samo je razlika sto u njih od 5 igraca na 4/5 3 su u NBA i 2 u euroligi, dok kod nas Nurkic i ne igra u NBA vise toliko, ostalo ili ABA ili nizi nivoi od ABA lige...
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: BiH na Eurobasketu 2025
DamirT je napisao/la: ↑01 sep 2025, 13:57Ima i toga sigurno. Bekir se bas u prethodnom periodu pogubio. Lik ne zna ni sta vise hoce. Iskreno bi volio da ode sa klupe nakon Gruzije. Ovo njegovo hajpanje je moglo proci na pocetku. Trenutno je cista 0 ako gledamo takticke zamisli.Kylian je napisao/la: ↑01 sep 2025, 13:49Nije trebao ni ići, nego ustupiti mjesto nekome da igra, pa nisu ovo prijateljske utakmice pa hajde- šta ima veze!!!
Poziv Haliloviću, Arsli i Hrelji pokazao se suvišnim, jer ih selektor gotovo i ne koristi. Situacija sa Penovom je već postala uobičajena – bez neke minutaže, pa ispada da reprezentacija praktično igra sa samo osam igrača. Takav pristup značajno otežava rotaciju i iscrpljuje ekipu tokom cijelog takmičenja.
Poziv Garzi umjesto Kamenjaša imao bi daleko više smisla. Ipak, NBA i ABA ligu ne možemo stavljati u isti kontekst – riječ je o potpuno različitim nivoima košarke i kvalitete.
Ali tako ja to vidim.
https://www.bhbasket.ba/zbog-inata-nema ... urobasket/
Jeste da je sa basketa clanak, ali sasvim realno opisuje stanje kod nas trenutno.
Ovaj članak kao da sam ja pisao….potpisujem sve
-
19vendetta87
- Kontakt:
Kakve veze ima Garza sa Kamenjasem?Kylian je napisao/la: ↑01 sep 2025, 13:49
Poziv Garzi umjesto Kamenjaša imao bi daleko više smisla. Ipak, NBA i ABA ligu ne možemo stavljati u isti kontekst – riječ je o potpuno različitim nivoima košarke i kvalitete.
Ali tako ja to vidim, a isto tako znamo svi da bi Misko bio ljut na KS da su zvali Garzu umjesto Kamenjaša
On nije dobio poziv zbog Robersona, jer nam fali igraca na bekovskim pozicijama, a ne zbog Kamenog.
Uostalom, obojica su igrala na onom turniru u Poljskoj, tako da ti ova tvrdnja nema veze s vezom...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- TripleThreat
- Kontakt:
Joj laprdanja od strane Skokića.
"Your favorite player's favorite player" - MB
- Shategabri
- Kontakt:
Bogme legendo, dobro je dok ne bude na nuliKylian je napisao/la: ↑01 sep 2025, 13:56Aman pa nije valjda spala knjiga na jedno slovoShategabri je napisao/la: ↑01 sep 2025, 13:55Nemamo mi ništa viška.
Da bude još gore, i ovo sad je dobro kako će biti.
Ako mali Teletović ne izraste u igrača kao i ćaća mu, ništa od nas![]()
![]()
Koševo Zapad
u redu je, trebao si kamenjaša ubaciti u tu svoju petorku umjesto alibegovica pa da imas musu i 4 centra u petorciNoDi80 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 12:47Srbi igraju sa 2,3 igraca visoka i najbolji su
Gruzija dobila Spaniju sa dva tri visoka igraca, jer su im snaga i visina najjace oruzje
A nama najjace oruzje snaga i visina i mi filozofiramo i hocemo neku brzu igru
Jucer cim smo napadali preko Nurkica poceli smo dominirati, Nurkic izadje i sve se raspadne
Evo drugi euro gledamo isto sranje
Ofiramo se ne znamo sutati i ne znamo brzo igrati
Kamenjas 3 minute manje od Robersona i Roberston samo 6 poena vise ima
Nije neka razlika s obzirom da je on suter
Robertson 26
Vrabac 20
Kamenjas 20
NoDi80 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 12:52Nije bratemarlostanf1eld je napisao/la: ↑01 sep 2025, 12:50Druže pa nije svaki igrač preko 2 metra odmah centar. U ovom rosteru Srbije samo Milutinov nije u stanju pogoditi trojku.NoDi80 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 12:47
Srbi igraju sa 2,3 igraca visoka i najbolji su
Gruzija dobila Spaniju sa dva tri visoka igraca jer im je snaga i visina najjace oruzje
A nama najjace oruzje centar i mi filozofiramo i hocemo neku brzu igru
Jucer cim smo napadali preko Nurkica poceli smo dominirati, Nurkic izadje i sve se raspadne
Evo drugi euro gledamo isto sranje
Ofiramo se ne znamo sutati i ne znamo brzo igrati
Hocu da kazem bez Muse nase najjace oruzje je centar i mi to ne koristimo nego filozofiramo
Trebali smo Garzu zvati da imamo dva centra i da ima Nurkic mjesta za odmor
Ovako ne ide eto sve price padaju u vodu kad pogledamo rezultate
imamo kamenjasa, i on je centar , koji je među boljim u aba ligi
tacnoShategabri je napisao/la: ↑01 sep 2025, 13:55Nemamo mi ništa viška.
Da bude još gore, i ovo sad je dobro kako će biti.
Ako mali Teletović ne izraste u igrača kao i ćaća mu, ništa od nas![]()
Nemas mu sta uzeti, ne zoves ga vise i to je to. Bez zayebancije, trebali bi polako razmisljati i gledati druge opcije u vezi stranca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- TripleThreat
- Kontakt:
Ma treba oduzeti, ako mu je dat i njemu zbog pogodnosti. Zbog nekih sličnih gafova se pisalo u vakat i da se Renfroe-u htjelo oduzeti pasoš.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Pa onda si samo ispao glup, a on moli Boga da to uradis. 90% tih Amerikanaca i igra samo zbog pasosa, a ne jer vole da ljeta provode u treningu radi 4-5 utakmica na nekom prvestvu. Ne smiju nasi ni pomisliti da potegnu tu pricu, jer bi se zamjerili Misku. Za razliku od njih, stariji Doncic je odmah pokrenuo pricu o oduzimanju pasosa Nibu, pa je Misko poceo kmecati i bahatiti se po drustvenim mrezama.
Tačno je da igrač čiji je menadžer Miško gotovo uvijek ima mjesto u reprezentaciji. Utjecaj Miška u zemljama bivše Jugoslavije u velikoj mjeri se poštuje.Ghuraba je napisao/la: ↑01 sep 2025, 14:38Pa onda si samo ispao glup, a on moli Boga da to uradis. 90% tih Amerikanaca i igra samo zbog pasosa, a ne jer vole da ljeta provode u treningu radi 4-5 utakmica na nekom prvestvu. Ne smiju nasi ni pomisliti da potegnu tu pricu, jer bi se zamjerili Misku. Za razliku od njih, stariji Doncic je odmah pokrenuo pricu o oduzimanju pasosa Nibu, pa je Misko poceo kmecati i bahatiti se po drustvenim mrezama.
Zasto se hejta lik? Pa povrijedio se tesko igrajuci za nasu repku. Odazvao se i sada korektno i strucnjak Bekir odlucio da mu je RoberTson korisniji.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Tačno ne znam da li je bolje da ispadnemo pa da Adis ode i dođe npr Neno pa da se malo i roster proširi ili da prođemo u 2. krug. Ali, kontam pitanje je koliko može biti bolje.
Ako Castaneda neće igrati treba mu oduzeti pasoš. I onda novog pronaći jer, valjda, Adis ne računa i dalje na Robersona.
Ako Castaneda neće igrati treba mu oduzeti pasoš. I onda novog pronaći jer, valjda, Adis ne računa i dalje na Robersona.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa ne hejta se ako se realno sagledaju stvari. Opet, mozda sam i u krivu, pa se odazove. Ali meni su vece sanse da se zapitao "sta ce meni sve ovo" nakon one teze povrede igrajuci za nas. Jos je otisao u najjacu ligu Evrope. Realnost je da mu vise nismo potrebni za nesto vise. Ako se dokaze tu, moze i bez nas otici negdje bolje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
je li ima gdje da se nadje lista igraca s nasim drzavljanstvom, a da su van nase lige, osim ovih sto svi znamo za njih jel...ja sam juce gledao nasu ligu nesto, i nema tu puno materijala za "prosiriti" ekipu, sve je to na nivou 9.-12. igracUnofficialpage je napisao/la: ↑01 sep 2025, 14:55Tačno ne znam da li je bolje da ispadnemo pa da Adis ode i dođe npr Neno pa da se malo i roster proširi ili da prođemo u 2. krug. Ali, kontam pitanje je koliko može biti bolje.
Valjalo bi kad bi se napravila neka nasa lista svih potencijalnih reprenzetativaca.Prije da cemo je mi na fourmu napraviti nego savezJHam je napisao/la: ↑01 sep 2025, 14:57je li ima gdje da se nadje lista igraca s nasim drzavljanstvom, a da su van nase lige, osim ovih sto svi znamo za njih jel...ja sam juce gledao nasu ligu nesto, i nema tu puno materijala za "prosiriti" ekipu, sve je to na nivou 9.-12. igracUnofficialpage je napisao/la: ↑01 sep 2025, 14:55Tačno ne znam da li je bolje da ispadnemo pa da Adis ode i dođe npr Neno pa da se malo i roster proširi ili da prođemo u 2. krug. Ali, kontam pitanje je koliko može biti bolje.
Sto se tice igraca iz nase lige kao neko ko redovno prati i ide na utakmice osim Haruna Zrne koji sad ode u NCAA tu i nema nekih imena koja bi mogla upasti u reprenzetaciju.
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
@Filipe, slažem se sa svim što si napisao. Imao bih jedno pitanje/konstataciju , kao neko ko uglavnom pored NBA lige prati samo našu košarkašku reprezentaciju, ali rijetko euroligašku košarku.filip13 je napisao/la: ↑01 sep 2025, 13:41Svi ovi igrači BiH poput Atića, Gegića, Lazića i slično su odlični igrači uloge za minutažu od 10-15m. Svaka čast Vrabcu na svemu, ali to što je on najkonstantiji igrač na turniru ti dovoljno govori o stanju. Nisu momci krivi, to je realno njihov domet, a ne to da budu nositelji igre. Nurkić i Musa su jedini kvalitetni igrači za nešto ozbiljnije
Stičem dojam, da su i Španci i Italijani, imali barem 25% bolje otvorene šuteve za tri poena. Da li je stvarno teško napraviti dobru poziciju šuta za tri poena ili je to odraz manjka uigranosti, povećane nervoze ili ipak nedostatka kvaliteta?