Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

CAGarfia
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la CAGarfia » 14 nov 2025, 14:52

Kapetan je napisao/la:
14 nov 2025, 14:42
CAGarfia je napisao/la:
14 nov 2025, 14:04
I Džeko ima jako bezobrazan odnos prema novinarima, pogotovo poslije lošeg rezultata.

Onaj njegov interview poslije debakla protiv Republike Irske je sramotan. Izbija iz svake riječi bezobrazluk.
Tacno, trebao bi ti se izviniti, bas je bezobrazan.
Ja, i?

Šta je pogrešno rečeno? Ili se mora ovdje svima pusiti qurac. Na forumu smo.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 14 nov 2025, 14:55

CAGarfia je napisao/la:
14 nov 2025, 14:04
I Džeko ima jako bezobrazan odnos prema novinarima, pogotovo poslije lošeg rezultata.

Onaj njegov interview poslije debakla protiv Republike Irske je sramotan. Izbija iz svake riječi bezobrazluk.
To je zadnja utakmica u kojoj ga je pogodio neuspjeh reprezentacije, na stranu taj interview.

Od tada ravno more i izlizane fraze: borili smo se, momci su dali sve od sebe, nije išlo ovaj put, itd.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 14 nov 2025, 14:55

Cinjenica je jedna da je ovo veoma bitna utakmica i da bi se svi trebali ujediniti, ovo je ponovno prilika da gledamo reprezentaciju na jednom velikom takmicenju. Mozemo ne volit Barbareza, Dzeku ili nekog fudbalera ali ne smijemo biti protiv neceg takog velikog kao sto je Bosna i Hercegovina na Svjetskom prvenstvu. Ovo je jedinstvena prilika, idemo podrzat :bih: :bih: :bih:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 nov 2025, 15:24

Ghuraba je napisao/la:
14 nov 2025, 14:01
Realno je glupo formulisao pitanje. Vecina pitanja je cisto oduzimanje vremena. Frajer se javi i pita Dzeku, sta misli jesmo li konacno zasluzili malo srece. :facepalm: S druge strane, Dzeko maksimalno susretljiv prema rumunskim novinarima, a prema nasima se nerijetko ponasa kao da su na ratnoj nozi. Vjerovatno im tako i treba, jer oni u zvijezde dizu sve nase sportiste, od Dzeke do ove djecurlije.
Zato nama i treba neki stranac selektor. Pogotovo da je Svabo, svi bi slusali ko bubice.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 14 nov 2025, 19:33

Jel se samo meni cini, al ovo okupljanje bukvalno nikakvih vijesti o posjetama porodice i rodbine, setnjama, izlascima i selfijima. Prvi put kako je reprezentacije, bez obzira na znacaj utakmice ..

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 14 nov 2025, 19:56

Zeljković je dodao:

"Njihovo iskustvo i mirnoća u trenucima pritiska biće od ogromne važnosti u psihološkoj pripremi ekipe za izazove koji nas očekuju. Igrači su maksimalno fokusirani, atmosfera je ozbiljna i radna, a svi su svjesni prilike koja se pruža.
Podsjećam da smo mi postavili dugoročne ciljeve, koje smo jasno definisali i nalazimo se na dobrom putu da ih ostvarimo. U prilog tome govori i činjenica da u ovim kvalifikacijama dva kola prije kraja imamo sudbinu u vlastitim rukama."
Barba fiksiran haman kako god završilo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 nov 2025, 21:39

Da izgubimo obije utakmice, Barba i ova garnitura treba da ostanu!
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 14 nov 2025, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 nov 2025, 21:48

Plasirati se na Euro bi moglo biti teze nego na ovaj Mundijal ako budemo treci sesir. Da bi bili drugi sesir trebali bi zavrsiti u top2 u nasoj grupi Lige nacija, a i to je tesko s obzirom na potencijalne repke koje ce doci. Dakle na Euro ide iz grupa 12 pobjednika i 8 najboljih drugoplasiranih ekipa. Hocemo li imati srece i opet izvuci Austriju vidjecemo.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 14 nov 2025, 21:58

Sheyi je napisao/la:
14 nov 2025, 21:48
Plasirati se na Euro bi moglo biti teze nego na ovaj Mundijal ako budemo treci sesir. Da bi bili drugi sesir trebali bi zavrsiti u top2 u nasoj grupi Lige nacija, a i to je tesko s obzirom na potencijalne repke koje ce doci. Dakle na Euro ide iz grupa 12 pobjednika i 8 najboljih drugoplasiranih ekipa. Hocemo li imati srece i opet izvuci Austriju vidjecemo.
ako pitas hurema, mi smo vec na euru, sapnuo mu barba:-)

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 nov 2025, 22:09

hurem je napisao/la:
14 nov 2025, 21:39
Slazemo se... Da ti je u postu ostalo onih 5-0, tu bi vec iz moralnih razloga trebao odstupiti. :mrgreen:

Mene on apsolutno nije ocarao, ali sam ubijedjen da ne bi dosla bolja zamjena. S druge strane, ako bi i Spahic u paketu otisao s njim, onda to znaci da bi nam naredna 'pojacanja' iz Evrope stizala svake 3-4 godine. Ovako, Barbarez kad nekog na spisku i preskoci, za 2-3 spiska to uglavnom i ispravi - sto se ne moze reci za vecinu njegovih prethodnika. I na terenu kad profula postavu i/ili postavku, vecinom se na poluvremenu koriguje. Nadati se da bi u narednom ciklusu kvalifikacija i to moglo postati bolje, pa da od pocetka krene s dobitnom kombinacijom. :mrgreen: E sad, fali tu jos da ovi mladi igraci dodatno stasaju i sazriju, ali i da dobijemo bar jednog kvalitetnog veznjaka (nemam predstavu ko bi to mogao biti). Nije bas realno da mi odjednom igramo neki vrhunski fudbal, a u sredini terena ocekujemo da Tahirovic nadomjesti Pjanica, Gigovic Misimovica, Basic Medunjanina itd.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 nov 2025, 22:15

Ghuraba je napisao/la:
14 nov 2025, 22:09
hurem je napisao/la:
14 nov 2025, 21:39
Slazemo se... Da ti je u postu ostalo onih 5-0, tu bi vec iz moralnih razloga trebao odstupiti. :mrgreen:

Mene on apsolutno nije ocarao, ali sam ubijedjen da ne bi dosla bolja zamjena. S druge strane, ako bi i Spahic u paketu otisao s njim, onda to znaci da bi nam naredna 'pojacanja' iz Evrope stizala svake 3-4 godine. Ovako, Barbarez kad nekog na spisku i preskoci, za 2-3 spiska to uglavnom i ispravi - sto se ne moze reci za vecinu njegovih prethodnika. I na terenu kad profula postavu i/ili postavku, vecinom se na poluvremenu koriguje. Nadati se da bi u narednom ciklusu kvalifikacija i to moglo postati bolje, pa da od pocetka krene s dobitnom kombinacijom. :mrgreen: E sad, fali tu jos da ovi mladi igraci dodatno stasaju i sazriju, ali i da dobijemo bar jednog kvalitetnog veznjaka (nemam predstavu ko bi to mogao biti). Nije bas realno da mi odjednom igramo neki vrhunski fudbal, a u sredini terena ocekujemo da Tahirovic nadomjesti Pjanica, Gigovic Misimovica, Basic Medunjanina itd.
Ma to se tako kaže ali onda skontam da će mnogi bukvalno shvatiti pa brže (nedovoljno brzo), bolje izbrišem “petardu”. :)
Nije ni mene Barbarez očarao.
Komplet tvoj post je način na koji razmišljam cijelo vrijeme.
Čim se ukaze realna prilika za bolje rješenje, prvi ću biti ZA.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 14 nov 2025, 22:16

Najbolja opcija bi bila da se Barba priključi Spahi u vrbovanju igrača, a da neko stručan preuzme kormilo oko reprezentacije jer se vidi da on veze nema.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 nov 2025, 22:22

CAGarfia je napisao/la:
14 nov 2025, 22:16
Najbolja opcija bi bila da se Barba priključi Spahi u vrbovanju igrača, a da neko stručan preuzme kormilo oko reprezentacije jer se vidi da on veze nema.
Miron Muslic :bih:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 nov 2025, 22:28

Da se ne plasiramo ni na naredno veliko takmicenje, ali da ovim tempom privole jos neke od velikih talenata da igraju za nas i da svi ovi budu na okupu u narednom periodu i ovim tempom igraju i napreduju u svojim klubovima mi smo na konju.
Tad da ode Barbarez i dodje neko bolji i to utegne, poput Muslica, mi smo rahat par takmicenja jer imamo strasan potencijal.

Da se sad kvalifikujemo na SP bi bio podvig epskih razmjera gledajuci sve u i oko repke proteklih godina.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 14 nov 2025, 22:31

Ghuraba je u pravu. Mi kad bi iskopali veznjaka još dobrog, zaista bi bili jakojako zajebana ekipa.

Meni se kod ovih novih momaka sviđa karakter - pogotovo kod Muharemovića i Malića. Kerim isto pun samopouzdanja. Esmir mora u glavi odrasti, ali i to će biti okej.

Još dodaj na ovu mlađariju Džanovića, Tubića, Jakupovića.. + još mnogo djece dolazi svake godine za koje nikad nismo čuli..

Optimista sam da će ova generacija biti blizu one brazilske (ako ne i bolja).

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 nov 2025, 22:40

CAGarfia je napisao/la:
14 nov 2025, 22:31
Ghuraba je u pravu. Mi kad bi iskopali veznjaka još dobrog, zaista bi bili jakojako zajebana ekipa.

Meni se kod ovih novih momaka sviđa karakter - pogotovo kod Muharemovića i Malića. Kerim isto pun samopouzdanja. Esmir mora u glavi odrasti, ali i to će biti okej.

Još dodaj na ovu mlađariju Džanovića, Tubića, Jakupovića.. + još mnogo djece dolazi svake godine za koje nikad nismo čuli..

Optimista sam da će ova generacija biti blizu one brazilske (ako ne i bolja).
Mi imamo kvalitet i to jako veliki za ovako malu zemlju
Medutim nemamo sistem i to nam je najveci problem
Nema ucenja i obuke kroz mladje selekcije, jer ih dosta odraste u drugim drzavama i to nam je problem
Dok evo u Hrvatskoj Livakovic, Vuskovic, Gvardiol, Kramaric, Modric, Sucic, Pasalic, Musa svi igrali Hnl, u21 hrvatske
Moramo ranije igrace pripremati za sistem koji se igra u A reprezentaciji
Ne moze se forsirati 3:5:2 u17, u19 selekcijama, a A reprezentacije svaku utakmicu nesto drugo pokusava
Samo sistem da napravimo i mi cemo biti jaka reprezentacija
Igrace kvalitetne sigurno vec imamo
Moramo odbrati dvije formacije u svim kategorijama i samo te dvije formacije uigravati
Moramo napraviti neki plan i program
Takodjer klubovi u ligi trebaju nesto uraditi da se prilagode sistemima u repki
Znaci akcije koje A selekcije uigrava, to se mora raditi u mladjim selekcijama da bi igraci dosli spremni u A tim
Dinamo i Hrvatska bukvalno isto igru igraju sto je Mamic zasluzan
Zbog toga Hrvatskoj svaki igrac koji udje odigra isto kao onaj prethodni bez obzira na njihov individualni kvalitet
Neko je brzi, agilniji, jači ali kretenje, vizija i nacin razmisljanja je isti kod svakog igraca

Da ne bude da hejtam uvijek barbareza i ove
Moze se reci da su oni poceli raditi neke stvari dobro i vidi se da mnoge selekcije slicno pokusavaju da igraju
Problem su menadjerski pozivi koji postoje u svim selkecijama
Fali nam kontinuitet, vidjet cemo sta ce desavati, ali treba reci da neke stvari su mnogo bolje nego prije godinu dana
Tacno je da nam je igra traljava i da ne izgleda to tecno, medjutim bice bolje
Bazen igraca se siri, liga je sve kvalitetnija ( bice jos bolja uz normalno sudjenje)
Sutra ocekujem pobjedu 3:2 Tabakovic zabija
Nadam se da cemo biti svi sretni i da nas 30.000 bude u Becu
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], Anoniman, Beduin, Brazzzoo123, Confiance, Dalix, DjaniTarik, GoldenLilies, Google Adsense [Bot], Proximic i 64 gosta.