MaGiCa je napisao/la:Titova-Juga je napisao/la:
Pa kako u to uvjeriti drugove experte sa Espn-a i drugih velikih tv kuca ?!
Hoces im poslati pismo i reci da grijese ili ces aplicirati za posao kod istih tek toliko da budes uljez ili...
Nemam sta nekog da uveravam. Svako ima pravo na misljenje, pa i ja (kao i drugovi sa ESPNa).
Licno mi se ne svidja sav taj hype, a Rose mi je drag igrac. Inace, gotivim Bullse, jer su istorijska franchisa.
Ako Lakersi ne budu sampioni, voleo bih da to budu ili Celticsi ili Bullsi.
Nazalost svako ima pravo na misljenje, ali na pomenutoj tv kuci su samo pravi experti koji o nba-u i njezinim igracima znaju koliko i ja i ti o sebi. Cak i oni sto kritikuju Rose-a (ima ih i takvi tamo), imaju sta dobro za reci i svaka im stoji. Ljudi jednostavno znaju znanje. Ali da ne duzim o Espnu. Mi uopste ne velicamo Rose-a kao igraca, on to svojim ponasanjem na terenu radi sam. Moze on cesto da ima double-double, to za njega ne bi bio problem jer je dokazao u nemali broj utakmica kada ga stane sut da asistira preko 12, 13 puta bez problema i opet moze zabit 20-ku samo iz slobodnih bacanja. On je unikatni tip igraca koji i keca i dvojku moze igrati odlicno i konstantno sto je rijetkost. Protiv Chris Paula nemam nista, bas naprotiv, extra igrac, vrhunskih sposobnosti pregleda igre, solidnom tricom. Jedan od najboljilh u ligi definitivno na svojoj poziciji.
Mi pak ovdje imamo igraca koji moze da dadne poen u biti kada god pozeli. Koji kada treba utakmicu privesti kraju, lagano ubaci 4, 6 poena svojom nenormalno dobrom atleticnosti, snagom i spretnoscu, a pogotovo brzinom kojom projuri kroz suparnicke igrace.
A sto se Jordana tice, nema tu usporedbe, jedan je AIR, medjutim povraca mi se kada pocnete srati o Rose-u kako ga mi velicamo nesto, a decko je iz sezone u sezonu sve bolji. Ako ove kojim CUDOm i ne osvoji m.v.p, osvojit ce ga sljedece... Bit ce eventualno najmladji igrac koji je to uradio.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!