Baraž 2026

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

231983
Kontakt:

Re: Baraž 2026

Post Postao/la 231983 » 20 nov 2025, 23:18

Kobayashi je napisao/la:
20 nov 2025, 23:14
Kakva je situacija sa kartonima? Da li se prenose i ko je u opasnosti da, ako pobjedimo, ne igra u eventualnom finalu?
Prenose. Za vels su svi tu akobogda, a nece igrati protiv Italije ako dobiju karton protiv Velsa: Vasilj, Dzeko, Kolasinac, Hadzija, Tarik, Kerim, Benjo, Barisic, Radelji, Gigovic i Malic.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 20 nov 2025, 23:19

231983 je napisao/la:
20 nov 2025, 23:18
Kobayashi je napisao/la:
Kakva je situacija sa kartonima? Da li se prenose i ko je u opasnosti da, ako pobjedimo, ne igra u eventualnom finalu?
Prenose. Za vels su svi tu akobogda, a nece igrati protiv Italije ako dobiju karton protiv Velsa: Vasilj, Dzeko, Kolasinac, Hadzija, Tarik, Kerim, Benjo, Barisic, Radelji, Gigovic i Malic.
Ima li Vels protiv nas kartoniranih?

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 20 nov 2025, 23:20

Iceplayer je napisao/la:
20 nov 2025, 23:19
231983 je napisao/la:
20 nov 2025, 23:18
Kobayashi je napisao/la:
Ima li Vels protiv nas kartoniranih?
Nema, cisti su

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2025, 23:25

https://reprezentacijaba/492026-svaki-i ... je-zmajevi

Otkud svi ti, ovdje samo pise Kolasinac i Hadzikadunic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 20 nov 2025, 23:26

DamirT je napisao/la:
20 nov 2025, 23:25

Ne znam, izgleda da mu je bilo mrsko pogledati sve nase utakmice i pobrojati kartone. Tu je naveo samo ove sto su pozutili protiv Austrije.
Seo bas bezveze dobi na klupi karton.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 21 nov 2025, 00:00

Ako Dzeko odigra vise od pola sata u dvije utakmice ili cak i u jednoj - ispadamo bez razmisljanja. Najveci kocnicar i neradnik u reprezentaciji trenutno.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 11:09

Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.

Kako izveštava novinar Gevin Kuni, FIFA je potvrdila neobičnu odluku: timovi eliminisani u polufinalu moraće da igraju jedni protiv drugih istog dana kada i finale – iako ta utakmica nema nikakav značaj.

Razlog je čisto komercijalni: FIFA mora da isporuči određeni broj utakmica u okviru ugovora o TV pravima, tako da će dobiti četiri dodatne utakmice.

Na primer, ako bi Bosna i Hercegovina bila eliminisana od Velsa, a Severna Irska od Italije, utakmica Vels-Italija za Svetsko prvenstvo bi se igrala 31. marta, dok bi Bosna i Hercegovina i Severna Irska istovremeno igrale potpuno irelevantnu i „najbesmisleniju prijateljsku utakmicu“ zbog odluke u kojoj je profit ponovo dolazi ispred sporta.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 21 nov 2025, 11:21

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 11:09
Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.

Kako izveštava novinar Gevin Kuni, FIFA je potvrdila neobičnu odluku: timovi eliminisani u polufinalu moraće da igraju jedni protiv drugih istog dana kada i finale – iako ta utakmica nema nikakav značaj.

Razlog je čisto komercijalni: FIFA mora da isporuči određeni broj utakmica u okviru ugovora o TV pravima, tako da će dobiti četiri dodatne utakmice.

Na primer, ako bi Bosna i Hercegovina bila eliminisana od Velsa, a Severna Irska od Italije, utakmica Vels-Italija za Svetsko prvenstvo bi se igrala 31. marta, dok bi Bosna i Hercegovina i Severna Irska istovremeno igrale potpuno irelevantnu i „najbesmisleniju prijateljsku utakmicu“ zbog odluke u kojoj je profit ponovo dolazi ispred sporta.
Očekivano, i prošle godine smo trebali igrati protiv Izraela nakon poraza od Ukrajine ali se otkazalo jer je Izrael.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 21 nov 2025, 11:22

DamirT je napisao/la:

Ko što gledam sad će naš savez pustiti u prodaju karte za utakmicu ili finala baraža ili ovu prijateljsku pa kupi, nema veze što 99% nećeš otići na ovu prijateljsku :D Tako je i prošli put bilo sa kartama za eventualno finale baraža, pa sreća otkazana prijateljska i pare vraćene.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 21 nov 2025, 11:34

DamirT je napisao/la:

Da li se ova utakmica igra u BiH, tj da li bi bili domaćini i u tom slučaju?
Za nadati se svakako prolasku u finale, ali i ako se ne uspije, ova "besmislena" utakmica se može iskoristiti da se isprobaju igrači koji ne dobivaju toliko puno prilike.

Do utakmice baraža je malo više od 4 mjeseca, za očekivati je da naši mladi igrači napreduju dodatno u tom periodu, prvenstveno
Alajbegović (momak je tek prije dva mjeseca počeo igrati seniorski fudbal, i za 4 mjeseca može još puno puno napredovati)
Bajraktarević (nadamo se da će u PSV dobiti više prilike za igru)
Malić (i on je izuzetno mlad, tek se vratio iz povrede, može dosta napredovati ako bude redovno igrao 4 mjeseca u Šturmu)
Muharemović (nasataviti dobre partije u Sasuolu da stekne dodatnu sigurnost i rutinu)
Tahirović (i on tek sada počinje ulaziti u kontinuitet da redovno igra, i može dosta napredovati za 4 mjeseca redovnog igranja, tek su mu 22 godine, do baraža će imat 23)

Imamo još nekoliko mladih igrača ispod 25 godina, koji mogu dosta unaprijediti svoju igru do baraža (Dedić, Gigović, Memić).
Tu je i Baždar, ali za njega nekako imam loš predosjećaj, kad ga vidim izgleda mi kao poluamater.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 11:37

hujdur007 je napisao/la:
21 nov 2025, 11:34
DamirT je napisao/la:

Da li se ova utakmica igra u BiH, tj da li bi bili domaćini i u tom slučaju?
Za nadati se svakako prolasku u finale, ali i ako se ne uspije, ova "besmislena" utakmica se može iskoristiti da se isprobaju igrači koji ne dobivaju toliko puno prilike.

Do utakmice baraža je malo više od 4 mjeseca, za očekivati je da naši mladi igrači napreduju dodatno u tom periodu, prvenstveno
Alajbegović (momak je tek prije dva mjeseca počeo igrati seniorski fudbal, i za 4 mjeseca može još puno puno napredovati)
Bajraktarević (nadamo se da će u PSV dobiti više prilike za igru)
Malić (i on je izuzetno mlad, tek se vratio iz povrede, može dosta napredovati ako bude redovno igrao 4 mjeseca u Šturmu)
Muharemović (nasataviti dobre partije u Sasuolu da stekne dodatnu sigurnost i rutinu)
Tahirović (i on tek sada počinje ulaziti u kontinuitet da redovno igra, i može dosta napredovati za 4 mjeseca redovnog igranja, tek su mu 22 godine, do baraža će imat 23)

Imamo još nekoliko mladih igrača ispod 25 godina, koji mogu dosta unaprijediti svoju igru do baraža (Dedić, Gigović, Memić).
Tu je i Baždar, ali za njega nekako imam loš predosjećaj, kad ga vidim izgleda mi kao poluamater.
Igra vjerovatno, svakako smo projektovani kao domacini finala. Vjerovatno i taj mec ulazi u to domacinstvo. Ali nadam se da ce ovaj nebitni mec igrati Wales :bih:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 21 nov 2025, 12:28

DamirT je napisao/la:

I sta bi na kraju Damire, jel se prenose ili ne prenose kartoni u baraz?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 12:34

Vaya je napisao/la:
21 nov 2025, 12:28
DamirT je napisao/la:

I sta bi na kraju Damire, jel se prenose ili ne prenose kartoni u baraz?
Valjda sad prenose, nmp. Pa nisam ja iz glave ono napisao, procitao na portalima...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 21 nov 2025, 12:59

ChatGTP kaze da se NE prenose zuti kartone. Jedino ako neko dobije crveni u polu finalu onda nece igrati u finalu. Ali ako si dobio jedan zuti protiv Austrije i dobijes jedan zuti protiv Wales, opet moze igrati u finalu jer se brisu poslje grupe.

Ako laze on, lazem i ja :kafa:

Da — prema dostupnim pravilima za evropski put do Svjetskog prvenstva, žuti kartoni iz grupne faze prenose se u baraž-polufinale, ali ne prenose se u baraž-finale. To znači:

Ako igrač dobije jedan žuti karton u posljednjoj utakmici grupne faze, a zatim još jedan u polufinalu baraža, ne bi bio suspendovan za finale, jer se žuti kartoni brišu prije finala.

Ja poslao link clanka sto je reprezentacija. ba napisala i chatGTP kaze da je to pogresna informacija, i da svak ko dobije zuti karton u polu finalu ce moci igrati u finalu :rol:

Ako je upravu robot, onda je bas smijesno da reprezentacija. ba to nezna :rol: A vjerujem da jest robot upravu jer mi daje informacije od Fifine stranice i pokazuje odaklen.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 21 nov 2025, 13:57

Edincapitano je napisao/la:
21 nov 2025, 12:59
ChatGTP kaze da se NE prenose zuti kartone. Jedino ako neko dobije crveni u polu finalu onda nece igrati u finalu. Ali ako si dobio jedan zuti protiv Austrije i dobijes jedan zuti protiv Wales, opet moze igrati u finalu jer se brisu poslje grupe.

Ako laze on, lazem i ja :kafa:

Da — prema dostupnim pravilima za evropski put do Svjetskog prvenstva, žuti kartoni iz grupne faze prenose se u baraž-polufinale, ali ne prenose se u baraž-finale. To znači:

Ako igrač dobije jedan žuti karton u posljednjoj utakmici grupne faze, a zatim još jedan u polufinalu baraža, ne bi bio suspendovan za finale, jer se žuti kartoni brišu prije finala.

Ja poslao link clanka sto je reprezentacija. ba napisala i chatGTP kaze da je to pogresna informacija, i da svak ko dobije zuti karton u polu finalu ce moci igrati u finalu :rol:

Ako je upravu robot, onda je bas smijesno da reprezentacija. ba to nezna :rol: A vjerujem da jest robot upravu jer mi daje informacije od Fifine stranice i pokazuje odaklen.
Ma ovaj ChatGPT je sranje, koliko puta mi je dao pogresne podatke stvarno nemoguce

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 14:06

E da se prodje na prvenstvo...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 21 nov 2025, 14:12

Upravo gledam, zamisli dobijes lupam
Amere
Panamu i
Haiti u grupi

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 21 nov 2025, 14:21

soxx je napisao/la:
21 nov 2025, 14:12
Amere
Panamu i
Haiti u grupi
Hajmo prvo Wales pobjediti :rol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 nov 2025, 14:27

soxx je napisao/la:
Amere
Panamu i
Haiti u grupi
Drug sve tri su CONCACAF, bukv ni jedna od tih država ne može bit sa drugom u grupi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 14:31

Donnie Darko je napisao/la:
21 nov 2025, 14:27
soxx je napisao/la:
Amere
Panamu i
Haiti u grupi
Drug sve tri su CONCACAF, bukv ni jedna od tih država ne može bit sa drugom u grupi.
Moze biti 2 iz jedne konfederacije.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Brix, Google Adsense [Bot], LondonBlues, zikerrz21, Zra i 55 gostiju.