Adis Bećiragić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Nah1d
Kontakt:

Re: Adis Bećiragić

Post Postao/la Nah1d » 17 sep 2025, 21:38

DirkNowitzki je napisao/la:
16 sep 2025, 21:52
Obzirom da je najaktuelnija tema ovo trenutno, napisat cu istinu o slucaju Luka Garza.

Kada je bilo izvlacenje grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru, jedini Savez koji nije pristupio ceremoniji je bio nas. Sav trosak je bio par stotina eura za koliko se tada mogla naci avio karta, jer sve ostalo je bilo placeno od strane FIBA-e.

Do Grka koji je jedan od glavnih ljudi, je samo doslo “ljubavno” pismo kako je obecano dedi da ce Luka igrati za BiH da ga ucini sretnim. Po licnom priznanju Grka, procitao je tri recenice i pismo je baceno.

Pitao je covjeka iz BiH, gdje je delegacija, zasto nisu tu? Ovo je pravo vrijeme da se lobira za Garzu, nece dobiti od njega zeleno svjetlo da igra na Eurobasketu, zato sto smo s njima bila u grupi, ali za ostala takmicenja se itekako moglo? Zasto niko ne prica s velikim silama i pokusava naci saveznika ovdje. Niko se nizasta nije potrudio oko Garze.

Epilog nazalost svi znamo…
Zato što ti savez vode tri grupice podkapacitiranih seoskih varalica od kojih većina ne zna osnovna pravila košarke, a ni engleski jezik. Njima e bitnije đe tu njih ima u procentima.
Pogledaj samo koji interviju Berbića, pa taj čovjek ima skromni vokabular od 300ak riječi. On ti je više kako da ti kažem, za tapkanje karata. 😂😂😂
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 17 sep 2025, 23:54

I je li zvanično otišao samoprozvani :"jedan od najboljih igrača Turske lige svojevremeno" :rol: :rol: :rol:?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 sep 2025, 14:52

TheTruth34 je napisao/la:
17 sep 2025, 23:54
I je li zvanično otišao samoprozvani :"jedan od najboljih igrača Turske lige svojevremeno" :rol: :rol: :rol:?
Nije on tada bio loš a liga im nije nešto bila..

slika

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 sep 2025, 17:53

TheTruth34 je napisao/la:
17 sep 2025, 23:54
Najbolji plejmejker i euroliga kalibar.
Isto da ga niko nije gledao i pratio.
Pogledah i famozni intervju na hajatu inace televiziji gdje radi Adisova sestra. Nekih duplih arsina i kontradiktornosti, do nedostatka kulture i manira i javnosti. Definitivno nije kalibar za selektora. Naravno, rezultati su pokazali da je radnik i da ima pristup igracima ali prostora za napredak ima puno a on godina karijere malo.
Vidjet cemo pravac kojim ce ici, nadam se brzo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 sep 2025, 17:56

TripleThreat je napisao/la:
17 sep 2025, 17:03

Ko će uložiti novac?

Pa u nas se do 5 do 12 ne zna šta će biti sa prvenstvima i takmičenjima jer nema novca. Počni i od reprezentacije i brojnih upitnih EuroBasketa zbog nedostatka finansija za kotizaciju pa onda i pripremnih turnira pa sve i do KK Bosne kojoj je participacija u ABA ligi bila upitna dok se nije moralo javnim medijskim izjavama opet moljakati za novac i "patetizirati" da neće ni igrati ABA ligu. Kad je tako s Bosnom koja je već i napravila neki rezultat i izborila mjesto u ABA ligi, kako tek za druge klubove očekivati konkretniju podršku?

Nema dovoljno raspoloženih investitora, to je jednostavno tako. Krše se ogromni novci u nogomet u kojem svakako kroz ogromni vremenski period nema nekih zapaženih rezultata, sem par klubova.
Teško je očekivati investitore u košarci, jer tu teško da ima povrata investicije, sve i da dobro radiš. Kad bi država ulagala, sa bilo kojeg nivoa vlasti, ne bi trebalo da ulaže kao Kanton Sarajevo u Bosnu. Slaba je fajda dugoročno, suštinski investiraš u plate inostranih plaćenika, manje-više.

Država bi trebala investirati u omladinsku košarku prije svega, da nam ovo prvenstvo iza nas ne bude izuzetak koji ne možemo ponoviti. A kako se radi bit će.

Gegić, Atić, Penava, Kamenjaš, Arslanagić, Vrabac svi su ponikli u Sparsima. Manje-više. To je pola rostera na Eurobasketu.

Ako su Sparsi mogli, to znači da se definitivno može. Takvi projekti apsolutno moraju postojati, jer talenta za košarku imamo, i fizičkih predispozicija, više nego za fudbal.

Spars je u široj slici bezveze projekat, ali ako je mogao Spars, mora moći i neko drugi. I reprezentaciji, u konačnici državi, veća je korist od toga nego od one Bosne koja je onomad igrala Goodyear ligu. Valjda ova iteracija Bosne kao regionalnog ligaša neće biti takva, nego će se jednim dijelom motriti i na razvoj.

Što se ove gore priče o Adisu tiče, mislim da mnogi griješe. Pisao sam i u toku turnira, a evo i sad ću, istinski profesionalac za kakvim ljudi plaču neće moći ni približno ostvariti rezultate kakve je imao Adis, jer ovo nije profesionalna reprezentacija u kojoj se iko, pa i selektor, može isključivo bazirati na rezultat. U nekim idealnim uslovima, ok, to je težnja koja svakako treba postojati, ali u našoj reprezentaciji, ovakvoj kakva je, nema teorije.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 sep 2025, 09:50

A evo sta kaze Bogdan Tanjevic vezano za svu ovu peripetiju oko priprema i igraca

Bogdan Tanjević: Recimo, kod mene se ne bi niko ženio u vrijeme priprema. Ne može to. Ili hoćeš da igraš...ili ćemo svi...
To je moj princip čitavog života. I nisam nijednom popustio.
Zašto nisam nijednom popustio?
Zato što ništa nisam onim mojim dragim momcima, što su igrali za bombone a bili prvaci Evrope!
Nisam ništa popustio. Prema tome, sad da mi neko drugi od ovih novih igrača traži popust... Ne daj Bože, nikad poslije moje Bosne nikome nisam dao ono što nisam dao Mirzi Delibašiću. Nikad. I tako kad umrem imaću čistu savjest.

Prema tome, to sve skupa, te pripreme što ja čujem...to je pravo čudo doći u prvih 16 u Evropi!

... I zbog toga kažem da je ovaj rezultat, koji je sam po sebi fantastičan. Zamislite državu Bosnu i Hercegovinu, da je u društveno-političkom sistemu, ili u ekonomskom u prvih 16 u Evropi, kako bi narod pjev'o.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 19 sep 2025, 10:26

Jel Bekir dao otkaz, zna li se šta

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 19 sep 2025, 11:52

izdzezveubrazil je napisao/la:
18 sep 2025, 17:56
Ako su Sparsi mogli, to znači da se definitivno može. Takvi projekti apsolutno moraju postojati, jer talenta za košarku imamo.
Spars je u široj slici bezveze projekat, ali ako je mogao Spars, mora moći i neko drugi. I reprezentaciji, u konačnici državi, veća je korist od toga nego od one Bosne koja je onomad igrala Goodyear ligu. Valjda ova iteracija Bosne kao regionalnog ligaša neće biti takva, nego će se jednim dijelom motriti i na razvoj.

Što se ove gore priče o Adisu tiče, mislim da mnogi griješe. Pisao sam i u toku turnira, a evo i sad ću, istinski profesionalac za kakvim ljudi plaču neće moći ni približno ostvariti rezultate kakve je imao Adis, jer ovo nije profesionalna reprezentacija u kojoj se iko, pa i selektor, može isključivo bazirati na rezultat. U nekim idealnim uslovima, ok, to je težnja koja svakako treba postojati, ali u našoj reprezentaciji, ovakvoj kakva je, nema teorije.
Bravo za komentar, zašto klubovi koji imaju podršku nekih državnih struktura nisu radili bar pola kao Sparsi. Sloboda i Bosna dok su radili sa mladima nismo imali problema sa reprezentacijom. Sada treneri nisu treneri nego svi gledaju kako će se "osevapiti" na nekom mladom igraču..... Činjenica je da su primanja trenera mizerna, da rad u klubu je honorarni.... Čast izuzecima.
U svom ovom rasulu da smo kao država 16.-ti u Evropi po uređenju, ekonomskom razvoju ili kulturi mogli bi nešto da komentarišemo. Nisam fan Bećira ali teško da bi bolji rezultat neko drugi napravio.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 19 sep 2025, 15:25

meecko je napisao/la:
19 sep 2025, 11:52
izdzezveubrazil je napisao/la:
18 sep 2025, 17:56
U svom ovom rasulu da smo kao država 16.-ti u Evropi po uređenju, ekonomskom razvoju ili kulturi mogli bi nešto da komentarišemo. Nisam fan Bećira ali teško da bi bolji rezultat neko drugi napravio.
Ma naravno da novi nece nista bolje uspjet. Dok on malo pofata konce vec je upropastio SP kvalifikacije i poslije mu se tesko vadit. A nece vise ni imat volje kad vidi kako sve nefunkcionise.
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.