DirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:06
VensanKasel je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:18
DirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:00
Razvojni tim je jos jednom porazen, ovaj put od Zivinica 88:82.
Nakon poraza od Bosnjaka u Hadzicima, ni ovaj rezultat nije objavljen na sluzbenim stranicama Bosne, ali pobjeda protiv Konjica jeste. Ne znam zasto Dubravko insistira da se tako radi.
Treći put te pitam otkud ti da je puklo između Muhe i Atića ?
Do sada si davao sve tačne informacije , pa te zato pitam otkud ti ta dezinformacija .
Ja nikada ne dajem dezinformacije, niti mi je to cilj. Mogu ti navesti 10 primjera ovdje sta je sve tacno bilo sto sam rekao. Pogledaj gestikulacije Atica nakon sto je izveden protiv Lublina.
Pa ako se sjecas za Hapoel - Dubai mec u Sarajevu, sam prvi najavio da ce se igrati ovdje. Ili evo da se igra s Maccabijem 16.12.2025. A jos to niko nije objavio niti to pise. Ili da ce Dubai igrati jos jednu utakmicu u januaru ovdje.
Btw. Joja je uzeo za pomocnog trenera sina od Prede Radana, Arijana.
Po informacija koje sam ja dobio,a provjerene su 100%,utakmica koja je odigrana Dubai je koštala ukupno 625 000 eura.Bilo je zamišljeno da se napuni dvorana,stvori dobra atmosfera ,pogotovo što par naših reprezentativaca čini roster ekipe i da se pobjedi uz pomoć pune dvorane.No međutim sve se "pokvarilo" zbog događaja koji su uslijedili ,nama poznatih tj. političkih ,i poslije neplaniranog poraza vlasnik kluba je vrlo ljut odmah po završetku utakmice napustio Sarajevo.Čovjek je donio 100000 eura poklona da se podjeli gledaocima u dvorani kao neki vid promocije i zahvalnosti što se utakmica odigrava u Sarajevu,ali....
Tačno je da je planirana još jedna utakmica,tj. dvije,jedna u 12-tom mjesecu Euroliga,i jedna u januaru 2026 ABA liga.Ova Eurolige opet protiv izraelskog kluba Macabi i za očekivati je da će doživiti istu sudbinu ,prazne dvorane.Koševi će ostati ,barem do ove treće utakmice i navodno planirani su kao poklon Zetri ,ali poslije ovih dešavanja vidjet ćemo.
Zanimljivo je kako se naši predstavnici kantonalne vlasti prave mrtvi a i predstavnici Bosne tj. Royala, jer su u 10-tom mjesecu a po kalendaru Eurolige, tačno znali s kim i kojeg datuma će se igrati sa ovim ekipama i da je rizik od odigravanja utakmice prevelik.Zašto nisu igrali u Zetri sa Realom,Zvezdom ,Partizanom,poprilično sam siguran da bi dvorana bila ispunjena i zaista bi gledaoci uživali u istinskom spektaklu.
Zbunjenost kod nominalnog domaćina je bila još veća jer je KK Bosna organizator utakmice,grb i sve što ide pride u zaglavlju a u potpisu je predsjednik KK Royal Udruženje za unapređenje sporta,pa je to bilo malo teže razjasniti,ali to je tehnički dio,zanemariv.
E sada se postavlja pitanje ko je hajrovo od ovog "spektakla" tj. ko je jamio 400000 eura kad se odbije cijena koševa 120000 eura i poklona 100000 eura.Naravno plačena je i dvorana ne znam koliko...
Lovu su uzeli ovi koji su odobrili odigravanje utakmice pa zabranili gledaoce i ovi koji su organizovali tj. Dubravko ...Eto onako da podjelim sa Vama koji volite ovaj sport neke info koje imam,nisam ja ničija kutiija

.
Moja podrška ide novom treneru Bosne ,ne sumnjam da poznaje materiju i da je željan dokazivanja ali ovaj roster igrača će mu dohakati.Teško je izgraditi poštovanje i autoritet tamo gdje si bio pomočni trener a većina igrača godinama i košarkaškim iskustvom je starija od tebe.MORA imati nedvosmislenu podršku kapitena i Atića kao najboljih i najiskusnijih domaćih igrača ali mislim da je sa Edom već na VI.