Adis Bećiragić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Nah1d
Kontakt:

Re: Adis Bećiragić

Post Postao/la Nah1d » 17 sep 2025, 21:38

DirkNowitzki je napisao/la:
16 sep 2025, 21:52
Obzirom da je najaktuelnija tema ovo trenutno, napisat cu istinu o slucaju Luka Garza.

Kada je bilo izvlacenje grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru, jedini Savez koji nije pristupio ceremoniji je bio nas. Sav trosak je bio par stotina eura za koliko se tada mogla naci avio karta, jer sve ostalo je bilo placeno od strane FIBA-e.

Do Grka koji je jedan od glavnih ljudi, je samo doslo “ljubavno” pismo kako je obecano dedi da ce Luka igrati za BiH da ga ucini sretnim. Po licnom priznanju Grka, procitao je tri recenice i pismo je baceno.

Pitao je covjeka iz BiH, gdje je delegacija, zasto nisu tu? Ovo je pravo vrijeme da se lobira za Garzu, nece dobiti od njega zeleno svjetlo da igra na Eurobasketu, zato sto smo s njima bila u grupi, ali za ostala takmicenja se itekako moglo? Zasto niko ne prica s velikim silama i pokusava naci saveznika ovdje. Niko se nizasta nije potrudio oko Garze.

Epilog nazalost svi znamo…
Zato što ti savez vode tri grupice podkapacitiranih seoskih varalica od kojih većina ne zna osnovna pravila košarke, a ni engleski jezik. Njima e bitnije đe tu njih ima u procentima.
Pogledaj samo koji interviju Berbića, pa taj čovjek ima skromni vokabular od 300ak riječi. On ti je više kako da ti kažem, za tapkanje karata. 😂😂😂
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 17 sep 2025, 23:54

I je li zvanično otišao samoprozvani :"jedan od najboljih igrača Turske lige svojevremeno" :rol: :rol: :rol:?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 sep 2025, 14:52

TheTruth34 je napisao/la:
17 sep 2025, 23:54
I je li zvanično otišao samoprozvani :"jedan od najboljih igrača Turske lige svojevremeno" :rol: :rol: :rol:?
Nije on tada bio loš a liga im nije nešto bila..

slika

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 sep 2025, 17:53

TheTruth34 je napisao/la:
17 sep 2025, 23:54
Najbolji plejmejker i euroliga kalibar.
Isto da ga niko nije gledao i pratio.
Pogledah i famozni intervju na hajatu inace televiziji gdje radi Adisova sestra. Nekih duplih arsina i kontradiktornosti, do nedostatka kulture i manira i javnosti. Definitivno nije kalibar za selektora. Naravno, rezultati su pokazali da je radnik i da ima pristup igracima ali prostora za napredak ima puno a on godina karijere malo.
Vidjet cemo pravac kojim ce ici, nadam se brzo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 18 sep 2025, 17:56

TripleThreat je napisao/la:
17 sep 2025, 17:03

Ko će uložiti novac?

Pa u nas se do 5 do 12 ne zna šta će biti sa prvenstvima i takmičenjima jer nema novca. Počni i od reprezentacije i brojnih upitnih EuroBasketa zbog nedostatka finansija za kotizaciju pa onda i pripremnih turnira pa sve i do KK Bosne kojoj je participacija u ABA ligi bila upitna dok se nije moralo javnim medijskim izjavama opet moljakati za novac i "patetizirati" da neće ni igrati ABA ligu. Kad je tako s Bosnom koja je već i napravila neki rezultat i izborila mjesto u ABA ligi, kako tek za druge klubove očekivati konkretniju podršku?

Nema dovoljno raspoloženih investitora, to je jednostavno tako. Krše se ogromni novci u nogomet u kojem svakako kroz ogromni vremenski period nema nekih zapaženih rezultata, sem par klubova.
Teško je očekivati investitore u košarci, jer tu teško da ima povrata investicije, sve i da dobro radiš. Kad bi država ulagala, sa bilo kojeg nivoa vlasti, ne bi trebalo da ulaže kao Kanton Sarajevo u Bosnu. Slaba je fajda dugoročno, suštinski investiraš u plate inostranih plaćenika, manje-više.

Država bi trebala investirati u omladinsku košarku prije svega, da nam ovo prvenstvo iza nas ne bude izuzetak koji ne možemo ponoviti. A kako se radi bit će.

Gegić, Atić, Penava, Kamenjaš, Arslanagić, Vrabac svi su ponikli u Sparsima. Manje-više. To je pola rostera na Eurobasketu.

Ako su Sparsi mogli, to znači da se definitivno može. Takvi projekti apsolutno moraju postojati, jer talenta za košarku imamo, i fizičkih predispozicija, više nego za fudbal.

Spars je u široj slici bezveze projekat, ali ako je mogao Spars, mora moći i neko drugi. I reprezentaciji, u konačnici državi, veća je korist od toga nego od one Bosne koja je onomad igrala Goodyear ligu. Valjda ova iteracija Bosne kao regionalnog ligaša neće biti takva, nego će se jednim dijelom motriti i na razvoj.

Što se ove gore priče o Adisu tiče, mislim da mnogi griješe. Pisao sam i u toku turnira, a evo i sad ću, istinski profesionalac za kakvim ljudi plaču neće moći ni približno ostvariti rezultate kakve je imao Adis, jer ovo nije profesionalna reprezentacija u kojoj se iko, pa i selektor, može isključivo bazirati na rezultat. U nekim idealnim uslovima, ok, to je težnja koja svakako treba postojati, ali u našoj reprezentaciji, ovakvoj kakva je, nema teorije.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 sep 2025, 09:50

A evo sta kaze Bogdan Tanjevic vezano za svu ovu peripetiju oko priprema i igraca

Bogdan Tanjević: Recimo, kod mene se ne bi niko ženio u vrijeme priprema. Ne može to. Ili hoćeš da igraš...ili ćemo svi...
To je moj princip čitavog života. I nisam nijednom popustio.
Zašto nisam nijednom popustio?
Zato što ništa nisam onim mojim dragim momcima, što su igrali za bombone a bili prvaci Evrope!
Nisam ništa popustio. Prema tome, sad da mi neko drugi od ovih novih igrača traži popust... Ne daj Bože, nikad poslije moje Bosne nikome nisam dao ono što nisam dao Mirzi Delibašiću. Nikad. I tako kad umrem imaću čistu savjest.

Prema tome, to sve skupa, te pripreme što ja čujem...to je pravo čudo doći u prvih 16 u Evropi!

... I zbog toga kažem da je ovaj rezultat, koji je sam po sebi fantastičan. Zamislite državu Bosnu i Hercegovinu, da je u društveno-političkom sistemu, ili u ekonomskom u prvih 16 u Evropi, kako bi narod pjev'o.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 19 sep 2025, 10:26

Jel Bekir dao otkaz, zna li se šta

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 19 sep 2025, 11:52

izdzezveubrazil je napisao/la:
18 sep 2025, 17:56
Ako su Sparsi mogli, to znači da se definitivno može. Takvi projekti apsolutno moraju postojati, jer talenta za košarku imamo.
Spars je u široj slici bezveze projekat, ali ako je mogao Spars, mora moći i neko drugi. I reprezentaciji, u konačnici državi, veća je korist od toga nego od one Bosne koja je onomad igrala Goodyear ligu. Valjda ova iteracija Bosne kao regionalnog ligaša neće biti takva, nego će se jednim dijelom motriti i na razvoj.

Što se ove gore priče o Adisu tiče, mislim da mnogi griješe. Pisao sam i u toku turnira, a evo i sad ću, istinski profesionalac za kakvim ljudi plaču neće moći ni približno ostvariti rezultate kakve je imao Adis, jer ovo nije profesionalna reprezentacija u kojoj se iko, pa i selektor, može isključivo bazirati na rezultat. U nekim idealnim uslovima, ok, to je težnja koja svakako treba postojati, ali u našoj reprezentaciji, ovakvoj kakva je, nema teorije.
Bravo za komentar, zašto klubovi koji imaju podršku nekih državnih struktura nisu radili bar pola kao Sparsi. Sloboda i Bosna dok su radili sa mladima nismo imali problema sa reprezentacijom. Sada treneri nisu treneri nego svi gledaju kako će se "osevapiti" na nekom mladom igraču..... Činjenica je da su primanja trenera mizerna, da rad u klubu je honorarni.... Čast izuzecima.
U svom ovom rasulu da smo kao država 16.-ti u Evropi po uređenju, ekonomskom razvoju ili kulturi mogli bi nešto da komentarišemo. Nisam fan Bećira ali teško da bi bolji rezultat neko drugi napravio.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 19 sep 2025, 15:25

meecko je napisao/la:
19 sep 2025, 11:52
izdzezveubrazil je napisao/la:
18 sep 2025, 17:56
U svom ovom rasulu da smo kao država 16.-ti u Evropi po uređenju, ekonomskom razvoju ili kulturi mogli bi nešto da komentarišemo. Nisam fan Bećira ali teško da bi bolji rezultat neko drugi napravio.
Ma naravno da novi nece nista bolje uspjet. Dok on malo pofata konce vec je upropastio SP kvalifikacije i poslije mu se tesko vadit. A nece vise ni imat volje kad vidi kako sve nefunkcionise.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 24 sep 2025, 12:59

Gordan Firić istinski je velikan Bosne i Hercegovine.
Ne samo zbog košarkaških vještina, o kojima sve dobro znamo, već i po ponašanju, shvatanju života, odnosu prema drugima, na koncu i po privrženosti državi koju je dokazao i u onim najtežim ratnim danima, a takav je pristup zadržao i do danas.
Ipak, nema ga često u medijima, makar je već godinama član stručnog štaba koji nas je nakon više od tri decenije čekanja, ovog mjeseca odveo u drugi krug Evropskog prvenstva, među 16 najboljih na Starom kontitnetu.
Šta će biti sa stručnim štabom?
A kako se Eurobasket završio, tako je postalo neizvjesno kakva će biti sudbina stručnog štaba “Zmajeva”.
Selektor Adis Bećiragić je najavio mogućnost odlaska s kormila, njegov asistent Alen Abaz je dobio angažman u Libanu i već se priključio novom klubu, pa smo tim povodom kontaktirali i Firića koji već dugo živi i radi u Italiji.
“Vidjet ćemo šta će se desiti s Adisom, jer mu klub više ne dozvoljava da obavlja dvostruku funkciju, odnosno trenera u klubu i selektora reprezentacije.
Dok se to ne riješi, ništa ne mogu preciznije reći, hoću li ostati ili ne, jer sam u reprezentaciju i stigao na poziv Bećiragića 2022. godine”, kaže 55-godišnji Firić za Sport Centar.
No, zato je jasan kad su u pitanju rezultati bh. košarkaša pod vodstvom Bećiragićevog stručnog štaba.
“Napravili smo niz izuzetnih utakmica iako smo praktično stalno u deficitu s najboljim igračima. Uvijek neko fali.
Možda smo bili najjači na prošlom Eurobasketu u njemačkom Kelnu, ali smo imali i najjaču grupu. I sada smo na Kipru imali možda najjaču grupu, i to je neki peh koji nas stalno prati, ali mislim da se napravilo mnogo dobrih rezultata.
Francusku smo pobijedili u Sarajevu, što nikad ranije nismo učinili, pa aktuelnog prvaka Evrope Sloveniju u Kelnu.
Sad smo dobili Grčku, istina, igrali su bez Giannisa Antetokounmpoa, ali Grčku koja je osvojila bronzu pa Gruziju, koja je igrala četvrtfinale…
Veliki posao
Bećiragić je napravio veliki posao, pokazao je da možemo igrati protiv svih, niko nas nije nadigrao”, kaže Firić.
Dodaje da smo 3/4 kontrolirali i utakmicu protiv Poljske, ne samo sada u osmini finala Eurobasketa, nego smo ovu izvrsnu selekciju namučili i prije dvije godine na olimpijskim kvalifikacijama na njihovom parketu.
“Sve je to veliki posao koji je napravio Bećiragić. Za mene je on vrhunski stručnjak, čak je i mene iznenadio koliko zna o košarci”, tvrdi Firić.
On ukazuje na još jednu bitnu stvar.

“Ne možemo kriti da imamo veoma sužen izbor igrača.
Mi smo igrali protiv reprezentacija koje imaju po 2-3 NBA košarkaša, ko zna koliko euroligaških, a mi, osim NBA-ovca Jusufa Nurkića, na Eurobasketu nismo imali nijednog igrača iz Eurolige.
Ne želim da se ovo pogrešno shvati, ne potcjenjujem ove momke, sve su to odlični igrači, sjajne osobe prije svega, već samo govorim činjenice.
A činjenice su da se napravio rezultat i da smo za tri godine odigrali samo jednu lošu utakmicu, i to protiv Crne Gore u gostima, kad su nas stvarno pregazili”, kaže Firić.
Imao je on još jednu poruku za ovdašnju košarkašku javnost:
“Za bosansku košarku je najbolje da ostave Bećiragića, boljeg trenera BiH ne može naći. A vi, kako hoćete. To kažem, a svako neka misli šta god hoće.
Uvjerio sam se u njegovo znanje tokom ove tri godine. I pritom je nebitno gdje radi kao trener u klubu.
Koji god da je rang, nikad nikog nije lako pobijediti, a on je već godinama prvak na Kosovu i to s različitim klubovima”.
Ponosan na svoju generaciju
Firićeva reprezentativna karijera kao igrača protezala se čak od 1993. do 2007. godine, mada je u tom svom posljednjem ciklusu za Eurobasket 2007. upisao samo jedan nastup, kada je već bio na zalasku karijere i više bio podrška tadašnjem selektoru, svom dugogodišnjem saigraču iz Bosne i reprezentacije BiH Nenadu Markoviću.
U njihovoj generaciji, na koju je Gordan veoma ponosan, bili su i Adis Bećiragić, Samir Avdić, Dževad Alihodžić…
Bio je Firić član reprezentacije koja je 1993. bila osma na Evropskom prvenstvu, što je rezultat koji do danas nismo nadmašili, te, izuzimajući 1995., i redovan učesnika Eurobasketa koji su se tada igrali svake dvije godine…
“Moja generacija je niz godina bila među 16 u Evropi, jer je toliko reprezentacija nekad igralo završnicu Evropskog prvenstva, a ne kao danas, kada ih učestvuju 24.
Možda neki zaboravljjau da smo mi nekad na Eurobasket morali ići preko jedne Grčke, Hrvatske, Litvanije… tada najjačih selekcija Evrope, da smo pobjeđivali Izrael kao domaćini u Berlinu.
Da ne spominjem kako smo 2003. u Dortmundu pobijedili Njemačku, tada treću reprezentaciju svijeta”, prisjeća se Gordan, naglasivši da je košarka jedan od rijetkih naših kolektivnih sportova koji je uglavnom zadržao kontinuitet nastupa na najvećoj evropskoj sceni.
Crknite dušebrižnici. Podrška Adisu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 24 sep 2025, 13:19

Cisto da se naglasi da nas Ibrahimagic nece preuzeti. :mrgreen:
Poručio je i da ne razmišlja o tome da postane selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine te je pohvalio rad Bećiragića.

- Iskreno o tome ne razmišljam, o tome nisam ni razmišljao i nadam se da će sadašnji selektor ostati. Mislim da je on veliki razlog za uspjeh. Nikad se ne zna šta vrijeme donosi, ali sada bih rekao "ne" - završio je Ibrahimagić.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 okt 2025, 11:31

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 okt 2025, 11:32

Sretno legendo :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 07 okt 2025, 11:33

Dao otkaz bekir

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 07 okt 2025, 11:39

Hvala i mislim da je uradio dobar potez ..

Ko je sljedeci ?

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 okt 2025, 11:42

Herojski mandat !

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 okt 2025, 11:46

Hrammm1921 je napisao/la:
07 okt 2025, 11:39
Hvala i mislim da je uradio dobar potez ..

Ko je sljedeci ?
Mutapčić, bit će potvrđeno za par dana.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 okt 2025, 11:47

Jedan od rijetkih selektora u svim sportovima a kojeg me nije bilo stid..U svakom momentu svjestan sebe i reprezentacije i dometa iste. I pored svih problema uvijek forsirao pozitivu i hrabrost,nikad nije bilo unaprijed predaje.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, jasmin10 i 2 gosta.