KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

VensanKasel
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la VensanKasel » 12 okt 2025, 14:53

Ghuraba je napisao/la:
12 okt 2025, 14:48
bordobijeli je napisao/la:
12 okt 2025, 14:21
Nije realna prica da Bosna odmah bude top 4 . Niko sretni od mene al to nije realno ni po jednom parametru .
Bosnin budzet je neuporedivo veci od Zadrovog, a ne toliko manji od Spartakovog i to je parametar na osnovu kojeg su mogli pucati na 4. mjesto. Ako je Roberson pristao igrati u drugoj ligi Francuske, kako bi tek rado prihvatio igrati aba ligu s Bosnom (zajedno sa saigracima iz reprezentacije). Za razliku od Westa koji na ovom nivou ne donosi apsolutno nista, John bi donio dvocifren broj poena u prosjeku. Zubac + Salic + debilan ugovor s Marinkovicem = dobar centar za 15-20 minuta. Manojlovic je trebao biti taj 12. igrac u roster umjesto Zubca. Na sve to, Beciragic se trebao dovesti umjesto Damjanovica i to je legitimna borba za 4. mjesto. Igraci koje su ostavili iz prosle sezone nisu u stanju biti prevaga ni u aba2 ligi, a neki ne mogu biti ni u rotaciji. Onaj ko ti nije vidio, nema veze o kosarci.
Da se sve to uradilo , krene se sa 0:3 , šta bi se onda pisalo ?

Ko bi onda bio kriv ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 okt 2025, 14:53

Realno treba da se postavi hijerahija da igraju Atic Persons Audige i Young a ostali pomazu

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 12 okt 2025, 14:58

VensanKasel je napisao/la:
DirkNowitzki je napisao/la:
12 okt 2025, 14:27
Surreal je napisao/la:
12 okt 2025, 14:20
Gdje je brat @Nowitzki čekam da nam iznese detalje što je Young hafifan, te koliko su platili prevoz do Beograda :mrgreen:
Sve sto sam mjesecima pisao i govorio, danas se ogolilo i pokazalo na terenu. Rekao sam sta cemo ako se u sezonu krene s 0/3 omjerom sto se tek sada vidi kao realan scenario. Najtuznije je sto raja koja nije upucena u desavanja je ocekivala nesto, a danas su se razocarali.

Dubravko ce nazalost gurati svoje tvrdoglavo do kraja i na kraju urusiti sve, ali nece odustati da se on pita za sve i svasta.

Kada bi se pocelo pisati imalo bi se dva dana o svemu pogresnom, ali sta je samo mislio kada je produzio Asima Gutica na 2.5K eura mjesecno? Samo bi to volio da ga neko od novinara upita ili sto Manojlovica nema u rosteru danas npr?
Taj isti Dubravko je Bosnu vratio u ABA ligu , naravno da će gurati , ima puno pravo .

Evo i da je došao centar i da je su tu sva pojačanja po tvojoj želji , da je trener po tvojoj želji , ko nam garantuje da ne bi bilo 0:3 ?

Onda bi ti tjerao tog trenera i te iste igrače ?

Vidim da si dosta upućen , da znaš o čemu pišeš pa mi zato čudno da nakon jedne utakmice sve treba otjerati ...

Objasnio je Edin na kraju utakmice , 15 godina ne igranja nije malo . Trebaju se naučiti neke stvari .
Vrati se kad sam poceo pisati i sve ponovo procitaj. Sve sam ovo najavio da ce se desavati nazalost..
Ko prica o tjeranju trenera i igraca? Aco Damjanovic ne moze biti trener ozbiljne ekipe, kao ni staff mu. Jednostavno su nedorasli ovom zadatku. Salic, West, Gutic, Kovacevic i Zubac ne mogu dati adekvatan doprinos u ozbiljnim utakmicama, to je bilo jasno od prvog dana. Sve ostalo je suplja prica. Ne pricam uopste o danasnjem porazi, nebitan je. Petog oktobra je bila neka rasprava kada sam rekao da smo sa Megom tu negdje po kvaliteti trenutnoj, ubjedjivan sam da smo puno bolja ekipa od Mege. Potcjenjuje se Miskov uticaj, imali su protekciju danas u svakoj situaciji, ali to nije rezultat poraza. Kritikujem cijeli koncept za rekordan iznos drzavnog budzeta koji je dat u ruke jednom covjeku. I tako bi mogli do sutra.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 okt 2025, 15:01

Ih lahko je ovim što navijaju za dva kluba u ABA ligi :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 okt 2025, 15:03

12 okt 2025, 14:51
Unofficialpage je napisao/la:
12 okt 2025, 14:40
Svi nedostaci Bosne su danas izašli vidjelo. Šalić, West, Kovačević nisu za ovaj nivo košarke. Atić nije da bude lider, Halilović nije da bude glavni centar. Vjerujem da se mogao sklopiti dosta bolji roster. Nas su djeca danas razbila, baš loše.
Naravno da je Atić lider , o čemu pišeš ? Naš najbolji igrač nakon Juke i Muse .

Ta ista djeca godinama igraju plej of ABA lige , pobjeđuju Partizan , Zvezdu i Budućnost .
Sad je kao iznenađenje što su nas pobjedili .
Jeste za one što su danas počeli pratiti ABA ligu .
Atić neka bude jedan od lidera ali na kraju krajeva to je najmanji problem jer Atić ima kvalitet. Problem je klupa koja ne može da igra ovaj nivo, problem je Halilović koji ne može da igra 30-35 min. Nije stvar poraza već što se vidjelo da ne ide ono što smo svi znali osim SŠ kluba i neće biti bolje jer jasni su limiti Šalića, Westa, Kovačevića, Delalića.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 okt 2025, 15:05

Ghuraba je napisao/la:
Nije realna prica da Bosna odmah bude top 4 . Niko sretni od mene al to nije realno ni po jednom parametru .
Bosnin budzet je neuporedivo veci od Zadrovog, a ne toliko manji od Spartakovog i to je parametar na osnovu kojeg su mogli pucati na 4. mjesto. Ako je Roberson pristao igrati u drugoj ligi Francuske, kako bi tek rado prihvatio igrati aba ligu s Bosnom (zajedno sa saigracima iz reprezentacije). Za razliku od Westa koji na ovom nivou ne donosi apsolutno nista, John bi donio dvocifren broj poena u prosjeku. Zubac + Salic + debilan ugovor s Marinkovicem = dobar centar za 15-20 minuta. Manojlovic je trebao biti taj 12. igrac u roster umjesto Zubca. Na sve to, Beciragic se trebao dovesti umjesto Damjanovica i to je legitimna borba za 4. mjesto. Igraci koje su ostavili iz prosle sezone nisu u stanju biti prevaga ni u aba2 ligi, a neki ne mogu biti ni u rotaciji. Onaj ko ti nije vidio, nema veze o kosarci.
Mega i Zadar imaju kontinutet godinama već igraju ABA ligu . Spartak već 4 godine gradi tim , imaju fantasticne uslove za treniranje i dvoranu, odličnog trenera Jovanovica . Zadar Jusup vodi već 3/4 sezone i košarkaški su grad ,Mega ima Miska i mlade koji igraju kosarku i nisu opterećeni rezultatom samo im je bitan razvoj igraca . CZ ,Budućnost,Olimpija isto mnogo ispred u svim segmentima. Naravno ne treba se predavati al ni postavljati neke nerealno ciljeve , prva sezona nakon 15 godina gotovo da smo debitanti . Polako korak po korak za 2 sezone treba biti cilj prve 4 .

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 12 okt 2025, 15:14

12 okt 2025, 15:05
Ghuraba je napisao/la:
Mega i Zadar imaju kontinutet godinama već igraju ABA ligu . Spartak već 4 godine gradi tim , imaju fantasticne uslove za treniranje i dvoranu, odličnog trenera Jovanovica . Zadar Jusup vodi već 3/4 sezone i košarkaški su grad ,Mega ima Miska i mlade koji igraju kosarku i nisu opterećeni rezultatom samo im je bitan razvoj igraca . CZ ,Budućnost,Olimpija isto mnogo ispred u svim segmentima. Naravno ne treba se predavati al ni postavljati neke nerealno ciljeve , prva sezona nakon 15 godina gotovo da smo debitanti . Polako korak po korak za 2 sezone treba biti cilj prve 4 .
Bravo za komentar .
Prvi normalan košarkaši komentar od pitara , ako jesi ...

Duga je sezona , biće svega .
Ne može sve preko noći , zato u petak pravac Zetra da iznenadimo Budućnost . Male su šanse , ali moramo biti pozitivni .

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 okt 2025, 15:15

Ocekivan poraz idemo dalje :salut:

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 12 okt 2025, 15:15

Surreal je napisao/la:
12 okt 2025, 14:20
Gdje je brat @Nowitzki čekam da nam iznese detalje što je Young hafifan, te koliko su platili prevoz do Beograda :mrgreen:
Sve sto sam mjesecima pisao i govorio, danas se ogolilo i pokazalo na terenu. Rekao sam sta cemo ako se u sezonu krene s 0/3 omjerom sto se tek sada vidi kao realan scenario. Najtuznije je sto raja koja nije upucena u desavanja je ocekivala nesto, a danas su se razocarali.

Dubravko ce nazalost gurati svoje tvrdoglavo do kraja i na kraju urusiti sve, ali nece odustati da se on pita za sve i svasta.

Kada bi se pocelo pisati imalo bi se dva dana o svemu pogresnom, ali sta je samo mislio kada je produzio Asima Gutica na 2.5K eura mjesecno? Samo bi to volio da ga neko od novinara upita ili sto Manojlovica nema u rosteru danas npr?
Taj isti Dubravko je Bosnu vratio u ABA ligu , naravno da će gurati , ima puno pravo .

Evo i da je došao centar i da je su tu sva pojačanja po tvojoj želji , da je trener po tvojoj želji , ko nam garantuje da ne bi bilo 0:3 ?

Vidim da si dosta upućen , da znaš o čemu pišeš pa mi zato čudno da nakon jedne utakmice sve treba otjerati ...

Objasnio je Edin na kraju utakmice , 15 godina ne igranja nije malo . Trebaju se naučiti neke stvari .
Bilo bi sve drugacije da Dubravko nije egoista i tvrdoglav. Pošto ti branis ovaj nacin rada, zelio bi cuti tvoje misljenje o strucnom stabu? Da li su ti ljudi kompetentni i da li imaju potreban novi znanja i iskustva za ovaj nivo kosarke?

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 12 okt 2025, 15:19

Pomiješane emocije poslije ove utakmice jer sam iskreno očekivao da ćemo uspjeti iznenaditi Megu i uzeti ih na njihovom terenu.
Da probam vruće glave neku analizu:

Atić - Odigrao za njega veoma zrelu i kvalitetnu utakmicu te ako ovako nastavi može sigurno sljedeće sezone sebi neki EC angažman. Nastavio dobre partije sa EB.

Audige - U ove 3 službene utakmice se vidi da će biti pravo pojačanje te da je ozbiljan šuter. Samo da ga povrede zaobiđu ovu sezonu i biti će odličan.

Halilović - Odigrao više minuta nego što može obzirom na njegove godine i na činjenicu da jedva može spojiti 3 mjeseca da se ne povrijedi. Njegov limit je nekih 20-ak minuta. Danas je odigrao dosta minuta i mislim da je u punom trenažnom procesu da bi mogao izdržati ali pošto je poznato da je tek izašao iz povrede limit 20 minuta. Odigrao kvalitetnu utakmicu samo da je još one zicere što je promašivao uspio pogoditi bio bi jedan od boljih pojedinaca (svakako je bio jedan boljih danas).

Delalić - igrač za max 15 minuta sa klupe, danas se ispromašivao iz igre sreća pa je imao 10 slobodnih pa je završio susret dvocifren. Razumijem da je momak kapiten ali nema razloga da ga se drži više od 15 minuta na utakmici ako ga ne ide. Da je odigrao utakmicu kao revanš protiv Kengura i imao "samo" 10 poena ne bih rekao ništa protiv njega ali ovako jednostavno se vidi da momak nema kvalitet za neku ozbiljniju ulogu u ABA Ligi.

Persons - Prvo poluvrijeme veoma pasivan i kao da je analizirao igru Mege uspio pogoditi jedini šut koji je uzeo (za kraj poluvremena). Drugo poluvrijeme odigrao bolje nego prvo mada mislim da on može i mora još bolje jer je doveden da razigrava ekipu i kad treba i mora da ubaci šut. Imao je mini seriju krajem 3/4 gdje je uspio vezati 2-3 pogotka iz igre.

Young - Odigrao utakmicu kao da ga je neko izveo da igra "na silu". Motivisanije sam igrače vidio da igraju basket ispred škola a ne da ovako igra jedan od glavnih igrača. Definitivno igrač koji nam može prelomiti sezonu, ako on bude u većini utakmica motivisan i bude uključen u utakmicu imamo šanse u dosta utakmica ali je sve do njegove glave što smo i znali kad je došao da mu je glava najveći problem. Definitivno mora igrati više pod košem i manje se izvlačiti da šuta trojke jer ima snagu i da je danas pokušavao nešto u postu sigurno da bi mogao nadjačati ove 4 i 5 Mege. Može i mora igrati bolje jer je sigurno jedan od najskupljih (ako ne i najskuplji) igrača u rosteru.

Kovačević - Prošao je Meginu školu i veoma je pismen igrač samo ybg nema visinu da se bori sa nekim 4-ma a pogotovo ne sa 5-ma. Može poslužiti za nekih 10-ak minuta po utakmici ali za više sigunro ne jer jednostavno nema kvalitet kao ni Delalić za nešto više, kvalitet im je da budu rotacioni igrači za ABA klubove i to je to.

West - Kratko i jasno nema kvalitet za ABA Ligu. Ako se biralo između njega i Luke-a ko će ostati za ovu sezonu mislim da bi većina izabrala Luke-a. Barem Luke ne bi forsirao neke šuteve već bi razigravao saigrače te bi siguran sam svako iz rostera bio za bar 15% bolji (mislim na novajlije).

Joessar - Izašao iz povrede tako da ne očekujem još njegovenajkvalitetnije partije te mislim da ga još ne treba komentarisati. Nije teško pogledati statistiku sa EB i njegove partije, svako ko je gledao Estoniju na EB može potvrditi da će Janari biti pojačanje.

Zubac, Gutić i Šalić - Nijedan od ove trojke nema kvalitet za rotacionog igrača ABA Lige (čak možda ni kad bi skupio njih 3 u jednu osobu :D).Umjesto Zubca i Gutića (i Marinkovića ako je sa njim sve završeno te ugovor raskinut) se sigurno moglo dovesti nekog centra koji bi mogao pružiti nekih 15-20 minuta u ABA Ligi te bi imao kvalitetnu centarsku liniju. Prije bih gledao Manojlovića kako igra protiv ovih momaka nego Šalića za kojeg znam da neće biti nikakvog igrača.

Aco - Jednostavno smo svi govorili da on nije kapacitet za trenera koji bi mogao napraviti neki iskorak. Može on sa ovom ekipom izboriti opstanak i to se ne bi trebalo dovoditi u pitanje gledajući imena ali da bi se borili za neko veće mjesto trebalo se Aci zahvaliti za ono što je učinio kao trener ali da se traži neko provjeren i kvalitetniji od njega.

Na kraju krajeva napad je meni izgledao veoma dobro i dosta veći fokus treba biti na popravljanju odbrane nego napada. Čak je i protiv Kengura u obje utakmice bilo dosta odbrambenih propusta i nisam ih želio naglašavati ali izgleda da se nastavljaju dešavati tako da to mora biti popravljeno ako želimo nešto ozbiljnije u ovoj sezoni. Prije svega tu mislim na borbu za trofeje protiv Igokee koja i ove sezone ima kvalitetan kadar i dosta kvalitetnijeg trenera od Bosne ali se sa dobrom igrom u odbrani sve može promjeniti. Okrenuti se utakmici u srijedu i idemo dobiti Poljake te dočekati Budućnost u punoj Zetri (ako Dubravko smanji cijene a poslije ovog poraza će to morati uraditi ako želi napuniti Zetru) i pokušati iznenaditi Podgoričane.

Da se osvrnem i na ciljeve koji bi trebali biti ove sezone:

ABA Liga - Prije utakmice bih rekao borba za TOP 4 (što i sad mislim da se može nastaviti ako uspijemo nekako uzeti Budućnost u petak) a ako ne budemo TOP 4 bez problema izboriti opstanak i možda pucati na PLAY IN jer kako sam shvatio dvije prve ekipe iz PLAYOUT-a idu u PLAY IN sa ekipama koje budu na zadnje dvije pozicije TOP 8.

EUROPE CUP - Rekao bih da cilj treba biti proći prvu rundu (odnosno grupu) dalje ako se šta uspije super ako ne nema veze.

KUP MIRZA DELIBAŠIĆ - Finale i borba protiv Igokee za trofej.

PL BiH - Finale i borba protiv Igokee za trofej.

Vjerujem da ćemo uzeti jedan od dva domaća trofeja a sigurnoda će biti velika borba između nas i Igokee.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 12 okt 2025, 15:24

maroon46 je napisao/la:
12 okt 2025, 15:15

Bilo bi sve drugacije da Dubravko nije egoista i tvrdoglav. Pošto ti branis ovaj nacin rada, zelio bi cuti tvoje misljenje o strucnom stabu? Da li su ti ljudi kompetentni i da li imaju potreban novi znanja i iskustva za ovaj nivo kosarke?
Nemaju , ipak je za njih ovo viši nivo . Također me nerviralo Acina ravna linija , dobi bar tehničku , trzni ekipu , možda se i promjeni sudijski kriterij ...

Jedino me tješi donekle da se Aco zna prilagoditi situaciji , pa da vidimo kako će to izgledati .

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 12 okt 2025, 15:25

12 okt 2025, 14:53
Da se sve to uradilo , krene se sa 0:3 , šta bi se onda pisalo ?

Ko bi onda bio kriv ?
Nije problem da uzgubis, problem je kako izgubis (za ocekivati je da izgubis od Buducnosti i Cedevite, ko god bude tu). Porazi se desavaju i puno boljim ekipama, pa se ne prave nekakvi nagli rezovi. Izgubila je i reprezentacija od Poljske, pa se tu nije moglo puno toga prigovoriti ni igracima ni treneru. Ovo danas je bilo ocita nedoraslost trenera i ekipe oko njega za ovaj nivo + nekvalitetno sklopljen roster (iako je 80% rostera sasvim ok, ta 2 igraca koja fale bi u potpunosti promijenila krvnu sliku ekipe). Ako ti kao trener nisi u stanju sprijeciti ekipu da u svakoj cetvrtini udje u bonus nakon 3 minute i da poslije u bonusu ne napravi po 2-3 glupa faula koja protivnika salju na liniju penala, onda o cemu pricamo (izgovori za lose sudjenje su smijesni i ne piju vode)... Danas je bilo tuzno gledati kako nasi kosarkasi pokusavaju nesto na low postu protiv tornjeva od 215 i 220 cm. Jesu to djeca i jesu neiskusni, ali ce ti svejedno zalijepiti blokadu jer su po 15 i 20 cm u plusu. Protiv takvih igraca je tesko napadati i kroz probijanja, jer oni uvijek izadju na beka koji napada i zaustave ga - buduci da znaju da nasi visoki igraci nisu prijetnja. Ovaj Young je enigma i strah me njegove nedovoljne posvecenosti. Kvalitet sigurno nije upitan, ali koliko mu je stalo i koliko ce truda ulagati - to je vec druga stvar. Btw, Atic nije lider i nikad ni u jednoj ekipi nije bio lider. On u svom karakteru nema tih liderskih osobina i jadna Bosna ako se primarno od njega ocekuje da je stavi na svoja ledja...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 okt 2025, 15:26

Šteta za ovo danas, ali ne može se dobiti meč sa onako lošom energijom defanzivno. Hajde što su imali nerealne procente za tri, ali djeca te probijaju na prvom koraku, katastrofalna odbrana 1 na 1, tako se fakat ne može pobijediti.

Što si tiče napada, djelovalo je to pristojno, vidi se da ima talenta i poena u rukama u ovom rosteru, ali čini mi se da je itekako vidljiv hijerarhijski problem u ekipi jer mi je djelovalo da napade rješava onaj igrač koji je u boljem momentumu. Daleko od toga da je to neka indijanština na parketu, ali mislim da je moglo bolje u nekim momentima, pogotovo jer je Bosna faktički 35 minuta bila u egalu i neki napadi su se mogli bolje odigravati.

Meni je i dalje najveći problem ove ekipe trener, ja ne vjerujem da je Aco dostojan ovog nivoa i tačka. S ozbirom da ima fin roster, može izboriti opstanak ali ništa više od toga.

Za nekvalitet pojedinih igrača se sve zna, ali bolji trener bi to mogao zamaskirati sigurno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 okt 2025, 15:37

Mega je Mega sta vas cudi??ili ce napuniti ili sve promasiti.Mega ima sistem i taj sistem igraju godinama,nema tu pritiska igraj>razvijaj se i sve je Top!!

Glavu gore bice bolje.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 12 okt 2025, 15:40

Sve ok, ne kazem da to nije tako, ali kvalitet u 9 od 10 slucajeva 'nadjaca' taj kontinuitet. Danas u sportu pare diriguju ciljeve. Ne kazem da je pod moranje biti 4., ali ako ti je drzava vec dala novac, onda se neces sklanjati i govoriti da ti 15 godina nisi bio tu i da je prihvatljivo samo da ne ispadnes. Uz malo vise pameti, sve je moglo biti drugacije...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 okt 2025, 15:44

Ghuraba je napisao/la:
12 okt 2025, 15:40
Sve ok, ne kazem da to nije tako, ali kvalitet u 9 od 10 slucajeva 'nadjaca' taj kontinuitet. Danas u sportu pare diriguju ciljeve. Ne kazem da je pod moranje biti 4., ali ako ti je drzava vec dala novac, onda se neces sklanjati i govoriti da ti 15 godina nisi bio tu i da je prihvatljivo samo da ne ispadnes. Uz malo vise pameti, sve je moglo biti drugacije...
Sigurno da treba i moze bolje al početak je prva sezona ozbiljne kosarke nakon dugo vremena. A slazem se da treba dizati ljestvicu i dovoditi kvalitetnije trener i igrace . Po meni jedini neuspjeh će biti da ovo traje samo jednu sezonu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 okt 2025, 15:45

Ma nije kosarka fudbal da se gleda neki kontinuitet posebno evropska gdj vecina ekipa dovede 10 novih igraca svake godine.Nema to nikakve veze u kosarci

EDIT: ovo je bila prva edina i koletova utakmica aba lige jos od sezone 21/22

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 okt 2025, 16:03

MElloo je napisao/la:
12 okt 2025, 15:45
Ma nije kosarka fudbal da se gleda neki kontinuitet posebno evropska gdj vecina ekipa dovede 10 novih igraca svake godine.Nema to nikakve veze u kosarci

Pa Bosna je po budzetu iza Zvezde,Partizana,Budućnosti,Olimpije,Dubai,Cluj,Spartak,
Igokea. Imaš tu još neke ekipe koje imaju neku drugu strategiju kao Mega I Zadar koji godinama pobjeđuju ekipe s jačim budžetima. Aba je medju jacim ligama Europe 3 igraju euroligu , 3 euro kup pa fiba itd . Ozbiljno takmicenje Bosna je prošle godine gubila od orlovika i proma treba malo vremena da počneš pobjeđivati mnogo jace ekipe od ovih iz BiH lige.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 okt 2025, 18:36

12 okt 2025, 16:03
MElloo je napisao/la:
12 okt 2025, 15:45

Pa Bosna je po budzetu iza Zvezde,Partizana,Budućnosti,Olimpije,Dubai,Cluj,Spartak,
Igokea. Imaš tu još neke ekipe koje imaju neku drugu strategiju kao Mega I Zadar koji godinama pobjeđuju ekipe s jačim budžetima. Aba je medju jacim ligama Europe 3 igraju euroligu , 3 euro kup pa fiba itd . Ozbiljno takmicenje Bosna je prošle godine gubila od orlovika i proma treba malo vremena da počneš pobjeđivati mnogo jace ekipe od ovih iz BiH lige.
treba vremena, ali to vrijeme ne treba trositi na polovnjake od kojih neces imati koristi za 2-3 sezone, ako vec u sezonu ulazis sa planovima za buducnost...bolje gledati Manojlovica i jos nekog juniora , trpiti ih, nego ove ABA 2 ligase sto su ostali

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 okt 2025, 18:42

Kako cete svi promijenit plocu kad dobijemo Buducnost.. jedva cekam
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.