Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ghuraba

Re: Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Post Postao/la Ghuraba » 13 okt 2025, 12:25

StevieG8 je napisao/la:
13 okt 2025, 12:13
A ja pao na ovaj chatgpt clanak na portalu da je Markovic blizu dogovora :damn:
Upravo procitao to na ovom portalu i kontam 'ma glavu dajem da ponovo SAZNAJU, kao i kad su SAZNAVALI nova pojacanja za KK Bosnu, pa sve i jedno profulali', a onda udjem na forum i procitam dijametralno suprotnu vijest s portala koji je jos smjesniji kad su u pitanju ove ekskluzive. Medjutim, ne bih se iznenadio da je ovdje ipak bhbasket u pravu, jer njima je Berbic centralna licnost u zivotu i moguce da su od njega dobili tu informaciju...

Kako god, ne bih volio ni da Firic bude glavni trener. Ako se ne varam, on je bio u dobrim odnosima sa Sulejmanovicem i upravo preko njega su dodatno pokusali nagovoriti ovog da se odazove, ali bezuspjesno.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 okt 2025, 15:43

Ako je istina za Nenu, odlična opcija.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 okt 2025, 15:49

Ghuraba je napisao/la:
13 okt 2025, 12:25
StevieG8 je napisao/la:
13 okt 2025, 12:13
A ja pao na ovaj chatgpt clanak na portalu da je Markovic blizu dogovora :damn:
Upravo procitao to na ovom portalu i kontam 'ma glavu dajem da ponovo SAZNAJU, kao i kad su SAZNAVALI nova pojacanja za KK Bosnu, pa sve i jedno profulali', a onda udjem na forum i procitam dijametralno suprotnu vijest s portala koji je jos smjesniji kad su u pitanju ove ekskluzive. Medjutim, ne bih se iznenadio da je ovdje ipak bhbasket u pravu, jer njima je Berbic centralna licnost u zivotu i moguce da su od njega dobili tu informaciju...

Kako god, ne bih volio ni da Firic bude glavni trener. Ako se ne varam, on je bio u dobrim odnosima sa Sulejmanovicem i upravo preko njega su dodatno pokusali nagovoriti ovog da se odazove, ali bezuspjesno.
Firke je super pomoćnik.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 13 okt 2025, 16:59

lumani je napisao/la:
13 okt 2025, 15:49
Firke je super pomoćnik.
Pricamo o glavnom treneru, pomocni su sad manje bitni. Firic je ok za tu funkciju, ali za glavnog nikako. U tom slucaju bismo imali iste ove igrace i narednih 5-6 godina. I on je kao pomocnik mogao uloziti neki trud i pronaci bar jednog igraca da se roster prosiri, ali to nikad nije uradio. Isto bi bilo i da sutra postane glavni trener.

Nema sumnje da je Markovic najbolja opcija. On je neko ko zivi i prati kosarku. Sjecam se jednom kad su ga u nekom podcastu pitali za Kondica i frajer ga opisa do u detalje - kao da je pogledao 20+ njegovih utakmica, a ovaj tad tek bio dosao u Megu i poceo dobijati ozbiljnije minute u karijeri. To od ovih ostalih koji se spominju sigurno necemo dobiti, ali sam 99% siguran da od Nene nema nista. Vidim sad da se spominje i Zdovc. Ne vjerujem da je i on realna opcija. Na kraju ce to i ostati samo Firic...

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 13 okt 2025, 17:35

Dragi moji forumasi, ljubtitelji kosarke, zao mi je sto ovo pisem, ali Firić nažalost nije čovjek koji je u mentalnom stanju da obavlja bilo kakavu funkciju. Malo se raspitajte koji je posao i koje je zadatke imao sad u reprezentaciji…za pojedine igrače na okupljanjima čak nije znao ko su, odakle su, gdje igraju i da li igraju. Iza njega je jedna teška i tužna životna priča i svakako da mu treba pomoći. Jako je lijepo što je dio reprezentacije i nadam se da će to ostati. Pričati o selektorskom angažmanu je u najmanju ruku smiješno i neozbiljno.

Sretno nam.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 okt 2025, 19:17

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine intenzivno vodi razgovore s potencijalnim kandidatima za selektora muške reprezentacije, a prema informacijama u najužem krugu ostala su tri imena – Gordan Firić, Alen Abaz i Jure Zdovc.

Dosadašnji Bećiragićevi asistenti, Firić i Abaz, figuriraju kao domaća rješenja, dok bi slovenski stručnjak Zdovc predstavljao iskusnu međunarodnu opciju. Ipak, svaka od kandidatura ima određene izazove.

Prema nezvaničnim informacijama, Firić još nije donio odluku o preuzimanju selektorske funkcije, dok bi Abazov angažman u libanskom klubu Champville Maristes mogao predstavljati prepreku. Kada je riječ o Zdovcu, pitanje su finansijski uslovi koje bi Savez morao ispuniti za njegov dolazak.

Zdovc trenutno vodi grčki PAOK, ali njegov angažman u Grčkoj, navodno, ne bi spriječio mogućnost da obavlja i selektorsku dužnost u reprezentaciji BiH.
Zdovc bi bio odlican izbor, ali cisto sumnjam da ce ga uzeti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 13 okt 2025, 19:19

Sto ChatGPT lijepo pise o Neni. Jos malo pa ce Bogilovicu uzet radno mjesto.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 13 okt 2025, 20:05

reds123 je napisao/la:
13 okt 2025, 17:35
Dragi moji forumasi, ljubtitelji kosarke, zao mi je sto ovo pisem, ali Firić nažalost nije čovjek koji je u mentalnom stanju da obavlja bilo kakavu funkciju. Malo se raspitajte koji je posao i koje je zadatke imao sad u reprezentaciji…za pojedine igrače na okupljanjima čak nije znao ko su, odakle su, gdje igraju i da li igraju. Iza njega je jedna teška i tužna životna priča i svakako da mu treba pomoći. Jako je lijepo što je dio reprezentacije i nadam se da će to ostati. Pričati o selektorskom angažmanu je u najmanju ruku smiješno i neozbiljno.

Sretno nam.
Nazalost..
Nije mu lako sekunde.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 okt 2025, 20:09

O čemu se radi?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 13 okt 2025, 20:25

DamirT je napisao/la:
13 okt 2025, 19:17
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine intenzivno vodi razgovore s potencijalnim kandidatima za selektora muške reprezentacije, a prema informacijama u najužem krugu ostala su tri imena – Gordan Firić, Alen Abaz i Jure Zdovc.

Dosadašnji Bećiragićevi asistenti, Firić i Abaz, figuriraju kao domaća rješenja, dok bi slovenski stručnjak Zdovc predstavljao iskusnu međunarodnu opciju. Ipak, svaka od kandidatura ima određene izazove.

Prema nezvaničnim informacijama, Firić još nije donio odluku o preuzimanju selektorske funkcije, dok bi Abazov angažman u libanskom klubu Champville Maristes mogao predstavljati prepreku. Kada je riječ o Zdovcu, pitanje su finansijski uslovi koje bi Savez morao ispuniti za njegov dolazak.

Zdovc trenutno vodi grčki PAOK, ali njegov angažman u Grčkoj, navodno, ne bi spriječio mogućnost da obavlja i selektorsku dužnost u reprezentaciji BiH.
Zdovc bi bio odlican izbor, ali cisto sumnjam da ce ga uzeti.
Ne znam stari za tebe, ali meni je Zdovc kao trener jedna vhunska prevara... Frajer koji ocito citavu karijeru kao trenera gurao na racun igracke slave... Rijetko kurcevitv i konfliktan lik, ali bez pokrica za to... Promjenio je kao trener milion klubova, rijetko se gdje zadrzao duze od godine dana i ni sa kim nije napravio rezultat vrijedan paznje... Sasa Djordjevic, ali tri stepenice nize...

Nadam se da nece doci... Jer ruku dajem da bi u roku 2 mjeseca se pokacio sa igracima tipa Atica ili Nurkica, te mislim da bi nastao haos...

Ja se nadam da ovo nije definitivna odluka oko Nene...ako ne njega, onda ce bezbeli Mutapcic...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 13 okt 2025, 21:00

Mutapčić je meni sasvim dobar izbor, ako ne bude Neno htio, a pisao sam i prije da nije realno da Neno htjedne.

Ne bih volio da bude Zdovc, ne mislim da je toliki stručnjak da se premosti stavka da nije iz BiH i da nema poveznice prema ovoj državi (sa aspekta hemije i povezanosti sa ekipom).
"Your favorite player's favorite player" - MB

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 okt 2025, 22:00

Ghuraba je napisao/la:
13 okt 2025, 16:59
lumani je napisao/la:
13 okt 2025, 15:49
Firke je super pomoćnik.
Pricamo o glavnom treneru, pomocni su sad manje bitni. Firic je ok za tu funkciju, ali za glavnog nikako. U tom slucaju bismo imali iste ove igrace i narednih 5-6 godina. I on je kao pomocnik mogao uloziti neki trud i pronaci bar jednog igraca da se roster prosiri, ali to nikad nije uradio. Isto bi bilo i da sutra postane glavni trener.

Nema sumnje da je Markovic najbolja opcija. On je neko ko zivi i prati kosarku. Sjecam se jednom kad su ga u nekom podcastu pitali za Kondica i frajer ga opisa do u detalje - kao da je pogledao 20+ njegovih utakmica, a ovaj tad tek bio dosao u Megu i poceo dobijati ozbiljnije minute u karijeri. To od ovih ostalih koji se spominju sigurno necemo dobiti, ali sam 99% siguran da od Nene nema nista. Vidim sad da se spominje i Zdovc. Ne vjerujem da je i on realna opcija. Na kraju ce to i ostati samo Firic...
pa to sam i mislio ,nije on za vise .Spominjati ce on oni svaki dan nove ...

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 okt 2025, 07:54

Surreal je napisao/la:
13 okt 2025, 20:09
O čemu se radi?
ptac mu preminuo u martu ove godine, valjda se na to misli

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 15 okt 2025, 14:18

Biti će netko od podobnih selektor. Sve su to spinovi u vezi Nene i slično. Baš bi Neno došao u baru puno krokodila i smrdljivaca. Znači netko ko neće previše talasati i zapitkivati, dakle klasični potrčko. Dobro mi imamo ikakvog uspjeha u bilo kojem sportu kako se sportu, kao i cijeloj državi, radi o glavi.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 15 okt 2025, 20:42

Ako dovedu Sesara kosto se prica da je vec zavrsen,bolje da nas ugase odma.
Brko iz druge galaksije!!!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 okt 2025, 20:46

Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 okt 2025, 20:48

1921boy je napisao/la:
15 okt 2025, 20:42
Ako dovedu Sesara kosto se prica da je vec zavrsen,bolje da nas ugase odma.
Frajer protiv nas izgubi gotovo nemogucu utakmicu, i sad ga angazuju za trenera. :rol: :tokralju:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 okt 2025, 20:49

Berbiću yebem li ti pokoljenje

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 15 okt 2025, 21:04

Berbicevci tako pricaju za Sesara.Nadam se da nije istina.To bi bio fijasko teski.Abaza i Firica otpisat slobodno,nece nakon svi ovi dogadjaja u zadnja dva dana.Mutapcic i Zdovc su nemjerljivo bolje opcije.
Brko iz druge galaksije!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.