FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
82
36%

Ukupno glasova: 229

Madafaka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Madafaka » 01 avg 2025, 19:00

Ocekivano, svako ljeto ista prica. Nemas napadaca koji ce zabiti zicere dok protivnici to rutinski rjesavaju.

Primili 4 gola od ekipe koja je u ponedjeljak navecer odigrala tesku utakmicu.

Ove dvije utakmice su pokazale da je nas glavni igrac momak od 19 godina. Igra se skroz raspala nakon sto je izasao, Zekic je trebao rizikovati i drzati ga jos u igri pa sta bude.

Imali smo pozitivan rezultat iz prve utakmice, nije bilo potrebe da Renan igra, bolje da smo podebljali vezni red.

Ne znam na osnovu cega se forsira Jovic, lik uopste nije igrac za prvih 11 pogotovo nakon kiksa u prvoj utakmici, nije trebao igrati sinoc.

Hoce li potpisati Kovacik? Beganovic je solidan bek za nasu ligu i nista vise od toga. Kupresak prema naprijed moze nesto uraditi ali je u odbrani propuh.

Slijedi povratak u realnost i 3000-4000 ljudi protiv Radnika. Otvoriti prvenstvo pobjedom i napasti titulu.

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 01 avg 2025, 19:19

Madafaka je napisao/la:
01 avg 2025, 19:00
Ocekivano, svako ljeto ista prica. Nemas napadaca koji ce zabiti zicere dok protivnici to rutinski rjesavaju.

Primili 4 gola od ekipe koja je u ponedjeljak navecer odigrala tesku utakmicu.

Ove dvije utakmice su pokazale da je nas glavni igrac momak od 19 godina. Igra se skroz raspala nakon sto je izasao, Zekic je trebao rizikovati i drzati ga jos u igri pa sta bude.

Imali smo pozitivan rezultat iz prve utakmice, nije bilo potrebe da Renan igra, bolje da smo podebljali vezni red.

Ne znam na osnovu cega se forsira Jovic, lik uopste nije igrac za prvih 11 pogotovo nakon kiksa u prvoj utakmici, nije trebao igrati sinoc.

Hoce li potpisati Kovacik? Beganovic je solidan bek za nasu ligu i nista vise od toga. Kupresak prema naprijed moze nesto uraditi ali je u odbrani propuh.

Slijedi povratak u realnost i 3000-4000 ljudi protiv Radnika. Otvoriti prvenstvo pobjedom i napasti titulu.
Jovicu sve najbolje, ali ovo sto si za njega napisao se slazem. Nije igrac za F. K. Sarajevo.

Slazem se onako realno da smo favoriti za titulu i kup, ali mi moramo promijeniti mentalitet da bi sve doslo na svoje, nije to lahko uraditi na ovim prostorima.

Sto se tice Zekica citam da je spreman pricati o svemu, ja smatram da ga treba pustiti da radi ovu sezonu a dalje cemo vidjeti.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 01 avg 2025, 19:27

Ma de bolan ljudi nemojte mlatiti praznu slamu. Sve znali prije revansa, sad sve znamo i nakon revansa, a prica skroz drugacija.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 01 avg 2025, 20:21

bice to sve dobro ako bog da

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 01 avg 2025, 20:50

ma realno u grupe nije bilo sanse da udjemo, tako da ispadanje ne treba gledati kao tragediju. da smo prosli opet Trnava, trosenje fizicki i mentalno igraca, zarada nista posebno jer cemo transferom Gulia zaraditi novac kao da smo u grupama igrali.
Ostaje zal sto smo se raspali, ali to je nas mentalitet trebat ce vremena da se izdignemo iznad toga.
Nas jedini prioritet treba da je liga i titula jer samo tako mozes uci u grupu.
Za vikend treba dobiti Radnika i krenuti putem titule.
Podrska treneru i igracima, druga sezona je tu sa ovim strucnim stabom, znaju sta ih ceka i kako da pripremaju ligaske utakmice. Igracki smo jaci nego prosle sezone tako da u ligi nema opravdanja za lose igre

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 avg 2025, 21:13

Šta bi bilo , kad bi bilo. Ne treba sada plakati, idemo dalje mnogo jače. Ovo je proces koji se ne može napraviti za 2 mjeseca, treba pružiti još veću podršku igračima, sš i upravi.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 01 avg 2025, 21:53

KosevoZove je napisao/la:
01 avg 2025, 18:41

u koliko je tekma ?
U 18:45 :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 01 avg 2025, 21:57

Idemo sad hladne glave, šta napisati.
Boljeg stručnjaka od ZZ ne možemo naći, ima fudbal u malom prstu. Šta fali, kontinuitet, pokrivenost na svim pozicijama.
Pozitivno,mislim da smo se većinom riješili škarta. Sad idemo igrati i vremenom popunjavati rupe u timu. Uz 1.-2. mjesto na zimskoj pauzi i dovođenje pojačanja da na svakoj poziciji imamo 2 kvalitetna igrača, a na DMC barem tri, tada možemo do kraja sezone ozbiljno uči u borbu za titulu i očekivati iskorak u Evropi. Ps: ako ode Guliša trebaju nam bar 2 igrača kvalitetna u napadu.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 01 avg 2025, 22:16

Kad god neko pomisli o promjeni trenera samo nek se sjeti ko nama dovodi trenere i kakve, pa ce mu biti jasno da su ovog doveli slucajno. Ne diraj nista, moze samo neki novi mirza doci.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 01 avg 2025, 22:29

Pa hoće li taj Kovacik . dokle je portugalac....

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 01 avg 2025, 22:39

Evo i ja hladne glave da nesto napisem, sinoc mi do zivota nije bilo, a kamo li do foruma...
Generalno, vrlo rijetko kritikujem, ali neka zapazanja od sinoc su me ostavila u velikoj nedoumici...

Masa ovdje forumasa su zamjerili covjeku na postu gdje proziva kondicionog trenera,a za mene je onaj post o fizickoj spremi sasavim na mjestu...
Gledam Kupresaka u 65 minuti, nema snage da pomogne stoperu i da zatvori krilo, Jovic vise trckara nego sto je sposoban ispratiti protivnika o Renanu u 40 minuti ne treba ni pricati...

Sve ovo me nekako podsjetilo na ekipu sa Mirzom gdje do 50 minute razaras protivnika, a onda nestanes sa terena kao balon od sapunice...
Nije ovo do Zekica, njegova postavka i tempo su na nivou evropskih klubova, ali je ocigledno da igraci to fizicki ne mogu iznijeti...

Druga stvar sto mi smeta, a i i na pressu prije tekme je Zekic ponovio stav kluba..."Svi igraci su na prodaju..."

U svakom iole ozbiljnijem klubu, svi igraci nisu na prodaju...

Samo ne zelim slusati onu patetiku, te liga je ovakva, ovo je kukuruz liga, te sudije i takve gluposti...

Ok, sve je to tako, ali daj se izdigni iznad te lige, stvori uslove da svaki igrac nije za prodaju...
Sa ovakvim stavom nikad nista se nece uraditi, jer da ti sam Kllop sjedi na klupi svakodnevna prodaja igraca bi i njega sprijecila da napravi bilo sta ovdje...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 avg 2025, 22:42

Vanja8 je napisao/la:
01 avg 2025, 22:39
Evo i ja hladne glave da nesto napisem, sinoc mi do zivota nije bilo, a kamo li do foruma...
Generalno, vrlo rijetko kritikujem, ali neka zapazanja od sinoc su me ostavila u velikoj nedoumici...

Masa ovdje forumasa su zamjerili covjeku na postu gdje proziva kondicionog trenera,a za mene je onaj post o fizickoj spremi sasavim na mjestu...
Gledam Kupresaka u 65 minuti, nema snage da pomogne stoperu i da zatvori krilo, Jovic vise trckara nego sto je sposoban ispratiti protivnika o Renanu u 40 minuti ne treba ni pricati...

Sve ovo me nekako podsjetilo na ekipu sa Mirzom gdje do 50 minute razaras protivnika, a onda nestanes sa terena kao balon od sapunice...
Nije ovo do Zekica, njegova postavka i tempo su na nivou evropskih klubova, ali je ocigledno da igraci to fizicki ne mogu iznijeti...

Druga stvar sto mi smeta, a i i na pressu prije tekme je Zekic ponovio stav kluba..."Svi igraci su na prodaju..."

Samo ne zelim slusati onu patetiku, te liga je ovakva, ovo je kukuruz liga, te sudije i takve gluposti...

Ok, sve je to tako, ali daj se izdigni iznad te lige, stvori uslove da svaki igrac nije za prodaju...
Sa ovakvim stavom nikad nista se nece uraditi, jer da ti sam Kllop sjedi na klupi svakodnevna prodaja igraca bi i njega sprijecila da napravi bilo sta ovdje...
+1

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 avg 2025, 22:59

visokohz je napisao/la:
01 avg 2025, 22:29
Pa hoće li taj Kovacik . dokle je portugalac....
Nismo prošli rumune, neće ni dolaziti.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 01 avg 2025, 23:01

Evo da i ja nešto kažem.
...i kad redaš ppraze...
Svi ste znalci menađeri treneri pič....materine a veze o fudbalu i treniranju nemate.
Aj zdravo, odo pojest doner.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 01 avg 2025, 23:02

Po meni najveci razlog ispadanja je preofanzivna formacija.
Da si imao jos jednog destruktivca kao Jattu oni ne bi kako treba golu prisli.
Na Kosevu smo isto zbog tog primili gol, stoper vodi loptu 50 metara.
Kyeremeh u gostima je bio igrac manje, samo je jednu loptu uzeo i pogubio se trceci gore dole, na Koševu je bio najbolji jer smo napadali.
Previse su se potrosili sa presingom, mislim da ono nije realno stanje kondicije, da si stao nazad u dupli blok ne bi se onako potrosili.
Da smo igrali u gostima kao sto smo igrali proslu citavu sezonu ne bi bilo problema, ali nazalost nismo imali igrace za to.
Zadnja izmjena: Pena, dana/u 01 avg 2025, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 avg 2025, 23:06

Vanja8 je napisao/la:

Vanja za predsjednika

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 01 avg 2025, 23:10

Vanja8 je napisao/la:

Ma jest otprilike sve tako ali tog kondicionog nije doveo ni mirvic ni ja nego zekic. Sigurno da smo spremni za 90 minuta ovakve igre u ligi, ali u evropi je to bilo to vec u 65oj i ljudi kazne do vrha, ne cekaju nista. To su velike ekipe, mi kada trebamo kazniti nekoga mi fulamo 7 zicera. Npr na kosevu si bez ikakvog pretjerivanja 4-0 trebao zavrsiti, ko i trnavu prosle godine.

Gore je pena dobro napisao, onako napadacki u evropi ne mozes izdrzati, svi su pali pa su i oni najbolji dali vitre odmah nakon primljenog gola.
Pobit se za titulu, to treba da nam je veci cilj od svega. Yebes ovo pretkolo ili dva u evropi, samo dodatni stres.
Uzmi titulu i juris na grupe

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 01 avg 2025, 23:22

TETRAPAK je napisao/la:
01 avg 2025, 22:16
Kad god neko pomisli o promjeni trenera samo nek se sjeti ko nama dovodi trenere i kakve, pa ce mu biti jasno da su ovog doveli slucajno. Ne diraj nista, moze samo neki novi mirza doci.
Hurem slobodna :kafa: :kafa:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 01 avg 2025, 23:24

Evo dudic slobodan :D

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2025, 23:26

Ma nema to veze nijedna ekipa ne moze izdrzati onakav tempo.Mi smo jednostavno trkom nadomjestili razliku neku u kvaliteti.I kad smo prestali tj nismo vise mogli duplo vise od Krajove trcati ljudi su to lahko rjesili.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”