Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
- “Dribler”
Pogledao sam gostovanje Belmina neki dan i preporučio svakom da pogleda.
Evo natjerao sam se da pogledam i gostovanje Ganibegovica i napokon je djelovao zreo i smisleno je govorio.
- “Plenum”
Bespotrebno toliko gostiju u tako kratkoj emisiji, neki nisu trebali biti dijelom iste.
Ono sto je važno jeste da se imalo šta čuti u vezi sa Savezom i glavnim odgovornima od ozbiljnih ljudi - Halep i Magoda.
- “Barabrez i kritika za neoglasavanje”
Halep, koji je radio u savezu, je lijepo objasnio zašto se selektor nije oglasio, opravdao ga i razumio ga. Isto je uradio i Ganibegovic rekavši da razumije selektorovo neoglasavanje. Isto je “natuknuo” i Belmin neku večer. Slično sam i ja tada pisao ali većini je nažalost teško uopće pokušati propitati situaciju.
Na prvu ide odmah pljuvanje i tako u svemu.
Barbarez nije elokventan i često se neke izjave mogu razumjeti na vise načina - dobronamjerni na jedan, zlonamjerni na drugi način.
Druga stvar jeste taj nekakav odbrambeni stav ili mehanizam pa počne pričati o stvarima koje ga se ne pitaju pa tako bez ikakvog razloga prozove Topica. Ovo navodim samo kao jedan primjer, a ima toga još. Zaista bespotrebno i beskorisno u svakom smislu. Samo njemu šteti.
Licno mislim da je već savjetovan po pitanju javnih nastupa ali ne može se to preko noći promijeniti, pogotovo kada u nekim trenucima ne možeš ili ne umiješ razumom da nadvladas emocije.
- “Sport fokus” gostovanje Barbareza na BHRT
Pogledao sam i sasvim korektno gostovanje.
- Navijačke skupine
Nadam se da će razum prevladati i da će biti u subotu uz igrače na Bilinom polju u najboljem svjetlu. Sve drugo je totalni promašaj u datom trenutku i pogrešan način borbe protiv Vice i njegovih klimoglavaca u savezu.
Pogledao sam gostovanje Belmina neki dan i preporučio svakom da pogleda.
Evo natjerao sam se da pogledam i gostovanje Ganibegovica i napokon je djelovao zreo i smisleno je govorio.
- “Plenum”
Bespotrebno toliko gostiju u tako kratkoj emisiji, neki nisu trebali biti dijelom iste.
Ono sto je važno jeste da se imalo šta čuti u vezi sa Savezom i glavnim odgovornima od ozbiljnih ljudi - Halep i Magoda.
- “Barabrez i kritika za neoglasavanje”
Halep, koji je radio u savezu, je lijepo objasnio zašto se selektor nije oglasio, opravdao ga i razumio ga. Isto je uradio i Ganibegovic rekavši da razumije selektorovo neoglasavanje. Isto je “natuknuo” i Belmin neku večer. Slično sam i ja tada pisao ali većini je nažalost teško uopće pokušati propitati situaciju.
Na prvu ide odmah pljuvanje i tako u svemu.
Barbarez nije elokventan i često se neke izjave mogu razumjeti na vise načina - dobronamjerni na jedan, zlonamjerni na drugi način.
Druga stvar jeste taj nekakav odbrambeni stav ili mehanizam pa počne pričati o stvarima koje ga se ne pitaju pa tako bez ikakvog razloga prozove Topica. Ovo navodim samo kao jedan primjer, a ima toga još. Zaista bespotrebno i beskorisno u svakom smislu. Samo njemu šteti.
Licno mislim da je već savjetovan po pitanju javnih nastupa ali ne može se to preko noći promijeniti, pogotovo kada u nekim trenucima ne možeš ili ne umiješ razumom da nadvladas emocije.
- “Sport fokus” gostovanje Barbareza na BHRT
Pogledao sam i sasvim korektno gostovanje.
- Navijačke skupine
Nadam se da će razum prevladati i da će biti u subotu uz igrače na Bilinom polju u najboljem svjetlu. Sve drugo je totalni promašaj u datom trenutku i pogrešan način borbe protiv Vice i njegovih klimoglavaca u savezu.
Pa vidi, to što je on odgovorio suprotno mom mišljenju ne znači da me poklopio. Da se raspravljati o tome, ali mislim da ćemo se svi složiti ovdje, barem većina nas koji pamte i te kvalifikacije za Brazil barem ili one ranije kod prvog baraža kod Ćire ili gostovanje u Parizu, koliko su tada očekivanja bila veća i kolika je euforija bila.
Usput, hvala @hurem
BHF
Pa dobro ti si tad imao 13 godina, u tim godinama je sve euforijaMiske01 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 21:18Pa vidi, to što je on odgovorio suprotno mom mišljenju ne znači da me poklopio. Da se raspravljati o tome, ali mislim da ćemo se svi složiti ovdje, barem većina nas koji pamte i te kvalifikacije za Brazil barem ili one ranije kod prvog baraža kod Ćire ili gostovanje u Parizu, koliko su tada očekivanja bila veća i kolika je euforija bila.
Usput, hvala @hurem![]()
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
19vendetta87
- Kontakt:
Razumijem sta hoces da kazes, ali mislim da si pogresnu osobu to pitao.Miske01 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 21:18
Pa vidi, to što je on odgovorio suprotno mom mišljenju ne znači da me poklopio. Da se raspravljati o tome, ali mislim da ćemo se svi složiti ovdje, barem većina nas koji pamte i te kvalifikacije za Brazil barem ili one ranije kod prvog baraža kod Ćire ili gostovanje u Parizu, koliko su tada očekivanja bila veća i kolika je euforija bila.
Usput, hvala @hurem![]()
Vise bi imalo smisla to pitanje Dzeki, jer je licno to sve prozivio i znao bi preciznije odgovoriti na to pitanje.
Dok je Dedic tad imao samo 11 godina (baraza sa Portugalom ne vjerujem ni da se sjeca), te jos zivio u Austriji, nije on ni mogao osjetiti neku vecu euforiju u takvoj situaciji.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Slažem se, pogrešno sam i ja formulirao pitanje.19vendetta87 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 21:36Razumijem sta hoces da kazes, ali mislim da si pogresnu osobu to pitao.Miske01 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 21:18
Usput, hvala @hurem![]()
Vise bi imalo smisla to pitanje Dzeki, jer je licno to sve prozivio i znao bi preciznije odgovoriti na to pitanje.
Dok je Dedic tad imao samo 11 godina (baraza sa Portugalom ne vjerujem ni da se sjeca), te jos zivio u Austriji, nije on ni mogao osjetiti neku vecu euforiju u takvoj situaciji.
BHF
A dobro, realno smo pred Liht i Litv imali puno sigurniji put do prvog mjesta, sto zbog protivnika, sto zbog toga sto smo mi bili jaci. Zatim, ta ekipa se dizala godinama i uz to je, sukcesivno, rasla i euforija koja je eksplodirala pred Kaunas.Miske01 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 21:39Slažem se, pogrešno sam i ja formulirao pitanje.19vendetta87 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 21:36Razumijem sta hoces da kazes, ali mislim da si pogresnu osobu to pitao.Miske01 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 21:18
Usput, hvala @hurem![]()
Treba imati na umu i to da su drustvene mreze bile tada normalnije, nije bilo tiketoka i ostalih pizddarija koje sada imamo, narod se izopačio u ovih desetak godina a veliki doprinos u tome imaju upravo ove gadosti. I sama drustveno-politicka situacija je bila stabilnija nekako...
Rekao bih da sve to pomalo utice na ovo sto si pitao Amara, a jasno, kruna tog nepovjerenja u reprezentaciju su rezultati zadnjih desetak godina.
Vjerujem da bi se stvari i u tom pogledu drasticno popravile dobijemo li naredne dvije.
Baš objektivno kad je Meša u pitanjubhsport je napisao/la: ↑11 nov 2025, 18:28Uh uh ali smo subjektivni.Beduin je napisao/la: ↑11 nov 2025, 18:14Lijepo mislim, kako?bhsport je napisao/la: ↑11 nov 2025, 14:10
Kako mislis kako?
Fino.
Jedan preuzeo nakon neuspjeha na SP i razocaravajuceg starta kvalifikacija za EP, unistenu ekipu psihicki, sa ubacenim bratovim igracima. Drugi uzeo raditi smjenu generacija. Jedan za godinu izvukao kvalifikacije do baraza drugi ce jos malo u trecu godinu a nemamo kostur ekipe niti neku smislenu igru.
Pomiješao jesi, Cocalica je zvao iz Grčke tada.
Ruzno je zvati Amira spasiteljem, bas ruzno ali eto.
Meša je za ovog cirkusanta trenerčina.
Pogledaj igrace iz te generacije kao i godine im starosti tada, klubove u kojima su igrali + debitanti, a neke i sad prizivaju nazad ovdje. I tebi je za komparacije skoro pa gotov proizvod sa smjenkm generacije i mladicima koji tek trebaju da se dokazuju?
A o kosturu ekipe ti je jucer neko pisao pa si izignorisao, itekako je tu kostur ekipe od 7-9 sigurnih igraca u prvih 11.
To sto su ti dvojica najboljih otpali zbog povrede + kartonirani, svi iz prve postave je druga stvar i sasavni dio sporta.
Amira ovdje pojedinci nazivaju spasiteljom i bitnom karikom, ne ja, sto je ruzno i smijesno.
Mesa je trenercina za Barbareza, sto i nije tesko biti onako na prvi kad pogledas. Ali je i Mesa kiturina od trenera, a sto govore i njegovi rezultati.
Navedi mi koliko je utakmica odigrao taj kostur zajedno?
Ima li vise od 3?
Miješa ih ko žetone.
E ako je Meša koji je radio u Francuskoj kiturina sta su onda ovi sada koji vode?
Amir je bolji igrac od svakog kockarevog veziste i to je pokazao kroz karijeru. A ti i dalje brani Bašica, onog **** Šunjica i ostale krampe koje zove uz poseban pozdrav za Dinu Beširovica.
Ne zanima me generalno ko je kakav trener jer računam samo posao koji se uradi u reprezentaciji. Dalić je očaj za klupski fudbal vjerovatno, pa vidi šta radi sa ekipom koja po kvaliteti ne spada u sami vrh sigurno..
Za pobjede i poraze su odgovorni svi, od trenera do igrača, a uvijek ako gledamo iskreno možemo analizirati sve što utiče na rezultat.
Znaš i ti da je Meša talašika selektor.. Isto kao i Hadžibegić.. Samo je Meša ubo Đurića u vakat da malo razdrma stvari.. Pa kod Žutog je bilo neke ideje, pa je bar smislio pražnjenje desne strane da se Višća ispali.. Nije mu gurao nazor loptu da igra 1 na 1 jer ovaj to nije umio..
Za Sergeja nisam nikad bio, dok bar ne uzme U 21 jedan ciklus, a pogotovo dok ne progovori jer je obraz nacije u pitanju..
Ne možeš ni očekivati smislenu igru u situaciji kad je tek došao, podmlađuje ekipu i igra čas protiv najjačih pa onda eto malo Rumunija, Kipar itd.. Pogotovo sa ovolikim brojem igrača koji su prodefilovali.. Sad ti je valjda jasno zašto sam razumio Papeta što je slabo širio spisak potencijalnih kandidata..
Dok se igrači ne profilišu u klubovima, ovo što se borimo za direktan plasman u zadnje dvije utakmice je bonus!
Mi treba da podržimo reprezentaciju svoje zemlje u inat Vici i svim drugim Vicama koji je mrze! U inat i tom Barbarezu koji se prihvatio pozicije na osnovu igračkih zasluga i koji nije progovorio! Mi treba da podržimo ne Savez i Vicu i Barbareza, već reprezentaciju naše države! Tačka! Jer kad se mi smjestimo u suprotne tabore, tad neprijatelj slavi!
Pa Damire, Pjanic se nebi slozio sa tobom jer je izjavio da su pod Mešom imali najstudioznije pripreme i da je veliku ulogu imao onaj Francuz Mešin sto je stociro Grka.damir_82 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 22:04Baš objektivno kad je Meša u pitanjubhsport je napisao/la: ↑11 nov 2025, 18:28Uh uh ali smo subjektivni.Beduin je napisao/la: ↑11 nov 2025, 18:14
Lijepo mislim, kako?
Pogledaj igrace iz te generacije kao i godine im starosti tada, klubove u kojima su igrali + debitanti, a neke i sad prizivaju nazad ovdje. I tebi je za komparacije skoro pa gotov proizvod sa smjenkm generacije i mladicima koji tek trebaju da se dokazuju?
A o kosturu ekipe ti je jucer neko pisao pa si izignorisao, itekako je tu kostur ekipe od 7-9 sigurnih igraca u prvih 11.
To sto su ti dvojica najboljih otpali zbog povrede + kartonirani, svi iz prve postave je druga stvar i sasavni dio sporta.
Amira ovdje pojedinci nazivaju spasiteljom i bitnom karikom, ne ja, sto je ruzno i smijesno.
Mesa je trenercina za Barbareza, sto i nije tesko biti onako na prvi kad pogledas. Ali je i Mesa kiturina od trenera, a sto govore i njegovi rezultati.
Ima li vise od 3?
Miješa ih ko žetone.
E ako je Meša koji je radio u Francuskoj kiturina sta su onda ovi sada koji vode?
Amir je bolji igrac od svakog kockarevog veziste i to je pokazao kroz karijeru. A ti i dalje brani Bašica, onog **** Šunjica i ostale krampe koje zove uz poseban pozdrav za Dinu Beširovica.
Ne zanima me generalno ko je kakav trener jer računam samo posao koji se uradi u reprezentaciji. Dalić je očaj za klupski fudbal vjerovatno, pa vidi šta radi sa ekipom koja po kvaliteti ne spada u sami vrh sigurno..
Za pobjede i poraze su odgovorni svi, od trenera do igrača, a uvijek ako gledamo iskreno možemo analizirati sve što utiče na rezultat.
Znaš i ti da je Meša talašika selektor.. Isto kao i Hadžibegić.. Samo je Meša ubo Đurića u vakat da malo razdrma stvari.. Pa kod Žutog je bilo neke ideje, pa je bar smislio pražnjenje desne strane da se Višća ispali.. Nije mu gurao nazor loptu da igra 1 na 1 jer ovaj to nije umio..
Za Sergeja nisam nikad bio, dok bar ne uzme U 21 jedan ciklus, a pogotovo dok ne progovori jer je obraz nacije u pitanju..
Ne možeš ni očekivati smislenu igru u situaciji kad je tek došao, podmlađuje ekipu i igra čas protiv najjačih pa onda eto malo Rumunija, Kipar itd.. Pogotovo sa ovolikim brojem igrača koji su prodefilovali.. Sad ti je valjda jasno zašto sam razumio Papeta što je slabo širio spisak potencijalnih kandidata..
Dok se igrači ne profilišu u klubovima, ovo što se borimo za direktan plasman u zadnje dvije utakmice je bonus!
Mi treba da podržimo reprezentaciju svoje zemlje u inat Vici i svim drugim Vicama koji je mrze! U inat i tom Barbarezu koji se prihvatio pozicije na osnovu igračkih zasluga i koji nije progovorio! Mi treba da podržimo ne Savez i Vicu i Barbareza, već reprezentaciju naše države! Tačka! Jer kad se mi smjestimo u suprotne tabore, tad neprijatelj slavi!
Meša je i revitlizirao Stevanovica, uveo Hodzica, osvojio Kirin kup gdje je sa B reprezentacijom dobio Dansku i Japan.
Mešin kiks je baraz i Cocalic na dm.
Ali i u tom baražu je Spahic napravio svoj show dok je onaj Irac iznosio Viscu sa terena.
Veliki debeli žuti nista nije imao osim bljeska Duljevica u par tekmi i tu je poceo kraj reprezentacije.
Sa ostalim se slazem, podrzati ih do subote pa vidjeti za dalje.
Da li ce ici all in u subotu ili protiv Austrije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Meša je imao daleko najbolje spiskove. To što smo izgledali ko qurac, a imali zlatnu generaciju je drugi par opanaka.
Pa nešto ne znam da se moramo slagati sa igračima.. Njihov individualni osjećaj je baš to.. Individualan.. Pjanić kod Ćire nije mogao sa Misketom, pa je kod Papeta mogao, pa postao zadnji vezni plejmejker itd.. Kruniću i Džeki je Petev bio najbolji u vakat, tako da svaki je imao nešto.. A Pape je rekao šta je bilo ključno: Ekipa, Savez i navijači! Ko je ono bio selektor kad je Stevanović odigrao top tekmu protiv Welsa u gostima (prijateljsku) i promovisao ga u reprezentativca? Kad je ono došao transfer u Sevilju?bhsport je napisao/la: ↑11 nov 2025, 22:19Pa Damire, Pjanic se nebi slozio sa tobom jer je izjavio da su pod Mešom imali najstudioznije pripreme i da je veliku ulogu imao onaj Francuz Mešin sto je stociro Grka.damir_82 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 22:04Baš objektivno kad je Meša u pitanjubhsport je napisao/la: ↑11 nov 2025, 18:28
Uh uh ali smo subjektivni.
Ima li vise od 3?
Miješa ih ko žetone.
Meša je i revitlizirao Stevanovica, uveo Hodzica, osvojio Kirin kup gdje je sa B reprezentacijom dobio Dansku i Japan.
Ali i u tom baražu je Spahic napravio svoj show dok je onaj Irac iznosio Viscu sa terena.
Veliki debeli žuti nista nije imao osim bljeska Duljevica u par tekmi i tu je poceo kraj reprezentacije.
Znaš da sam gledao i taj Kirin kup, pa mi reci jesmo li to imali igru protiv Danske ili smo se provukli u regularnom pa na penale dobili? Znaš da ne sporim, svaka čast, ali hajmo biti malo realni.. Nekome se teške pobjede ospore drugome su hvalospjevi..
Hodžić nam je baš bio bitan za uvesti u reprezentaciju
Žuti je spustio loptu poslije Meše pa je Sarić izgledao top sa Pjanićem i Cimirotom itd.. Naravno da je bilo loše ali je i ekipa bila već mršava..
Ja bih all in u subotu jer nam samo to igra!
Meša je bio ko moj stari. U teoriji zna sve al u praksi skoro pa nista.damir_82 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 22:59Pa nešto ne znam da se moramo slagati sa igračima.. Njihov individualni osjećaj je baš to.. Individualan.. Pjanić kod Ćire nije mogao sa Misketom, pa je kod Papeta mogao, pa postao zadnji vezni plejmejker itd.. Kruniću i Džeki je Petev bio najbolji u vakat, tako da svaki je imao nešto.. A Pape je rekao šta je bilo ključno: Ekipa, Savez i navijači! Ko je ono bio selektor kad je Stevanović odigrao top tekmu protiv Welsa u gostima (prijateljsku) i promovisao ga u reprezentativca? Kad je ono došao transfer u Sevilju?bhsport je napisao/la: ↑11 nov 2025, 22:19Pa Damire, Pjanic se nebi slozio sa tobom jer je izjavio da su pod Mešom imali najstudioznije pripreme i da je veliku ulogu imao onaj Francuz Mešin sto je stociro Grka.damir_82 je napisao/la: ↑11 nov 2025, 22:04
Baš objektivno kad je Meša u pitanju
Znaš da sam gledao i taj Kirin kup, pa mi reci jesmo li to imali igru protiv Danske ili smo se provukli u regularnom pa na penale dobili? Znaš da ne sporim, svaka čast, ali hajmo biti malo realni.. Nekome se teške pobjede ospore drugome su hvalospjevi..
Hodžić nam je baš bio bitan za uvesti u reprezentaciju
Žuti je spustio loptu poslije Meše pa je Sarić izgledao top sa Pjanićem i Cimirotom itd.. Naravno da je bilo loše ali je i ekipa bila već mršava..
Ja bih all in u subotu jer nam samo to igra!
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP
Vedad mu igrao desetku, da djeli lopte kao Miske. A Medo igrao def veznog, samo mu brzina falila. Izgleda mu je Pape rekao da je to dobro radio protiv Nigerije na SP.
Jedini koji je valjao je Ciro, ostali svi nula.
Jbt ovdje se vodi diskusija ko je najgori bio, zestoka konkurencija.
Ćiro najbolji, a Pape nas jedini odveo na prvenstvo. 
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ma najgori je Faruk, zalutao kao trener. Jedini ozbiljni trener je bio Ciro i donekle Petev koji je imao neku viziju.. ostali su teski levati.soko je napisao/la: ↑12 nov 2025, 01:24Vedad mu igrao desetku, da djeli lopte kao Miske. A Medo igrao def veznog, samo mu brzina falila. Izgleda mu je Pape rekao da je to dobro radio protiv Nigerije na SP.
Jedini koji je valjao je Ciro, ostali svi nula.
Jbt ovdje se vodi diskusija ko je najgori bio, zestoka konkurencija.
Meni je ubjedljivo najvece razocarenje Princ s Neretve- Dušan Bajević. Njegovu statistiku (0-2-6) teško mogu dostići i selektori Lihtenštajna i San Marina, što i ne čudi budući da je zvao ljude iz druge turske lige. Razočarrnje u njega je veće s obzirom na očekivanja koja smo imali od njega, dočekali smo jednog etablitanog trenera i dobijemo 0-2-6.
Ovo ostalo sve u 5 deka, realno, jer pitanje je šta bi Pape napravio sa Petevovim rosterom, šta bi Sergej napravio s Papetovim itd. To je tesko porediti jer npr. Pape je imao najjači sastav i samim tim najviše uspjeha i najljepšu igru, ali svi smo uvjerenja da je mo(r)gao više s onom generacijom.
Sergej je tu jos najmanje 2 godine bez obzira sta se desilo u ovih 7 dana, njemu je obećan kontinuitet i svi smo to prihvatili prilikom njegovog imenovanja, halalili svjetsko- pravimo ekipu za EURO. E onda su apetiti porasli pa sad imamo to sto imamo.
Ovo ostalo sve u 5 deka, realno, jer pitanje je šta bi Pape napravio sa Petevovim rosterom, šta bi Sergej napravio s Papetovim itd. To je tesko porediti jer npr. Pape je imao najjači sastav i samim tim najviše uspjeha i najljepšu igru, ali svi smo uvjerenja da je mo(r)gao više s onom generacijom.
Sergej je tu jos najmanje 2 godine bez obzira sta se desilo u ovih 7 dana, njemu je obećan kontinuitet i svi smo to prihvatili prilikom njegovog imenovanja, halalili svjetsko- pravimo ekipu za EURO. E onda su apetiti porasli pa sad imamo to sto imamo.
Bahatost i gard po kojem je on najbolji poznavaoc fudabala u svemiru kome se ne smije ništa prigovoriti.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Meša je položio kad je tehnički još uvijek jako kvalitetnu reprezentaciju uveo u tuču protiv Grčke, misleći da Grke moraš dobiti njihovom igrom. Onaj meč u Zenici, tragedija.
Što se Papeta tiče, nije on vrhunski stručnjak ni kvalitet, ali je u momentu kad je došao bio dobro rješenje jer je ultraofanzivni stil igre kakav je preferirao bio u skladu sa ekipom koju je imao na raspolaganju. I s tog aspekta je vjerovatno bio bolje rješenje od mnogih drugih.
Sad bi na ovu ekipu vjerovatno dobro legao neki gegenpresser, zna se ko bi bio idealan izbor. Doduše, na momente to i pokušavamo igrati, ali slabo. A imamo igrače za toga, slabo će se s ovom ekipom i protiv koga dominirati igrom i građenjem kroz posjed lopte.
Što se Papeta tiče, nije on vrhunski stručnjak ni kvalitet, ali je u momentu kad je došao bio dobro rješenje jer je ultraofanzivni stil igre kakav je preferirao bio u skladu sa ekipom koju je imao na raspolaganju. I s tog aspekta je vjerovatno bio bolje rješenje od mnogih drugih.
Sad bi na ovu ekipu vjerovatno dobro legao neki gegenpresser, zna se ko bi bio idealan izbor. Doduše, na momente to i pokušavamo igrati, ali slabo. A imamo igrače za toga, slabo će se s ovom ekipom i protiv koga dominirati igrom i građenjem kroz posjed lopte.
Kod nas se previše pravi buke zbog poziva ili nepoziva igrča koji ne prave neku veliku razliku u odnosu na ono što imamo.
Da mi imamo igrača koji igra redovno u nekom klubu koji je u vrhu lige petica, i da je selektor tvrdoglav da ga neće da pozove to bi bilo opravdano.
Ali kod nas se pravi frka zašto ne poziva nekog igrača koji igra u drugoj ligi, ili igrača koji dobije par minuta, i onda se krene tražiti opravdanje kao pa ima tu i drugih igrača koji su u sličnom položaju pa se pozivaju.
Selektor ima svoje razloge zašto nekog poziva a zašto ne, Barbarez nekada nije spretan u objašnjavanju tih razloga, nekada se ne može sve baš javno ni reći.
Evo sad su dobili poziv Karić i Hadžiahmetović, koji su bili prizivani, ali realno gledajući nisu neki preveliki napredak u odnosu na ono što imamo.
Nakon prve greške nekog od njih će biti drvlje i kamenje da ih ne treba nikad više zvat.
Da mi imamo igrača koji igra redovno u nekom klubu koji je u vrhu lige petica, i da je selektor tvrdoglav da ga neće da pozove to bi bilo opravdano.
Ali kod nas se pravi frka zašto ne poziva nekog igrača koji igra u drugoj ligi, ili igrača koji dobije par minuta, i onda se krene tražiti opravdanje kao pa ima tu i drugih igrača koji su u sličnom položaju pa se pozivaju.
Selektor ima svoje razloge zašto nekog poziva a zašto ne, Barbarez nekada nije spretan u objašnjavanju tih razloga, nekada se ne može sve baš javno ni reći.
Evo sad su dobili poziv Karić i Hadžiahmetović, koji su bili prizivani, ali realno gledajući nisu neki preveliki napredak u odnosu na ono što imamo.
Nakon prve greške nekog od njih će biti drvlje i kamenje da ih ne treba nikad više zvat.
On je bio Twitter selektor svim selektorima koji su obnašali tu funkciju, od Sušića, Baždarevića, Hadžibegića, Kodre, Peteva, Miloševića - svima je pametovao preko interneta, preko Instagrama i Twittera posljednjih 12 godina. Sad kad je dobio posao u Savezu, okrenuo se Vici, kao i Zvjezdan Misimović. Dok nije bio sa njima, imao je svoje mišljenje, sad kad je s njima, ima njihovo mišljenje - kategoričan je Topić.