Pomiješane emocije poslije ove utakmice jer sam iskreno očekivao da ćemo uspjeti iznenaditi Megu i uzeti ih na njihovom terenu.
Da probam vruće glave neku analizu:
Atić - Odigrao za njega veoma zrelu i kvalitetnu utakmicu te ako ovako nastavi može sigurno sljedeće sezone sebi neki EC angažman. Nastavio dobre partije sa EB.
Audige - U ove 3 službene utakmice se vidi da će biti pravo pojačanje te da je ozbiljan šuter. Samo da ga povrede zaobiđu ovu sezonu i biti će odličan.
Halilović - Odigrao više minuta nego što može obzirom na njegove godine i na činjenicu da jedva može spojiti 3 mjeseca da se ne povrijedi. Njegov limit je nekih 20-ak minuta. Danas je odigrao dosta minuta i mislim da je u punom trenažnom procesu da bi mogao izdržati ali pošto je poznato da je tek izašao iz povrede limit 20 minuta. Odigrao kvalitetnu utakmicu samo da je još one zicere što je promašivao uspio pogoditi bio bi jedan od boljih pojedinaca (svakako je bio jedan boljih danas).
Delalić - igrač za max 15 minuta sa klupe, danas se ispromašivao iz igre sreća pa je imao 10 slobodnih pa je završio susret dvocifren. Razumijem da je momak kapiten ali nema razloga da ga se drži više od 15 minuta na utakmici ako ga ne ide. Da je odigrao utakmicu kao revanš protiv Kengura i imao "samo" 10 poena ne bih rekao ništa protiv njega ali ovako jednostavno se vidi da momak nema kvalitet za neku ozbiljniju ulogu u ABA Ligi.
Persons - Prvo poluvrijeme veoma pasivan i kao da je analizirao igru Mege uspio pogoditi jedini šut koji je uzeo (za kraj poluvremena). Drugo poluvrijeme odigrao bolje nego prvo mada mislim da on može i mora još bolje jer je doveden da razigrava ekipu i kad treba i mora da ubaci šut. Imao je mini seriju krajem 3/4 gdje je uspio vezati 2-3 pogotka iz igre.
Young - Odigrao utakmicu kao da ga je neko izveo da igra "na silu". Motivisanije sam igrače vidio da igraju basket ispred škola a ne da ovako igra jedan od glavnih igrača. Definitivno igrač koji nam može prelomiti sezonu, ako on bude u većini utakmica motivisan i bude uključen u utakmicu imamo šanse u dosta utakmica ali je sve do njegove glave što smo i znali kad je došao da mu je glava najveći problem. Definitivno mora igrati više pod košem i manje se izvlačiti da šuta trojke jer ima snagu i da je danas pokušavao nešto u postu sigurno da bi mogao nadjačati ove 4 i 5 Mege. Može i mora igrati bolje jer je sigurno jedan od najskupljih (ako ne i najskuplji) igrača u rosteru.
Kovačević - Prošao je Meginu školu i veoma je pismen igrač samo ybg nema visinu da se bori sa nekim 4-ma a pogotovo ne sa 5-ma. Može poslužiti za nekih 10-ak minuta po utakmici ali za više sigunro ne jer jednostavno nema kvalitet kao ni Delalić za nešto više, kvalitet im je da budu rotacioni igrači za ABA klubove i to je to.
West - Kratko i jasno nema kvalitet za ABA Ligu. Ako se biralo između njega i Luke-a ko će ostati za ovu sezonu mislim da bi većina izabrala Luke-a. Barem Luke ne bi forsirao neke šuteve već bi razigravao saigrače te bi siguran sam svako iz rostera bio za bar 15% bolji (mislim na novajlije).
Joessar - Izašao iz povrede tako da ne očekujem još njegovenajkvalitetnije partije te mislim da ga još ne treba komentarisati. Nije teško pogledati statistiku sa EB i njegove partije, svako ko je gledao Estoniju na EB može potvrditi da će Janari biti pojačanje.
Zubac, Gutić i Šalić - Nijedan od ove trojke nema kvalitet za rotacionog igrača ABA Lige (čak možda ni kad bi skupio njih 3 u jednu osobu

).Umjesto Zubca i Gutića (i Marinkovića ako je sa njim sve završeno te ugovor raskinut) se sigurno moglo dovesti nekog centra koji bi mogao pružiti nekih 15-20 minuta u ABA Ligi te bi imao kvalitetnu centarsku liniju. Prije bih gledao Manojlovića kako igra protiv ovih momaka nego Šalića za kojeg znam da neće biti nikakvog igrača.
Aco - Jednostavno smo svi govorili da on nije kapacitet za trenera koji bi mogao napraviti neki iskorak. Može on sa ovom ekipom izboriti opstanak i to se ne bi trebalo dovoditi u pitanje gledajući imena ali da bi se borili za neko veće mjesto trebalo se Aci zahvaliti za ono što je učinio kao trener ali da se traži neko provjeren i kvalitetniji od njega.
Na kraju krajeva napad je meni izgledao veoma dobro i dosta veći fokus treba biti na popravljanju odbrane nego napada. Čak je i protiv Kengura u obje utakmice bilo dosta odbrambenih propusta i nisam ih želio naglašavati ali izgleda da se nastavljaju dešavati tako da to mora biti popravljeno ako želimo nešto ozbiljnije u ovoj sezoni. Prije svega tu mislim na borbu za trofeje protiv Igokee koja i ove sezone ima kvalitetan kadar i dosta kvalitetnijeg trenera od Bosne ali se sa dobrom igrom u odbrani sve može promjeniti. Okrenuti se utakmici u srijedu i idemo dobiti Poljake te dočekati Budućnost u punoj Zetri (ako Dubravko smanji cijene a poslije ovog poraza će to morati uraditi ako želi napuniti Zetru) i pokušati iznenaditi Podgoričane.
Da se osvrnem i na ciljeve koji bi trebali biti ove sezone:
ABA Liga - Prije utakmice bih rekao borba za TOP 4 (što i sad mislim da se može nastaviti ako uspijemo nekako uzeti Budućnost u petak) a ako ne budemo TOP 4 bez problema izboriti opstanak i možda pucati na PLAY IN jer kako sam shvatio dvije prve ekipe iz PLAYOUT-a idu u PLAY IN sa ekipama koje budu na zadnje dvije pozicije TOP 8.
EUROPE CUP - Rekao bih da cilj treba biti proći prvu rundu (odnosno grupu) dalje ako se šta uspije super ako ne nema veze.
KUP MIRZA DELIBAŠIĆ - Finale i borba protiv Igokee za trofej.
PL BiH - Finale i borba protiv Igokee za trofej.
Vjerujem da ćemo uzeti jedan od dva domaća trofeja a sigurnoda će biti velika borba između nas i Igokee.