Brat Roberson ponovo odigra 35 minuta na top nivou. Odmah sam rekao da on donosi sigurnih 13-15 poena i da je kao takav uvijek ispred nespremnog Castanede. Danas je osim trojki imao i par odlicnih reakcija u odbrani.
Nasa odbrana je cijelu utakmicu bila nestvarno dobra. Atic i Gegic su stalno preuzimali njihove visoke igrace dolje i bili odlicni u tome. Shengeliju su vecinom udvajali, a Bitadzea su cvrstim tijelom nastojali udaljiti od obruca, zato sto on ima visoko teziste i nizi ali snazniji igraci to mogu uraditi. Mene je izludjivalo Nurkicevo konstantno izlazenje na Baldwina i Sanadzea jer znam koliko Bitadze moze pogadjati s distance, ali hvala Bogu da ga veceras nije slusao sut. Jusuf je opet na kraju dobro gradio skok, s obzirom da je konstantno iskakao u odbrani. Vrabac i Lazic su odigrali odlicno na Mamukelashviliju, iako je ovaj na kraju dosao do 20 poena. Jednostavno je covjek prekvalitetan, ali su mu pruzili odlican otpor i u nekoliko navrata ga bas brutalno odbranili. On je na kraju za 40 minuta na parketu dao 20 poena, ali su Laza i Vrabe u paketu dali 23, sto ja iskreno ni u ludilu nisam ocekivao. Hvala Allahu da su one Adinove trojke zavrsile u kosu.
Gegic i Kamenjas na kraju po 9 poena, iako imam utisak da su odigrali losu utakmicu u napadu. Kameni to moze puno bolje. Nadam se da ce Alibegovic biti potpuno spreman do nedjelje, jer nam trebaju njegovi poeni, ali i klasicna cetvorka protiv Poljske jer su oni totalno drugacija reprezentacija. Danas se nekako krio na parketu, kao da nije htio uzeti otvorene suteve, a bilo ih je. Atic je odigrao brutalno prvo poluvrijeme, a u drugom je trebao biti malo hrabriji i uzeti koji sut vise.
Adis je brutalno pripremio utakmicu i izgleda opasno iznenadio Dzikica. Meni je iskreno najvece iznenadjenje bilo ono sto je Nurkic igrao. Rizik je bio ogroman, ali se hvala Bogu isplatilo. Na kraju se ispostavilo tacnim da ce poeni s klupe odluciti utakmicu. Oni su imali mislim samo 4, a mi preko 20. Aferim, momcine!