Kako sam napisao i jučer, Roberson je već jučer izgledao poprilično solidno. Mnogo lopti mu je iscurilo iz obruča na početku utakmice, a kasnije u drugom poluvremenu je počeo pogađati s distance. Ali na stranu to, u više navrata se vidjela razigrivačka strana zbog koje je također doveden - u više navrata je uspješno probijao odbranu na perimetru, time stvarajući prilike za druge, često dijagonalnim pasovima na otvorene šutere na trici. S druge strane, ubjedljivo bolje vodi pick and roll i u tome je nekoliko puta razigravao Kamenjaša i Nurkića. Završio sa 4 asistencije, ali je bio zaslužan i za pravljenje viška u par navrata pa su njegovi pasovi vodili do nečijih tuđih asistencija (zbog tog viška) odnosno tzv. hokejaških asistencija.perun je napisao/la: ↑29 avg 2025, 17:05Napisao sam da lupam za Delalića (niko mi drugi nije pao na pamet) a što se tiče keca, primjetio sam da je selektor bio primoran u pojedinim trenutcima izvaditi ih van i dati tu obvezu Gegiću i Atiću. barem sam ja tako vidio.invincible1921 je napisao/la: ↑29 avg 2025, 16:54Prosto i jednostavno, selektorova percepcija da mu to vise treba za ono sto igramo...ne znam bas za delalica, covjek igra u Bosni, na ovom nivou ja mislim da se ne bi sastavio s loptomperun je napisao/la: ↑29 avg 2025, 16:49Ovdje stvarno ima forumaša čije komentare i analize je uživanje čitati i shvatam da ih mi koji se manje razumijemo u košarku od njih nerviramo svojim primjedbama, komentarima.
Zahvaljujem se na strpljivosti pojedinih koji nađu za shodno da odgovore ili poduče nas koji manje znamo.
E sad, zamolio bih lijepo, neka mi neko, ko bolje zna objasni sljedeće.
Zašto je u ovom rosteru bitnije imati dva razigravača od kojih je jedan totalno van forme a drugi nije očigledan kvalitet na ovom nivou od npr. druga dva spremnija igrača u boljoj formi a koji imaju kvalitet na nedeficitarnim pozicijama, sad lupam; Garza, Delalić koji usput mogu rasteretiti igrače na drugim pozicijama?
Unaprijed zahvalan.
Mada kako god okrenes moras imat nekog playa ili igraca da odigra tu rolu...lopta se mora preves
Pa većinu kvali i jesmo odigrali bez keca i nismo uopšte loše izgledali.
Castaneda se pokazao kao pojačanje ali ovo juče sa Arslom i Robijem je bilo na momente katastrofalno.
Nadam se da će makar ovaj drugi u dogledno vrijeme tj. do tekme sa Gruzijom ući u bolju formu.
U kvalifikacijama smo Hrvatsku dobili zbog jedne od najboljih trećina i općenito poluvremena u historiji reprezentacije. Onakva šuterska noć je apsolutna anomalija. Ostale utakmice bez playmakera i jesu izgledale poprilično traljavo zbog nedostatka razigrivača. Upravo protiv Francuske smo bili u vodstvu dok se Castaneda nije povrijedio pa Arslanagić i Kamenjaš (