Prenose. Za vels su svi tu akobogda, a nece igrati protiv Italije ako dobiju karton protiv Velsa: Vasilj, Dzeko, Kolasinac, Hadzija, Tarik, Kerim, Benjo, Barisic, Radelji, Gigovic i Malic.
Baraž 2026
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž 2026
Nema, cisti suIceplayer je napisao/la: ↑20 nov 2025, 23:19Ima li Vels protiv nas kartoniranih?
https://reprezentacijaba/492026-svaki-i ... je-zmajevi
Otkud svi ti, ovdje samo pise Kolasinac i Hadzikadunic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne znam, izgleda da mu je bilo mrsko pogledati sve nase utakmice i pobrojati kartone. Tu je naveo samo ove sto su pozutili protiv Austrije.DamirT je napisao/la: ↑20 nov 2025, 23:25https://reprezentacijaba/492026-svaki-i ... je-zmajevi
Seo bas bezveze dobi na klupi karton.
Ako Dzeko odigra vise od pola sata u dvije utakmice ili cak i u jednoj - ispadamo bez razmisljanja. Najveci kocnicar i neradnik u reprezentaciji trenutno.
Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.
Kako izveštava novinar Gevin Kuni, FIFA je potvrdila neobičnu odluku: timovi eliminisani u polufinalu moraće da igraju jedni protiv drugih istog dana kada i finale – iako ta utakmica nema nikakav značaj.
Razlog je čisto komercijalni: FIFA mora da isporuči određeni broj utakmica u okviru ugovora o TV pravima, tako da će dobiti četiri dodatne utakmice.
Na primer, ako bi Bosna i Hercegovina bila eliminisana od Velsa, a Severna Irska od Italije, utakmica Vels-Italija za Svetsko prvenstvo bi se igrala 31. marta, dok bi Bosna i Hercegovina i Severna Irska istovremeno igrale potpuno irelevantnu i „najbesmisleniju prijateljsku utakmicu“ zbog odluke u kojoj je profit ponovo dolazi ispred sporta.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Očekivano, i prošle godine smo trebali igrati protiv Izraela nakon poraza od Ukrajine ali se otkazalo jer je Izrael.DamirT je napisao/la: ↑21 nov 2025, 11:09Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.
Kako izveštava novinar Gevin Kuni, FIFA je potvrdila neobičnu odluku: timovi eliminisani u polufinalu moraće da igraju jedni protiv drugih istog dana kada i finale – iako ta utakmica nema nikakav značaj.
Razlog je čisto komercijalni: FIFA mora da isporuči određeni broj utakmica u okviru ugovora o TV pravima, tako da će dobiti četiri dodatne utakmice.
Na primer, ako bi Bosna i Hercegovina bila eliminisana od Velsa, a Severna Irska od Italije, utakmica Vels-Italija za Svetsko prvenstvo bi se igrala 31. marta, dok bi Bosna i Hercegovina i Severna Irska istovremeno igrale potpuno irelevantnu i „najbesmisleniju prijateljsku utakmicu“ zbog odluke u kojoj je profit ponovo dolazi ispred sporta.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ko što gledam sad će naš savez pustiti u prodaju karte za utakmicu ili finala baraža ili ovu prijateljsku pa kupi, nema veze što 99% nećeš otići na ovu prijateljskuDamirT je napisao/la: ↑21 nov 2025, 11:09Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Da li se ova utakmica igra u BiH, tj da li bi bili domaćini i u tom slučaju?DamirT je napisao/la: ↑21 nov 2025, 11:09Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.
Za nadati se svakako prolasku u finale, ali i ako se ne uspije, ova "besmislena" utakmica se može iskoristiti da se isprobaju igrači koji ne dobivaju toliko puno prilike.
Do utakmice baraža je malo više od 4 mjeseca, za očekivati je da naši mladi igrači napreduju dodatno u tom periodu, prvenstveno
Alajbegović (momak je tek prije dva mjeseca počeo igrati seniorski fudbal, i za 4 mjeseca može još puno puno napredovati)
Bajraktarević (nadamo se da će u PSV dobiti više prilike za igru)
Malić (i on je izuzetno mlad, tek se vratio iz povrede, može dosta napredovati ako bude redovno igrao 4 mjeseca u Šturmu)
Muharemović (nasataviti dobre partije u Sasuolu da stekne dodatnu sigurnost i rutinu)
Tahirović (i on tek sada počinje ulaziti u kontinuitet da redovno igra, i može dosta napredovati za 4 mjeseca redovnog igranja, tek su mu 22 godine, do baraža će imat 23)
Imamo još nekoliko mladih igrača ispod 25 godina, koji mogu dosta unaprijediti svoju igru do baraža (Dedić, Gigović, Memić).
Tu je i Baždar, ali za njega nekako imam loš predosjećaj, kad ga vidim izgleda mi kao poluamater.
Igra vjerovatno, svakako smo projektovani kao domacini finala. Vjerovatno i taj mec ulazi u to domacinstvo. Ali nadam se da ce ovaj nebitni mec igrati Waleshujdur007 je napisao/la: ↑21 nov 2025, 11:34Da li se ova utakmica igra u BiH, tj da li bi bili domaćini i u tom slučaju?DamirT je napisao/la: ↑21 nov 2025, 11:09Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.
Za nadati se svakako prolasku u finale, ali i ako se ne uspije, ova "besmislena" utakmica se može iskoristiti da se isprobaju igrači koji ne dobivaju toliko puno prilike.
Do utakmice baraža je malo više od 4 mjeseca, za očekivati je da naši mladi igrači napreduju dodatno u tom periodu, prvenstveno
Alajbegović (momak je tek prije dva mjeseca počeo igrati seniorski fudbal, i za 4 mjeseca može još puno puno napredovati)
Bajraktarević (nadamo se da će u PSV dobiti više prilike za igru)
Malić (i on je izuzetno mlad, tek se vratio iz povrede, može dosta napredovati ako bude redovno igrao 4 mjeseca u Šturmu)
Muharemović (nasataviti dobre partije u Sasuolu da stekne dodatnu sigurnost i rutinu)
Tahirović (i on tek sada počinje ulaziti u kontinuitet da redovno igra, i može dosta napredovati za 4 mjeseca redovnog igranja, tek su mu 22 godine, do baraža će imat 23)
Imamo još nekoliko mladih igrača ispod 25 godina, koji mogu dosta unaprijediti svoju igru do baraža (Dedić, Gigović, Memić).
Tu je i Baždar, ali za njega nekako imam loš predosjećaj, kad ga vidim izgleda mi kao poluamater.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I sta bi na kraju Damire, jel se prenose ili ne prenose kartoni u baraz?DamirT je napisao/la: ↑20 nov 2025, 23:25https://reprezentacijaba/492026-svaki-i ... je-zmajevi
Valjda sad prenose, nmp. Pa nisam ja iz glave ono napisao, procitao na portalima...Vaya je napisao/la: ↑21 nov 2025, 12:28I sta bi na kraju Damire, jel se prenose ili ne prenose kartoni u baraz?DamirT je napisao/la: ↑20 nov 2025, 23:25https://reprezentacijaba/492026-svaki-i ... je-zmajevi
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Edincapitano
- Kontakt:
ChatGTP kaze da se NE prenose zuti kartone. Jedino ako neko dobije crveni u polu finalu onda nece igrati u finalu. Ali ako si dobio jedan zuti protiv Austrije i dobijes jedan zuti protiv Wales, opet moze igrati u finalu jer se brisu poslje grupe.
Ako laze on, lazem i ja
Da — prema dostupnim pravilima za evropski put do Svjetskog prvenstva, žuti kartoni iz grupne faze prenose se u baraž-polufinale, ali ne prenose se u baraž-finale. To znači:
Ako igrač dobije jedan žuti karton u posljednjoj utakmici grupne faze, a zatim još jedan u polufinalu baraža, ne bi bio suspendovan za finale, jer se žuti kartoni brišu prije finala.
Ja poslao link clanka sto je reprezentacija. ba napisala i chatGTP kaze da je to pogresna informacija, i da svak ko dobije zuti karton u polu finalu ce moci igrati u finalu
Ako je upravu robot, onda je bas smijesno da reprezentacija. ba to nezna
A vjerujem da jest robot upravu jer mi daje informacije od Fifine stranice i pokazuje odaklen.
Ako laze on, lazem i ja
Da — prema dostupnim pravilima za evropski put do Svjetskog prvenstva, žuti kartoni iz grupne faze prenose se u baraž-polufinale, ali ne prenose se u baraž-finale. To znači:
Ako igrač dobije jedan žuti karton u posljednjoj utakmici grupne faze, a zatim još jedan u polufinalu baraža, ne bi bio suspendovan za finale, jer se žuti kartoni brišu prije finala.
Ja poslao link clanka sto je reprezentacija. ba napisala i chatGTP kaze da je to pogresna informacija, i da svak ko dobije zuti karton u polu finalu ce moci igrati u finalu
Ako je upravu robot, onda je bas smijesno da reprezentacija. ba to nezna
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Edincapitano, perun, SanaBosna i 31 gost.