DamirT je napisao/la: ↑13 okt 2025, 19:17
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine intenzivno vodi razgovore s potencijalnim kandidatima za selektora muške reprezentacije, a prema informacijama u najužem krugu ostala su tri imena – Gordan Firić, Alen Abaz i Jure Zdovc.
Dosadašnji Bećiragićevi asistenti, Firić i Abaz, figuriraju kao domaća rješenja, dok bi slovenski stručnjak Zdovc predstavljao iskusnu međunarodnu opciju. Ipak, svaka od kandidatura ima određene izazove.
Prema nezvaničnim informacijama, Firić još nije donio odluku o preuzimanju selektorske funkcije, dok bi Abazov angažman u libanskom klubu Champville Maristes mogao predstavljati prepreku. Kada je riječ o Zdovcu, pitanje su finansijski uslovi koje bi Savez morao ispuniti za njegov dolazak.
Zdovc trenutno vodi grčki PAOK, ali njegov angažman u Grčkoj, navodno, ne bi spriječio mogućnost da obavlja i selektorsku dužnost u reprezentaciji BiH.
Zdovc bi bio odlican izbor, ali cisto sumnjam da ce ga uzeti.
Ne znam stari za tebe, ali meni je Zdovc kao trener jedna vhunska prevara... Frajer koji ocito citavu karijeru kao trenera gurao na racun igracke slave... Rijetko kurcevitv i konfliktan lik, ali bez pokrica za to... Promjenio je kao trener milion klubova, rijetko se gdje zadrzao duze od godine dana i ni sa kim nije napravio rezultat vrijedan paznje... Sasa Djordjevic, ali tri stepenice nize...
Nadam se da nece doci... Jer ruku dajem da bi u roku 2 mjeseca se pokacio sa igracima tipa Atica ili Nurkica, te mislim da bi nastao haos...
Ja se nadam da ovo nije definitivna odluka oko Nene...ako ne njega, onda ce bezbeli Mutapcic...