prije par godina a ja kako znam vodio se uvijek kao Njemacki igrac.
Posto je rodjen gore i citav zivot zivi gore, cisto sumnjam da su mu roditelji kada se rodio odmah ganjali nase papire, pa onda poslije da ih mijenjao u njemacke...ma da bih volio da grijesim...posluzio bih definitivno rotaciji...lumani je napisao/la: ↑30 jul 2025, 15:47Ako je Njemacki uzimao morao je se odjaviti,jer je dvojno tek uvedeno prije par godina a ja kako znam vodio se uvijek kao Njemacki igrac.
Sto znaci ako je prvo nas imao pa Njemacki ima pravo igrati za BIHKod Garze je suprotno .
Džaba ja objasnih da zakon nema nikakve veze sa nekim ko po rođenju ima roditelja sa drugim državljanstvom. Taj je i prije 50 godina i danas mogao imati oba pasoša.Vaya je napisao/la: ↑30 jul 2025, 15:45Svi ti tvoji prijatelji oba pasosa mogli su da imaju u zadnjih godini dana...do tada mogli su imati samo jedan od njih...Muumii je napisao/la: ↑30 jul 2025, 15:37Nije tačno, mnogi moji prijatelji koji su rodjeni u Njemačkoj imaju oba pasoša. Govorim o ljudima rodjenima 90-ih.Vaya je napisao/la: ↑30 jul 2025, 14:46
Sefe, sta ne razumijes? Do prije godinu dana Hitler iz groba da je ustao, nije mogao pored njemackog pasosa imati pasos bilo koje druge drzave na svijetu!!! Sta ti nije jasno oko toga?
Sto se Djedovic odrekao naseg drzavljanstva 2014, da dobio njemacko i da bi se u Bajernu vodio kao domaci igrac? Sto nije pored njemackog, kojeg su mu sredili u Bajernu zadrzao i nase drzavljanstvo i nastavio igrati za nasu reprezentaciju normalno, a kada ode u klub, da se u Njemackoj onda vodi kao Njemac?
Germany generally allows dual citizenship as of June 27, 2024, with the implementation of the new Nationality Law. This reform makes it easier for immigrants, descendants of Germans, and Germans living abroad to hold multiple citizenships.
Prvi put cujem za ovu opciju...kovacic je napisao/la: ↑30 jul 2025, 16:08Džaba ja objasnih da zakon nema nikakve veze sa nekim ko po rođenju ima roditelja sa drugim državljanstvom. Taj je i prije 50 godina i danas mogao imati oba pasoša.Vaya je napisao/la: ↑30 jul 2025, 15:45Svi ti tvoji prijatelji oba pasosa mogli su da imaju u zadnjih godini dana...do tada mogli su imati samo jedan od njih...
Germany generally allows dual citizenship as of June 27, 2024, with the implementation of the new Nationality Law. This reform makes it easier for immigrants, descendants of Germans, and Germans living abroad to hold multiple citizenships.
As well as German nationality, our child has had a second nationality since birth. Does our child have to choose between the two in later life?
No, as far as German law is concerned, if your child automatically had two nationalities at birth, he/she does not have to decide between the two at a later stage. Your child is therefore a permanent holder of dual nationality. In some cases, the law of the other country may however dictate a need to choose. You are asked to contact the competent agency of the other country in such cases (interior ministry or authorities or the foreign missions of the other country).
https://www. auswaertiges-amt .de/en/visa-service/buergerservice/faq/606854-606854?openAccordionId=item-606654-3-panel
Đedović se morao odreći pasoša jer se NATURALIZIRAO u Njemačkoj, nije se rodio tamo sa roditeljima iz Bosne. Tada bi zadržao pasoše.
Dakle 5 od top 13 ekipa za osvajanje je iz jedne grupe. Dobro se reklo odmah po žrijebu, najteža grupa bez dileme.
67.00.
Igrao je vec za nase U selekcije, ali nema kvalitet za A tim. Imao je solidnu trojku tad, ali daleko je to od potencijala za seniorske reprezentacije.DjaniTarik je napisao/la: ↑30 jul 2025, 19:18Ko je ovaj abdulah kameric ko da gledam ima zvijezdicu
3 Njemacka Liga kao sto je bio Samirov mali.DjaniTarik je napisao/la: ↑30 jul 2025, 19:18Ko je ovaj abdulah kameric ko da gledam ima zvijezdicu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.