Tako je, vi nam objasnite na 5 tekmi imate ukupno oko 10k.Herson je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:11Vi ni za evropsku utakmicu ne možete rasprodati stadion kapaciteta 11.000. Zadnji ste koji trebaju držati lekcije bilo kome. Ne uzimaš valjda za ozbiljno ove fiktivne brojke iz naše lige.Pact1921 je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:05A meni je smijesno sto je navijacima sarajeva samo bitan derbi . Pa zadnjih 10 godina niste napunili 10000 mjesta a da nije ili derbi ili evropska utakmica . Prvi su uveli 5 posto mi smo im nastavili davati 15 posto i sad kad smo mi krenuli kao i oni onda zaljenje. Plus ove sezone imate prosjecenu gledanost kao velež i malo jaci od borca .
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Fk Željezničar.
Jedini normalan i logičan komentar.Lynx je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:26Mogu li ljudi shvatiti da nije tu Željo bitan, nego mjere sigurnosti propisuje MUP KS, tamo je adresa za ove stvari.
Ovakva odluka je bila očekivana, a kada se jug izgradi i poveća kapacitet, nemam ništa protiv da se još jedan sektor na sjeveru i pola na istoku dodijele pitarima, uz isti tretman na Koševu.
Doduše, ovaj posljednji derbi na Koševu (2:1) bruku vaše raje je došlo na zapad (dio do juga), nikome nisu smetali. Čak kad sam se vraćao poslije utakmice bilo je vaših navijača u "rijeci" naših - nikome ništa (što podržavam i što mi je normalno - tako i treba da bude, da me neko ne shvati pogrešno).

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Kako nije vidio, kakve si to suplje hahaEvander je napisao/la: ↑23 sep 2025, 16:54Dok ne bude tribina za tribinu, ili ovih 5% ili totalno zabraniti gostujuce navijace i one koji organizovano idu i one koji kupe kartu za bilo koju tribinu i odu medju domace navijace. Volio bih da se to uradili prije 20 godina.
Naviajci Zelje su do prije par godina uzivali totalni komfor na Kosevu, moglo ih je doci koliko zele. Normalan navijac Sarajeva, koji nije pod nekim ultra furkama, derbi na Grbavici nije vidio vise od 20 godina.
Normalan navijac moze kupiti kartu za svaku tribinu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
I tako će doći derbi na Koševu, a onda će da cmizdre zbog 5%, što nema stolica, što su uz ogradu sa zapadom zgurani, ako bude pameti u našoj upravi cmizdrit će jer ne mogu nikako na Koševo. Svaki put ista priča...
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Od sad idu derbiji 5% za 5%! Eto i to smo syebali
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Ne znam sta ocekuju
jug nije u funkciji
500 karti su odbili **** ih
Kad bi im dali vise karti kapacitet bi bio 7500 zbog one sigurnosne distance
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Potkapacitirana spin brigada je tu. Prosli derbi na Grbavici dobili 1500 ulaznica, sto je oko 13%, a da bi nam na Kosevu “uzvratili” sa 5%, odnosno nekih 1800 ulaznica. I to uz poluprazan zapad i jug.
I onda imaju obraza da se nadju uvrijedjeni zbog ulaznica ogranicenog kapaciteta, iako su razlozi nikad ocigledniji. Cmizdrit ce do subote na sve strane i pored toga sto su opet dobili tih 5% koje su nam oni dali prosli derbi, ponovo prvi poceli.
To je taj njihov dobro poznati shizopitarluk, upakovan sa dozom plitkosti i licemjerja

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Boli tebe qurac. Ti za vrijeme gostujućih utakmica svog kluba tipkaš po forumu i raspravljaš se o nekim desetim temama. Yebe se tebi što navijačima Sarajeva i Želje, pored gostovanja van grada, zabranjuju i gostujuće derbije. Baš zato mi nije jasno što se javljaš na ovu temu, al dobro.KONTRASVIH je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:43Potkapacitirana spin brigada je tu. Prosli derbi na Grbavici dobili 1500 ulaznica, sto je oko 13%, a da bi nam na Kosevu “uzvratili” sa 5%, odnosno nekih 1800 ulaznica. I to uz poluprazan zapad i jug.
I onda imaju obraza da se nadju uvrijedjeni zbog ulaznica ogranicenog kapaciteta, iako su razlozi nikad ocigledniji. Cmizdrit ce do subote na sve strane i pored toga sto su opet dobili tih 5% koje su nam oni dali prosli derbi, ponovo prvi poceli.
To je taj njihov dobro poznati shizopitarluk, upakovan sa dozom plitkosti i licemjerja![]()
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Nismo kmecaliRodjeni81 je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:42Sta ste vi ocekivali kad ste 10 dana kmecali za istu stvar u Mostaru?
Uzivanje vas je citati
Kod nas je uvijek svima isto dolazilo sarajevo, velez ili real madrid
Kod vas to nije i zato smo trazili vise karti, jer pitari kaf igraju date im sve tribine ko podanici
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 23 sep 2025, 17:52, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Mi vama tarabu, onda vi nama i tako ukrug. I tako smo dosli do krajnjeg cilja - zabraniti gostujucim navijacima dolazak na utakmice.
Mislim da je Vico jako zadovoljan sa politikom sarajevskih klubova i kako tretiraju sarajevski derbi

imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
A **** ga, nek komšiji crkne krava. Šta drugo da ti kažem
Godinama ste bili hadžije na Koševu, a nas maltretirali na Grbavici, desila se i situacija "kraj priče" i malo po malo došli smo do današnjeg stanja. Svakako tužno, syebala se najveća utakmica države.
Što se Vice tiče, eto u inat njemu vi pokažite rivalsku solidarnost i omogućite nam 1000 ulaznica za subotu. Za uzvrat da dobijete cijeli jug sljedeći derbi, a za dalje ćemo se dogovarati zavisno od situacije

Lahko bismo ispregovarali da ima volje za nečim, realno je da nema, tu nismo krivi ni ti, ni ja.
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
- Kontakt:
Ja mislim ako smo dobili tih 5% da je to trebalo prihvatiti. Trenutno se nije moglo ni ocekivati vise od toga
Kako je isto kad su dolazili u razlicitim brojkama x putaNoDi80 je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:51Nismo kmecali
Kod nas je uvijek svima isto dolazilo sarajevo, velez ili real madrid
Kod vas to nije i zato smo trazili vise karti, jer pitari kaf igraju date im sve tribine ko podanici

Sto ste uveli da moraju sa clanskom kupiti kartu? Strah vas da ljudi da ne kupe neku kartu? Kako ste ono kmecali 10 dana

Strasno hahahahaha
- Hrammm1921
- Kontakt:
Zutti je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:57A **** ga, nek komšiji crkne krava. Šta drugo da ti kažem
Godinama ste bili hadžije na Koševu, a nas maltretirali na Grbavici, desila se i situacija "kraj priče" i malo po malo došli smo do današnjeg stanja. Svakako tužno, syebala se najveća utakmica države.
Što se Vice tiče, eto u inat njemu vi pokažite rivalsku solidarnost i omogućite nam 1000 ulaznica za subotu. Za uzvrat da dobijete cijeli jug sljedeći derbi, a za dalje ćemo se dogovarati zavisno od situacije![]()
Lahko bismo ispregovarali da ima volje za nečim, realno je da nema, tu nismo krivi ni ti, ni ja.
Samo da se ne zaboravi ko je krenuo sa ovim , 20km ulaznice itd..
1000 je prosto nemoguce da dobijete, 500 je vec realnije
Da je slobodno 100 000, ne moze.Riquelme1921 je napisao/la: ↑23 sep 2025, 16:59Zato što vi ne možete ispuniti Koševo na derbiju a mi možemo Grbavicu, razumiješ? Logično da može doći porodica kad je slobodno 10 hiljada stolica, šta fali što dođu? Dok na Grbavici to sve kupe navijači jer je duplo manji stadion..mislim ne znam kako da ti nacrtam..ali dobro, ja sam za ideju da gosti više nikako ne dolaze na derbije dok ne postanemo normalan narod.
Jedni da imaju koliko zele, druge da ko stoku u tor nabijaju.
5% i stroga kontrola ko ulazi na tribine.
Cijeli jug i trecinu zapada, koje ste dobijali dugi niz godina, dao bih tek kad navijaci Sarajeva budu na Grbabvici imali jednu tribinu. Bilo koju i bilo kojeg kapaciteta.
Druze, da se ja pitam Grbavica bi bila sa sve 4 tribine i dao bi vam citav sjever. al ne pitam se jbg.Zutti je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:57A **** ga, nek komšiji crkne krava. Šta drugo da ti kažem
Što se Vice tiče, eto u inat njemu vi pokažite rivalsku solidarnost i omogućite nam 1000 ulaznica za subotu. Za uzvrat da dobijete cijeli jug sljedeći derbi, a za dalje ćemo se dogovarati zavisno od situacije![]()
Dok je ovih uprava, a i ovakvog stanja u drustvu generalno, derbi ce biti na najnizim granama. Od Zeljinih uprava u zadnjih 10 godina prvo krecem, ali ni vasim nije mane da se ne lazemo

Tu trebaju doci skroz novi ljudi koji drze malo do sebe, koji poznaju obicaje ovog grada, neke adete, koji drze malo do sarajevskog fudbala.
I kad se to promjeni trebace mnogo napora i godina da se derbi to popravi koliko-toliko. Plus navijaci da se normalizuju, jer je i tamo dosta olosa i narkomana. Plus da i MUP pocne raditi svoj posao, koji isto nece da radi jer ih boli qrc za neke fudbalske utakmice.
Sve su to faktori su ogadili raji sarajevski derbi.
Dobili 1500 ulaznica, ali za prostor gdje realno moze stati 500 ljudi.KONTRASVIH je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:43Potkapacitirana spin brigada je tu. Prosli derbi na Grbavici dobili 1500 ulaznica, sto je oko 13%, a da bi nam na Kosevu “uzvratili” sa 5%, odnosno nekih 1800 ulaznica. I to uz poluprazan zapad i jug.
To je taj njihov dobro poznati shizopitarluk, upakovan sa dozom plitkosti i licemjerja![]()
Decenijama kao stoku nabijaju navijace Sarajeva. Zadnji put sam na derbiju na Grbavici bio 2004., kad me zamalo nisu ugusili.
Bukvalno ni disati ne mozes, a ne sta drugo.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Kako uvijek poltroni nadju nacin da se blamiraju ovako. Vjerovatno je ostao uskracen za ekskurziju u Sarajevu i standardno uvlacenje u paksu

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Tatamata1946, travuljasSs i 33 gosta.