Italy-Iceland 87-61 (26-16, 15-6, 30-17, 16-22)
Italy: Spissu (0/1 from three), Tonut 4 (1/2, 0/1), Fontecchio* 14 (6/10, 0/6), Ricci 6 (2/3 from three), Spagnolo* 1 (0/2), Procida 12 (3/3, 1/6), Niang 17 (8/10, 0/1), Bortolani 3 (1/2 from three), Caruso 4 (2/2), Diouf* 10 (4/5), Rossato 7 (2/4, 1/2), Severini (0/1 from three), Akele* 4 (0/1, 1/1), Pajola* 5 (0/1, 1/3). All. Pozzecco.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Jebli tetku svoju zabljarsku, njima samo selektor ne puca trojke...Ghuraba je napisao/la: ↑02 avg 2025, 22:22Italy-Iceland 87-61 (26-16, 15-6, 30-17, 16-22)
Italy: Spissu (0/1 from three), Tonut 4 (1/2, 0/1), Fontecchio* 14 (6/10, 0/6), Ricci 6 (2/3 from three), Spagnolo* 1 (0/2), Procida 12 (3/3, 1/6), Niang 17 (8/10, 0/1), Bortolani 3 (1/2 from three), Caruso 4 (2/2), Diouf* 10 (4/5), Rossato 7 (2/4, 1/2), Severini (0/1 from three), Akele* 4 (0/1, 1/1), Pajola* 5 (0/1, 1/3). All. Pozzecco.
Mislim da sa Talijanima (radi stila) i sa Grcima (objektivno radi kvalitete i nemanja pojedinca koji ce cuvati Janisa) necemo moci izaci na kraj...
Nama je kljucno drugo kolo i utakmica protiv Spanije i naravno Gruzija na kraju...
7/25 šut za 3, je.bali majku svoju kako će protiv nas ići na nekih 50%Ghuraba je napisao/la: ↑02 avg 2025, 22:22Italy-Iceland 87-61 (26-16, 15-6, 30-17, 16-22)
To je vise do nas jer vec godinama uzasno branimo sut za 3, ispocetka ih raspucamo i onda ne mase do kraja utakmice
Pokus'o je u par navrata u Kini sad i svaki put je onaj švrćo mali iz desnog kornera nam uvalio tricu...

zasto niko od novinara nepita, dali pjanic ima pravo nastupa za nas?
Ma kad su nama Hrvati uvalili 18 trojki (54.5%), ko zna sta ce nam žabari spakovat ako ih raspucamo.
-
- Kontakt:
Bez obzira, sabijanje reketa i fokus na odbrani reketa Adis treba izbrisati kao bilo kakvu ideju defanzivne strategije protiv Italijana. Ako želimo ikakve šanse u toj utakmici, Adis mora odstupiti od svoje ustaljene defanzivne filozofije.
Valjda nas neće iznenaditi pa da baci još i zonu protiv Italijana kao što je protiv raspucanih Hrvata

Bar nema Donte-a pa neće nas toliko silovati, ali zsto kad krenu Gallinari i Fontecchio da sipaju gotovi smo

Šalu na stranu možda je ovo baš taj dio koji Adis želi da popravi u defanzivi i možda nešto naprave pa krenu zaustavljat ovakve ekipe poput Italije. Nešto kontam mi u ovoj grupi možemo realno završiti na svakoj poziciji (osim zadnje, to je rezervisano za domaćina).
Možsa planira da im rokne zonu da ih iznenadi pa se Talijani zbuneTripleThreat je napisao/la: ↑02 avg 2025, 23:43Bez obzira, sabijanje reketa i fokus na odbrani reketa Adis treba izbrisati kao bilo kakvu ideju defanzivne strategije protiv Italijana. Ako želimo ikakve šanse u toj utakmici, Adis mora odstupiti od svoje ustaljene defanzivne filozofije.
Valjda nas neće iznenaditi pa da baci još i zonu protiv Italijana kao što je protiv raspucanih Hrvata![]()

-
- Kontakt:
Jes, jes, kaže Adis "mi im mixamo zonu i čovjeka da oni budu nespremni pa da se zbune"CAZIN je napisao/la: ↑02 avg 2025, 23:47Možsa planira da im rokne zonu da ih iznenadi pa se Talijani zbuneTripleThreat je napisao/la: ↑02 avg 2025, 23:43Bez obzira, sabijanje reketa i fokus na odbrani reketa Adis treba izbrisati kao bilo kakvu ideju defanzivne strategije protiv Italijana. Ako želimo ikakve šanse u toj utakmici, Adis mora odstupiti od svoje ustaljene defanzivne filozofije.
Valjda nas neće iznenaditi pa da baci još i zonu protiv Italijana kao što je protiv raspucanih Hrvata![]()
![]()

Bila je nekad protiv nekog neka izjava na taj fazon čini mi se
Samo čekam taj trenutak da krene mix zone i čovjeka na polovini 3/4 gdje vodimo 5 razlike i Talijani nas nabuše sa brza 3 pogotka za 3 i Adis na tajmu se češe za ćelu i konta "A u ku.rac nisam ih zbunio."TripleThreat je napisao/la: ↑02 avg 2025, 23:49Jes, jes, kaže Adis "mi im mixamo zonu i čovjeka da oni budu nespremni pa da se zbune"CAZIN je napisao/la: ↑02 avg 2025, 23:47Možsa planira da im rokne zonu da ih iznenadi pa se Talijani zbuneTripleThreat je napisao/la: ↑02 avg 2025, 23:43
Bez obzira, sabijanje reketa i fokus na odbrani reketa Adis treba izbrisati kao bilo kakvu ideju defanzivne strategije protiv Italijana. Ako želimo ikakve šanse u toj utakmici, Adis mora odstupiti od svoje ustaljene defanzivne filozofije.
![]()
![]()
Bila je nekad protiv nekog neka izjava na taj fazon čini mi se
Prva tri kola treba odigrat max, protiv Grcke se treba relaksirat i odmorit najbolje igrace, i onda protiv gruzije uzeti drugi krug. Zavisit ce jos i od rezultata drugih, tipa, mozda Italija do zadnjeg kola kad igra sa Kiprom izgubi i od Grcke, Spanije, pa i od Gruzije.
Dovedes se u situaciju, da na kraju 3 repke imaju isti omjer, i ides kuci. Samo pogledajte raspored i sve ce vam biti jasno.
Dovedes se u situaciju, da na kraju 3 repke imaju isti omjer, i ides kuci. Samo pogledajte raspored i sve ce vam biti jasno.
Najgore sto je Adis rekao da ce sa svakim igrati maksimalno. To bi moglo biti pogubno u zadnjoj utakmici. Da je pametan, pa da sto kazes odmori glavne igrace protiv Grcke ili Italije. Tu imamo najmanje sanse za pobjedu.Iniesta12 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:18Prva tri kola treba odigrat max, protiv Grcke se treba relaksirat i odmorit najbolje igrace, i onda protiv gruzije uzeti drugi krug. Zavisit ce jos i od rezultata drugih, tipa, mozda Italija do zadnjeg kola kad igra sa Kiprom izgubi i od Grcke, Spanije, pa i od Gruzije.
Ali kakav je Adis, lik ce forsirati protiv Kipra Musu i Nurkica maksimalno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne bih se aposlutno nikako slozio s ovim mi imamo jednu od atletksih najjacih ekipa , imamo igrace koji mogu cuvat od 1 do 4 i sve preuzimati
Nasa ekipa sa Lazicem i Gegicem je savrsena za preuzimanje svega a ne igrannje nekog staromodnog dropa gdje nas svi ubiju tricama
Nama su hrvati dali 15 trica, toliko nece dat u narednih 5 utkamica
Dok se slažem da bismo trebali vidjeti ide li protiv Grka pa smanjiti tempo i čuvati igrače za Gruziju, ne znam ko ima igrače da brane Giannisa u ovoj grupi ako mi nemamo. Nisu ni Bitadze i Mamu loši, ali mislim da smo bolji u tom segmentu.
Uostalom Grčka je najgore igrala kad se ostali igrači uguše i Giannis ostane sam na trojci do kraja napada.
Uostalom Grčka je najgore igrala kad se ostali igrači uguše i Giannis ostane sam na trojci do kraja napada.
-
- Kontakt:
Tebe neka pita Adis kako ce, nije on citav zivot u kosarci vec ti koji si zadnji put kosarkasku loptu dirno u nekoj sportskoj radnji na stalaziDamirT je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:27Najgore sto je Adis rekao da ce sa svakim igrati maksimalno. To bi moglo biti pogubno u zadnjoj utakmici. Da je pametan, pa da sto kazes odmori glavne igrace protiv Grcke ili Italije. Tu imamo najmanje sanse za pobjedu.Iniesta12 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:18Prva tri kola treba odigrat max, protiv Grcke se treba relaksirat i odmorit najbolje igrace, i onda protiv gruzije uzeti drugi krug. Zavisit ce jos i od rezultata drugih, tipa, mozda Italija do zadnjeg kola kad igra sa Kiprom izgubi i od Grcke, Spanije, pa i od Gruzije.
Ali kakav je Adis, lik ce forsirati protiv Kipra Musu i Nurkica maksimalno.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 15 gostiju.