Mi imamo sutra sansu da pobijedimo samo ako ovi ne izadju na terenperun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:47Mi možemo sutra pobijediti samo u slučaju da grci budu kalkulisali pa im u nekim njihovim računicama glede nastavka kvala bude odgovarao poraz kontra nas.Unofficialpage je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:35Nemamo mi taj luksuz da odmaramo ikog sutra jer nam trebaju dvije pobjede. Da Italija - Španija igra prije nas pa da znaš na čemu si onda ok ali ovako lakše je dobiti Grčku i Gruziju minimalnim razlikama nego samo Gruziku 20 razlike jer mi nemamo nikoga sa poenima u rukama. Jedino odmoriti ako bude za Grke 20 razlike na poluvremenu.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Ama ljudi necemo nikog dobit sta vam je. Na temelju cega gajite optimizam?
Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:00Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:42
Dozvolilo se 40 koševa jer nemaš selektora koji zna prepoznat situaciju.
Francuzi u dva različita sporta u dvije odlučujuće tekme lome stopala našim najbitnijim igračima u prijelomnim trenuntcima meča (Mujdža, Castaneda).
Nije slučajnost a lako se opravda.
Daleko od toga da su naši trebali isto uraditi Fontecchiu ali ima načina da se onesposobi/dekocentriše igrač.
Treci put pisem. Protiv Talijana kakvi jesu pod kosem, nasi ekipno u bonusu 5 min do kraja svake cetvrtine. Nas prvi centar zbog 3 licne izlazi iz igre sredinom 3. cetvrtine. Kod Talijana cak tokom zadnje cetvrtine niko sa 4 licne.
Sinoc sam pisao, Adis je mene licno razocarao. Nakon zadnjeg prvenstva od njega prvog sam ocekivao napredak. Ako on nije napredovao, ne znam zasto isto ocekivati od igraca ...
Riba smrdi od glave, ali i kad usporedim odnos igrača jednih prema drugima na terenu na EP i kvalama čini mi se da nešto ne štima u međuljudskim odnosima.
Jednostavno kao da je bilo više zajedništva i međusobne podrške u kvalama.
Takav grč na licima naših igrača i rastrojenost nisam nikada vdio.
Jesu li to oni isti momci koji su držali Francuze na konopcima.
Volio bih da griješim.
Moraju podignuti timsku energiju gledaš i imaš osjećaj ako bi izbila neka gužva da bi naš bio 1 na 5 a ostali gledali. Moj ugao gledanja je ako ja sa nekim igram u klubu, a pogorovo u reprezentaciji još na EB, je da uvijek branim svog saigrača koliko god on pogriješio. Čini se da je Adis izgubio svlačionicu nešto najgore što se može desiti selektoru.
Kvota na nas je 12, a za Grke 1.05.
Nasi vec sutra trebaju da ganjaju nekog amerikanca s poenima u rukama, bilo koja pozicija, jer vec u novembru idu prve 2 utakmice kvalifikacija, a nama tu nema ni Muse, ni Kamenjasa, ni Nurkica...znaci Sejfic ide ko starter 
I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.CAZIN je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:16Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:00
Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...
Treci put pisem. Protiv Talijana kakvi jesu pod kosem, nasi ekipno u bonusu 5 min do kraja svake cetvrtine. Nas prvi centar zbog 3 licne izlazi iz igre sredinom 3. cetvrtine. Kod Talijana cak tokom zadnje cetvrtine niko sa 4 licne.
Sinoc sam pisao, Adis je mene licno razocarao. Nakon zadnjeg prvenstva od njega prvog sam ocekivao napredak. Ako on nije napredovao, ne znam zasto isto ocekivati od igraca ...
Riba smrdi od glave, ali i kad usporedim odnos igrača jednih prema drugima na terenu na EP i kvalama čini mi se da nešto ne štima u međuljudskim odnosima.
Volio bih da griješim.
Moraju podignuti timsku energiju gledaš i imaš osjećaj ako bi izbila neka gužva da bi naš bio 1 na 5 a ostali gledali. Moj ugao gledanja je ako ja sa nekim igram u klubu, a pogorovo u reprezentaciji još na EB, je da uvijek branim svog saigrača koliko god on pogriješio. Čini se da je Adis izgubio svlačionicu nešto najgore što se može desiti selektoru.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Jesi li ti kad gledao Teletovića? Ne spominješ ga samo ti. Kao da ste čuli da ima sin od Mirze i da je potpisao za Megu a nikad ga niste gledali kako igra ali već treba čekati da stasa Teletovićdzemil je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:02Vjerovatno predlažeš da sa Arslanagićem i Robersonom gradimo budućnost. Za dvije - tri godine će, nadati se sazrijeti Mak Omerović i mladi Teletović. Ima igrača po američkim koledžima. Mogao je Bekir zvati i sada nekoga od njih. Mogao je Garzi dati priliku, ionako nemamo koristi ni od Robersona ni Castanede, posebice kad je Halilović out. Svakako nam Atić igra pleja.
- TripleThreat
- Kontakt:
Možeš li objasniti ovo podebljano?Nah1d je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:28I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.CAZIN je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:16Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42
Volio bih da griješim.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Mozda jednog dana saznamo kako je na odnos između igraca utjecala odluka selektora da Delalic bude otpisan zbog poziva na zenidbu, a Musa se odjednom zeni malo prije prvenstva za iskorak napraviti.perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:42Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:00Naravno da ima nacina kako bi ga pokusali smiriti sinoc. Talijanski selektor zavrsi u svlacionici zbog gazenja linije 2x puta. Bolje su nam bile 2x tehnicke i nesportske, ako bi to znacilo 15 koseva jer doticni osjeca slezenu ...perun je napisao/la: ↑01 sep 2025, 21:42
Dozvolilo se 40 koševa jer nemaš selektora koji zna prepoznat situaciju.
Francuzi u dva različita sporta u dvije odlučujuće tekme lome stopala našim najbitnijim igračima u prijelomnim trenuntcima meča (Mujdža, Castaneda).
Nije slučajnost a lako se opravda.
Daleko od toga da su naši trebali isto uraditi Fontecchiu ali ima načina da se onesposobi/dekocentriše igrač.
Volio bih da griješim.
Niko i nikada me nece uvjeriti da se povreda tek tako desila. Nego je ista posljedica prevelikog opustanja tokom pauze i zbog privatnih obaveza. Da bi onda ko dorat kakav navalio zbog selektora i suigraca.
Gledajuci Halilovica i u kakvoj formi je Roberson, mogli smo komotno Xaviera povesti na Kipar. Za 5-10 min nista slabiji od Robersona ne bi bio zasigurno. I jos vijest od danas kako je igrao za Unicaju.
Uopste ne bih bio iznenađen da i Musa odigra jednu utakmicu do nase sa Gruzijom ...
Ja mislim da će sutra Halilović da igra, prošlo je 5 dana, rekli su da će igrati za 2-3 ili 4 dana. Ako ne bude sutra igrao to je onda kao da smo poveli 11 igrača na EP.
Ma, niđe veze tvrdnja jer Bosnic zbog takvih stvari ne bi rep podvio i saznalo bi se do sada u velikoj mjeri.TripleThreat je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:34Možeš li objasniti ovo podebljano?Nah1d je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:28I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.CAZIN je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:16
Ovo mi se učinilo kad je Gegić protiv Italije zbog nesportskog faula od Spissua prišao mu a odmah svi Talijani uskaču da pomognu Spissu-u a naši gledaju u Gegića. Pa jarane je.beš odnose van terena ako ste na terenu i vas 12 nosi grb države za koju igrate pa bilo ko da je sa vama u igri ulaziš da ga braniš bez obzira da li je pogriješio ili ne. Pa ybt Francisco protiv Slovenije odradi onakav potez na kraju utakmice (potpuno dozvoljeno jer koš razlika može biti bitna) ali se pozdravio sa Dončićem i njegovi saigrači uleću da ga odbrane iako i oni znaju da je ispao šupak. Timski duh sam vidio jedino na kraku utakmice sa Kiprom kad je Kamenjaš odbranio Hrelju kad mu se onaj Kipranin unosio u lice.
Budimo realni, treba i na mjestu selektora napuniti spisak imena, a da valjaju. Tako da upitam, sta tu Nurkic moze krojiti, a da Adisa ili samu reprezentaciju srozava ...
koga biste voljeli vidjet umjesto adisa poslije eb na klupi,iskreno mora dobit otkaz prosli grupu ili ne.
- TripleThreat
- Kontakt:
Ma na ovom forumu jedna od glavnih stvari su teorije zavjere i rekla-kazala spika.Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:45Ma, niđe veze tvrdnja jer Bosnic zbog takvih stvari ne bi rep podvio i saznalo bi se do sada u velikoj mjeri.TripleThreat je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:34Možeš li objasniti ovo podebljano?Nah1d je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:28
I ja sam to primjetio na utakmici, čak i Kamenjaš gleda i kasnije ko priđe, ostali nijemi. Meni se sve čini da Adis nikad nije ni imao svlačionicu, a pogotovo kad je stigao babo iz Živinica da kolo vodi. Pošto je već letio Bosnić zbog njega i zna se ko je baja u selu. Jednostavno kad god je Nurkić tu, atmosfera je skroz drugačija.
Zna se što je Bosnić dao ostavku. Pa ne bi se čovjek medijski ispraćenim tužbama peglao da je neki igrač razlog, niđe veze.
Evo da im odmah olaksam, Giannis nam nece dati vise poena od Fontecchia.TripleThreat je napisao/la: ↑01 sep 2025, 22:21to je to.
Btw neko napisa ako je Simone utrpao skoro 40, da bi onda Giannis mogao 50. Mislim da nije to baš proporcionalno na taj način, s tim više jer Giannis nije šuter, a nas zaustavljanje šutera najviše muči.
Mi opcenito najbolje branimo igrace koji igraju poput njega, ali naravno on je dimenzija vise i ne mozes reci da imamo odbranu za takvog igraca. Ja bih na njega stavio Lazica (ako ponovo ne pocne s Adinom na 3), koji ima solidnu visinu i brze noge da ga donekle isprati i uspori. Nakon toga, najblizi igrac na toj strani 'iskace' da ga takvog 'usporenog' zatvori, a ako je vec dosao do obruca - onda Nurkic svojom duzinom u vertikalnom polozaju pokusava da ga maksimalno omete. On je to u svojim najboljim izdanjima u nba itekako znao raditi, samo se nadam da sutra nece biti glupih prekrsaja i 2+1 situacija. Mi osim njega na petici imamo samo ovce za klanje kad ovaj vec dodje do kosa, a nije da ce i Nurkic moci puno uraditi. Tu ce Jusufov igrac (vjerovatno Mitoglou) ostati sam i postoji opasnost od pasa njemu na zicer, ali onda ostali mogu skupiti reket i preuzeti (sto mi inace i radimo sasvim dobro). Ako vec Lazic ili Vrabac budu na Kumpu, onda bi Alibegovic ostajao na Papanikolaouu, sto je po meni skroz ok jer ovaj nije brz i ne napada licem. Posto ce tu biti puno pomaganja i preuzimanja, onda svakako ostaje problem suta za 3. Kod njih iz prve petorke svi osim Giannisa mogu pogadjati u visokim procentima (a s klupe Toliopoulos i Larentzakis), ali mi taj sut ionako lose branimo, tako da i ne gubimo previse.
Ovo je moje neko vidjenje odbrane pozicionog napada. Problem je sto je Antetokounmpo u tranziciji najbolji igrac na svijetu. Tek tu posebno treba biti pametan i ne dozvoliti im takvu igru. Moramo se brzo vracati u odbranu, pa i presijecati prekrsajima ako se ovaj razmase. Jer, bolje je rizikovati i slati ga na bacanja, nego da poludi nakon 5 minuta. Njegovi procenti s penala cesto znaju biti na 50-60%, pogotovo protiv ekipa koje ga posteno 'prebiju'. Robersona treba uvoditi cim Toliopoulos udje u igru, jer je on jedini igrac kojeg ovaj iole moze ispratiti, a imat ce 20-ak minuta i protiv nas.
Sto se tice naseg napada, vjerujem da ce oni odmah udvajati na Nurkicu. Ako su pogledali nasu utakmicu od sinoc (a nema sumnje da jesu), onda ce to biti recept da se on zaustavi. Jusuf ce se pogubiti ako njegov primarni cuvar bude Giannis ili ako sa strane pomoci dodje Giannis. Ja se nadam da ce ipak biti ova druga opcija, a u tom slucaju bi bilo nenormalno bitno da Alibegovic i Lazic dobro udju u mec sto se tice suta s distance. Ako oni budu zabijali, onda ce se manje i na Nurkicu pomagati.
Ako smo s Italijanima bili gotovo u egalu na 5 minuta do kraja - bez obzira na Simoneovih 40 poena, onda je to dokaz da se moze dobiti svaka ekipa koja ima jednog vanserijskog igraca. Naravno, glupo bi bilo reci da Grci imaju samo Kumpa, jer su itekako popunjeni na svim pozicijama. Medjutim, ako ovaj i zabije 30+, bitno je da Sloukas i Toliopoulos ne budu novi Brizuela ili Spissu (s 4-5 trojki), da Dorsey ne bude novi Thompson, da Mitoglou ne bude novi Aldama itd. Realno, tesko, pretesko ce biti igrati i dobiti ovakvu Grcku. Jedina nada je da oni budu suterski bas ocajni i da se Giannis zaustavi na nekih 20-ak poena, a da nasi odigraju bolje nego sinoc.
Pa, Nurkica nije bilo na vidiku kod Bosnica, al bukvalno. Smjena dolazi malo prije EP i Nurkic se tada sa Adisom upoznaje.TripleThreat je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:47Ma na ovom forumu jedna od glavnih stvari su teorije zavjere i rekla-kazala spika.
Zna se što je Bosnić dao ostavku. Pa ne bi se čovjek medijski ispraćenim tužbama peglao da je neki igrač razlog, niđe veze.
Ako cemo vec mahalati, dam glavu da je Kondic jedan od uzroka neslaganja unutar ekipe.
Zašto bi Aziz dobio otkaz? Cilj nam je bio da se plasiramo. Dobili smo Kipar. Ostale reprezentacije su bolje od nas. Teško da možemo i Gruziju dobiti. O Grcima je uzalud trošiti riječi. Mi smo svoj maximum pružili protiv Italijana. Realno imamo dva igrača a to su Musa i Nurkić. Treba nam svaku utakmicu 2 preko 20 i 4 preko 10 poena da se nadamo nečemu. Budućnost nam je u najmanju ruku siva... Borit se koliko može i to je to.
- TripleThreat
- Kontakt:
Pa da. Ni okupljanje još nije bilo, a Bosnić dao otkaz i prije onih kvalifikacionih za SP (prije Francuske i CG) protiv Češke i Bugarske. Nurkić nije došao prije augusta, zbog NBA relacija.Drum je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:54Pa, Nurkica nije bilo na vidiku kod Bosnica, al bukvalno. Smjena dolazi malo prije EP i Nurkic se tada sa Adisom upoznaje.TripleThreat je napisao/la: ↑01 sep 2025, 23:47Ma na ovom forumu jedna od glavnih stvari su teorije zavjere i rekla-kazala spika.
Adis neće dobiti otkaz radi plasmana na EP, slijede kvalifikacije za svjetsko u novembru, ovdje će se sve vidjeti koliko može kao selektor, ide se na gostavanje protiv Turske i kući Srbija.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.