Čim tamo u startu otvaranja teme vidiš ko je zadnji post napisao, već znaš sadržaj posta. Kod par se ista ploča vrti.
Istina, jedni se igraci napadaju bez obzira kako igraju, medjutim kad vidis da je Bundesliga onda znaj da nevalja nista
Ono što mora biti pozitivno to je da je prvi trofej uzet, uzet je Supekup. Najmanje vrijedan trofej od svih koji se mogu uzeti, ali pogotovo da se prošle sezone za njega i nismo mogli boriti ovo je itekako bitno. Ekipa se fino radovala i lijepo je to vidjet.
Kane je uzeo i drugi trofej u karijeri (smiješno je bilo pratit inače budale u svijetu koji stvarno sebe ubijede da postoji neko prokletsvo kojeg određenog igrača prati, pa eto kao tome se naslađuju, zanemarimo zahebancije, stvarno tako primitivnih ljudi ima), a pozitivno je i to što je Diaz zabio prvi gol. Ekipa odigrala požrtvovano i dobro kontrolisala utakmicu.
Zanimljive su bile te dubinske lopte od strane pretežno Kimmicha prema Goretzki, onako fin recept i za neke buduće utakmice.
Tražila se ta dubina tim dubinskim pasovima i ulijetanjem naših igrača - ona situacija sa Laimerom kada ulijeće i kreće prema golu pa biva fauliran
.
Vidi se da imas vise od pukog gledanja utakmica, razumijes igru, nebi imao puno dodati.
E ako bi šta zamjerao Kompanyju, to onda jesu ove kasne izmjene ovih mladih nada. Ali opet ako se stavim u njegovu kožu, onda je jasno da on kao mlad trener prije svega želiti upakovati ovaj trofej. A rekao sam i ranije, ziheraški pristup ga neće dugo održati na klupi, morat će on gurati neke od ovih mladih igrača. Bit će za to prilike u prvenstvenim utakmicama.
Bas sam i ja slicno napisao...ebiga drugi trofej ti na domaku, kakav takav, pika se negdje...bezbeli da ces ici na sigurno. U prvenstvu mora malo vise mjenjati jer ne mozes igraca ubaciti onda kad moras (povreda) nepripremljenog, trebas imati neki krug 16-17 igraca koji ce imati utakmica u nogama.
ošto se često kudi i proziva penzionerom (ponekad i ja neke stvari kod njega gledam kritički), ali treba ga večeras pohvaliti za sjajne odbrane i parade - Neuera naravno.
Pored gola Kane pokazuje i dalje svoju inteligenciju, pregled igre i da zna s loptom, sudjelovao je i kod drugog gola, a i u par drugih akcija pametno proigravao saigrače.
Nojer je imao onu sjajnu odbrani kada je Levering pucao izvan 16 a lopta pogodila Upu i promjenila pravac. Dvije odbrane u istom napadu u prvom kada je dugonja na kraju amaterski sutirao svakako su dobre, ali se gol nebi racunao jer je bio offside. u pocetku akcije kada golman izbacuje. Mene je malo iziritirao kod onog besportrebnog driblanja kada je izgubio loptu. Nisam siguran, ali cini mi se da smo bas tada posle kornera i primili gol. Ali sta ces, to mu je u krvi i gotovo.
Večeras sjajna partija Kimmicha u vezi, a i Goretzka kojeg donekle gore spomenuh bio je jako dobar. Upamecanu da je svaka utakmica ko ova večeras, odmah bi mu pod posebnim uslovima produžio ugovor.
Upamekana stavljam medju 5-6 centarhalfova u svijetu, nego su oni kiksevi kod ljudi jos u glavi, niko npr ne vidi koliko je cistih golova spasio, iako da budemo realni jedino je protiv MC kiksao i primismo gol, a da je bila bas vazna utakmica. Vjerovatno bi nas City dobio i bez toga jer tada nismo bili konkurenti, ali se pamti. Kako vec napisah morao bi imati najvisu platu od stopera, ali ne kao Kane npr. U protivnom ga staviti u situaciji ili-ili, produzi ili hajde Englezima da se jedno 40 M izvuce. Sledece godine ces platiti mnogo vise ako ga hoces zadrzati, posebno ako bude imao dobru sezonu, a mislim da hoce. Ako igrac nece da potpisu za vise nego razumnu platu jer ceka da mu ugovor istekne pa doa pohapa i bonuse, ja bi ga bez dileme to zadnju godinu stavio u drugi tim. i rekao treneru toga tima da ima za njega poseban rezim te da igra bas kad mora. Izgubices 12 M koliko ima platu, ali ces dati primjer drugima da se ne natezemo i pravimo trakavice svake godine, dosta je vise...Coman, Gnabry, Goretzka, Kimich, Davis pa i Klauzula iako je on imao cini mi se jos dvije godine...