jurisicduska je napisao/la: ↑13 nov 2025, 11:17
Jet2Holiday je napisao/la: ↑13 nov 2025, 11:02
GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 nov 2025, 20:17
Istina je, nedavno sam saznao za to, već se izlazilo na teren..
Pa Mandic je rekao da do kraja godine se treba dobiti projekat, saglasnosti i onda treba vjerovatno tender da se objavi za izbor izvodjaca radova. Pare su tu, nisu problem.
Ako ce pokrivati 2 milke mjesta, kao u Bijeljini, nemoj ga ni raditi nakaradno
Nek počne da imamo normalnu tribinu.
Nakon toga cemo imati i druge faze.
Mora se od nečeg krenuti.
Ova rekonstrukcija istoka podrazumjeva svašta nešto i košta 6-7 miliona tako da treba ovo prigrliti i gurati.
Za 10 godina možeš sve natkrit.
Samo treba krenuti.
Onda će se otvarat i fondovi i sve ostalo.
Taj stav ne treba nikako ako nece sve nas i dovodi do ovog da nemamo ništa.
“Ovaj projekat bi bio samo prva faza. Odmah nakon završetka prve faze Klub će nastaviti raditi na prijedlozima za dalje unapređenje infrastrukturnih uslova, broja natkrivenih mjesta i ostalih sadržaja na stadionu s ciljem stvaranja boljeg ambijenta.”
Po meni, sadaka.
Koliko ce biti faza, neka bude 2/3/4 faze gdje ce se davati po 5-6 miliona. Neka bude cca 20 miliona.
AKo smo pametni, neko ce predloziti da se te pare skupe, da opcina da neku lokaciju, da mirvic i ovi silni milijarderi nabave sponzore koji ce uletiti jos 30 miliona km..
I eto za 50 miliona se moze novi stadion napraviti.
Samo trebas imati volje zelje i ISKRENE NAMJERE, vjerujem da opstrukcije nebi bilo u toj mjeri.
Imas Uefu, imas Vlade, imas sponzore imas navijace, ako se ne mogu skupiti tolike pare, onda nam i treba ovakav stadion bez krova.
Imas kredit, odgodjeno placanje imas pun qurac svega.
Da je lahko nije, da se moze itekako.
Svakako bi se stadion gradio 3 godine minimum, jer mi volimo sporo bez srkleta. Za 3 godine 50 miliona je qurac