Zato i kažem da se ne bih iznenadio kada bi krenuo s tri stopera nazad jer bi se najlakše posložila ekipa. Da li je to pametno uraditi u petoj utakmici kvalifikacija, ne bih smio nista garantovati.Raonffa je napisao/la: ↑07 sep 2025, 16:36Pa vidi realno lakše je dobiti na lotu nego predvidjeti Barbarezovih početnih 11. Mislim da do sada nikada nije izveo istih početnih 11 i eto, interesantno, nikada mu se to nije obilo o glavu a svakako je suštinski dobro jer se isprobava više i igrača i mogućih kombinacija, pa to djeluje skroz prihvatljivo sve dok rezultat u konačnici ne trpi.
Sinoć sam čini mi se vidio da je poslije tekme izjavio kako su probali "novu formaciju" i pokušavajući analizirati tu izjavu (koje je isto tako veoma teško shvatiti), nekako mi je najlogičnije da je time možda najavio da će protiv Austrije igrati u drugoj formaciji, jer ono što smo mi sinoć igrali je 4231 u osnovi i to nije nikakva nova formacija za nas.
Ja očekujem i mislim da je najbolja opcija za utorak 352 ili 3412 gdje će na stoperima biti Barišić, Katić i Muharemović, desni wb Dedić, lijevo Burnić, sredina Tahirović i Šunjić, malo ispred Giga i naprijed Džeko i Demirović. To bi mi bilo nekako najlogičnije u ovom momentu, pa se to lako da transformisati u formaciju sa krilima ako bude potrebe.
Važno je da imamo igrače za različite postavke na terenu i shodno rezultatu možemo reagovati.