Šta reći nakon sinoćnjeg meča, kad smo poveli govorim raji samo da se ne ponovi yebeni Pariz i ponovi se majku yebo, čak u istoj minuti smo gol primili. Mislim da je svako ko iole prati našu reprezentaciju sinoć, recimo na poluvremenu, pretpostavio da mi moramo dati drugi gol i otići na dva razlike da bi bili rahat jer apsolutno je bilo za očekivati da ćemo primiti neki gol jer mi se jednostavno ne znamo braniti i ne znamo fino zatvoriti prebitnu utakmicu na 1:0 protiv ozbiljnog protivnika i to je to, pogotovo što je sinoć bila izmiksana odbrana.
Mene je drugo poluvrijeme strašno podsjetilo na onu tekmu protiv Kipra prije mjesec dana. Identično smo pritisnuti, identično protivnik nije stvarao neke šanse iz tog pritiska i identično ih nismo znali kazniti na kontre, a itekako smo imali prostora za to. I da, identično je Barbarez imao užasne reakcije po pitanju izmjena i nekako u prvom redu tu se nameće besmisleno habanje Džeke koji nije imao kuveta. Ja znam ko je Edin Džeko, zna to cijeli svijet, i Barbarezova priča "target man" ovo ono, sve je to divno krasno ali Edin da bi bio bilo šta od toga mora biti aktivan, a on je sinoć opet ispuhao kao i na Kipru. Džaba što je to Džeko, što je target man, što izaziva strahopoštovanje kod protivnika i još mnogo "što" kada on nema snage da potrči, postavi se u duelu, a o skok duelima da ne govorimo. Ne zna se šta je sinoć nakon 1-1 bilo bolnije, Džekina nemoć ili naša igra koja se svodila na nabijanje lopte nemoćnom igraču, ako smo je uopšte i mogli izbiti jer su nam Austrijanci nakon izjednačenja pokazali pravu malu školu pressinga u samom pokušaju započinjanja napada i šta znači ne dozvoliti protivniku da uopšte pomisli da te smisleno napadne.
Ne glumim nekog stručnjaka niti sam, ali moje mišljenje je da smo mi sinoć ispustili prvo mjesto kada je u 60-oj minuti ušao Gigović umjesto Harisa. Da je u onom momentu na teren gurnuo Alajbegovića umjesto Džeke, mi smo mogli dati drugi gol jer tada je još uvijek bilo 1-0 i Austrijanci su ostavljali mnogo prostora i vapili smo za nekim poput Kerima ko će primiti loptu u tranziciji i onako svjež i kvalitetan napraviti razliku u zadnjoj trećini. Pa čak i da je Džeko ostao na terenu, da je Kerim ušao umjesto Tabakovića, ja vjerujem da smo im mogli napraviti koju priliku. Ali džaba jbg, Sergej nije imao muda i to je to. Na 1-1 je već bilo kasno i tad smo već svi znali da od trijumfa nema ništa osim da smo na neku ludu sreću uvaljali frljoku, ali mi generalno rijetko kada imamo i neku normalnu dozu sportske sreće a kamo li ludu sreću da u utakmici za odlazak na SP zabiješ takav gol pred kraj tekme.
Sve u svemu, velika šteta, žao mi je ove mlađarije, vidjelo se sinoć koliko im znači sve ovo. Ali ja hoću da vjerujem da je ovo samo jedna prepreka na njihovom putu, sa ili bez Barbareza, ka nekom velikom takmičenju ili što mi izleti danas tweet od onog Ibrulja parafraziram, možda je i ova generacija sinoć trebala doživjeti Pariz da bi došla do Kaunasa. To je tako sa nama, nikada nam ništa nije bilo lako i nikada nam ništa neće biti lako.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"