Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Pa dobar si ako imas 4000, sta se zalis i kukas stalno
- Centre forward
- Kontakt:
Meni nije jasno kako ovi momčići danas priušte sebi neki izlazak ?
U moj vakat (kao srednjoškolac) za petaka si mog'o da imaš fin obrok (hamburger npr.), da popiješ kafu i pušiš Drinu Jedinu koja je na proljeće mirisala.
U moj vakat (kao srednjoškolac) za petaka si mog'o da imaš fin obrok (hamburger npr.), da popiješ kafu i pušiš Drinu Jedinu koja je na proljeće mirisala.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
U srednju sam isao sa 2 KM, na faks s 3 do 5 KM. Ako treba nesto kopirati ne popijes nista ili ne jedes. Tako par godina. U grad izlazio za 5 KM, pice u boemima, ili internetu za 3 KM i 2 KM pljeska kod trovaca na Marijin dvoru.
Fino kad ides u grad ne trazis vise 10 maraka nego 50.Centre forward je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:25Meni nije jasno kako ovi momčići danas priušte sebi neki izlazak ?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Hambaš dvije kmCentre forward je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:25Meni nije jasno kako ovi momčići danas priušte sebi neki izlazak ?
Kafa marka
Drina marka (Auta Extra/light dvije km)
Znači za petaka si mogao čak i da se bahatiš sa aurom
Prva plata mi bila 600 km i s tim bio glavni u raji. A sad Avenija 4000+ vrti svaki mjesec
Rodjak mi se tad 2003 ili tad nekad zaposlio u Posti, postar, a drugi komsija u Fabrici Duhana, prvi imo milju plate, bio bog, ovaj drugi 1200, jos veci bog
Isto tako prije par sedmica nenormalna guzva u subotu. Alta garaza sve puno, na ulazu se moralo cekati da neko izadje da bi novi ulazili u garazuFinn je napisao/la: ↑08 nov 2025, 15:26Mozda je zbog sarajevo-borac obustava saobracaja u nekim zonama. Ali meni je svaka subota horor postala.VensanKasel je napisao/la: ↑08 nov 2025, 15:24Ma znam to , ali ne pamtim ovakvu gužvu subotom . Kao da je nova godina večeras , pa svi negdje idu ...
Zato ce gradovi u FBIH sutra da budu pusti i idilčni 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Meni prva bila 150km. Meni se čini da sam više tad mogo nego sad
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Zato kazem, svake subote je uzas, bingo pofalici, penny velesici, scc, lukavica... Prije neradne nedjelje nije ovako bilo subotom, nekakav balans subotom i nedjeljom je postojao.Confiance je napisao/la: ↑08 nov 2025, 19:21Isto tako prije par sedmica nenormalna guzva u subotu. Alta garaza sve puno, na ulazu se moralo cekati da neko izadje da bi novi ulazili u garazuFinn je napisao/la: ↑08 nov 2025, 15:26Mozda je zbog sarajevo-borac obustava saobracaja u nekim zonama. Ali meni je svaka subota horor postala.VensanKasel je napisao/la: ↑08 nov 2025, 15:24
Ma znam to , ali ne pamtim ovakvu gužvu subotom . Kao da je nova godina večeras , pa svi negdje idu ...
Ma sad raja izlazi u tržne centre. Odeš razgledaš izloge koje ne možeš priuštiti (Bogner, Tommy Hilfiger, Mlinar), provrtiš se malo i kući.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- VensanKasel
- Kontakt:
Kad se sjetim prije ponedjeljak Atila muzika uživo , Sloga salsa . Utorak Jež platiš petaka ulaz i rokaj .
Srijeda Barlotti , Bosna , Atila opet muzika uživo .
Četvrtak Boemi u pola cijene .
Imao si Hacijendu , Pirate , Arenu , Central za šminkere . Naravno za baš baš baš šminkere Bičakčić .
Underground za rokere , isto svirke .
Bazeni , Bosna , Igman , Cigo , Royal za narodnjake .
Aqua diskoteka , u Lukavici Rodeo . Malo kasnije Bachuss .
Klubovi Trap i Berlin .
Đe se sada izlazi ? Znam da je baš ofalio noćni život .
Sedmica Sarajevo Film Festivala i to je to ..
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Moja prva plata bila 640KM
Sad sam skoro četiri godine bio nekad bliže 3 nego 2, a sada sam pao ispod 2 promjenom posla ali imam druge pogodnosti.
Rekordna plata sa regresom bila je 3100
Ali radio sam stvarno puno, realni sektor, sada sam povukao ručnu.
Ako ste stambeno riješeni 1500-1700 se može solidno živjeti ako ste naravno ginuli prethodnih godina da napravište štek za ne daj Bože.
Uvijek savjetujem dodatni posao (olx ili nešto sl), to radi kolega godinama, izbije tu svaki mjesec 100-300km, nakupi se za godinu dana.
Realni sektor uveliko prestiže budžet (ne sav), programeri masno naplaćuju, da ne govorim o zanatima. Sve je stvar planiranja.
Sad sam skoro četiri godine bio nekad bliže 3 nego 2, a sada sam pao ispod 2 promjenom posla ali imam druge pogodnosti.
Rekordna plata sa regresom bila je 3100
Ali radio sam stvarno puno, realni sektor, sada sam povukao ručnu.
Ako ste stambeno riješeni 1500-1700 se može solidno živjeti ako ste naravno ginuli prethodnih godina da napravište štek za ne daj Bože.
Uvijek savjetujem dodatni posao (olx ili nešto sl), to radi kolega godinama, izbije tu svaki mjesec 100-300km, nakupi se za godinu dana.
Realni sektor uveliko prestiže budžet (ne sav), programeri masno naplaćuju, da ne govorim o zanatima. Sve je stvar planiranja.
- Marsal
- Kontakt:
Ma ne znam, meni se od sve hrane burgeri najmanje jedu i najmanje me privlače. Npr u Corneru imaš onakve lazanje, onakva porcija i košta ko jedan burger od kojeg se 'tiče ne može najest.avenija je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:51Da Vinci i AS burgers. Neces se zajebati zbog kvalitete samo je malo poskupo i psihicki šok da nesto sto si samo prije 4-5 godina plaćao 10 KM danas skoro 3x skuplje.
Sjecas se prije vremena odes u ZS 1.5 KM piva pola litre, napijes se ko stoka za 4.5 KM. Onda u Gatto krigla pola litre 3 KM.
Za cenera ne znas kako ti se mama zove.![]()
Jos u pekaru odes burek 1.5 KM, danas u Evropi ovdje u lameli samo jedan onaj red bureka 1.5 KM. Tri redka 4.5 KM.
Golubu bacis pola ostanete gladni i ti i on.![]()
Ne moze se zivjeti ispod 4000 KM plate.
Daj ba.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
priča se o platama a oni yawnaši banovani
- Marsal
- Kontakt:
Joj kad spomenu ZS. Mene policija izvodila šta sam radio sa cvajom u džepu. Jednom popio 9 jelena, pojeo uštipke sa suhim mesom i popio kafu da se dozovem, idem Seni reko Seno koliko kaže 18 marakaavenija je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:51Da Vinci i AS burgers. Neces se zajebati zbog kvalitete samo je malo poskupo i psihicki šok da nesto sto si samo prije 4-5 godina plaćao 10 KM danas skoro 3x skuplje.
Sjecas se prije vremena odes u ZS 1.5 KM piva pola litre, napijes se ko stoka za 4.5 KM. Onda u Gatto krigla pola litre 3 KM.
Jos u pekaru odes burek 1.5 KM, danas u Evropi ovdje u lameli samo jedan onaj red bureka 1.5 KM. Tri redka 4.5 KM.
Nisam ove godine sveukupno 2 pive popio, čudna vremena
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Pocela je sa skidanjem tetovaza
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 08 nov 2025, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Ma i meni su to najbolja vremena. Nema 7-8 godina. **** korona sve sjebala. Svaki dan ali svaki lagano šetnja do ZS i bas sto kazeš meza i piva. A nema ljakova, Seno i svi konobari ih otjeraše sve, po licu ocjenjuju koga će maltretirati,nanjuši onog iz Nemile 20 metara od objektaMarsal je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:03Joj kad spomenu ZS. Mene policija izvodila šta sam radio sa cvajom u džepu. Jednom popio 9 jelena, pojeo uštipke sa suhim mesom i popio kafu da se dozovem, idem Seni reko Seno koliko kaže 18 marakaavenija je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:51Da Vinci i AS burgers. Neces se zajebati zbog kvalitete samo je malo poskupo i psihicki šok da nesto sto si samo prije 4-5 godina plaćao 10 KM danas skoro 3x skuplje.
Nisam ove godine sveukupno 2 pive popio, čudna vremena
Da zna ova raja sa foruma price iz ZS svaka bi otišla u najsmješniji postovi na forumu. Dovedeš 5 ljudi uzmes uštipke sir suho meso, salatu, pomfrit, girice i svima po 3 pive, kontaju ko će ovo sve platiti dva stola puna hrane i pića a ono sve 29 maraka.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.