Koji si ti?Asimdemineri je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:55Tebe neka pita Adis kako ce, nije on citav zivot u kosarci vec ti koji si zadnji put kosarkasku loptu dirno u nekoj sportskoj radnji na stalaziDamirT je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:27Najgore sto je Adis rekao da ce sa svakim igrati maksimalno. To bi moglo biti pogubno u zadnjoj utakmici. Da je pametan, pa da sto kazes odmori glavne igrace protiv Grcke ili Italije. Tu imamo najmanje sanse za pobjedu.Iniesta12 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:18Prva tri kola treba odigrat max, protiv Grcke se treba relaksirat i odmorit najbolje igrace, i onda protiv gruzije uzeti drugi krug. Zavisit ce jos i od rezultata drugih, tipa, mozda Italija do zadnjeg kola kad igra sa Kiprom izgubi i od Grcke, Spanije, pa i od Gruzije.
Dovedes se u situaciju, da na kraju 3 repke imaju isti omjer, i ides kuci. Samo pogledajte raspored i sve ce vam biti jasno.
Ali kakav je Adis, lik ce forsirati protiv Kipra Musu i Nurkica maksimalno.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kad god smo kalkulisali i popušili smo... Treba igrati svaku tekmu isto jer nikad ne znas kad ti može biti dobar dan i sve ti se otvori. Mi se uvijek predamo ranije za razliku od selektora koji je vjerovao u igrače i kad je trebalo nadoknadit -13 protiv Hrvatske.
Košarka nije fudbal ni rukomet.Dovoljno je samo da neko od naših ima lud dan i napravit ces svima belaj.
Košarka nije fudbal ni rukomet.Dovoljno je samo da neko od naših ima lud dan i napravit ces svima belaj.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Odmarati igrace protiv Itaije.
Dobro da Adis nije poslusao strucnjake i odmarao igrace protiv Njemacke i Slovenije.
Odmaras igrace zavisno od rezultata. Uostalom, koliko su nam glavni igraci clutch i stabilni u tim momentima, a utakmica protiv Gruzija bude na noz, bit ce vecih problema od odmora.
Idealno bi bilo da je to utakmica poslije Kipra.

Odmaras igrace zavisno od rezultata. Uostalom, koliko su nam glavni igraci clutch i stabilni u tim momentima, a utakmica protiv Gruzija bude na noz, bit ce vecih problema od odmora.
Idealno bi bilo da je to utakmica poslije Kipra.
Na pripremama Gruzije nalazi se 15 igrača i čekaju još jednog.
Bekovi: Baldwin(Baskonia), Andronikashvili(Obradoiro), Maziashvili(gruzijska liga), Ochkhikidze(gruzijska liga), S. Sanadze(gruzijska liga), D. Sanadze(2. grčka liga).
Niska krila: Jintcharadze(gruzijska liga), Phevadze(gruzijska liga).
Visoka krila: Burjanadze(Granada), Shengelia(Barcelona), Korsantia(gruzijska liga), Sulaberidze(gruzijska liga), Mamukelashvili(Toronto, priključuje se 8. augusta).
Centri: Bitadze(Orlando), Shermadini(Tenerife), Londaridze(gruzijska liga).
Bekovi: Baldwin(Baskonia), Andronikashvili(Obradoiro), Maziashvili(gruzijska liga), Ochkhikidze(gruzijska liga), S. Sanadze(gruzijska liga), D. Sanadze(2. grčka liga).
Niska krila: Jintcharadze(gruzijska liga), Phevadze(gruzijska liga).
Visoka krila: Burjanadze(Granada), Shengelia(Barcelona), Korsantia(gruzijska liga), Sulaberidze(gruzijska liga), Mamukelashvili(Toronto, priključuje se 8. augusta).
Centri: Bitadze(Orlando), Shermadini(Tenerife), Londaridze(gruzijska liga).
A sta treba reci. Idemo ne EP, protiv Gruzije cemo igrati na 100%, protiv Italije na 60%, prtiv grcke na 70% itd. Pa naravno da ce reci igramo svku utakmicu na max i to treba govoriti i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Pa neces pocefi utakmicu i reci danas cemo izgubiti lagano igrajte malo protrcite.DamirT je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:27Najgore sto je Adis rekao da ce sa svakim igrati maksimalno. To bi moglo biti pogubno u zadnjoj utakmici. Da je pametan, pa da sto kazes odmori glavne igrace protiv Grcke ili Italije. Tu imamo najmanje sanse za pobjedu.Iniesta12 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:18Prva tri kola treba odigrat max, protiv Grcke se treba relaksirat i odmorit najbolje igrace, i onda protiv gruzije uzeti drugi krug. Zavisit ce jos i od rezultata drugih, tipa, mozda Italija do zadnjeg kola kad igra sa Kiprom izgubi i od Grcke, Spanije, pa i od Gruzije.
Dovedes se u situaciju, da na kraju 3 repke imaju isti omjer, i ides kuci. Samo pogledajte raspored i sve ce vam biti jasno.
Pa dobro to, vise sam mislio da zavisi od pocetka utakmice. Ako nabiju odmah 15-20 razlike, bolje da glavni odmore, nego da se dzaba trose, a tesko da mozemo dobiti tada.Sport90 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:01A sta treba reci. Idemo ne EP, protiv Gruzije cemo igrati na 100%, protiv Italije na 60%, prtiv grcke na 70% itd. Pa naravno da ce reci igramo svku utakmicu na max i to treba govoriti i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Pa neces pocefi utakmicu i reci danas cemo izgubiti lagano igrajte malo protrcite.DamirT je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:27Najgore sto je Adis rekao da ce sa svakim igrati maksimalno. To bi moglo biti pogubno u zadnjoj utakmici. Da je pametan, pa da sto kazes odmori glavne igrace protiv Grcke ili Italije. Tu imamo najmanje sanse za pobjedu.Iniesta12 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:18Prva tri kola treba odigrat max, protiv Grcke se treba relaksirat i odmorit najbolje igrace, i onda protiv gruzije uzeti drugi krug. Zavisit ce jos i od rezultata drugih, tipa, mozda Italija do zadnjeg kola kad igra sa Kiprom izgubi i od Grcke, Spanije, pa i od Gruzije.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ja vec vidim da protiv Kipra Musa igra 37 minuta...ne bili zabio 40 poena...DamirT je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:05Pa dobro to, vise sam mislio da zavisi od pocetka utakmice. Ako nabiju odmah 15-20 razlike, bolje da glavni odmore, nego da se dzaba trose, a tesko da mozemo dobiti tada.Sport90 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:01A sta treba reci. Idemo ne EP, protiv Gruzije cemo igrati na 100%, protiv Italije na 60%, prtiv grcke na 70% itd. Pa naravno da ce reci igramo svku utakmicu na max i to treba govoriti i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Pa neces pocefi utakmicu i reci danas cemo izgubiti lagano igrajte malo protrcite.DamirT je napisao/la: ↑03 avg 2025, 10:27
Najgore sto je Adis rekao da ce sa svakim igrati maksimalno. To bi moglo biti pogubno u zadnjoj utakmici. Da je pametan, pa da sto kazes odmori glavne igrace protiv Grcke ili Italije. Tu imamo najmanje sanse za pobjedu.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Opet ponavljam, kad evo pogledas gruzijce, mi imamo i vise nego sirok roster.Barem 10 igraca "moze dati ruke", a da se ne osjeti to na terenu pretjerano.
Ova nasa repka, s izuzetkom 2-3 igraca, je na okupu vise od 5 godina i to je OGROMNA prednost koja se olako zaboravlja.
Sve je do Adisa sad.Kontinuitet je tu, kvalitet solidan je tu, atleticnost i uopste fizicka snaga ekipe je jedna od najboljih u Evropi itd itd.
Mi nikad kompletniji, sa svim ovim parametrima, ne idemo i nismo isli na prvenstvo.Zato raja i ocekuje rezultat.S.pravom, reklo bi se.
Moliti Boga da samo ne bude kakvih povreda i da ne proradi nas mentalitet.Sve ostalo, svaku tekmu mi mozemo dobiti i zato i treba ici jako protiv svih.Bez kalkulacija.
Ova nasa repka, s izuzetkom 2-3 igraca, je na okupu vise od 5 godina i to je OGROMNA prednost koja se olako zaboravlja.
Sve je do Adisa sad.Kontinuitet je tu, kvalitet solidan je tu, atleticnost i uopste fizicka snaga ekipe je jedna od najboljih u Evropi itd itd.
Mi nikad kompletniji, sa svim ovim parametrima, ne idemo i nismo isli na prvenstvo.Zato raja i ocekuje rezultat.S.pravom, reklo bi se.
Moliti Boga da samo ne bude kakvih povreda i da ne proradi nas mentalitet.Sve ostalo, svaku tekmu mi mozemo dobiti i zato i treba ici jako protiv svih.Bez kalkulacija.
E bas toVaya je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:09Ja vec vidim da protiv Kipra Musa igra 37 minuta...ne bili zabio 40 poena...DamirT je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:05Pa dobro to, vise sam mislio da zavisi od pocetka utakmice. Ako nabiju odmah 15-20 razlike, bolje da glavni odmore, nego da se dzaba trose, a tesko da mozemo dobiti tada.Sport90 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:01
A sta treba reci. Idemo ne EP, protiv Gruzije cemo igrati na 100%, protiv Italije na 60%, prtiv grcke na 70% itd. Pa naravno da ce reci igramo svku utakmicu na max i to treba govoriti i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Pa neces pocefi utakmicu i reci danas cemo izgubiti lagano igrajte malo protrcite.![]()

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dobar dan svima koji vole ovu državu i ovu reprezentaciju.
Kakav uvod u svaku intervju.
Vidjet cemo da li je Adis naucio nesto sa proslog EB ili ce j dalje iste greske praviti a neke su navedene u par prijašnjih postova.
Pored Cipra se treba usredotočiti na dvije utakmice i u njima dati maksimum i traziti prolaz dalje.
Italija definitivno nije ta reprezentacija. Gruzija i Grčka uz Cipar bi bio prolaz grupe.
Sa Špancima nemamo šansu.
Vidjet cemo da li je Adis naucio nesto sa proslog EB ili ce j dalje iste greske praviti a neke su navedene u par prijašnjih postova.
Pored Cipra se treba usredotočiti na dvije utakmice i u njima dati maksimum i traziti prolaz dalje.
Italija definitivno nije ta reprezentacija. Gruzija i Grčka uz Cipar bi bio prolaz grupe.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nemojte zaboraviti da je i Gruzijcima, isto kao i nama, to peta utakmica- koliko nama bude tesko, toliko ce i njima. Njima jos teze vjerovatno, jer im je roster skromniji, klupa kvalitetom kraca pa je za ocekivati da ce njihova 3-4 glavna igraca biti potroseniji nego nasa petorka.
Jedna od najvaznijih stvari s ovom generacijom je, rekao bih, da im je treca cetvrtina kao i ostale. Pa sjecate li se kako smo se uvijek, uvijek raspadali u 3/4. Taj segment smo drasticno popravili, a mislim da je to Adis donio.
Jedna od najvaznijih stvari s ovom generacijom je, rekao bih, da im je treca cetvrtina kao i ostale. Pa sjecate li se kako smo se uvijek, uvijek raspadali u 3/4. Taj segment smo drasticno popravili, a mislim da je to Adis donio.
Litvanija je poslije tri utakmice bila na 0-3 i onda prošla sa pobjedama protiv Mađarske i nas. Nama je ostalo da slavimo pobjedu protiv Slovenije u 3. kolu. Halilović predvodi pjesmu Fanaticosa, Halid Bešlić se javio u busu, a u drugi krug drugi odoše. Tako i Gruzija može računati da će im pobjede u zadnje dvije utakmice protiv Kipra i nas biti dovoljne ali mi ne djeluju da će kalkulisati. Oni uvijek igraju sa nabojem za reprezentaciju. Shengeila je jedini u Euroligi imao klauzulu u ugovoru da će igrati za Gruziju i u prozorima.231983 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:48Nemojte zaboraviti da je i Gruzijcima, isto kao i nama, to peta utakmica- koliko nama bude tesko, toliko ce i njima. Njima jos teze vjerovatno, jer im je roster skromniji, klupa kvalitetom kraca pa je za ocekivati da ce njihova 3-4 glavna igraca biti potroseniji nego nasa petorka.
Selektor Crne Gore:
Po rasporedu prvo kolo igraće se 27.avgusta, kada će se Crna Gora sastati sa Njemačkom, dva dana kasnije slijedi slijedi meč sa Litvanijom, dok će 30. avgusta igrati sa Finskom. Prvi dan septembra rezervisan je za duel sa Šveđanima, dok će 3. igrati protiv Velike Britanije.
-Ne bih pričao o rasporedu, jer i da savladate Njemačku i Litvaniju to vam ne garantuje prolaz. Na ovakvim takmičenjima najbitnije je pobijediti utakmice protiv direktnih rivala za dva mjesta za prolaz, jer su Njemci i Litvanci apsolutni favoriti grupe, tako da protiv druga četiri rivala treba tražiti svoju šansu da budemo među ta dva tima koja će proći u drugu fazu.
Logično razmišljanje. Samo Adis totalno drugačije misli. Znaš kako on govori kad je njegova generacija igrala pa oni izađu na teren i hoće da pobijede bez obzira ko je protivnik. Eh on to i sad tako, ne računa da našoj klupi nije Mirza Delibašić nego Adis BeçirogluDrape je napisao/la: ↑03 avg 2025, 13:09Litvanija je poslije tri utakmice bila na 0-3 i onda prošla sa pobjedama protiv Mađarske i nas. Nama je ostalo da slavimo pobjedu protiv Slovenije u 3. kolu. Halilović predvodi pjesmu Fanaticosa, Halid Bešlić se javio u busu, a u drugi krug drugi odoše. Tako i Gruzija može računati da će im pobjede u zadnje dvije utakmice protiv Kipra i nas biti dovoljne ali mi ne djeluju da će kalkulisati. Oni uvijek igraju sa nabojem za reprezentaciju. Shengeila je jedini u Euroligi imao klauzulu u ugovoru da će igrati za Gruziju i u prozorima.231983 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:48Nemojte zaboraviti da je i Gruzijcima, isto kao i nama, to peta utakmica- koliko nama bude tesko, toliko ce i njima. Njima jos teze vjerovatno, jer im je roster skromniji, klupa kvalitetom kraca pa je za ocekivati da ce njihova 3-4 glavna igraca biti potroseniji nego nasa petorka.
Selektor Crne Gore:
Po rasporedu prvo kolo igraće se 27.avgusta, kada će se Crna Gora sastati sa Njemačkom, dva dana kasnije slijedi slijedi meč sa Litvanijom, dok će 30. avgusta igrati sa Finskom. Prvi dan septembra rezervisan je za duel sa Šveđanima, dok će 3. igrati protiv Velike Britanije.
-Ne bih pričao o rasporedu, jer i da savladate Njemačku i Litvaniju to vam ne garantuje prolaz. Na ovakvim takmičenjima najbitnije je pobijediti utakmice protiv direktnih rivala za dva mjesta za prolaz, jer su Njemci i Litvanci apsolutni favoriti grupe, tako da protiv druga četiri rivala treba tražiti svoju šansu da budemo među ta dva tima koja će proći u drugu fazu.
Ne pisite gluposti, kakvo odmaranje igraca protiv bilo koga.
Dosao si na Eurobasket da pogines u svakoj utakmici, a ne da se sutra kajes jer si neku utakmicu svjesno prespavao. Svi protivnici iz grupe se itekako mogu dobiti.
Nasa najveca enigma na ovom prvenstvu bit ce Castaneda. Po pitanju njega sam poprilicno skeptican i sumnjam da ce biti na nivou Robersona, a kamoli da ce ga nadmasiti. Nije nikad igrao s ostalim momcima i trebace mu vremena da se uigra s njima. Nije neki defanzivac; niti se trudi da igra odbranu, niti mu konstitucija to 'omogucava'. U tome je i Roberson bio slican. U napadu ima sut, ali nema neki ulaz. I Roberson je takodjer bio puno bolji u prvom segmentu. Medjutim, upitno je je li Castaneda u stanju biti na preko 40% s distance i na 90% s penala, sto John odrzava kroz cijelu karijeru. I glavna stvar koja zabrinjava jesu njegove asistencije. Frajer kroz cijelu karijeru (od koledza do danas) ima 2-3 asistencije u prosjeku, a mi od njega primarno trebamo razigravaca.
Dakle, Roberson je bolji razigravac (pogotovo iz pika), bolji suter za 3 i bolji izvodjac bacanja (sto je bilo presudno protiv Slovenije), i plus je godinama igrao s ovim momcima, a na EB nije dosao nakon nezgodne povrede i 5 mjeseci pauze. Naravno da ce Castaneda donijeti nesto, jer je nama svako ko je bar za 10% kvalitetniji od Sanija i Arsle dobro dosao, ali je pitanje imamo li u njemu 12-13 sigurnih poena, 5+ asistencija i dobre procente suta. Ako to 'uhvati', onda i nase sanse na ovom prvenstvu poprilicno rastu.

Nasa najveca enigma na ovom prvenstvu bit ce Castaneda. Po pitanju njega sam poprilicno skeptican i sumnjam da ce biti na nivou Robersona, a kamoli da ce ga nadmasiti. Nije nikad igrao s ostalim momcima i trebace mu vremena da se uigra s njima. Nije neki defanzivac; niti se trudi da igra odbranu, niti mu konstitucija to 'omogucava'. U tome je i Roberson bio slican. U napadu ima sut, ali nema neki ulaz. I Roberson je takodjer bio puno bolji u prvom segmentu. Medjutim, upitno je je li Castaneda u stanju biti na preko 40% s distance i na 90% s penala, sto John odrzava kroz cijelu karijeru. I glavna stvar koja zabrinjava jesu njegove asistencije. Frajer kroz cijelu karijeru (od koledza do danas) ima 2-3 asistencije u prosjeku, a mi od njega primarno trebamo razigravaca.
Dakle, Roberson je bolji razigravac (pogotovo iz pika), bolji suter za 3 i bolji izvodjac bacanja (sto je bilo presudno protiv Slovenije), i plus je godinama igrao s ovim momcima, a na EB nije dosao nakon nezgodne povrede i 5 mjeseci pauze. Naravno da ce Castaneda donijeti nesto, jer je nama svako ko je bar za 10% kvalitetniji od Sanija i Arsle dobro dosao, ali je pitanje imamo li u njemu 12-13 sigurnih poena, 5+ asistencija i dobre procente suta. Ako to 'uhvati', onda i nase sanse na ovom prvenstvu poprilicno rastu.
-
- Kontakt:
Čovječe, koliko hejtaš čovjeka i sasvim uredne i prikladne uvodne riječi si mu počeo hejtati...bhsport je napisao/la: ↑03 avg 2025, 12:21Dobar dan svima koji vole ovu državu i ovu reprezentaciju.
Protiv Španaca imamo šansu, nisu u nekom prestrašnom sastavu. Naravno da su žestoki favoriti i dalje, ali imamo šansu.
-
- Kontakt:
Sutra da bude tako, i da ne prođemo dalje, svi ce odmah pisati kako imamo luzerski mentalitet i da igraci nisu dali 100% od sebe...231983 je napisao/la: ↑03 avg 2025, 13:23
Logično razmišljanje. Samo Adis totalno drugačije misli. Znaš kako on govori kad je njegova generacija igrala pa oni izađu na teren i hoće da pobijede bez obzira ko je protivnik. Eh on to i sad tako, ne računa da našoj klupi nije Mirza Delibašić nego Adis Beçiroglu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
I to je tačno
Kakvo crno pustanje odmaranje mi imamo sanse u svakoj utakmici u ovoj grupi
Nikad losija spanija
Grcima fali pola tima
Talijanima ako sut ne ide prosjecna su ekipa
Nikad losija spanija
Grcima fali pola tima
Talijanima ako sut ne ide prosjecna su ekipa
Slažem se, jedina utakmica u kojoj se unaprijed zna da se treba odmarati je protiv Kipra jer bi trebali do polovine 3/4 riješiti utakmicu pa neka onda ubaci Čamparu (ili Arslanagića) i Penavu (ovisno koji igrači budu 11-ti i 12-ti). U utakmici protiv Kipra Musa, Nurkić, Castaneda, Alibegović po mom mišljenju ne bi smjeli imati preko 20 minuta. Tako ćeš ih odmoriti za Špance koji će se u prvom kolu namučiti sigurno protiv Gruzije.
Jedino na plus 30 protiv Kipra (ako budemo imali) treba odmaratiCAZIN je napisao/la: ↑03 avg 2025, 14:22Slažem se, jedina utakmica u kojoj se unaprijed zna da se treba odmarati je protiv Kipra jer bi trebali do polovine 3/4 riješiti utakmicu pa neka onda ubaci Čamparu (ili Arslanagića) i Penavu (ovisno koji igrači budu 11-ti i 12-ti). U utakmici protiv Kipra Musa, Nurkić, Castaneda, Alibegović po mom mišljenju ne bi smjeli imati preko 20 minuta. Tako ćeš ih odmoriti za Špance koji će se u prvom kolu namučiti sigurno protiv Gruzije.
Imamo selekciju koja se moze potuci sa svima i vi bi kalkulisali nesto.Zasto ne bi bili drugi u grupi recimo
Protiv Grcke ce nam janis opalit 20 slobodnih i sudije ce nas **** na to treba biti spreman
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.