6 od 36 trica Francuske. Sa tim procentom dobio bi ih svak na EB.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑07 sep 2025, 16:08Rekoh ja.Ima ko zna, kad mi ne znamo uzeti ponudjeno.Svi vukli u Gruziji, a kod nas 70% ekipe nestalo.Sasrali se.
Sad cekam da mi neko kaze kako je Poljska jaca od francuza...![]()
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Zadnja izmjena: Rodjeni81, dana/u 07 sep 2025, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Gruzijci nisu dobili na kvalitet vec na snagu, daleko fizicki spremnija ekipa od nas. Gledaj samo klupe sto trosi energiju na slavlje i bodrenje.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑07 sep 2025, 16:08Rekoh ja.Ima ko zna, kad mi ne znamo uzeti ponudjeno.Svi vukli u Gruziji, a kod nas 70% ekipe nestalo.Sasrali se.
Oni ne izlaze iz teretane, sirovine teske, izbacaji tvrdi ko da kamen bacaju.
previse svi zive od trice, da bi doguro daleko i osvojio moras i drugo igrati
J*** ti loptu
Ne zavaravajmo se, mi bi i od Francuza popusili. Ne jer su oni dobri, nego su nasi mentalni patuljci, kao u zadnjoj cetvrtini kad se lomilo sve.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- relativizam
- Kontakt:
Ljudi s više izgubljenih nego dobijenih u cetvrtfinalu
ljudi dobili i francusku i spaniju u jednom takmicenju, to nece vise nikad ponoviti, velik uspjeh
Žabari i jedni i drugi
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma to he kosarka , mi smo se potrosili protiv Grcke i Gruzije i fizicki i psihicki , nemamo kvalitet da igramo u nizu kvalitetno . Pa ni ova Gruzija oni su dobili Španiju pa 4 utakmice nista i evo danas opet dobri. Naravno da ostaje zal , moglo se u cetvrtfinale. Al kad gledas komplet turnir nasi momci zasluzuju sve pohvale.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nema teoretske šanse da bi francuzi profulali 20+ otvorenih trica kao danas. Ubacili bi 16/31 barem protiv nas
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- relativizam
- Kontakt:
Nisam ja sastavljao roster,on je poveo 3 igrača od 12 na ekskurziju, on je se posvađao sa pola reprezentativaca, on je taj čija ekipa nije imala 2 akcije kako treba,on je taj što je čekao povrijedjenog kastenedu do zadnjeg dana itd itdQuartararo je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:39Šta ste očekivali sa ovim rosterom? Titulu, finale, šta?relativizam je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:38Ovo je Adisov turnir i on nas je izbacio ,to su svi složni.
Kad su ljudi još na pripremim utakmicama i njegovim izjavama govorili da on nije za selektora ovdje se sprdalo![]()
Kakvi smo mi baksuzi da ostanemo bez citave petorke odlicnih igraca iz ovih ili onih razloga. S njima bi definitivno bili jaci. Bilo kome da nedostaje 5-6 igraca ne bi bolje od nas.
Casteneda-Musa-Djedovic-Sulejmanovic-Garza 6th man Biberovic. Umjesto John-Arslanagic-Vrabac-Hrelja-Penava-Halilovic
Kakva druzina. Jaci sastav nego 70% eurobasketa. Lagano rotacija od 10 igraca.
Casteneda-Musa-Djedovic-Sulejmanovic-Garza 6th man Biberovic. Umjesto John-Arslanagic-Vrabac-Hrelja-Penava-Halilovic
Kakva druzina. Jaci sastav nego 70% eurobasketa. Lagano rotacija od 10 igraca.
Pretukli su nas. Fizicki su bolje odgovorili na kontakt igru. Igra im se jeste svodila na 2 igraca Lojda i Ponitku ali su dali doprinos i ostali. Njima je samo 6 igraca koseve dalo. Kod nas se to nije desilo, upisalo ih se 8, ali je Kamenjas upotpunosti odsutan bio u oba pravca, Alibegovic nestao, a Vrabac - Gegic - Lazic nisu dali onaj momentum koji je trebao kad vise nisu mogli vuci samo Roberson i Nurkic. Previse su nam centri visoko izlazili i tu je bio kraj i preokret. Najvise zamjeri Kamenjasu koji nije smio pogledati prema kosu, aposlutno se prepao i unio tu neku nervozu u tim. Najslabija karika naseg tima danas.
Grci će uzeti zlato 
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ko bi rekao da ce cetvrtfinale biti bez Srbije , Francuske ,Španije.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Summa summarum Roberson kao late call pun pogodak .Evo i danas dok je bio u igri nesto se kao i moglo u napadu i sigurno bi i zavrsnica bila napetija da se nije povrijedio.
Ono sto meni nije jasno,a mozda se neko nece slozit je bezvezno pozivanje Halilovica ,a koji bi mozda mogao zaigrat da smo dosli do finala
Arslanagic takodje,zasto si tu ako ne mozes bar neku minutu uskocit.Djedovic je po meni morao bit tu,pogotovo u situaciji u kojoj smo bili.
Ono sto meni nije jasno,a mozda se neko nece slozit je bezvezno pozivanje Halilovica ,a koji bi mozda mogao zaigrat da smo dosli do finala
Pa jesu ih pobjedili,jesuNEZALAGANJE je napisao/la: ↑07 sep 2025, 16:08Rekoh ja.Ima ko zna, kad mi ne znamo uzeti ponudjeno.Svi vukli u Gruziji, a kod nas 70% ekipe nestalo.Sasrali se.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Joj al pisete gluposti. Proci u osminu finala iz onako teske grupe uz ovoliki broj povrijednjenih igraca je fantastican uspjeh. Od ovih sto su igrali- Nurkic na ovom prvenstvu na nivou sto me iznenadilo s obzirom na njegovu upitnu spremu na pocetku priprema. Atic je na ovom turniru odigrao svoje najbolje utakmice za reprezentaciju. Alibegovic i Kamenjas su razocarenje s obzirom da su dosli nakon sjajne klupske sezone. Musini poeni su osjetno falili umjesto Gegica, koji je bio blago receno uzasan na ovom prvenstvu. Decko niti ima sut, gomila nerezonskih poteza, pogresnih pasova... Kratka rotacija je dovela do danasnjeg poraza, John kada se povrijedio mi smo se tu i raspali. Za njega moram da dodam da mi je zao sto decko nije napravio vecu karijeru, barem ovdje u Evropi. Kada ste zadnji put vidjeli nekog igraca da u tim godinama igra na takvom nivou da evo danas na utakmici Eurobasketa ubaci 20 koseva a da je anonymus na evropskoj i kosarkaskoj mapi kakav je realno John. Hvala na svemu majstore