Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TripleThreat
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la TripleThreat » 20 okt 2025, 15:45

Karambeu je napisao/la:
20 okt 2025, 13:17
Ja uopce nisam pesimista u vezi ovih kvalifikacija...Realno je da su iz obje grupe najveci favoriti Srbija, Turska i Litvanija. Nama je bitno dobiti obje utakmice Švicarce i uvjeren sam da ako sve bude kako treba, mozemo dobiti barem jos jednu ili dvije utakmice u prvom dijelu. Turska i Srbija kući, pa čak i Turska u gostima su šanse.
S obzirom da se bodovi prenose, mislim da bez dvije dobijene utakmice protiv Srbije i Turske ostajemo samo na teoretskim šansama u eventualnom drugom krugu tj. narednoj grupi.

I to smatram da je možda čak imperativ za te pobjede baš ovaj sad novembarski prozor, jer će u julskom prozoru biti dostupni NBA igrači, a znamo šta su Srbija i Turska sa njima.
Italijani bez Melija i Fontekija su potpuno drukčija ekipa i tu bi trebali tražiti šansu, a onda se sa Litvancima potući kući.
I mi smo potpuno drugačija ekipa bez Muse i Kamenjaša. Ni to ne treba zaboraviti. Kamenjaš nam je generalno bio među najboljim igračima kada su kvalifikacije u pitanju.

Litvanije je također mnogo kvalitetnija ekipa od nas i bez EL igrača. To su dokazali u prethodnim kvalifikacijama za Mundobasket kada su nas dobili u onom dvomeču sa svojom B/C ekipom, dok nas je još Bosnić vodio.
Tokom datuma kada ce moci EL igrači, tim jači za Musu i Kamenjaša i Kondića za kojeg sam uvjeren da će igrati, može svima poremetiti planove.
Opet, ako budu dostupni nama EL igrači, bit će i Srbiji/Turskoj/Litvaniji, a sve su to onda mnogo jače reprezentacije od nas sa EL igračima. Sa NBA igračima tek da ne spominjem.

Zato i smatram da su realne šanse za plasman jako, jako male. Posebno s obzirom da evo još nemamo selektora i da će isti imati samo oko mjesec dana za pripremu svega, a sami igrači i njihova aklimatizacija na novog selektora će biti skoro i nepostojana. To je samo par dana priprema.
"Your favorite player's favorite player" - MB

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 okt 2025, 15:56

Ma nema sanse da odemo na SP. Teski smo pehovi evo vec druge-trece kvalifikacije. Sad dobili ubjedljivo najjacu grupu u prvom dijelu, a i u drugom imas 2 selekcije koje ce imati velike ambicije u vezi SP... Ne racunam tu Island ili Britaniju ako im ukinu suspenziju. To bi trebali rijesiti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 okt 2025, 16:07

Ja bih rekao da postoji realna šansa za plasman jedino ako dobijemo po jednom Srbiju i Tursku, a šanse da se to desi su poprilično niske.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 okt 2025, 16:13

Trebamo Srbe nekako preveslat da nam puste jednu utakmicu...njima svakako nista ne znaci...:D

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 nov 2025, 23:57

Pošto je ostalo 20-ak dana do utakmice protiv Turske nekako po mom mišljenju širi spisak koji se je predao bi trebao izgledati ovako:
Atić, Gegić, Manjgafić, Vrabac, Castaneda, Sulejmanović, Alibegović, Pjanić, Mutić, Penava, Marić, Čampara, Sikiraš, Durmo, Krajinić, Delalić, Hrelja, Kondić, Musa, Kameni, Roberson (za kraj ga stavljam ako bude problema sa Castanedom).

Kad gledam raspored EL Dubai igra 25-og u 17:00 utakmicu 13-og kola dok mi igramo dva dana kasnije protiv Turske u Turskoj pa vjerovatno ima šanse da Dubai pusti naš trojac, takođe prednost je što Dubai utakmicu 14-og kola igra 5-og decembra.

Btw Turskoj se povrijedio Yurtseven :D

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 nov 2025, 00:21

CAZIN je napisao/la:
05 nov 2025, 23:57
Pošto je ostalo 20-ak dana do utakmice protiv Turske nekako po mom mišljenju širi spisak koji se je predao bi trebao izgledati ovako:
Atić, Gegić, Manjgafić, Vrabac, Castaneda, Sulejmanović, Alibegović, Pjanić, Mutić, Penava, Marić, Čampara, Sikiraš, Durmo, Krajinić, Delalić, Hrelja, Kondić, Musa, Kameni, Roberson (za kraj ga stavljam ako bude problema sa Castanedom).

Kad gledam raspored EL Dubai igra 25-og u 17:00 utakmicu 13-og kola dok mi igramo dva dana kasnije protiv Turske u Turskoj pa vjerovatno ima šanse da Dubai pusti naš trojac, takođe prednost je što Dubai utakmicu 14-og kola igra 5-og decembra.

Btw Turskoj se povrijedio Yurtseven :D
Krajinic i Mutic vjerovatno nisu pozvani, jer se nisu nalazili na spiskovima zadnje 3 godine (Krajinic sigurno nije, a sumnjam i za Mutica).
Umjesto njih, poziv su sigurno dobili Loncar i Ilic, vjerovatno i Sejfic.

Od tog naseg trojca, dva su upitna. Jedan zbog zdravstvenog stanja, a za drugog ne znamo da li je prelomio za koga ce igrati. :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 nov 2025, 16:08

Kad cemo vidjeti spisak igraca? Msm znamo otprilike ko je, ali mozda ima neko iznenadjenje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 07 nov 2025, 19:33

DamirT je napisao/la:
07 nov 2025, 16:08
Kad cemo vidjeti spisak igraca? Msm znamo otprilike ko je, ali mozda ima neko iznenadjenje.
I toj cinjenici se ibretim. Znaci, poslali spisak ima 10 dana, al mi i dalje ne znamo koji igraci su pozvani. A najvise me kopkaju Sulejmanovic i Kondic. Jucer mi nesto nadođe, da se Halilovic nije naprasno povukao zbog moguceg povratka Emira, pored svega ostalog oko saveza? Da li su sanse da se Kondic pojavi vece nakon odlaska Adisa? Jer je onaj Kamenjasevic izjavio da Kondica nije bilo jer ga Adis nije ni pozivao. Inace bi on igrao.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 nov 2025, 19:44

Drum je napisao/la:
07 nov 2025, 19:33
DamirT je napisao/la:
I toj cinjenici se ibretim. Znaci, poslali spisak ima 10 dana, al mi i dalje ne znamo koji igraci su pozvani. A najvise me kopkaju Sulejmanovic i Kondic. Jucer mi nesto nadođe, da se Halilovic nije naprasno povukao zbog moguceg povratka Emira, pored svega ostalog oko saveza? Da li su sanse da se Kondic pojavi vece nakon odlaska Adisa? Jer je onaj Kamenjasevic izjavio da Kondica nije bilo jer ga Adis nije ni pozivao. Inace bi on igrao.
Valjda je Kondic prihvatio poziv. Tako sam procitao na jednoj stranici.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 07 nov 2025, 21:04

19vendetta87 je napisao/la:
07 nov 2025, 19:44
Drum je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Valjda je Kondic prihvatio poziv. Tako sam procitao na jednoj stranici.
A sta to znaci u praksi jer je sada clan euroligasa?

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 nov 2025, 21:21

Drum je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Da li su sanse da se Kondic pojavi vece nakon odlaska Adisa? Jer je onaj Kamenjasevic izjavio da Kondica nije bilo jer ga Adis nije ni pozivao. Inace bi on igrao.
Ako ga Adis nije zvao, zašto je onda u medijima bila povratna od njega da se nije onda jednom mogao odazvati zbog "odmora u London"?

Ja Kamenjaševiću ne bih ni riječi vjerovao. Šta kaže, napravljena Kondiću nepravda. Ma hajde.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 07 nov 2025, 21:47

TripleThreat je napisao/la:
07 nov 2025, 21:21
Drum je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Da li su sanse da se Kondic pojavi vece nakon odlaska Adisa? Jer je onaj Kamenjasevic izjavio da Kondica nije bilo jer ga Adis nije ni pozivao. Inace bi on igrao.
Ako ga Adis nije zvao, zašto je onda u medijima bila povratna od njega da se nije onda jednom mogao odazvati zbog "odmora u London"?

Ja Kamenjaševiću ne bih ni riječi vjerovao. Šta kaže, napravljena Kondiću nepravda. Ma hajde.
Istog sam misljenja.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 09 nov 2025, 00:50

Drum je napisao/la:
07 nov 2025, 21:47
Drum je napisao/la:

Istog sam misljenja.
Nepravda u smislu da je frajer htio ic na EP a Adis mu nije dao jer ga nije zasluzio.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 09 nov 2025, 02:57

Maverick je napisao/la:
09 nov 2025, 00:50
Drum je napisao/la:

Istog sam misljenja.
Nepravda u smislu da je frajer htio ic na EP a Adis mu nije dao jer ga nije zasluzio.
Sve da uzmemo i tu hipotezu, a ne povredu koja je službeno navedena kao razlog neodazivanja, po čemu je to nepravda?

Momak još svjež od koketiranja sa KS Srbije od zimos oko nastupanja za njih i onda bi kao trebalo biti "pravedno" da bahne tek tako na EB na izvolite sa nama? Nakon svih odbijenica koje je upućivao kroz godine?

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 09 nov 2025, 18:48

09 nov 2025, 02:57
Maverick je napisao/la:
Drum je napisao/la:

Istog sam misljenja.
Sve da uzmemo i tu hipotezu, a ne povredu koja je službeno navedena kao razlog neodazivanja, po čemu je to nepravda?

Momak još svjež od koketiranja sa KS Srbije od zimos oko nastupanja za njih i onda bi kao trebalo biti "pravedno" da bahne tek tako na EB na izvolite sa nama? Nakon svih odbijenica koje je upućivao kroz godine?
Nepravda po Kamenjasevicu jer ga hoce da utusi u repku. Po nama ostalim nije nepravda uopste. Da bogdom imamo bilo koga drugog na toj poziciji pa da njega sutnemo u pustinju medju kamile i lavove da s njima se igra.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 09 nov 2025, 19:43

Maverick je napisao/la:
09 nov 2025, 18:48
09 nov 2025, 02:57
Maverick je napisao/la:

Nepravda po Kamenjasevicu jer ga hoce da utusi u repku. Po nama ostalim nije nepravda uopste. Da bogdom imamo bilo koga drugog na toj poziciji pa da njega sutnemo u pustinju medju kamile i lavove da s njima se igra.
Ma znam, sve rauzmijem da govoriš da je to iz njegove perspektive tako, ali je i za tu postavku blasfemično fakat. Vrijeđa nam inteligenciju...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 nov 2025, 12:23

Na spisku se nalaze 24 košarkaša: Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE), Amar Alibegović (Trapani, Italija), Ajdin Penava (Slask, Poljska), Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija), Aleksandar Lazić (Maristes, Liban), Adin Vrabac (Szolnok, Mađarska), Edin Atić (Bosna BH Telecom), Amar Gegić (SC Derby, Crna Gora), Džanan Musa (Dubai, UAE), Xavier Castaneda (Unicaja, Španija), John Roberson (Hyeres-Toulon, Francuska), Kosta Kondić (Dubai, UAE), Haris Delalić (Bosna BH Telecom), Fahrudin Manjgafić (Sopron, Mađarska), Sani Čampara (Sloboda Energoinvest), Adnan Arslanagić (Trepča, Kosovo), Njegoš Sikiraš (Charleroi, Belgija), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Tarik Hrelja (Igokea m:tel), Nikola Marić (Girona, Španija), Asim Gutić (Bosna BH Telecom), Stefan Simanić (Šiaulai, Litvanija), Faruk Duvnjak (Student m:tel) i Novak Manojlović (Bosna BH Telecom).

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 11 nov 2025, 12:26

11 nov 2025, 12:23
Na spisku se nalaze 24 košarkaša: Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE), Amar Alibegović (Trapani, Italija), Ajdin Penava (Slask, Poljska), Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija), Aleksandar Lazić (Maristes, Liban), Adin Vrabac (Szolnok, Mađarska), Edin Atić (Bosna BH Telecom), Amar Gegić (SC Derby, Crna Gora), Džanan Musa (Dubai, UAE), Xavier Castaneda (Unicaja, Španija), John Roberson (Hyeres-Toulon, Francuska), Kosta Kondić (Dubai, UAE), Haris Delalić (Bosna BH Telecom), Fahrudin Manjgafić (Sopron, Mađarska), Sani Čampara (Sloboda Energoinvest), Adnan Arslanagić (Trepča, Kosovo), Njegoš Sikiraš (Charleroi, Belgija), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Tarik Hrelja (Igokea m:tel), Nikola Marić (Girona, Španija), Asim Gutić (Bosna BH Telecom), Stefan Simanić (Šiaulai, Litvanija), Faruk Duvnjak (Student m:tel) i Novak Manojlović (Bosna BH Telecom).
Novak (KK Bosna) iz U-18 ulazi u reprezentaciju

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 11 nov 2025, 12:28

Simanić na spisku, Durme nema ili npr. Mutića...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 11 nov 2025, 12:29

11 nov 2025, 12:23
Eto i Sulejmanovića

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, MElloo, N3R3D, Zeka i 25 gostiju.