Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 08 okt 2025, 08:42

jurisicduska je napisao/la:
08 okt 2025, 08:27
Pact1921 je napisao/la:
08 okt 2025, 00:55
Imam pitanje vezano za ovaj par u kupu Sarajevo vs Radnik . Što sarajevo salje njima igrace na one posudbe . Mogu li ti igraci igrati protiv sarajeva u kupu .
Sarajevo nema igrače na posudbi u Radniku. Imamo na dvojnoj registraciji. Mislim da to je to ujedno odgovor na pitanje. Dakle ako hoćemo mozemo iz povuci da za nas igraju :D

A znaci posudba i dvojna registracija nije jedno te isto

Hvala na edukaciji

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 okt 2025, 08:49

Admir Tunović, predsjednik FK Željezničar: Ne padamo u euforiju. Sve smo stabilniji, pomogao je i rekordan transfer Al-Jabera

Finansijska konsolidacija
Klub je već nekoliko godina u procesu finansijske konsolidacije.

Kako vrijeme prolazi Željezničar je sve stabilniji. U tome nam je umnogome pomogao i rekordan transfer Abdulmalika Al-Jabera.

Ono što je najbitnije jeste da više nemamo dugova koji mogu ugroziti izdavanje licence za nastup u evropskim takmičenjima.

Otkriveni detalji Al Jaberovog transfera u Al Nassr: Cijeli posao težak preko 25 miliona eura

slika

GOLEM SI AL JABERE

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 08 okt 2025, 08:49

Kajkutenjoyer je napisao/la:
08 okt 2025, 00:42
Vorovus je napisao/la:
08 okt 2025, 00:11
Kajkutenjoyer je napisao/la:
08 okt 2025, 00:03

Ma vidi lafe tebi ako je ovo cilj da **** u zdrav mozak ljude, čestitam dobro ti ide, ja ne mogu da vjerujem da neko ovo brani, pa svaka tebi čast, ni stida ni srama izjavit IMAT HRABROSTI reci da ono je ofsajd, vjerovatno su te ucili na biologiji da je i stomak dio ruke jel tako
Pazi, to za stomak, ja nigdje nisam rekao da su golovi u Prijedoru regularni niti mi pada na pamet da ono branim. Napisao sam da je Kesic idiot, mozes naci taj moj post.

Ali ovo za Bijeljinu, ja nisam vidio dokaz da je Zeljo ostecen. Ako imas neki dobar screenshot postavi. U Sirokom Brijegu sam ispratio sve detaljno i kukali ste bez razloga, vjerujem da to i sad pokusavate.
daj i sam vidis da su linije krive, u sirokom barem onaj treci nije trebao bit ponisten, drugi gol ne znam pravilo nit cu se miješati,
isto ko sto cu rec da smo profitirali od greske sudije sad smo u ovih 10 kola mnogo vise izgubili neg profitirali i cim odemo na -6
(sto se nadam da se nece desit samo da vidim dokle ce lakrdija trajat),sudjenje prema nama ce prestat bit ocajno.
Ne vidim da su krive linije.
U Sirokom Brijegu se za treci gol i bez VAR-a vidi da je ofsajd jer je Zeljin igrac nagazio liniju sesnaesterca, a zadnji igrac odbrane Sirokog Brijega je par cm ispred linije.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 okt 2025, 08:53

Rodjeni81 je napisao/la:
08 okt 2025, 00:52
AvantiBL je napisao/la:
07 okt 2025, 21:05
Apropo tih pokušaja prijava:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zeljk ... /251007194
Izgleda da je ipak neko procitao ono pismo od Zelje...
Suti dobro je, ja sam prognozirao da ce Vicu gurnuti za prvog covjeka UEFE kad pregledaju ponistene golove protiv Sirokog.

Ubuduce kad opet neki klub slao pisma valjalo bi da se malo ukljuci mozak i da se salju za ocite kradje, nije da ih nema da se ne ofiramo pred UEFOM
I ovo u Bijeljini smo poslali da se spoji sa onim iz Širokog
S naslovom - politički preko predsjednika sudijske organizacije do 4 mjesta na tabeli i 99% Europe

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 08 okt 2025, 09:03

nastrojeni21 je napisao/la:
07 okt 2025, 22:57
Vorovus je napisao/la:
07 okt 2025, 22:10
Lynx je napisao/la:
07 okt 2025, 21:49

Džaba, npr. Želji se bodovi vratiti neće, a po pitanju suđenja ništa bolje neće biti, samo gore…
Koji bodovi? Ako cemo posteno, trebate imati bod manje jer je Rudar ostecen na Grbavici za penal.
Ovo sto su vam ponisteni golovi u Sirokom Brijegu i Bijeljini zbog ofsajda, ofsajdi su i bili.
Da li je borac trebao zavrsiti x posto su oba gola protiv Rudara neregularna?

Golim okom se vidi da ofsajd u Bijeljini nije bio. A da ne ulazimo u razlicit kriterij gdje se nekim nesto gleda a nekima ne, kad bi na Borcevim utakmicama bio kriterij kao na svim ostalim, vi bi ste bez najvise bodova ostali.

Bas se vidi nedostatak inteligencije u vasim postovima.
Kako tvoje golo oko moze bolje vidjeti preko tv-a i sa kamerom koja nije u ravni sa igracem od racunara?
Ja shvatam da ste ljuti, al de malo realnosti.

Pa pratis li npr englesku ligu, kad pomislis vidi 100% ofsajd, a ono var kaze da je malo iza linije ili obratno. A kamere u engleskoj i tereni u engleskoj ne mogu prismrditi nasim pasnjacima ovde i kvaliteti kamere.

Opet kazem, vjerujem i znam da su sudije najveca zlocinacko-sportska organizacija u BiH, al ne mozes reci da je tvoje oko bolje od sokolovog oka.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Unknown32

Post Postao/la Unknown32 » 08 okt 2025, 09:04

brig je napisao/la:
08 okt 2025, 08:25

Kut kamere je takav da jedino var moze odredit je li ofsajd ili ne. I priča krive linije ovo ono glupost teska. Var se kalibrira prema linijama terena prije svake utakmice. Oni mogu jedino se igrat s točkama na tijelu i trenutku upucivanja lopte al i to su centimetri. Znaci ne crtaju oni linije da ih povlače. Nego zaustave trenutak upucivanja i oznace krajnje tocke na tijelu. A sustav odradi ostalo.
Imaš li sliku one famozne linije koju je Savez povukao nakon utakmice Široki-Zrinjski na Pecari? Prekopao sam cijeli internet ali je nisam uspio naći. Ono je bio VAR prije VAR-a. :D

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 08 okt 2025, 09:09

ma svi smo mi gamad, samo neko veca neko manja
nek crknu dusmani, najjaci smo

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 okt 2025, 09:21

tutankamon1905 je napisao/la:
08 okt 2025, 09:12
3000+ u Mainzu :bih:
Dijaspora rules :bih:

Bilo je i 20 k u Parizu :D
Koševo Zapad

Herson

Post Postao/la Herson » 08 okt 2025, 09:23

Zrinski nema toliko navijača. Kome su sve podijelili te ulaznice?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 08 okt 2025, 09:23

tutankamon1905 je napisao/la:
08 okt 2025, 09:12
3000+ u Mainzu :bih:
Logicno kada je u Njemackoj hrvatskih iseljenika vise nego sto ima hrvata u BIH i Hrvatskoj zajedno. :D

HercegovinaCali
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaCali » 08 okt 2025, 09:30

Crta na TV prikazu često ne bude ravna oku posmatrača,razlog tome je položaj kamere i visina na koju je kamera postavljena. VAR sustav je povezan, preko više kamera napravljena je triangulacija prostora,tj terena. VAR sudac odredi točke na tijelu napadača/posljednjeg igrača odbrane a sustav liniju povuče sam. Može se dogoditi pogreška pogotovo ako ima mali broj kamera na stadionu i ako du kamere loše postavljene u što uopće ne sumnjam kakvi su stadioni.

Inače Kesić još uvijek nije suspendiran? Sjećam se one odluke Jelića i ruke Bilbije, istu večer već bio suspendiran, za ovog' nitko ništa.

Zaboljesutra
Kontakt:

Post Postao/la Zaboljesutra » 08 okt 2025, 09:57

3000 mostaraca na gostovanju?
Moguće to?
Čudi me da ss.ba ne piše ništa o tome :crazy:
[email protected] utakmice FK Borca.
-datum utakmice
-ime sudije
-video materija
Što više mailova veća mogućnost za Uefa inspekciju!
Za bolje sutra BiH nogometa !!!

HercegovinaCali
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaCali » 08 okt 2025, 10:02

Rasprodano 2800,pušten dodatni sektor od 650 ulaznica.
Očekuje se 3500 samo na gostujućem sektoru + ljudi na domaćim tribinama.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 okt 2025, 10:23

slika

Na osnovu Sporazuma potpisanog u novembru 2024. godine između FK Željezničar, Općine Novo Sarajevo i Ministarstva sporta i kulture KS, Klub je preuzeo obavezu finansiranja druge faze izgradnje južne tribine, tj. faze opremanja, koja je neophodna kako bi tribina bila u funkciji. Ova faza podrazumijeva:

Nabavku i montažu 5.005 stolica
Nabavku dva LED ekrana (semafora)
Ozvučenje tribine
Elektroinstalacije i hidroinstalacije (toaleti)
Vanjsko uređenje i pristupne prilaze
Finansiranje projektantskog nadzora
Desetogodišnje ulaznice za južnu tribinu

U svrhu finansiranja radova, u prodaju se pušta 1.000 desetogodišnjih ulaznica po sljedećim cijenama (sa PDV-om):

1.490 KM za sektor C6 (jugoistok, ulaz sa istočne tribine) – uključuje odabir mjesta i upis imena na stolici
1.490 KM za sektor D6 (jugozapad, ulaz sa južne tribine do završetka zapadne tribine) – uključuje odabir mjesta i upis imena na stolici
600 KM za sektore D1, D2, D4 i D5 – uz mogućnost odabira sektora (bez upisanog imena na stolici)
Ulaznice važe za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar: Premijer liga BiH, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice.

IDEMO ŽELJOVCI

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 08 okt 2025, 10:28

svrakino1921 je napisao/la:
08 okt 2025, 10:23
slika

Na osnovu Sporazuma potpisanog u novembru 2024. godine između FK Željezničar, Općine Novo Sarajevo i Ministarstva sporta i kulture KS, Klub je preuzeo obavezu finansiranja druge faze izgradnje južne tribine, tj. faze opremanja, koja je neophodna kako bi tribina bila u funkciji. Ova faza podrazumijeva:

Ozvučenje tribine

U svrhu finansiranja radova, u prodaju se pušta 1.000 desetogodišnjih ulaznica po sljedećim cijenama (sa PDV-om):

1.490 KM za sektor C6 (jugoistok, ulaz sa istočne tribine) – uključuje odabir mjesta i upis imena na stolici
1.490 KM za sektor D6 (jugozapad, ulaz sa južne tribine do završetka zapadne tribine) – uključuje odabir mjesta i upis imena na stolici
600 KM za sektore D1, D2, D4 i D5 – uz mogućnost odabira sektora (bez upisanog imena na stolici)
Ulaznice važe za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar: Premijer liga BiH, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice.

IDEMO ŽELJOVCI
Top, ispadne baš povoljno, za manje od marke gledaš utakmicu 10 godina.
Sretno.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 08 okt 2025, 10:40

jurisicduska je napisao/la:
08 okt 2025, 10:28
svrakino1921 je napisao/la:
08 okt 2025, 10:23
slika

Ozvučenje tribine

IDEMO ŽELJOVCI
Top, ispadne baš povoljno, za manje od marke gledaš utakmicu 10 godina.
Sretno.
Hvala.
Evo kupljeno već. Dobro je da ima ova online prodaja, jer malo sam polijen da klapnem do stadiona baš, ako već nije tekma. :D

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 08 okt 2025, 10:52

Mislim da je sada veci standard i opcenito veca zainteresovanost za utakmice (barem Zeljine) tako da i trebale otici sve desetogodisnje ulaznice. Takodjer i firme ce masovno kupovati.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 08 okt 2025, 11:01

Manijakdokraja9 je napisao/la:
08 okt 2025, 10:52
Mislim da je sada veci standard i opcenito veca zainteresovanost za utakmice (barem Zeljine) tako da i trebale otici sve desetogodisnje ulaznice. Takodjer i firme ce masovno kupovati.
Sa stanjem kakvo imate u klubu i da ste 2000 pustili otislo bi.
Pogotovo ce vam ovo valjati jer ljudi koji sad imaju 25-26 godina kad ovo kupe ostat ce vam na jugu do 35-36 godine sto je rijetkost danas. Tako da ovo vam ima razne benefite.

Ako Bog da da i moj klub dozivi makar jednu tribinu natkrivenu ne mora 10.

I jedno pitanje u ovim fazama krov nije planiran to će naknadno ?
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 08 okt 2025, 11:03, ukupno mijenjano 1 put.

Unknown32

Post Postao/la Unknown32 » 08 okt 2025, 11:02

HercegovinaCali je napisao/la:
08 okt 2025, 09:30

Inače Kesić još uvijek nije suspendiran? Sjećam se one odluke Jelića i ruke Bilbije, istu večer već bio suspendiran, za ovog' nitko ništa.
Bez obzira na poziciju Beusa u Savezu, Antoni Bandić je proveo 3 godine na Prvoj ligi FBiH nakon onog smiješnog penala u Bijeljini, gdje čak mislim da se ne radi toliko o navlačenju koliko se radi o kompenzaciji za jednako smiješan crveni karton koji je dao Stojkiću na istoj utakmici.

Poređenja radi, Njegomirović nije suspendovan za jednako skandalozan penal za Borac protiv Igmana prije dvije sezone koji je u dobroj mjeri uticao na ishod prvaka. Mislim da nijedan sudija nije kažnjen za cirkus u korist Borca otkako je ova ekipa u Savezu.

Sa druge strane, Sivac je suspendovan za ovaj penal na 3:44.

Prema tome, jesi li ozbiljan ili troluješ? :urnebes:
Zadnja izmjena: Unknown32, dana/u 08 okt 2025, 11:18, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, svrakino1921 i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []