Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Beduin » 08 nov 2025, 17:58

baboedindzeko09 je napisao/la:
08 nov 2025, 17:44
Beduin je napisao/la:
08 nov 2025, 16:47
A po cemu smo "objektivno" jaci od Rumunije?
Koja objektivnost, na FIFA rang listi su bolji od nas cini mi se za skoro 30 mjesta, skuplji tim imaju (ili je to u par deka), prosjecna starost nam je tu
Rang lista je nikakav argumenat. Na toj rang listi su trenutno Venecuela i Kostarika ispred nas 30 mjesta, tu su negdje i Irak, Burkina Faso i Makedonija, a sve bi reprezentacije relativno lagano dobili i od svih smo igrački duplo bolji.

Kosovo je haman pa 50 mjesta iza Švedske, dva napadača Švedske su skuplja od komplet države Kosova skupa sa svim nekretninama u istoj i to ih nije spriječilo da dva puta dobiju iste.
Kosovo raste kao tim godinama evo vec. Mi se trenutno tek okupljamo i selektujemo i ja od nas tek od narednog ljeta ocekujem ozbiljnije igre i rezultate.

Totalno glupo poredjenje pravis kad znas gdje i s kim igraju odredjene reprezentacije i kao takve skupljaju bodove. Pogledaj Evropske drzave, nije sigurno neko tek tako dosao na visoko mjesto, Makedonija je igrala vrhunski fudbal par godina, imala dobru generaciju i trenutno su u drasticnom padu sto se vidi i po rang listi. I naravno da jedan rezultat ne znaci nista, ali mi nemamo nikakve rezultate godinama unazad a eto bolji smo od Rumuna i koga sve ne. Dajte ba budite realni.
Zasto onda mi ne skocimo tako brzo na neko 40. mjesto makar? Zato sto treba kontinuitet, rezultati, pobjede, a mi to jos uvijek nemamo. Ustvari tek lagano to ganjamo i vjerujem da cemo uskoro se izdici visoko, samo da par nasih talenata sazriju kao igraci sa botnijim rolama na klupskom nivou.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 08 nov 2025, 18:47

Kaže nije FIFA rang lista mjerilo? Kada smo imali igrače u Man.City, Wolfsburgu, Lacio-u, Romi, Juventusu i drugim kvalitetnim klubovima bili smo top plasirani, imali smo dobru reprezentaciju i reputaciju. To je činjenica koja govori da ako imaš kvalitet igraš u vrhunskom klubu, sada kada nabrajamo klubove reprezentativaca mjesto na FIFA rang listi je više nego odlično, a takva nam je i igra. Ovo talenata što su Barbarez i Spahić nahvatali po Evropi daje šansu i nadu da možemo ponovno biti bar gornji dom evropskog fudbala, jer od BH PL nema neke sreće bar u narednih 10- tak godina
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 08 nov 2025, 18:58

Hajde da probamo sagledati širu sliku od imenovanja Barbareza i ekipe oko njega.

1. Rezultati
Ne bih komentarisao dok kvalifikacije ne završe. Za mene je odlazak u baraž uspjeh, treće mjesto neuspjeh. Odlazak na SP nešto nevjerovatno, vjerovatno najveći uspjeh bh sporta ikad kad se uzmu svi parametri u obzir. Liga nacija je bila 'uigravanje' i realno smo služili kao vreća za udaranje, jer smo zalutali u A diviziju.

Ako bi završili prvi - 10/10
Ako bi završili drugi - 7/10
Ako bi završili treći - 5/10

2. Igrači/spisak
Svega ovdje ima. I dobrog i lošeg. Hajde biću pozitivan pa ću reći da je više dobrog. Kroz omladinske selekcije su upali Muharemović i Alajbegović, završili smo Gigovića, Baždara, Košpu, Šunjića, Katića, Malića, Karića, Radeljića, Burnić. Desio se slučaj sa Ahmedhodžićem i Huseinbašićem. Dugo su se ignorisali Karić, Hadžiahmetović, Tabaković.. Očigledno se guraju i menadžerski igrači sumnjivog kvaliteta (Rijeka, Beširović, Mujakić, Đakovac). Puno vjeruje likovima koji nama dugoročno neće valjati. A pojedini nas i sada mogu osakatiti na terenu.

Za trud oko dovođenja novih igrača 10/10.
Za selektiranje igrača na spisak 6/10.

3. Kult reprezentacije / atmosfera oko reprezentacije
Iskreno, više sam očekivao kad je tek imenovan. Sjećam se Barbareza kao igrača, doduše ne kao stariji, ali po meni nije uspio vratiti reprezentaciji onu euforiju koju smo imali kod Ćire ili Papeta. Naravno tad smo imali nedvojbeno bolji tim, ali je brzo isparila kod ljudi slika onog Barbareza kao igrača. Svakim danom sve više i više tone u očima ljudi zbog raznoraznih stvari. Nikakvu auru nije donio sa sobom. Barem ja to ne vidim. Na ovo direktno reaguje igra, rezultati i taj odnos sa svima.

Za povratak kulta reprezentacije 5/10.

4. Igra na terenu
Objektivno, užasna. Više se trči nego prije, to je jedina pohvala. Mi nismo u stanju se nametnuti protiv puno lošijih ekipa od nas. Utakmice protiv Kipra i San Marina su primjer toga. Protiv Rumunije smo dobro defanzivno izgledali, a protiv Austrije izvikano dobro prvo poluvrijeme. Praviti od tog poluvremena nešto dobro je suludo i vrijeđa inteligenciju. Bilo bi dobro da smo vodili 1-0.

Puno je i 4/10 najsikrenije.

5. Odnos sa novinarima i navijačima
Katastrofalan. Bezozbran na press konferencijama, studiju, egomanijak. Misli da je pametniji od svih nas. Najveće razočarenje. Još kad se uzme **** nereagovanje u vezi BHFa i Ljutih Krajišnika, ocjena mora biti katastrofalna.

Bukvalno 2/10.

Što se mene tiče sve ovo što sam nabrojao pada u vodu ako direktno odemo na Svjetsko prvenstvo. Ali, po meni je ovo neka naša realnost. Problem je što postoje pristrasni ljudi oko Barbareza zbog nekih starih vremena i s druge strane drugi ekstremisti koji na sve gledaju negativno. Često na ovoj temi onda gledamo sudar dva ekstrema.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 08 nov 2025, 19:28

CAGarfia je napisao/la:
08 nov 2025, 18:58
Hajde da probamo sagledati širu sliku od imenovanja Barbareza i ekipe oko njega.

1. Rezultati
Ne bih komentarisao dok kvalifikacije ne završe. Za mene je odlazak u baraž uspjeh, treće mjesto neuspjeh. Odlazak na SP nešto nevjerovatno, vjerovatno najveći uspjeh bh sporta ikad kad se uzmu svi parametri u obzir. Liga nacija je bila 'uigravanje' i realno smo služili kao vreća za udaranje, jer smo zalutali u A diviziju.

Ako bi završili prvi - 10/10
Ako bi završili drugi - 7/10
Ako bi završili treći - 5/10

2. Igrači/spisak
Svega ovdje ima. I dobrog i lošeg. Hajde biću pozitivan pa ću reći da je više dobrog. Kroz omladinske selekcije su upali Muharemović i Alajbegović, završili smo Gigovića, Baždara, Košpu, Šunjića, Katića, Malića, Karića, Radeljića, Burnić. Desio se slučaj sa Ahmedhodžićem i Huseinbašićem. Dugo su se ignorisali Karić, Hadžiahmetović, Tabaković.. Očigledno se guraju i menadžerski igrači sumnjivog kvaliteta (Rijeka, Beširović, Mujakić, Đakovac). Puno vjeruje likovima koji nama dugoročno neće valjati. A pojedini nas i sada mogu osakatiti na terenu.

Za trud oko dovođenja novih igrača 10/10.
Za selektiranje igrača na spisak 6/10.

3. Kult reprezentacije / atmosfera oko reprezentacije
Iskreno, više sam očekivao kad je tek imenovan. Sjećam se Barbareza kao igrača, doduše ne kao stariji, ali po meni nije uspio vratiti reprezentaciji onu euforiju koju smo imali kod Ćire ili Papeta. Naravno tad smo imali nedvojbeno bolji tim, ali je brzo isparila kod ljudi slika onog Barbareza kao igrača. Svakim danom sve više i više tone u očima ljudi zbog raznoraznih stvari. Nikakvu auru nije donio sa sobom. Barem ja to ne vidim. Na ovo direktno reaguje igra, rezultati i taj odnos sa svima.

Za povratak kulta reprezentacije 5/10.

4. Igra na terenu
Objektivno, užasna. Više se trči nego prije, to je jedina pohvala. Mi nismo u stanju se nametnuti protiv puno lošijih ekipa od nas. Utakmice protiv Kipra i San Marina su primjer toga. Protiv Rumunije smo dobro defanzivno izgledali, a protiv Austrije izvikano dobro prvo poluvrijeme. Praviti od tog poluvremena nešto dobro je suludo i vrijeđa inteligenciju. Bilo bi dobro da smo vodili 1-0.

Puno je i 4/10 najsikrenije.

5. Odnos sa novinarima i navijačima
Katastrofalan. Bezozbran na press konferencijama, studiju, egomanijak. Misli da je pametniji od svih nas. Najveće razočarenje. Još kad se uzme **** nereagovanje u vezi BHFa i Ljutih Krajišnika, ocjena mora biti katastrofalna.

Bukvalno 2/10.

Što se mene tiče sve ovo što sam nabrojao pada u vodu ako direktno odemo na Svjetsko prvenstvo. Ali, po meni je ovo neka naša realnost. Problem je što postoje pristrasni ljudi oko Barbareza zbog nekih starih vremena i s druge strane drugi ekstremisti koji na sve gledaju negativno. Često na ovoj temi onda gledamo sudar dva ekstrema.
Dobro si ovo poslagao, tu je to, u pet deka. Ukratko, najbolje sto je uradio je dovodjenje dosta mladih i potentnih igraca, gotovo sve ostalo je ispod ili daleko ispod ocekivanja.
Neka moja generalna ocjena, 6/10. Prolazno, ali tijesno. Dosta toga ce biti jasnije za 10ak dana.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, Google [Bot] i 19 gostiju.