KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Ovi što više prate, kakve su nam objektivno šanse za top4 u ABA ovoj našoj grupi?
Prije da neće u top4 nego da hoce. Objektivno
Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Realno potanke ali, imamo se cemu nadati. Spartak je opet nekim cudom slavio protiv Zvezde i Buducnosti i to bas pravi problem. Medjutim uz ovakve rezultate apsolutno se imamo razloga cemu nadati. Ima takoder i Play-Inn ali to je vec sve zasad nagadjanje.
Mogao bi nam glave doci kiks protiv COL-a, ali otom potom. Dosta je kritika protiv Zvezde treba napuniti dvoranu i dati max. podrsku ekipi. Halilovic me razocarao, prosao pored navijaca bez pozdrava, bas mu ne prilici. Djoko igra najbolju sezonu u zivotu, za nadati se da ce i Miralem uci u ritam.
Povlacim sve sto sam rekao za Estonca, bas inteligentan igrac vrijedilo ga je istrpiti. Lopez mi na prvu djeluje kao skroz okej opcija, gine u odrani, provlaci se kroz blokove.. U napadu je sterilan, ali mislim i da ce tu doci na neke solidne brojke kad se uigra sa ekipom. Jos sam misljenja da je nama x faktor ove sezone Young, on ako je glavom prisutan je nas najbolji igrac. Mislio sam da ce biti neki energetski ljudak koji ce skakati unositi se u facu i sl. Medjutim nije nimalo, u vecini slicajeva djeluje nezainteresovano, ali kad udje u seriju bas ga je tesko braniti.
Za Atica ne vrijedi trositi rijeci, i ko ga je pratio u drugim klubovima sve mu je jasno otp. Meni licno najveca enigma koja se pojavila u poslijeratnoj generaciji, igrac koji ima apsolutno sve osim glave, kamo srece da je ikad poslozio kockice sigurno bi govorili o njemu kao EL. igracu.
West je bratina najveca, mi kad bi doveli 10 NBA igraca on bi se opet nametnuo kao lider i uzimao stvar u svoje ruke. Svi mu zamjeramo iste stvari, koje on vjerovatno nikad nece prestati raditi, ali realno kad se sagledaju stvari on je nas najkonstantiji igrac, i pored igraca sa daleko boljim CV-em prva violina ekipe.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Znači i iz play out faze se može u 1/4?Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:35Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
Što se mene tiče Atić neka bude igrač odluke protiv Zvezde oba puta pa neka pauzira do sljedeće bitne utakmiceInatSilniBosanski je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Za Atica ne vrijedi trositi rijeci, i ko ga je pratio u drugim klubovima sve mu je jasno otp. Meni licno najveca enigma koja se pojavila u poslijeratnoj generaciji, igrac koji ima apsolutno sve osim glave, kamo srece da je ikad poslozio kockice sigurno bi govorili o njemu kao EL. igracu.
Šalu na stranu pozitivno me iznenadio Hare koji je u ABA Ligi na nekih 40% za trojku dok je u Europa Kupu blago rečeno katastrofa za trojku.
Tako je. Kada se završi drugi krug TOP8, sedma i osma ekipa igraju doigravanje u kojoj pobjednik ide u četvrtfinale. Sa druge strane, dvije najbolje plasirane ekipe iz play out grupe takodjer igraju doigravanje, i onda pobjednik igra doigravanje za četvrtfinale protiv ekipe koja je izgubila u doigravanju sedme i osme ekipe iz TOP8.N3R3D je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Znači i iz play out faze se može u 1/4?Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:35Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
Znači ako završiš sedmi ili osmi imaš dvije šanse za 1/4.Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:42Tako je. Kada se završi drugi krug TOP8, sedma i osma ekipa igraju doigravanje u kojoj pobjednik ide u četvrtfinale. Sa druge strane, dvije najbolje plasirane ekipe iz play out grupe takodjer igraju doigravanje, i onda pobjednik igra doigravanje za četvrtfinale protiv ekipe koja je izgubila u doigravanju sedme i osme ekipe iz TOP8.N3R3D je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Znači i iz play out faze se može u 1/4?Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:35Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Teško Bosna moze uhvatiti top 8 . Spartak ima kao i Bosna 4 pobjede i mnogo lakši raspored jedina šansa po meni je da ih okrenemo u Subotici . A to iz play outa je bas tesko do četvrtfinala , moraš dvije utakmice i to vjerojatno u gostima dobiti .Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:42Tako je. Kada se završi drugi krug TOP8, sedma i osma ekipa igraju doigravanje u kojoj pobjednik ide u četvrtfinale. Sa druge strane, dvije najbolje plasirane ekipe iz play out grupe takodjer igraju doigravanje, i onda pobjednik igra doigravanje za četvrtfinale protiv ekipe koja je izgubila u doigravanju sedme i osme ekipe iz TOP8.N3R3D je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Znači i iz play out faze se može u 1/4?Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:35Kad bi pobjedili CZ u Zetri, a onda drugom krugu pobjedili Megu, Zadar, Beč i Iliriju, vjerujem da bi se moglo do četvrtog mjesta. Ako budemo peti i budemo igrali “play out” fazu, sigurno ćemo završiti na prvom ili drugom mjestu, što će nam u konačnici omogućiti “play in” doigravanje za osmog učesnika četvrtfinala ABA lige. Sve u svemu, ODLIČAN uspjeh do sada, dosta ljudi je govorilo da će Bosna biti kanda za nabijanje.
Djeluje da Atic svoj mozak ukljuci samo kad treba zalijepit bananu. Sve ostalo mu je na auto pilotu. Postaje mi ga smor gledat 2 put sedmicno a bi mi drago kad je potpisoInatSilniBosanski je napisao/la: ↑23 nov 2025, 12:41Za Atica ne vrijedi trositi rijeci, i ko ga je pratio u drugim klubovima sve mu je jasno otp. Meni licno najveca enigma koja se pojavila u poslijeratnoj generaciji, igrac koji ima apsolutno sve osim glave, kamo srece da je ikad poslozio kockice sigurno bi govorili o njemu kao EL. igracu.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP
Mislim da je dovoljno velik uspjeh za prvu sezonu doći u fazu da igraš doigravanje za TOP8. Npr. ako KK Bosna u play out grupi zauzme 1 ili 2 mjesto i bude to doigravanje, kako god da ispadne ti si u TOP10 ekipa regiona što realno nije mala stvar. Još ako bi na nacionalnom nivou skinuli Igokeu sa trona i postali prvaci BiH nakon toliko godina, to bi bio fantastičan uspjeh.bordobijeli je napisao/la: ↑23 nov 2025, 15:54Teško Bosna moze uhvatiti top 8 . Spartak ima kao i Bosna 4 pobjede i mnogo lakši raspored jedina šansa po meni je da ih okrenemo u Subotici . A to iz play outa je bas tesko do četvrtfinala , moraš dvije utakmice i to vjerojatno u gostima dobiti .Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:42Tako je. Kada se završi drugi krug TOP8, sedma i osma ekipa igraju doigravanje u kojoj pobjednik ide u četvrtfinale. Sa druge strane, dvije najbolje plasirane ekipe iz play out grupe takodjer igraju doigravanje, i onda pobjednik igra doigravanje za četvrtfinale protiv ekipe koja je izgubila u doigravanju sedme i osme ekipe iz TOP8.
P.S. Realno je da se mogu proći grupe u FIBA Europa Kupu i to je onda TOP8 ekipa, sezona bi bila bukvalno kao iz snova i jedina stvar koja je zakazala su navijači/građani. Sramotno mala posjeta koju ne mogu nikako da shvatim. Znači kupi hebenu kartu od 10KM sjever/jug, svakako je Istok i Zapad poluprazan pa ako ti je ćejf onda sjedi na mjesta koja su slobodna, niko neće reći pola riječi.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Potpisujem sve sto si napisaoAdnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 16:09Mislim da je dovoljno velik uspjeh za prvu sezonu doći u fazu da igraš doigravanje za TOP8. Npr. ako KK Bosna u play out grupi zauzme 1 ili 2 mjesto i bude to doigravanje, kako god da ispadne ti si u TOP10 ekipa regiona što realno nije mala stvar. Još ako bi na nacionalnom nivou skinuli Igokeu sa trona i postali prvaci BiH nakon toliko godina, to bi bio fantastičan uspjeh.bordobijeli je napisao/la: ↑23 nov 2025, 15:54Teško Bosna moze uhvatiti top 8 . Spartak ima kao i Bosna 4 pobjede i mnogo lakši raspored jedina šansa po meni je da ih okrenemo u Subotici . A to iz play outa je bas tesko do četvrtfinala , moraš dvije utakmice i to vjerojatno u gostima dobiti .Adnan33 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:42
Tako je. Kada se završi drugi krug TOP8, sedma i osma ekipa igraju doigravanje u kojoj pobjednik ide u četvrtfinale. Sa druge strane, dvije najbolje plasirane ekipe iz play out grupe takodjer igraju doigravanje, i onda pobjednik igra doigravanje za četvrtfinale protiv ekipe koja je izgubila u doigravanju sedme i osme ekipe iz TOP8.
P.S. Realno je da se mogu proći grupe u FIBA Europa Kupu i to je onda TOP8 ekipa, sezona bi bila bukvalno kao iz snova i jedina stvar koja je zakazala su navijači/građani. Sramotno mala posjeta koju ne mogu nikako da shvatim. Znači kupi hebenu kartu od 10KM sjever/jug, svakako je Istok i Zapad poluprazan pa ako ti je ćejf onda sjedi na mjesta koja su slobodna, niko neće reći pola riječi.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Bravo momci, svaka cast na jos jednoj pobjedi!
Jos je znacajnija pobjeda kada je sad upravo Cedevita dobila Spartak u Subotici, a ako Spartak negdje jos kiksa, ponistene su im dvije prebitne pobjede protiv Buducnosti i Zvezde, tako da bi utakmica s njima mogla biti mec sezone u ABA ligi.
Vienna se odlicno drzi protiv Zvezde, a nadam se da ovdje protiv Zvezde ce biti makar 3.000 ljudi. Protiv Rilskog je ipak bilo vise od zvanicnog izvjestaja od 374 covjeka koliko je stavljeno u izvjestaj.
Nadam se da ce u narednih 15 - ak dana biti svi maksimalno ukljuceni da dodje sto vise ljudi protiv Zvezde, iako su karte preskupe, iako je Zetra dislocirana itd.
Nadam se i doselekciji, jer nemoguce da se izdrzi ovaj ritam. Jucer je igrano prakticno sa 9 igraca, mora doci jos jedan igrac najmanje.
Jos je znacajnija pobjeda kada je sad upravo Cedevita dobila Spartak u Subotici, a ako Spartak negdje jos kiksa, ponistene su im dvije prebitne pobjede protiv Buducnosti i Zvezde, tako da bi utakmica s njima mogla biti mec sezone u ABA ligi.
Vienna se odlicno drzi protiv Zvezde, a nadam se da ovdje protiv Zvezde ce biti makar 3.000 ljudi. Protiv Rilskog je ipak bilo vise od zvanicnog izvjestaja od 374 covjeka koliko je stavljeno u izvjestaj.
Nadam se da ce u narednih 15 - ak dana biti svi maksimalno ukljuceni da dodje sto vise ljudi protiv Zvezde, iako su karte preskupe, iako je Zetra dislocirana itd.
Nadam se i doselekciji, jer nemoguce da se izdrzi ovaj ritam. Jucer je igrano prakticno sa 9 igraca, mora doci jos jedan igrac najmanje.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ma za mene je ova sezona vec solidna i skoro pa da mi je ispunila ocekivanja. Na oko to definitvno ne izgleda najbolje, ali rezultatski smo se potpuno digli, i u igri smo i dalje za sve.
Sad slijedi FIBINA pauza, dugo godina sam ovaj dio sezone pratio rezultatski i jedva cekao da krenu FIBA prozori da imam za koga navijati. Kazem to jel nas dosta ovdje razmislja navijacki, gdje su rezultati imperativ, a zaboravlja se da smo maltene jucer bili pred gasanjem.
Za utakmicu protiv Zvezde stvarno ne postoji izgovor, imas svoju ekipu koja je u top zaletu i gostuje joj top 3 ekipe Europe po trenutnoj formi, ako za taj dogadjaj nismo u stanju ispuniti dvoranu i pregrmiti sa podrskom, upitno je koliko nam ovakav vrhunski sport zaista i treba.
Sad slijedi FIBINA pauza, dugo godina sam ovaj dio sezone pratio rezultatski i jedva cekao da krenu FIBA prozori da imam za koga navijati. Kazem to jel nas dosta ovdje razmislja navijacki, gdje su rezultati imperativ, a zaboravlja se da smo maltene jucer bili pred gasanjem.
Za utakmicu protiv Zvezde stvarno ne postoji izgovor, imas svoju ekipu koja je u top zaletu i gostuje joj top 3 ekipe Europe po trenutnoj formi, ako za taj dogadjaj nismo u stanju ispuniti dvoranu i pregrmiti sa podrskom, upitno je koliko nam ovakav vrhunski sport zaista i treba.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Emir Parcan igra sve bolje i bolje za razvojni tim, a volio bi ga vidjeti i par minuta u prvom timu. Ima nenormalnu radnu etiku, jak je mentalno, atletski itekako dobar.
Gust je i tezak raspored, ne bi lose ga bilo malo probati u FIBA Europe Cupu. Sumnjam da ce se to desiti, jer ni Manojlovic nema sansu.
Gust je i tezak raspored, ne bi lose ga bilo malo probati u FIBA Europe Cupu. Sumnjam da ce se to desiti, jer ni Manojlovic nema sansu.
Ima li kakvih habera, hoće li nam doći neko 
Nadam se da će udariti malo Bosna po marketingu, pa mora biti bar 3500 ljudi.
Nadam se da će udariti malo Bosna po marketingu, pa mora biti bar 3500 ljudi.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Kakvih 3500, biće 5000+
-
19vendetta87
- Kontakt:
Vjerovatno. Bice tu i solidan broj Srba sigurno.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
bihfanaticos66788
- Kontakt:
Audige vise niie clan kluba