KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Ovi što više prate, kakve su nam objektivno šanse za top4 u ABA ovoj našoj grupi?
Prije da neće u top4 nego da hoce. Objektivno
Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Realno potanke ali, imamo se cemu nadati. Spartak je opet nekim cudom slavio protiv Zvezde i Buducnosti i to bas pravi problem. Medjutim uz ovakve rezultate apsolutno se imamo razloga cemu nadati. Ima takoder i Play-Inn ali to je vec sve zasad nagadjanje.
Mogao bi nam glave doci kiks protiv COL-a, ali otom potom. Dosta je kritika protiv Zvezde treba napuniti dvoranu i dati max. podrsku ekipi. Halilovic me razocarao, prosao pored navijaca bez pozdrava, bas mu ne prilici. Djoko igra najbolju sezonu u zivotu, za nadati se da ce i Miralem uci u ritam.
Povlacim sve sto sam rekao za Estonca, bas inteligentan igrac vrijedilo ga je istrpiti. Lopez mi na prvu djeluje kao skroz okej opcija, gine u odrani, provlaci se kroz blokove.. U napadu je sterilan, ali mislim i da ce tu doci na neke solidne brojke kad se uigra sa ekipom. Jos sam misljenja da je nama x faktor ove sezone Young, on ako je glavom prisutan je nas najbolji igrac. Mislio sam da ce biti neki energetski ljudak koji ce skakati unositi se u facu i sl. Medjutim nije nimalo, u vecini slicajeva djeluje nezainteresovano, ali kad udje u seriju bas ga je tesko braniti.
Za Atica ne vrijedi trositi rijeci, i ko ga je pratio u drugim klubovima sve mu je jasno otp. Meni licno najveca enigma koja se pojavila u poslijeratnoj generaciji, igrac koji ima apsolutno sve osim glave, kamo srece da je ikad poslozio kockice sigurno bi govorili o njemu kao EL. igracu.
West je bratina najveca, mi kad bi doveli 10 NBA igraca on bi se opet nametnuo kao lider i uzimao stvar u svoje ruke. Svi mu zamjeramo iste stvari, koje on vjerovatno nikad nece prestati raditi, ali realno kad se sagledaju stvari on je nas najkonstantiji igrac, i pored igraca sa daleko boljim CV-em prva violina ekipe.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Znači i iz play out faze se može u 1/4?Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:35Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
Što se mene tiče Atić neka bude igrač odluke protiv Zvezde oba puta pa neka pauzira do sljedeće bitne utakmiceInatSilniBosanski je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Za Atica ne vrijedi trositi rijeci, i ko ga je pratio u drugim klubovima sve mu je jasno otp. Meni licno najveca enigma koja se pojavila u poslijeratnoj generaciji, igrac koji ima apsolutno sve osim glave, kamo srece da je ikad poslozio kockice sigurno bi govorili o njemu kao EL. igracu.
Šalu na stranu pozitivno me iznenadio Hare koji je u ABA Ligi na nekih 40% za trojku dok je u Europa Kupu blago rečeno katastrofa za trojku.
Tako je. Kada se završi drugi krug TOP8, sedma i osma ekipa igraju doigravanje u kojoj pobjednik ide u četvrtfinale. Sa druge strane, dvije najbolje plasirane ekipe iz play out grupe takodjer igraju doigravanje, i onda pobjednik igra doigravanje za četvrtfinale protiv ekipe koja je izgubila u doigravanju sedme i osme ekipe iz TOP8.N3R3D je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Znači i iz play out faze se može u 1/4?Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:35Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
Znači ako završiš sedmi ili osmi imaš dvije šanse za 1/4.Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:42Tako je. Kada se završi drugi krug TOP8, sedma i osma ekipa igraju doigravanje u kojoj pobjednik ide u četvrtfinale. Sa druge strane, dvije najbolje plasirane ekipe iz play out grupe takodjer igraju doigravanje, i onda pobjednik igra doigravanje za četvrtfinale protiv ekipe koja je izgubila u doigravanju sedme i osme ekipe iz TOP8.N3R3D je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Znači i iz play out faze se može u 1/4?Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:35Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 1 gost.