Kamenji i Dubravko imaju neki dil. Taj dil se odnosi samo na klubove, repka tu nije ukljucena.
Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP
Malo off ali moram napisati koliko CG ima laganu grupu i još grupu sa kojom se križa pa to je prelako.
Grčka, CG, Portugal, Rumunija pa se križaju sa Španijom, Gruzijom, Ukrajinom i Danskom.
A mi dobijemo grupu smrti i još se križamo sa jednom od najtežih grupa.
Grčka, CG, Portugal, Rumunija pa se križaju sa Španijom, Gruzijom, Ukrajinom i Danskom.
A mi dobijemo grupu smrti i još se križamo sa jednom od najtežih grupa.
-
TripleThreat
- Kontakt:
To treba pitati Bosanca i Hercegovca, Sarajliju, prijatelja države i reprezentacije.Vaya je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:56Sasvim razumljivo, cilj je izmusti sto vise para od Arapa na svaki moguci nacin...ali sta je fazon podjebavati reprezentaciju?
Šta kaže pametolog, "uvijek na raspolaganju i savezu i reprezentaciji, ali ne na način na koji možda pojedinci očekuju". Ja ba, gdje ćemo to očekivati da i nama pusti jednog igrača kao što je pustio Srbiji i Turskoj. Bezobrazno od nas.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Goni ga u pm...ja se ponad'o da cemo imati u lika za saradnju, a on prica kako igraci koji igraju 7 mpg se moraju odmarati...TripleThreat je napisao/la: ↑23 nov 2025, 14:29To treba pitati Bosanca i Hercegovca, Sarajliju, prijatelja države i reprezentacije.
Šta kaže pametolog, "uvijek na raspolaganju i savezu i reprezentaciji, ali ne na način na koji možda pojedinci očekuju". Ja ba, gdje ćemo to očekivati da i nama pusti jednog igrača kao što je pustio Srbiji i Turskoj. Bezobrazno od nas.
Rekao sam definitivnobda se vise necu nervirati radi kosarke...goni u vraziju mater...
Penava danas ponovo igrao na 5 i bio sasvim solidan (9 pts i 5 rbs), a Maric se polahko nametnuo u rezervnog centra i takodjer bio dosta dobar (10 poena za 13 minuta). S druge strane, Alibegovic nikako da uhvati pravu formu, a i druga cetvorka Sulejmanovic je daleko od neke znacajnije uloge u Unicaji (iako je sinoc bio solidan). Dok mu je klupski kolega Castaneda zakovan za klupu, Roberson je na oko 20-ak ppg i 50% za 3. Ne znam cija je bila odluka da se zove ovaj prvi, mozda se i John oprostio od reprezentacije. Ogromna greska je nepozivanje Mutica, koji je danas odigrao bas zrelu utakmicu protiv Zalgirisa (9 pts i 5 rbs). Mozda bi jedini donekle mogao nadomjestiti Lazica, koji kaze da je obavio korektan razgovor s Djerdjom, ali i da ga niko iz saveza nije zvao. Nazalost, voditelj ga je smarao haman sat vremena, ali ga na kraju nije pitao jedino bitno u svemu tome - kakve su sanse da ponovo obuce dres reprezentacije. I na kraju, Gegic nije u rosteru svoje ekipe za vecerasnju utakmicu, tako da i njega slobodno mozemo prekriziti.
Btw, Osman i Yurtseven takodjer nisu igrali jucer za Panatu, tako da postoje realne sanse da ni njih ne bude za Tursku (mislim da je 60-40 da ce ipak igrati).
Btw, Osman i Yurtseven takodjer nisu igrali jucer za Panatu, tako da postoje realne sanse da ni njih ne bude za Tursku (mislim da je 60-40 da ce ipak igrati).
I mene zanima zašto nije dobio poziv. Valjda će danas na press konferenciji neko pitati da li je to odluka selektora ili igrač ne želi da igra za nas.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Zato što nije bio uvršten na širem spisku kojeg je savez sastavljao i poslao, a kriterij su bili igrači koji su bili pozivani posljednje 3 godine. Mutić nije bio pozivan posljednje 3 godine.
Sljedeći prozor je pravi pokazatelj koga će Dario lično novog pozvati.
Iskreno iako nema igrača iz Dubaia mogla se definitivno napraviti dobra ekipa i koja bi parirala kvalitetno i Srbiji i Turskoj ali hebo ti nas. Lazić odluči da pauzira zbog garniture u savezu, Gegić povrijeđen, Castaneda u formi u kojoj se ne sjećam da je naš neki naturalizovani bio, Mutić nije pozvan iako bi imao mjesta pogotovo poslije svega oko Lazića, Halilović se oprosti od reprezentacije, Atić nije u onoj formi u kakvoj je bio na EB, Alibegović nikako da uhvati dobar ritam a ni ostali ne blistaju. Mada mislim da će Turskoj od EL igrača tu biti Biberoglu, Bitim i Šanli. Efes igra utakmicu u Monaku u srijedu navečer dok su Osman i Yurtseven povrijeđeni mada treba ispratiti utakmicu Panate sutra protiv Partizana. Sad kad se pogledaju rosteri koliko god da Turcima dobro dođe Biberoglu nama je pored odbijenice iz Dubaia glavni problem povreda Gegića i saga oko Lazića. Vjerujem da se okupila ekipa u kojoj bi bili Mutić, Lazić i oporavljeni Gegić sa Castanedom, Atićem i Alibegovićem u formi mogla dobro da se bori protiv Turske i Srbije te sam siguran da nas ni jedni niti drugi ne bi pobjedili nekom prevelikom razlikom. Sigurno da će i ovakvom rosteru "osakaćenom" biti dobre utakmice i kvalitetne vjerujem da možemo skinuti skalp jednoj od ove dvije sile

Atić neće igrati zbog povrede ruke, također je Gegić povrijeđen i gotovo pa sigurno neće nastupiti tako da se poslije ove vijesti možemo pozdraviti sa nekim rezultatom u ovom ciklusu.
Zar je i bilo sansi za plasman? Meni je puno vaznije da ovaj ciklus kvalifikacija ulozimo u stvaranje novog igrackog kadra i trazenje mladjih igraca, a Gjergja je za to idealan. Dobiti Svicu 2 puta i u drugom krugu Britaniju ili Island. Naravno pokusati skinuti skalp nekoj jacoj ekipi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma ne pričam za plasman već za ove dvije utakmice gdje mislim da se mogla upisati jedna pobjeda da smo kompletni (čak bez ovih iz Dubaia) ali mi nećemo nikada sastaviti najjaču ekipu.DamirT je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:40Zar je i bilo sansi za plasman? Meni je puno vaznije da ovaj ciklus kvalifikacija ulozimo u stvaranje novog igrackog kadra i trazenje mladjih igraca, a Gjergja je za to idealan. Dobiti Svicu 2 puta i u drugom krugu Britaniju ili Island. Naravno pokusati skinuti skalp nekoj jacoj ekipi.
Haha, gdje se povrijedio, mozda spavajuci dok je koristio ruku umjesto jastuka?
Lik je uredno zavrsio utakmicu u Ljubljani prije manje od dva dana. Iste ovakve 'povrede' je htio podvaliti i Beciragicu, pa mu je ovaj bio zatvorio vrata reprezentacije dok se svima ne izvini. Bas me zanima hoce li Barbaric sad napisati neki pametni post zbog svog igraca. 
Nama je ovaj prozor biti ili ne biti. Ako se ovdje ne uzme jedna pobjeda, slobodno se mogu prekriziti svi naredni prozori do kraja kvalifikacija (2 u ovom dijelu + 3 kad se spojimo s drugom grupom). Buduci da igramo u ovakvom sastavu, sanse da dobijemo nekog su ravne nuli i zbog toga se vec sad komotno mozemo poselamiti i s teoretskim sansama da odemo na Mundobasket. Sanse su sigurno postojale, jer ovaj roster Srbije nije nista posebno. Oni su se u ovakvim rosterima redovno mucili s Danskom, Estonijom, Finskom, Gruzijom itd, a i Turska vjerovatno nece biti u najjacem sastavu. Poslije kad se budemo krizali s Italijom i Litvanijom, njima je 70% rostera u Euroligi i ko zna sta bi tu bilo, ali u truhloj drzavi s truhlim savezom ne treba nista ocekivati (mada ni igraci nisu puno bolji)...
Nama je ovaj prozor biti ili ne biti. Ako se ovdje ne uzme jedna pobjeda, slobodno se mogu prekriziti svi naredni prozori do kraja kvalifikacija (2 u ovom dijelu + 3 kad se spojimo s drugom grupom). Buduci da igramo u ovakvom sastavu, sanse da dobijemo nekog su ravne nuli i zbog toga se vec sad komotno mozemo poselamiti i s teoretskim sansama da odemo na Mundobasket. Sanse su sigurno postojale, jer ovaj roster Srbije nije nista posebno. Oni su se u ovakvim rosterima redovno mucili s Danskom, Estonijom, Finskom, Gruzijom itd, a i Turska vjerovatno nece biti u najjacem sastavu. Poslije kad se budemo krizali s Italijom i Litvanijom, njima je 70% rostera u Euroligi i ko zna sta bi tu bilo, ali u truhloj drzavi s truhlim savezom ne treba nista ocekivati (mada ni igraci nisu puno bolji)...
-
TripleThreat
- Kontakt:
Stava sam da bilo kakve realne šanse za plasman ovise od ovog sad prozora, tako da su ove dvije utakmice skoro pa proporcionalne generalno priči o plasmanu.CAZIN je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:44Ma ne pričam za plasman već za ove dvije utakmice gdje mislim da se mogla upisati jedna pobjeda da smo kompletni (čak bez ovih iz Dubaia) ali mi nećemo nikada sastaviti najjaču ekipu.DamirT je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:40Zar je i bilo sansi za plasman? Meni je puno vaznije da ovaj ciklus kvalifikacija ulozimo u stvaranje novog igrackog kadra i trazenje mladjih igraca, a Gjergja je za to idealan. Dobiti Svicu 2 puta i u drugom krugu Britaniju ili Island. Naravno pokusati skinuti skalp nekoj jacoj ekipi.
To govorim ima već preko mjesec dana.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Nego, kao što napisah na dan izlaska užeg spiska, zašto Castaneda bi uvršten na uži umjesto očigledno raspoloženog Robersona?
Je li Roberson odbio poziv, što bi svakako bilo razumljivo, ili je Dario iz svojih nekih razloga dao primat Castanedi u izboru?
Nadam se da će ga neko na presici danas pitati o tome, mada s obzirom na naše sportske novinare, posebno kada je košarka u pitanju, sumnjam da će od toga šta biti. Jedino što je Roberson nakon ovog prvenstva postao i omiljen među kežualnom publikom pa možda to ponuka nekog novinara da postavi pitanje.
Je li Roberson odbio poziv, što bi svakako bilo razumljivo, ili je Dario iz svojih nekih razloga dao primat Castanedi u izboru?
Nadam se da će ga neko na presici danas pitati o tome, mada s obzirom na naše sportske novinare, posebno kada je košarka u pitanju, sumnjam da će od toga šta biti. Jedino što je Roberson nakon ovog prvenstva postao i omiljen među kežualnom publikom pa možda to ponuka nekog novinara da postavi pitanje.
Vjerovatno jer je mladji. Mada je mogao dati Robersonu makar ovaj prozor, da se oprosti kako dolikuje.TripleThreat je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:51Nego, kao što napisah na dan izlaska užeg spiska, zašto Castaneda bi uvršten na uži umjesto očigledno raspoloženog Robersona?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U ovom prozoru se morala ganjati jedna pobjeda jer kad pogledamo rostere koji će igrati Srbija nema neki Bog zna kakav kvalitet osim Micića niko tu toliko ne odskače, dok Turska osim Biberovića, Bitima i Šanlija nema neke igračine od kojih treba strahovat. Da smo mi kompletni sigurno bi uzeli jednu pobjedu. Pod kompletni smatram sljedećih 15 igrača:TripleThreat je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:48Stava sam da bilo kakve realne šanse za plasman ovise od ovog sad prozora, tako da su ove dvije utakmice skoro pa proporcionalne generalno priči o plasmanu.CAZIN je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:44Ma ne pričam za plasman već za ove dvije utakmice gdje mislim da se mogla upisati jedna pobjeda da smo kompletni (čak bez ovih iz Dubaia) ali mi nećemo nikada sastaviti najjaču ekipu.DamirT je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:40Zar je i bilo sansi za plasman? Meni je puno vaznije da ovaj ciklus kvalifikacija ulozimo u stvaranje novog igrackog kadra i trazenje mladjih igraca, a Gjergja je za to idealan. Dobiti Svicu 2 puta i u drugom krugu Britaniju ili Island. Naravno pokusati skinuti skalp nekoj jacoj ekipi.
1.Amar Alibegović
2.Ajdin Penava
3.Emir Sulejmanović
4.Aleksandar Lazić
5.Adin Vrabac
6.Edin Atić
7.Amar Gegić
8.Xavier Castaneda/John Roberson(Đerđa neka izabere)
9.Haris Delalić
10.Lazar Mutić
11.Nikola Marić
12.Njegoš Sikiraš
13.Fahrudin Manjgafić
14.Ibrahim Durmo
15.Tarik Hrelja/Sani Čampara
Ovaj roster bi se mogao potući sa Turskom i Srbijom bez problemai vrlo moguće pobjedio jednu od ove dvije utakmice. Za ljeto dodati na ove igrače Musu, Kondića, Kamenjaša, Nurkića i aBd Garzu.
Svakako da su košarkaši nas uvijek iznenadili i predstavljali u najboljem svjetlu tako da navijam u obje utakmice ali su šanse stvarno minimalne. Ovako gledajući iz daljine mislim da će lakše biti protiv Srbije nego Turske. Volio bih da Srbija i Turska igraju utakmice u ovim rosterima baš da vidimo ko bi pobjedio
-
TripleThreat
- Kontakt:
Meni je uredu za dugoročni plan Castaneda (februarski prozor bi bio perfektan za njega), ali s obzirom na ključnost ovog prozora za ostatak kvalifikacija i Robersonovu formu, mislim da je no-brainer bio odabrati Johna, ako bi uopće bio voljan igrati.DamirT je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:58Vjerovatno jer je mladji. Mada je mogao dati Robersonu makar ovaj prozor, da se oprosti kako dolikuje.TripleThreat je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:51Nego, kao što napisah na dan izlaska užeg spiska, zašto Castaneda bi uvršten na uži umjesto očigledno raspoloženog Robersona?
Zato bih i volio da neko od novinara provjeri to. Ako je čist Darijev odabir u pitanju, to je bi odmah mogla biti greška u startu, ali hajde, da ostavimo i vidimo kako će to izgledati aBd.
Ghuraba je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:47Haha, gdje se povrijedio, mozda spavajuci dok je koristio ruku umjesto jastuka?Lik je uredno zavrsio utakmicu u Ljubljani prije manje od dva dana. Iste ovakve 'povrede' je htio podvaliti i Beciragicu, pa mu je ovaj bio zatvorio vrata reprezentacije dok se svima ne izvini. Bas me zanima hoce li Barbaric sad napisati neki pametni post zbog svog igraca.
![]()
lumani je napisao/la: ↑13 nov 2025, 13:53Raonffa je napisao/la: ↑12 nov 2025, 22:41Pa šta je sa ostalim igračima onda? Ona Jusufova saopštenja (i jedno Miralemovo čini mi se) bila su potpisana kao kompletan tim. Je li moguće da su svi igrači bili protiv ovog bojkota, samo je Lazić bio za?
Mislim ova dva tri posta je što je napisao @Ghuraba imaju smisla, od toga da Lazić ne djeluje kao persona koja će pokrenuti ovakve stvari, do toga da je formirao 3x3 repku uz amin tog istog saveza kojeg bojkotuje i to u vrijeme kada je već puklo na relaciji igrači-savez, a i kako sam gore napisao i da je pokrenuo nekako ne vjerujem da je eto samo on za bojkot, a niko od ostalih nije.
Jedino da u narednim danima jedan po jedan krenu otkazivati kako bi sva ta priča dobila malo jači odjek u javnosti, jer 10-15 otkaza ponaosob je 10-15 zasebnih vijesti i sigurno će više doprijeti do javnosti.
Moj prethodni post koji sam napisao je bio više trolanje na konstataciju forumaša @Ibišević kako je stvarni razlog zapravo to što ne želi/ne smije igrati protiv Srbije, ali ovako sad ozbiljno ukoliko ostane na tome da će samo on bojkotovati ne bih isključio ni tu mogućnost. Ipak je on iz jedne male sredine gdje, prilično sam siguran, Bosna i Hercegovina nije baš najomiljenija. Doduše i Gordićev slučaj je sličan pa je igrao na EB 2013. protiv Srbije, kao i Lončar u prošlim kvalama protiv Hrvata. Fakat mu ne bih zamjerio i da ne želi/ne smije igrati protiv Srbije ali bilo bi fer da kaže javno ako je tako, jer ipak mislim da je njemu ova reprezentacija dala mnogo više nego on njoj uz dužno poštovanje. Yebiga, reci majstore ako je to, da vidimo da se ni 30 godina nakon rata i slučaja Primorac neki stanovnici ove zemlje nisu pomakli ni milimetar u razmišljanjima, a i da se odluči kako postupati prema tebi kao reprezentativcu nakon takve odluke.
Miralem pobjegaoJuka ih pljuje svaki dan....neki se boje javno, pa ce najaviti neku povredu ....
-
TripleThreat
- Kontakt:
Samo je razlika što je u tim situacijama koje spominješ Adis bio trener koji je nametnuo taj mentalitet da nema predaje i imperativa na pobjedu bez obzira na sastav i na jačinu protivnika. Znali smo da možemo očekivati iznenađenja kao outsideri, nerijetko.CAZIN je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:58Svakako da su košarkaši nas uvijek iznenadili i predstavljali u najboljem svjetlu tako da navijam u obje utakmice ali su šanse stvarno minimalne.TripleThreat je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:48Stava sam da bilo kakve realne šanse za plasman ovise od ovog sad prozora, tako da su ove dvije utakmice skoro pa proporcionalne generalno priči o plasmanu.
Pisao sam nedavno - sada čovjek ne zna šta da očekuje jer je novi selektor u pitanju. Nadam se najboljem i još boljem izdanju u tom "otpisani" režimu u kojima smo se često nalazili, iako takva izdanja i ne očekujem, da budem iskren. Valjda me Dario demantuje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.