dinoze je napisao/la: ↑11 okt 2025, 22:30
Pa taj bi zvao iste igrace kao predhodnik.
Prvo je mi nemamo vise igraca, mi nemamo dobrih igraca, on ne poznaje nase igrace, ne poznaje mentalitet.
Otkud znaš da bi zvao?
Imamo druže, kako nemamo? Pa nama na spisku nisu standardni igrači Championshipa, Šturma, Feyenoorda, Kolna i sl., smiješno je i porazno govoriti da mi nemamo kvaliteta. IMAMO.
Da li imamo kvaliteta da se nosimo sa najjačim reprezentacijama? Nemamo, ali uz pravog stratega i to je moguće u nekim utakmicama i okolnostima.
Da li imamo kvaliteta da zabijemo San Marinu 4-5 za poluvrijeme a ne da strijepimo do zadnje minute kod kuće za 3 boda protiv automehaničara, limara i prodavača limunade na štandovima u Riminiju? Imamo, itekako.
Da li imamo kvaliteta da se bez problema nosimo sa reprezentacijama iz svog ranga u vidu Mađarske, Slovačke, Rumunije i sl., čak i da smo favoriti u tim utakmicama? Imamo, itekako.
Dosta je više izgovora u vidu "nemamo kvalitete", pa nije ovo 1975., imamo ljudi dragi i internet i tv, vidimo kakve sve ispodprosječne reprezentacije koje kvalitetom nisu ni blizu nas prave rezultate dok mi tapkamo u mjestu ili nazadujemo.