BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la lumani » 03 avg 2025, 20:09

Vaya je napisao/la:
02 avg 2025, 22:42
MElloo je napisao/la:
02 avg 2025, 22:38
To je vise do nas jer vec godinama uzasno branimo sut za 3, ispocetka ih raspucamo i onda ne mase do kraja utakmice
Nemamo mi igraca za igranja, a pogotovo odbrane small ball-a...
Ako nesto imamo ,to je odbrana za small ball :|

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 avg 2025, 20:14

NEZALAGANJE je napisao/la:
03 avg 2025, 15:52
Ghuraba je napisao/la:
03 avg 2025, 13:47
Ne pisite gluposti, kakvo odmaranje igraca protiv bilo koga. :facepalm: Dosao si na Eurobasket da pogines u svakoj utakmici, a ne da se sutra kajes jer si neku utakmicu svjesno prespavao. Svi protivnici iz grupe se itekako mogu dobiti.

Nasa najveca enigma na ovom prvenstvu bit ce Castaneda. Po pitanju njega sam poprilicno skeptican i sumnjam da ce biti na nivou Robersona, a kamoli da ce ga nadmasiti. Nije nikad igrao s ostalim momcima i trebace mu vremena da se uigra s njima. Nije neki defanzivac; niti se trudi da igra odbranu, niti mu konstitucija to 'omogucava'. U tome je i Roberson bio slican. U napadu ima sut, ali nema neki ulaz. I Roberson je takodjer bio puno bolji u prvom segmentu. Medjutim, upitno je je li Castaneda u stanju biti na preko 40% s distance i na 90% s penala, sto John odrzava kroz cijelu karijeru. I glavna stvar koja zabrinjava jesu njegove asistencije. Frajer kroz cijelu karijeru (od koledza do danas) ima 2-3 asistencije u prosjeku, a mi od njega primarno trebamo razigravaca.

Dakle, Roberson je bolji razigravac (pogotovo iz pika), bolji suter za 3 i bolji izvodjac bacanja (sto je bilo presudno protiv Slovenije), i plus je godinama igrao s ovim momcima, a na EB nije dosao nakon nezgodne povrede i 5 mjeseci pauze. Naravno da ce Castaneda donijeti nesto, jer je nama svako ko je bar za 10% kvalitetniji od Sanija i Arsle dobro dosao, ali je pitanje imamo li u njemu 12-13 sigurnih poena, 5+ asistencija i dobre procente suta. Ako to 'uhvati', onda i nase sanse na ovom prvenstvu poprilicno rastu.
Odvadi malo, druze.Ono sto je Castaneda odigrao protiv francuza, Roberson ne moze ni u snovima.

Dakle, Castaneda je jedno 2 stepenice bolji igrac nego ovaj.Pitanje je samo koliko ce se uspjeti spremiti poslije povrede.

Kvalitet je neosporan i to pokazuje i uzlazna pitanja njegove karijere.

:thumbup: :thumbup:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 avg 2025, 20:23

19vendetta87 je napisao/la:
03 avg 2025, 20:08
bhsport je napisao/la:
03 avg 2025, 20:01

Stani drugar da smo dobili Francusku, nakon Slovenije?
Da su babi muda.
Pazi i sada da dobijemo Spaniju i Grčku idemo dalje.
Daj ba malo realnosti.
Mi smo pred zadnje kolo imali 2 pobjede a Litvanija 1 i tu sve sto si napisao pada u vodu.
Nista onda, pustiti startnu petorku da se uigraju protiv Kipra, i klupirati ih sve do Gruzije, da budu svjezi i poderemo ih 15 razlike.
Samo mi jos napisi ko to kaze.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 03 avg 2025, 21:15

bhsport je napisao/la:
03 avg 2025, 20:01
TripleThreat je napisao/la:
03 avg 2025, 19:54
bhsport je napisao/la:
03 avg 2025, 19:39

Da je stavio fokus na Litvaniju mozda bi igrali drugi krug jer bi nam dvije pobjede Madjarska i Litvanija nosile drugi krug.
Potrosio ekipu na Francuze i Nijemce znajuci da nam to ne donosi nista a da nemamo neku sansu u tim utakmicama.
Zato sam i rekao, vidjet cemo hoce li opet ici na sve utakmice ili ce probati kalkulisati za drugi krug.
Koliko ce koristiti roster ili ce igrati 7,8 igraca
Kako je mogao ići na takve zamarajuće kalkulacije i "doziranje", kada se do treće utakmice nije ni znalo da će Litvanija biti na 0-3 i da će im trebati utakmica protiv nas za prolaz. Da smo dobili Francusku, išli bismo mi umjesto njih vjerovatno. De malo razmisli prije nego što bezrazložno počneš optuživati čovjeka za sve, te kalkulacije su apsolutno besmislene u situacijama dok su sve mogućnosti još u igri.

Rotacije mu jesu kraće, ali ni u jednoj utakmici nije igralo manje od 9 ljudi.
Stani drugar da smo dobili Francusku, nakon Slovenije?
Da su babi muda.
Pazi i sada da dobijemo Spaniju i Grčku idemo dalje.
Daj ba malo realnosti.
Pa realnost je da je to jedna od najtežih grupa u historiji EuroBasketa bila, a mi u egalu u svim utakmicama sem zadnje. Naravno da ćeš ići na pobjedu.

Isto tako je realnost da je trenutna grupa dosta lakša, Španija i Grčka puna otkaza, a mi smo imali dodatne 3 godine uigravanja i Alibegović je tu. Treba u svakoj utakmici ići na pobjedu, nema tu neke kalkulacije.
Mi smo pred zadnje kolo imali 2 pobjede a Litvanija 1 i tu sve sto si napisao pada u vodu.
Pred zadnje kolo, sve si sam rekao, kad je već skoro sve više-manje jasno. A moglo je puno drugačije biti i zato i nema mjesta kalkulacijama.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 03 avg 2025, 23:10

Kako ljudi ovdje se sve doslovno i bukvalno shvataju - to je nevjerovatno...

Kada covjek kaze, da treba se taktizirati i kalkulisati, ne mogu vjerujem da se mora objasnjavati da niko nije pomislio da je ces vec sada moras donijeti odluku da protiv Italije i Grcke Vrabac i Penava igraju po 30 minuta i da ces im unaprijed predati utakmice...

Sta ima lose u kalkulisanju i taktiziranju? Ako je Srbija vise navrata na OI i SP kalkulisala, pa cak i neke utakmice gubila, da bi izbjegla SAD prije finala i da bi se fokusirala na njih finala, zasto mi je jednom upalili mozak i probali da prilagodjavamo situaciju prema nasim potrebama, a ne da uvijek budemo glupi Bosanci, koji uvijek nesto pokusavaju na snagu i misice...

Covjek kada kaze kalkulisati, ne znaci da ces danas donijeti odluku gdje ces predati utakmice protiv Spanije, Italije i Grcke da bi cuvao snagu protiv Gruzije, jer ko ti uopce garantuje sad u ovom trenutku da ces se boriti protiv Gruzije za prolaz (iako je trenutno najrealnije za ocekivati), mozda Gruzijci razvale sve, a Spanci i Italijani podbace, pa se sa njima budemo ganjali...

Kada covjek kaze taktiziraj, valjda je svima jasno da to znaci, da svakoj utakmici pristupas ozbiljno i profesionalno, te da ides polagano od utakmkce do utakmice, a ne onako kako je Adis rekao da cemo u svaku utakmicu ulaziti 120% bez ikakvog kalkulisanja i taktiziranja, jer mi to ne znamo raditi?!? Sto je najsmjesnije, ja apsolutno vjerujem da Adis tako razmislja i da to nije nikakav njegov blef i da ce takp i raditi... Eh mene interesuje, kakva je potreba igrati sa pristupom od 120% protiv Kipra i protiv Grcke, jer **** Kipar mozes dobiti sa Camparom, Vrabcem i Penavom u prvoj petorci, a na kraju nesto cisto sumnjam da cemo sa Grcima imati direktan okrsaj za prolaz u drugi krug, pred posljednji mec Gruzijom...Ako bude za prolaz sa Grcima, onda protiv njih odigraj 200%, a spusti rucnu sa Gruzijom u zadnjem mecu...

I pored svega toga, Adis jos voli da svoju rotaciju drzi na max 8 igraca...tako kao da sad vidim, da nece imati petlju da klupira Musu protiv Kipra dok ovaj ne nabije 30 pts, kao sto je bilo i u kvalifikacijama...a po meni je ona utakmica idealna bila da baska popricas Sikirasem i Muticem, da ih zovnes i da kroz Kipar testiras i vidis da li u njima ima materijala za reprezentacije, pa onda drugi i ozbiljniji test protiv Francuske...i vec bi do sada ima nekakav presjek i sliku, da li se na njih moze racunati u buducnosti ili ipak moras moliti Sulejmanovica da se vrati ili da otvaras pricu sa Maricem oko reprezentacije...jer eto sad kako stvari stoje u novembru protiv Srbije i Turske za centre imamo Halilovica i Sejfica...

Ovo je sve sastavni dio taktike i kalkulacije...e ako meni neko kaze da je ovo pogresno ili da mi ovo ne znamo ili ne trebamo raditi - onda ja definitivno priznajem da nemam apsolutno nista o kosarci...

Ako covjek se nesto ne slaze sa Adisom sto kaze, ne znaci po automatizmu da ga ne voli i da je hejter...ali ako vecina ovdje primjeti da u 3-4 navrata povlaci isti neki potez koji ne daje rezultate u odredjenom segmentu - onda malo mucni glavom...

Kod nas ljudi su iskljucivi extremi, stvari gledaju crno - bijelo...ako ne hvalim Adisama u svakom slovu koje izgovori (jer je eto napravio dobru atmosferu i odveo nas na EB), ne znaci da ga mrzim i da sam protiv njega...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 avg 2025, 23:20

Vaya je napisao/la:
03 avg 2025, 23:10

Kada covjek kaze taktiziraj, valjda je svima jasno da to znaci, da svakoj utakmici pristupas ozbiljno i profesionalno, te da ides polagano od utakmkce do utakmice, a ne onako kako je Adis rekao da cemo u svaku utakmicu ulaziti 120% bez ikakvog kalkulisanja i taktiziranja, jer mi to ne znamo raditi?!? Sto je najsmjesnije, ja apsolutno vjerujem da Adis tako razmislja i da to nije nikakav njegov blef i da ce takp i raditi... Eh mene interesuje, kakva je potreba igrati sa pristupom od 120% protiv Kipra i protiv Grcke, jer **** Kipar mozes dobiti sa Camparom, Vrabcem i Penavom u prvoj petorci, a na kraju nesto cisto sumnjam da cemo sa Grcima imati direktan okrsaj za prolaz u drugi krug, pred posljednji mec Gruzijom...Ako bude za prolaz sa Grcima, onda protiv njih odigraj 200%, a spusti rucnu sa Gruzijom u zadnjem mecu...
Onda si i ti druze bukvalista, ako si mislio da ce Adis protiv Kipra igrati 40 minuta sa najjacom petorkom.

I u kvalifikacijama, protiv Kipra, je bila raspoređena minutaza svim igracima, osim Musi, koji je trazio da igra cijelu utakmicu, jer je pruzao bas lose partije u Realu.

Logicno da ce i protiv Grcke glavni igraci odmoriti, ako u trecoj cetvrtini budemo gubili 15-20 razlike.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 03 avg 2025, 23:28

Ja prvi kritikujem svašta nešto kod Adisa, ima pretek postova oko toga, ali kako se može porediti taktiziranje Srbije protiv bez premca najbolje košarkaške reprezentacije na kugli sa Grčkom punom otkaza i Španijom koja je možda i najslabija ove decenije? Btw napisah već maloprije, ni na jednoj utakmici na EB 2022. Adis nije imao rotaciju ispod 9 igrača, na dvije utakmice je bila čini mi se rotacija i od 10 igrača.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 03 avg 2025, 23:38

03 avg 2025, 23:28
Ja prvi kritikujem svašta nešto kod Adisa, ima pretek postova oko toga, ali kako se može porediti taktiziranje Srbije protiv bez premca najbolje košarkaške reprezentacije na kugli sa Grčkom punom otkaza i Španijom koja je možda i najslabija ove decenije? Btw napisah već maloprije, ni na jednoj utakmici na EB 2022. Adis nije imao rotaciju ispod 9 igrača, na dvije utakmice je bila čini mi se rotacija i od 10 igrača.
Jao majko mila...ne povlacim paralelu izmedju ove dvije stvari...nego kazem da postoji kalkulisanje i taktiziranje i kod najboljih reprezentacija na svijetu i ovakve stvari ne radi samo Srbija...ako oni mogu taktizirati u onom formatu koji njima odgovara, zasto mi ne bi ukljucili mozak i pravili neku taktiku koja odgovara nasim potrebama i nasem formatu, na to mislim?

U ovih 9 igraca pretpostavljam da je ubrojan i Sulejmanovic koji je odigrao cca nekih 10 minuta u 5 utakmica koje smo igrali?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 03 avg 2025, 23:41

03 avg 2025, 23:20
Vaya je napisao/la:
03 avg 2025, 23:10

Onda si i ti druze bukvalista, ako si mislio da ce Adis protiv Kipra igrati 40 minuta sa najjacom petorkom.

I u kvalifikacijama, protiv Kipra, je bila raspoređena minutaza svim igracima, osim Musi, koji je trazio da igra cijelu utakmicu, jer je pruzao bas lose partije u Realu.

Logicno da ce i protiv Grcke glavni igraci odmoriti, ako u trecoj cetvrtini budemo gubili 15-20 razlike.
Ja se nadam da ce sve ovako biti kao sto si napisao...ali vodeci se nekim prethodnim iskustvom i kao nekim najavama iz one pressice - razumijes zasta neki ljudi imaju odredjenu dozu bojazni i sumnje...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 03 avg 2025, 23:53

Vaya je napisao/la:
03 avg 2025, 23:38
03 avg 2025, 23:28
Jao majko mila...ne povlacim paralelu izmedju ove dvije stvari...nego kazem da postoji kalkulisanje i taktiziranje i kod najboljih reprezentacija na svijetu i ovakve stvari ne radi samo Srbija...ako oni mogu taktizirati u onom formatu koji njima odgovara, zasto mi ne bi ukljucili mozak i pravili neku taktiku koja odgovara nasim potrebama i nasem formatu, na to mislim?
Pa vjerovatno iz razloga zbog svega viđenog protekle 3 godine i činjenicom da se u te 3 godine uglavnom uspijevamo nositi sa jačim reprezentacijama, igrajući egale sa njima. Valjda na osnovu toga i takav mentalitet, a na kraju krajeva, čemu kalkulisanje da se bude četvrti u grupi? Zašto da se ne strijemi ka nekoj boljoj poziciji?
U ovih 9 igraca pretpostavljam da je ubrojan i Sulejmanovic koji je odigrao cca nekih 10 minuta u 5 utakmica koje smo igrali?
Jeste. Svakako u te prve dvije u kojima i jeste igrao najviše je bila rotacija od 10 igrača.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 04 avg 2025, 02:53

Italy-Senegal 80-56 (22-19, 26-17, 23-6, 9-14)

Italy: Tonut* 6 (3/7), Ricci 12 (1/3, 2/4), Spagnolo 6 (2/6, 0/1), Procida* 12 (4/5, 0/3), Niang 9 (3/4, 1/1), Bortolani 1 (0/1 three-pointer), Caruso 2 (1/1), Diouf* 17 (7/8), Rossato 7 (2/3, 0/3), Severini, Akele* 8 (4/5, 0/2), Pajola* (0/1, 0/3).

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 04 avg 2025, 09:19

Nezz vidicemo bas ko ima bolju taktiku bar sto se priprema tice. Italija krenula s dvije lagane utakmice, pa ce sad na Latviju i Argentinu, i na kraju Akropolis kup u Grčkoj. Dok smo mi krenuli bas žestoko 3 utakmice, onda laganije sa Belgijom i VB.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 avg 2025, 12:56

Simone ce zabiti svojih 20 treba ostale zatvoriti.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 04 avg 2025, 13:17

Protiv Crne Gore u nedjelju u 18h, karta 20KM.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 04 avg 2025, 13:29

Ko prenosi eurobasket? Arenasport?

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 04 avg 2025, 14:39

DamirT je napisao/la:
03 avg 2025, 12:05
Sport90 je napisao/la:
03 avg 2025, 12:01
DamirT je napisao/la:
03 avg 2025, 10:27

Najgore sto je Adis rekao da ce sa svakim igrati maksimalno. To bi moglo biti pogubno u zadnjoj utakmici. Da je pametan, pa da sto kazes odmori glavne igrace protiv Grcke ili Italije. Tu imamo najmanje sanse za pobjedu.

Ali kakav je Adis, lik ce forsirati protiv Kipra Musu i Nurkica maksimalno.
A sta treba reci. Idemo ne EP, protiv Gruzije cemo igrati na 100%, protiv Italije na 60%, prtiv grcke na 70% itd. Pa naravno da ce reci igramo svku utakmicu na max i to treba govoriti i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Pa neces pocefi utakmicu i reci danas cemo izgubiti lagano igrajte malo protrcite.
Pa dobro to, vise sam mislio da zavisi od pocetka utakmice. Ako nabiju odmah 15-20 razlike, bolje da glavni odmore, nego da se dzaba trose, a tesko da mozemo dobiti tada.
Ma jasno da treba pratiti tok utakmice i kad se udje u zadnjih 7-8 minuta sa minisom od 20 da treba dati priliku drugima, ali narativ mora uvijek biti idemo po pobjedu i ne da bude narativ vec da zaista igraju i misle da mogu do pobjede - sve drugo je luzerski mentalitet koji nece nikad nikakav rezultat donijeti

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 04 avg 2025, 14:48

Hoćel biti prijenosa protiv CG?

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 04 avg 2025, 18:22

Zna li iko je li se Musa priključio?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 avg 2025, 18:51

04 avg 2025, 18:22
Jos se oporavlja od prve bracne noci.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 04 avg 2025, 19:07

04 avg 2025, 18:51
04 avg 2025, 18:22
Jos se oporavlja od prve bracne noci.
Secer mu grohno, noge klecaju...sutra na isotonicu 🤣

Italijani za sad leprsavi i lagani. Sutra Spanija-Portugal, prekosutra Grcka-Belgija...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8 i 18 gostiju.