Nekada veliki ... Danas propali Talenti !

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

MaGiCa
Kontakt:

Re: Nekada veliki ... Danas propali Talenti !

Post Postao/la MaGiCa » 26 apr 2011, 00:13

Puma je napisao/la:
ma bilo ih je jos cini mi se

onaj mali Bounanotte, pa Messi, a imali smo i Maradonu sa Karpata :D

Hagi je bio veliki fudbaler. Herzog ("Maradona sa Alpa") je bio dobar. Nisu oni pravi naslednici, usled porekla.

Buonanotte je jedva preziveo saobracajku. Igra dosta drugacije od Maradone (blizi Veronu po stilu).

Messi je sve sem propalog talenta. :lol:

On je najblizi tome da bude D10S vol.2 - cak je i dva legendarna gola ponovio:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

:mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 apr 2011, 00:16

Bosko Balaban :mrgreen: Kako mi promace taj covek ???
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 26 apr 2011, 00:20

Magica@ Fino od tebe bgm, Messi u temi "nekad veliki, dnas propali talenti" :D Svaka cast.

don_burza je napisao/la:a sta je sa Portilja?
Ufff, to mi je poslije Raula i Figa u ono doba bio najdrazi igrac iako je grijao klupu svo vrijeme. Kupio me onim golom protiv Borussije, 50 sekundi nakon ulaska u igru. Nastavio zabijati u Ligi, ali jednostavno nije mogao pored one debilne uprave koja ga je slala na posudbe najprije u Belgiju (tamo bio najbolji igrac lige) pa i Fiorentinu (drugu Talijansku ligu) i sta ja znam gdje vec ne, bilo je milion afera oko svega toga, bas sam prevodio postove u vezi sa njim za neke portale, postavicu jednom ovdje. Da je ostao, uvjeren sam da bi bio novi Raul.

[youtube][/youtube]
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 26 apr 2011, 00:20

Onaj lik sta je iz Dinama presa u Real Madrid, ali mu je obecano milja dolara ako zaigra i minutu za Real, u međuvremenu se ozljedio i mislim da je nogomet igra kasnije samo po pasnjacima HNL-a :D

Ako ima itko stariji pa da se sjeti, mene u ovo doba pamet nesluzi :D
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 apr 2011, 00:20

Messi je sve sem propalog talenta. :lol:
jeste, al je sam samo navodio neke koji su bili proglasavani novim Maradonom, ja mislim da ti je to @burza trazio da nabrojis sve koji su bili potencijalni nasljednici Maradone ;)

znam ja da nisu Messi i Hagi propaliteti :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 apr 2011, 00:26

Za mene je i Robinjo propali talenat,bombasticne najave tog igraca kao da se rodio novi Pele,a ispade :roll:

santasa
Kontakt:

Post Postao/la santasa » 26 apr 2011, 01:12

Tribalian je napisao/la:Od Srba Dusan Basta,Goran Drulic(njemu kao i onom prvom Juninhu,Micel Salgado presudio),Dusko Tosic-Karleusa :roll: .
Od Bosanaca uvek sam se pitao gde je Alen Skoro?????
Od Hrvata ne znam da je neki veliki talenat naprasno nestao?
Od ovih iz sveta Dzonatan Vudgejt ubedljivo,unistio se u Realu(povrede ga unistile) i cuveni talenat nekadasnji Ivan De la Penja :mrgreen: .
Naravno ispred svih njih je Perica Ognjenovic,najveci talenat 90-tih godina na ovim prostorima ,covek 1998. presao u Real madrid i zavrsio posao :mrgreen: . Sad igra u Jagodini :roll:
Zar je Perica još živ (i još igra, u Jagodini :roll: ) - ja sam mislio da mu je mafija bar polomila noge. Škoro je bio u Rijeci pa Sarajevu pa opet u nekoj fudbalskoj Nedođiji, ako nije završio karijeru. Ovaj Tošić mali je razočarao, ne znam što nije ostao u Švabiji, bilo ga krenulo...
Ipak Perica je definitivno naj-talent sa strmoglavim padom - s prostora bivše nam države. Od Bosanaca Mujo Kučuković je jantužnija priča. Od Hrvata onaj mali hercegovac što je iz Hajduka otišao u Dinamo Kijev (možda su ga poslali u Černobil, gluho bilo).

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 apr 2011, 01:21

santasa je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Od Srba Dusan Basta,Goran Drulic(njemu kao i onom prvom Juninhu,Micel Salgado presudio),Dusko Tosic-Karleusa :roll: .
Od ovih iz sveta Dzonatan Vudgejt ubedljivo,unistio se u Realu(povrede ga unistile) i cuveni talenat nekadasnji Ivan De la Penja :mrgreen: .
Naravno ispred svih njih je Perica Ognjenovic,najveci talenat 90-tih godina na ovim prostorima ,covek 1998. presao u Real madrid i zavrsio posao :mrgreen: . Sad igra u Jagodini :roll:
Zar je Perica još živ (i još igra, u Jagodini :roll: ) - ja sam mislio da mu je mafija bar polomila noge. Škoro je bio u Rijeci pa Sarajevu pa opet u nekoj fudbalskoj Nedođiji, ako nije završio karijeru. Ovaj Tošić mali je razočarao, ne znam što nije ostao u Švabiji, bilo ga krenulo...
Ipak Perica je definitivno naj-talent sa strmoglavim padom - s prostora bivše nam države. Od Bosanaca Mujo Kučuković je jantužnija priča. Od Hrvata onaj mali hercegovac što je iz Hajduka otišao u Dinamo Kijev (možda su ga poslali u Černobil, gluho bilo).
Kad se setim Perice uh :mrgreen: mislio sam evo ga Ronaldo novi :mrgreen: ali brate da se ne lazemo on je seljace iz Smederevske Palanke ,poleteo za parama i nista drugo.Ali Alen Skoro mi nije taj tip ,za njega sam mislio da ce stvarno nesto biti od njega.Inace ovaj Perica igra za Jagodinu vec 2 sezone,bio je negde u Grckoj dugo(Larisa ja mislim).A Karleusu je poterao neki maler otkad je ozenio onu :roll: Samo sam zaboravio da dodam ime Casana ,ovo sto se njemu dogadja je propast.Dete luckog grada Barija,ubio Srbiju u dva uzastopna finala evropskog prvenstva U21,dohvatio se para,a poreklom je iz siromasnog kvarta barija i eto..... nista bitno ni od njega.

santasa
Kontakt:

Post Postao/la santasa » 26 apr 2011, 01:31

Tribalian je napisao/la: Ali Alen Skoro mi nije taj tip ,za njega sam mislio da ce stvarno nesto biti od njega......A Karleusu je poterao neki maler ......Dete luckog grada Barija,.....,dohvatio se para,a poreklom je iz siromasnog kvarta barija......
Mali Škoro je ista ili slična priča, s tim što je bio još mlađi, naivniji i gluplji kad su ajkule namirisale krv i upale u feeding frenzy (mislim na menađere). Takođe je iz siromašne porodice, ali iz post-ratnog Sarajeva pa je to još i gore od ovog gore primjera. Dakle, zaista istinski talenat iz sirotinjske porodice u 17-oj - 18-oj godini u rukama trgovaca sportskim robljem = propast !

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 26 apr 2011, 01:39

Sjecam se da je taj Skoro jedno vrijeme igra za Rijeku i bio je dobar, tada je i Rijeka igrala jako dobro.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 26 apr 2011, 01:40

Ma Ricardo Oliveira je cudo bio u malim klubovima tipa Betisa ne znam gdje je sve igrao , a cim bi presao u neki jaci klub posta bi **** . Evo sad igra u nekoj nikad cuo ligi na posudbi :(

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 26 apr 2011, 01:43

santasa je napisao/la:

I jedna stvar koja je vezana za Pericu je ta da je Samuel Eto posudjen u Majorku da bi bilo mjesta za Pericu u timu.
Znaci mijenjali su Pericu za Etoa :mrgreen: :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 apr 2011, 02:06

Sanchez_8 je napisao/la:

I jedna stvar koja je vezana za Pericu je ta da je Samuel Eto posudjen u Majorku da bi bilo mjesta za Pericu u timu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 26 apr 2011, 11:53

Iz BH lige mi padaju na pamet, osim Skore, Vladavic, Dalibor Pandza, Haris Handzic, Samir Saric, Nemanja Bilbija (mozda je prerano ali slusajuci par ljudi i price o Nemanjinom privatnom zivotu u Novom Sadu uskoro ce i on biti dostojan ove liste), Said Huseinovic, Edin Pehlic...
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 26 apr 2011, 12:29

Tribalian je napisao/la:
Sanchez_8 je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Real je inace poznat po otkrivanju talenata :mrgreen: ali tek kad se ti talenti ispucaju u nekom drugom klubu, onda 100miliona izbace u kesu i dobijo ono sto je neko djaba dobio, koji dobitak :lol:
15.10 - 15.06 ...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 apr 2011, 12:31

Od ovih nogometasa iz BiH bi posebno izdvojio Huseijnovica i Vladavica ;)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 26 apr 2011, 12:35

Goalgetter je napisao/la:Od ovih nogometasa iz BiH bi posebno izdvojio Huseijnovica i Vladavica ;)
Vladavica su posebno zeznuli u Austriji, mogao je sigurno napredovati bolje samo da su mu dali sansu dok je Huseinovic prilicno mlad i nezreo otisao u Werder, prerano rekao bih tako da nije uspio pokazati najbolje a cuo sam da ni u Slobodi nije bio medju najboljima ali je "morao" igrati, mada je njegov talenat neosporan sigurno ipak je po meni pozurio sa odlaskom u Bundesligu. Kasnije je bio po nekim posudbama ali sve vise i vise je izglednije da nece napraviti ni blizu karijeru kako su pojedini mediji u BIH predvidjali, odigrao je par dobrih pripremin meceva te je par puta dobio sansu i u prvom timu Werdera ali bez uspjeha, steta!
R.I.P

MIRZA RASCIC

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 26 apr 2011, 12:49

Iker C je napisao/la:Sebastian Deisler je duševno bolestan, tako da je vis maior(viša sila) kriva zašto on nikada nije postao igrač.
njega je depresija dokrajčila jer je obolio od silnih povreda koje su ga zaredale

2002–2007 Bayern Munich 62 utakmice 8 golova
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 26 apr 2011, 12:56

Rooney88 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Od ovih nogometasa iz BiH bi posebno izdvojio Huseijnovica i Vladavica ;)
Vladavica su posebno zeznuli u Austriji, mogao je sigurno napredovati bolje samo da su mu dali sansu dok je Huseinovic prilicno mlad i nezreo otisao u Werder, prerano rekao bih tako da nije uspio pokazati najbolje a cuo sam da ni u Slobodi nije bio medju najboljima ali je "morao" igrati, mada je njegov talenat neosporan sigurno ipak je po meni pozurio sa odlaskom u Bundesligu. Kasnije je bio po nekim posudbama ali sve vise i vise je izglednije da nece napraviti ni blizu karijeru kako su pojedini mediji u BIH predvidjali, odigrao je par dobrih pripremin meceva te je par puta dobio sansu i u prvom timu Werdera ali bez uspjeha, steta!
E pa pogresno si cuo,Said je bio najbolji igrac Slobode a u to vrijeme sigurno i citave lige jer je momak bio nezadrziv,a to sto je otisao mlad u klub kakav je Werder nije ni prvi ni zadji iz nase lige kojem se desila ovakva situacija. Kod njega je najveci problem bio sto je nezreo,misli otisao je u Werder i eto rijesio je sve tim transferom a ustvari zajebo je sebi karijeru iako mozda za njega ima jos nade,ali bojim se da ce zavrsiti kao Alen Skoro ili Mirza Mesic...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 26 apr 2011, 13:02

scudetto je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
E pa pogresno si cuo,Said je bio najbolji igrac Slobode a u to vrijeme sigurno i citave lige jer je momak bio nezadrziv,a to sto je otisao mlad u klub kakav je Werder nije ni prvi ni zadji iz nase lige kojem se desila ovakva situacija. Kod njega je najveci problem bio sto je nezreo,misli otisao je u Werder i eto rijesio je sve tim transferom a ustvari zajebo je sebi karijeru iako mozda za njega ima jos nade,ali bojim se da ce zavrsiti kao Alen Skoro ili Mirza Mesic...
Mah "mahalskim" pricama nisam nikada ni vjerovao ali sam cekao da se javi neko iz Tuzle potvrdi ili negira to ali kako sam gore napisao, a i ti ponovio, premlad je otisao u veliki klub a kasnije one izjave za repku su mi nekako bile cudne od njega pa sam zato povjerovao nekim ljudima ali eto...uvijek ima druga strana price. Steta, opet ponavljam, jer sam mislio stvarno da ce od njega nesto biti ali sve vise i vise je izvjesno da nece.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.