Treba upratiti selektora, 2 godine nema kluba i sad mu nadju da malo bude trener kadeta države.
Ako osvoji mogao bi gdje otići
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Treba upratiti selektora, 2 godine nema kluba i sad mu nadju da malo bude trener kadeta države.
relativizam je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:09Treba upratiti selektora, 2 godine nema kluba i sad mu nadju da malo bude trener kadeta države.
Ako osvoji mogao bi gdje otići
Ima samo jedna stvar , U17 i U19 su selekcije koje se takmiče na svjetskom nivou a dolaziš iz takmičenja divizije A sa U16 ili U18 od godinu prije i ide mislim prvih 5. Možda nisam siguran za 5 ali sigurno prve 3. Ali U20 je nešto sto ovoj djeci definitivno treba.costacurta08 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 09:17Gledao sam sinoć finale U18 A divizija, Španija - Francuska. Kakva fenomenalna košarka. U zadnjih 5 min utakmice stalo je sve ono zbog čega volim ovaj sport. Borbenost, agresivnost, smislene akcije, igra do posljednje sekunde, nema predaje ni razočarenja, hemija u ekipi i vjera da mogu preokrenuti rezultat, malo sportske sreće kao začin i onda se pitaš zbog čega smo mi bilmezi kad je onu rapsodiju gledati prava milina i užitak.
Kompleksi koje mi imamo, oni ih nemaju. Igra onaj ko zna da igra a ne onaj ko plati. Zašto? Pa ima nešto što se zove nacionalni ponos. Španci su me oduševili sinoć nakon zadnje sekunde. Bravo klinci bravo za prikazanu igru.
Našem Novaku želim da ga povrede zaobiđu i da mu čestitam na fantastičnom prvenstvu. Šteta što nisi imao podršku statistika bi bila još bolja. Biraj pametno svoju sreću i daleko ćeš dogurati![]()
Klještanu brz oporavak.
Jan ima potencijal, Eman do početka sezone da skine barem 7kg i biće odličan.
Savez natjerati da se uključimo barem u FIBAino U20 ili U19 takmičenje. Šta će sad ovi klinci nakon prvenstva? Kako ih pratiti ili kako zaustaviti Novaka da se priključi U19 reprez Srbije? Zbog čega bi on trebao stati sa razvojem, zbo toga što je rođen tu? Hahaha samo sine piči za svojom srećom, mi smo goFna koja boli briga za mladosti. Sredstva se mogu namaknuti i izmjenom zakona o sportu. većina normalno uređenih zemalja izdvaja toliko novca za sport su kroz zakon o porezima omogućene poreske olakšice firmama koje izdvajaju iz dobiti za humanitarne svrha i sport. Kod nas se svaka donacija oporezuje. E dok mi budemo prioritet davali na punjenje džepova privatnicima kroz namještanje tendera a ne na razvoj sporta, kulture i umjetnosti do tad ćemo se diviti drugima kako postižu uspjehe i imaju rezultate a mi ćemo kriviti rat, Srbiju i Hrvatsku što nam kupe talente, sudije........
Samo da dopunim.Darkus je napisao/la: ↑04 avg 2025, 09:54Ima samo jedna stvar , U17 i U19 su selekcije koje se takmiče na svjetskom nivou a dolaziš iz takmičenja divizije A sa U16 ili U18 od godinu prije i ide mislim prvih 5. Možda nisam siguran za 5 ali sigurno prve 3. Ali U20 je nešto sto ovoj djeci definitivno treba.costacurta08 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 09:17Gledao sam sinoć finale U18 A divizija, Španija - Francuska. Kakva fenomenalna košarka. U zadnjih 5 min utakmice stalo je sve ono zbog čega volim ovaj sport. Borbenost, agresivnost, smislene akcije, igra do posljednje sekunde, nema predaje ni razočarenja, hemija u ekipi i vjera da mogu preokrenuti rezultat, malo sportske sreće kao začin i onda se pitaš zbog čega smo mi bilmezi kad je onu rapsodiju gledati prava milina i užitak.
Kompleksi koje mi imamo, oni ih nemaju. Igra onaj ko zna da igra a ne onaj ko plati. Zašto? Pa ima nešto što se zove nacionalni ponos. Španci su me oduševili sinoć nakon zadnje sekunde. Bravo klinci bravo za prikazanu igru.
Našem Novaku želim da ga povrede zaobiđu i da mu čestitam na fantastičnom prvenstvu. Šteta što nisi imao podršku statistika bi bila još bolja. Biraj pametno svoju sreću i daleko ćeš dogurati![]()
Klještanu brz oporavak.
Jan ima potencijal, Eman do početka sezone da skine barem 7kg i biće odličan.
Savez natjerati da se uključimo barem u FIBAino U20 ili U19 takmičenje. Šta će sad ovi klinci nakon prvenstva? Kako ih pratiti ili kako zaustaviti Novaka da se priključi U19 reprez Srbije? Zbog čega bi on trebao stati sa razvojem, zbo toga što je rođen tu? Hahaha samo sine piči za svojom srećom, mi smo goFna koja boli briga za mladosti. Sredstva se mogu namaknuti i izmjenom zakona o sportu. većina normalno uređenih zemalja izdvaja toliko novca za sport su kroz zakon o porezima omogućene poreske olakšice firmama koje izdvajaju iz dobiti za humanitarne svrha i sport. Kod nas se svaka donacija oporezuje. E dok mi budemo prioritet davali na punjenje džepova privatnicima kroz namještanje tendera a ne na razvoj sporta, kulture i umjetnosti do tad ćemo se diviti drugima kako postižu uspjehe i imaju rezultate a mi ćemo kriviti rat, Srbiju i Hrvatsku što nam kupe talente, sudije........
Gledao sam Srbiju u A diviziji, takođe odlična igra, bio je samo Jovan Bikić 2008.godiste, ostali 2007.godiste, a Jovan je izuzetan talenat i siguran sam da ćemo svi još cuti za njega u godinama koje dolaze.
Mislim da i Subašić ide negdje od naredne sezone, ne u Megu, ali ide. Trebao je otići prošle godine, vodili su se pregovori sa nekoliko klubova, na kraju je prolongirao odlazak za narednu sezonu/godinu ali mlad je on još, ima vremena.Darkus je napisao/la: ↑03 avg 2025, 20:07Eto jednog spomenu Velizar, drugi je Skalonjić a treći je Benjamin.
Spanci su uveli u22 ligu od ove sezone jer su vidjeli da im se igraci gube na prelasku iz juniora u seniore.Moraju se nekako boriti protiv odlazaka u NCAA jer igraci ne dobivaju sanse u klubovima.Kylian je napisao/la: ↑04 avg 2025, 14:48Lijepa opservacija turnira. Mislim još da nam u narednom periodu definitivno treba U-20 selekcija – kao prelazna faza koja sada očigledno nedostaje. Uz to, mora se obezbijediti više priprema, prijateljskih utakmica, jasniji kriteriji pri odabiru igrača i što je najvažnije – selektor koji zna šta radi.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 15 gostiju.