BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Sindikat12
- Kontakt:
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Vratio se avion nazad, ne može da sleti.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
Edincapitano
- Kontakt:
Yebem mu mater chetnicku
-
Sindikat12
- Kontakt:
Sutra se ovaj rekord obara
- Maroon1946
- Kontakt:
Nikad im halalit necu sto su nas pokrali ovdje
-
19vendetta87
- Kontakt:
Pa sta je tebi ovdje cudno?
On nikad nije imao neku ozbiljniju ulogu u nekom vecem klubu, a u Austriji je ono sto je Dzeko nama.
Logicno da bi mu plasman na SP bio kruna karijere, a realno, i najveci uspjeh u karijeri.
Zadnja izmjena: 19vendetta87, dana/u 17 nov 2025, 14:45, ukupno mijenjano 2 puta.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
travuljasSs
- Kontakt:
Koliko je uopšte nas bilo ovde? Imaju li kakve relevantne informacije?
Nadam se da će se organizovat ovakav korteo sutra kroz Beč, pa da nas ide 7-8 hiljada kroz grad. Al za to treba organizacija i dobro obavijestiti
E cuj Huseinbasic, ko da je Pedri ocm.ArtVandelay je napisao/la: ↑17 nov 2025, 13:48I ako izborimo to svijetsko, nemamo šta tamo tražiti bez Huseinbašića i Ahmedhodžića...
-
KimJongEsmer
- Kontakt:
I meni to nije jasno nikako ? Koji luzerski mentalitet pojedini forumaši imaju to je nevjerovatno. Mi baraž imamo i svejedno je hoće li biti neriješeno ili ćemo izgubiti 10 razlike npr. Kakav bunker, kakav oprez ??? Nama samo pobjeda igra ljudi. Od prve sekunde ih stisnuti, napasti pa da i ne uspijemo nije smak Svijeta. Imamo taj yebeni baražBiHSportman je napisao/la: ↑17 nov 2025, 13:16Kako je cilj ispunjen ako imamo utakmicu da izborimo direktan plasman na Svjetsko? Šta je onda cil. Opet baraž pa ispadanje i ostajanje bez Svjetskog Prvenstva, a 90. minuta nas dijeli od njeg. Cilj je pobjeda protiv Austrije i odlazak direktno.
Hajmo konacno biti veliki kada treba do bitnog. Rastereceni igramo jednu ovako bitnu tekmu jer imamo taj baraz osiguran.
- Evolution87
- Kontakt:
Ima li ko da prodaje karte hitno
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Savez, Spahić i Barbarez su na samom početku rekli da je fokus na onim tamo kvalifikacijama, cilj nije bio direktan plasman na SP.KimJongEsmer je napisao/la: ↑17 nov 2025, 14:48I meni to nije jasno nikako ? Koji luzerski mentalitet pojedini forumaši imaju to je nevjerovatno. Mi baraž imamo i svejedno je hoće li biti neriješeno ili ćemo izgubiti 10 razlike npr. Kakav bunker, kakav oprez ??? Nama samo pobjeda igra ljudi. Od prve sekunde ih stisnuti, napasti pa da i ne uspijemo nije smak Svijeta. Imamo taj yebeni baražBiHSportman je napisao/la: ↑17 nov 2025, 13:16Kako je cilj ispunjen ako imamo utakmicu da izborimo direktan plasman na Svjetsko? Šta je onda cil. Opet baraž pa ispadanje i ostajanje bez Svjetskog Prvenstva, a 90. minuta nas dijeli od njeg. Cilj je pobjeda protiv Austrije i odlazak direktno.
Naravno, sve se otvorilo pobjedom Rumuna protiv Austrije, ali neki zvanični cilj koji su pred sebe stavili jeste odlazak na Euro radi smjene generacija.
Sutra hrabro i napadački, pa šta bude. Ne isplati nam se spustit se u zadnji blok i čekati neku kontru, mi tako ne možemo igrati. Kao što ni sa eventualnim porazom nemamo šanse u baražu. Sutra je sve ili ništa.
Zadnja izmjena: ErosViverosViv, dana/u 17 nov 2025, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
nije baš tako, on je sa interom, pa makar i kao rezerva, uzeo ligu šampiona. ali tip je u glavi takav da u klubu igra koliko mu se da (a često mu ne neda) dok za reprezenaciju gine na terenu tako da mu ja vjerujem kada to kaže19vendetta87 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 14:44Pa sta je tebi ovdje cudno?
On nikad nije imao neku ozbiljniju ulogu u nekom vecem klubu, a u Austriji je ono sto je Dzeko nama.
Logicno da bi mu plasman na SP bio kruna karijere, a realno, i najveci uspjeh u karijeri.
elem nek se plasira preko baraža i sretni i mi i on
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 17 nov 2025, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
-
legendarnadruga
- Kontakt:
350€ blok a po karti dvije imam
Postoje neki signali koji nama idu u prilog i koji daju razlog za optimizam i nadu. Gdje ja vidim našu šansu u psihološkoj pripremi utakmice:
1. Teško je od istih 11 očekivati da pobjede 2 utakmice uzastopno. Mi smo prvu utakmicu odigrali bez Šunjića i Mujakića, sad smo ostali bez Katića i Dedića (?), Gigović i Hadžiahmetović su samo razigrani na toj utakmici. Pa će prvih 11 u Beču biti vjerovatno dosta promijenjeno ali to neće uticati na kvalitete ekipe odnosno "performansa". Sa druge strane Austrijci su igrali sa najjačih 11 i ta utakmica protiv nas će biti test za njih da li mogu dobiti dvije utakmice u 3 dana sa istim sastavom.
2. Kaže Barba da će se nagovoriti Austrijancima za Karića. To bi moglo biti dobro u dva smjera. Može motivirati Karića, a ako natjera Austrijce da o tome pričaju i da se time bave cilj je postignut. To znači da neće biti 100% u utakmici i da ćemo mi imati moralni highground što bi rekli Englezi.
3. Mi brzo rastemo. Austrijci su sa nama imali nedavno iskustvo i može biti da će se njihovi igrači na nas pripremiti na temelju tog iskustva a dočekaće ih nešto sasvim deseto jer smo u medjuvremenu sazreli i kao ekipa i igrači kao pojedinci.
4. Mislim da će ih iznenaditi kad shvate da nemaju prednost domaćeg terena. Može biti da će u utakmicu ući pod tom impresijom bez obzira što možda i slute da će tako biti.
5. Ako udjemo u utakmicu što se kaže fakerski, a to je da pobjedimo Austriju, da ne razmišljamo o svjetskom prvenstvu, mislim da imamo šanse. Prepustiti im ulogu favorita. Oni po mentalitetu jesu organizovani, pedantni i šta sve ne ali karakterom nisu ljudi koji vole da istupaju. Osim toga oni u 90% utakmica, pogotovo važnih utakmica, nisu ni navikli da budu favoriti što kroz klub gdje im većina igrača igraju u dobrim ali ne vrhunskim klubovima, što kroz reprezentaciju. Sa druge strane nama trenutno savršeno odgovara uloga underdoga, nekoga ko se pokušava popeti na sam vrh i usput mlatnuti nekoga.
1. Teško je od istih 11 očekivati da pobjede 2 utakmice uzastopno. Mi smo prvu utakmicu odigrali bez Šunjića i Mujakića, sad smo ostali bez Katića i Dedića (?), Gigović i Hadžiahmetović su samo razigrani na toj utakmici. Pa će prvih 11 u Beču biti vjerovatno dosta promijenjeno ali to neće uticati na kvalitete ekipe odnosno "performansa". Sa druge strane Austrijci su igrali sa najjačih 11 i ta utakmica protiv nas će biti test za njih da li mogu dobiti dvije utakmice u 3 dana sa istim sastavom.
2. Kaže Barba da će se nagovoriti Austrijancima za Karića. To bi moglo biti dobro u dva smjera. Može motivirati Karića, a ako natjera Austrijce da o tome pričaju i da se time bave cilj je postignut. To znači da neće biti 100% u utakmici i da ćemo mi imati moralni highground što bi rekli Englezi.
3. Mi brzo rastemo. Austrijci su sa nama imali nedavno iskustvo i može biti da će se njihovi igrači na nas pripremiti na temelju tog iskustva a dočekaće ih nešto sasvim deseto jer smo u medjuvremenu sazreli i kao ekipa i igrači kao pojedinci.
4. Mislim da će ih iznenaditi kad shvate da nemaju prednost domaćeg terena. Može biti da će u utakmicu ući pod tom impresijom bez obzira što možda i slute da će tako biti.
5. Ako udjemo u utakmicu što se kaže fakerski, a to je da pobjedimo Austriju, da ne razmišljamo o svjetskom prvenstvu, mislim da imamo šanse. Prepustiti im ulogu favorita. Oni po mentalitetu jesu organizovani, pedantni i šta sve ne ali karakterom nisu ljudi koji vole da istupaju. Osim toga oni u 90% utakmica, pogotovo važnih utakmica, nisu ni navikli da budu favoriti što kroz klub gdje im većina igrača igraju u dobrim ali ne vrhunskim klubovima, što kroz reprezentaciju. Sa druge strane nama trenutno savršeno odgovara uloga underdoga, nekoga ko se pokušava popeti na sam vrh i usput mlatnuti nekoga.
Cilj u vidu baraza je ispunjen zbog svih promjena u ekipi i prognoza. Ovoj ekipi je i taj baraz prijeko potreban. Naravno da treba bez pardona nagaziti Aus, al nismo u situaciji da porazom gubimo sve.KimJongEsmer je napisao/la: ↑17 nov 2025, 14:48I meni to nije jasno nikako ? Koji luzerski mentalitet pojedini forumaši imaju to je nevjerovatno. Mi baraž imamo i svejedno je hoće li biti neriješeno ili ćemo izgubiti 10 razlike npr. Kakav bunker, kakav oprez ??? Nama samo pobjeda igra ljudi. Od prve sekunde ih stisnuti, napasti pa da i ne uspijemo nije smak Svijeta. Imamo taj yebeni baražBiHSportman je napisao/la: ↑17 nov 2025, 13:16Kako je cilj ispunjen ako imamo utakmicu da izborimo direktan plasman na Svjetsko? Šta je onda cil. Opet baraž pa ispadanje i ostajanje bez Svjetskog Prvenstva, a 90. minuta nas dijeli od njeg. Cilj je pobjeda protiv Austrije i odlazak direktno.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Izvor: Laola1Arnautović: "Ovo je moja najveća utakmica!"
Zvijezda austrijske reprezentacije želi napokon ostvariti svoj veliki san protiv Bosne. Ralf Rangnick želi se usredotočiti samo na ono bitno.
Bod protiv Bosne i Hercegovine i Austrija ide na Svjetsko prvenstvo u Americi 2026.
Ovo nije utakmica kao svaka druga. To je jasno s konferencije za novinare prije utakmice.
Šef tima Ralf Rangnick i Marko Arnautović sjede na podiju. Njihovi odgovori su kratki i sažeti. Oni koji su ljubazni nazivaju to usredotočenim, oni manje ljubazni nazivaju to napetim.
Njegova najvažnija utakmica
Austrijski rekorder posljednjih je dana više puta naglasio što bi za njega značilo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu.
„To je najvažnija i najveća utakmica u mojoj karijeri“, kaže.
Rangnick ne bi išao tako daleko. Ali to je definitivno "najvažnija utakmica još od EURA".
"Jedan nivo iznad"
Arnautović računa na podršku cijele porodice na stadionu.
„Sutra je jedna razina više. Jedva čekam sutra odigrati utakmicu“.
Na pitanje hoće li doći mnogo bosanskih navijača ili ne, njega malo zanima: "Što je stadion puniji, to bolje."
Stadion Ernst Happel je potpuno rasprodan. 2800 ulaznica otišlo je bh. nogometnom savezu. Niko ne zna koliko je dodatnih bosanskih navijača uspjelo nabaviti ulaznice.
Posjet predsjednika
Prije posljednjeg treninga, savezni predsjednik Alexander Van der Bellen posjetio je momčad u svlačionici. Razumljivo je da se oko ove utakmice diže velika pompa.
Arnautović kaže: „Svakako je nešto veliko i divno što nam dolazi. Izvanredno mi je bilo što je rekao da je ponosan na nas.“
Usredotočite se na ovdje i sada
Rangnick naglašava da se radije usredotočava na 90 minuta na terenu.
Nijemac objašnjava: „Ključno je da smo ovdje i sada. Sve ostalo je nebitno.“
Iako je David Alaba odslužio suspenziju zbog žutog kartona protiv Cipra, izuzetno je malo vjerojatno da će superzvijezda biti na terenu bečkog stadiona Ernst Happel.
Alaba je jedva mogao trenirati
„Sudjelovao je u dijelovima treninga s momčadi na vlastiti zahtjev“, rekao je Ragnick.
Dvije varijacije bosanskog napada
Rangnick priprema svoju momčad za dvije bosanske varijacije: s Edinom Džekom kao usamljenim napadačem i s Edinom Džekom i Harisom Tabakovićem kao dvostrukim napadačem.
„Ako obojica počnu igrati, vjerojatno će se puno oslanjati na lopte s krila, a mi moramo pokušati to spriječiti“, kaže.
Trenutno korisnika/ca: 231983, BetonskiMozgovi, Bing [Bot], dime, FerdinandF, General505, Google Adsense [Bot], kolezeljovac, napapijri1987, prisonbreak, Proximic i 143 gosta.