Nakon utakmice jedan moj licni osvrt na utakmicu Tosk-Celik.
Previse se stvarala euforija od strane navijaca Celika da ce doci i "pokoriti" Tesanj pri tome iznoseci komentare koji samo kod normalnih ljudi stvaraju takav prkos i inat. Ne mozes doci u neciju kucu i vrijedjati domacina. Ne ide to tako. Zenica je nama drag grad, Celik takodje, o Robijasima samo rijeci hvale imam. Slazem se da Celiku kao klubu nije mjesto ovde. Klub ima sve od infrastrukture do navijaca. Medjutim nemate respekt prema ostalim klubovima. A to samo stvara mrznju prema vama. Da svi zapinju sa 200% snage. 7 dana ste vrijedjali ljude u Tesnju, nazivali nas seljacima i ne znam kako jos. Ti isti ljudi su vas docekali i ugostili kao svoje najblize. Cijelu nedelju ste hodali po Tesnju bez ikakvih problema, bez ijednog krivog pogleda prema vama. Ne iz nekog straha prema vama vec iz poznate tesanjske gostoljubljivosti. A vjerujte komentarima niste zasluzili.
Utakmica. Kazete sudija vukao Tosku? U kojoj situaciji? Kada je vas kapiten u prvom poluvremenu udario Hegica sa ledja nije mu dao karton a mogao je. Pisete da smo namjerno povrijedili vaseg igraca. Pa jeste li vi normalni? Kalesic je par puta laktom udario nase igrace, cak i nogom dok su lezali na travi poslije jednog duela. Ni on nije dobio karton. Treba li dalje nabrajati? Penal necu da komentarisem. I protiv nas je svirana bruka takvih stvari. Sutili smo. Svi mi volimo da sudije navlace nasoj ekipi, ali problem pravimo kada smo mi ona ekipa sa druge strane.
Celiku zelim da sto prije prevazidje sve probleme i da se vrati tamo gdje mu je i mjesto.
Teren jeste los i sramota svih nas. Budimo realni da nije nogometni savez renovirao teren za potrebe reprezentacije ni vi ne bi imali bolji. Niste bili u stanju renovirati svlacionice pa su se novinari koji prate druge reprezentacije ismijavali sa tim. Ali nebitno. Nas teren je takav kakav je i mi nemamo bolji. Akcije smisljene niste imali. Tosk je imao. I njima je teren isti. Prema tome nemojte se zanositi nekim stvarima. Da Bog da pa da udjete u PL pa da dolazimo gledati utakmice ali vjerujte sa ovakvim pristupom necete se dugo zadrzati u PL. Ovo mozete shvatiti kako hocete, samo mislim da je to moje misljenje koje je realno i bez ikakve zle namjere prema svima vama.
Sportski pozdrav iz Tesnja