Unofficialpage je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:44Barbarezu jedino zamjeram što je toliko tvrdoglav oko nekih svojih zamisli. S početka je baš lupao sa nekim idejama o pozicijama igrača. Sad se to mijenja i popravlja se. Samo još da se popravi oko Džeke i da mu pronađe najbolji način kako da igra. Ali, ni tu ne treba biti nešto pametan, jasno je da Džeko može max 45 min odraditi i od toga 30 na visokom nivou i tu se jasno nameće dio da Džeko treba ulaziti sa klupe i da će tako najbolje dati.
Protiv Austrije je on jedan od glavnih krivaca za ispadanje, loša taktika jer mi smo od početka se krenuli braniti i prepustili posjed Austriji i srećom smo dali gol pa je onda bilo i logično da im više prepustimo posjed ali i tu smo pogriješili. Trebalo je hrabrije da krenemo i da budemo odlučniji. Druga greška je bila ta što je jako loše radio izmjene i nije vidio da je ekipa pala fizički.
Ali, opet, nisam da se Barbarez smijeni jer nisam siguran da bi bolji došao. Ne bi se ništa promjenilo u smislu da bi bio neki bolji strateg. Neka odradi baraž i LN i ako tu podbaci onda je jasno da treba da ide.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
=\_1921_/=
Upravo tako. Vruce glave nakon Austrije bi ga odmah nogirao. Jer fakticki je pridonio tome, da nam Austrija zabije gol. Ostavljas mrtvog Dzeku cijelu utakmicu, kasnis s izmjenama, ako si vec se odlucio braniti do kraja utakmice onda je trebao ubaciti jos jednog stopera i zaigrati 5:4:1 formaciju.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:44Barbarezu jedino zamjeram što je toliko tvrdoglav oko nekih svojih zamisli. S početka je baš lupao sa nekim idejama o pozicijama igrača. Sad se to mijenja i popravlja se. Samo još da se popravi oko Džeke i da mu pronađe najbolji način kako da igra. Ali, ni tu ne treba biti nešto pametan, jasno je da Džeko može max 45 min odraditi i od toga 30 na visokom nivou i tu se jasno nameće dio da Džeko treba ulaziti sa klupe i da će tako najbolje dati.
Protiv Austrije je on jedan od glavnih krivaca za ispadanje, loša taktika jer mi smo od početka se krenuli braniti i prepustili posjed Austriji i srećom smo dali gol pa je onda bilo i logično da im više prepustimo posjed ali i tu smo pogriješili. Trebalo je hrabrije da krenemo i da budemo odlučniji. Druga greška je bila ta što je jako loše radio izmjene i nije vidio da je ekipa pala fizički.
Ali, opet, nisam da se Barbarez smijeni jer nisam siguran da bi bolji došao. Ne bi se ništa promjenilo u smislu da bi bio neki bolji strateg. Neka odradi baraž i LN i ako tu podbaci onda je jasno da treba da ide.
Ali kad sad bolje razmislim ko bi ga zamjenio? Savo, Petev i taj rang. Sjasi Kurta, da uzjase Murta. Sve u 5 deka.
Tako da neka ih tu jos, nek pronadju jos kojeg klinca pogotovo u veznoj liniji pa da vidimo za kvalifikacije za EP kakvi cemo biti.
- BiHSportman
- Kontakt:
Ne slažem se da treba dobiti otkaz, ali sa Petevom bi sad slavili plasman na Svjetsko Prvenstvo.Lavcina je napisao/la: ↑23 nov 2025, 14:55Upravo tako. Vruce glave nakon Austrije bi ga odmah nogirao. Jer fakticki je pridonio tome, da nam Austrija zabije gol. Ostavljas mrtvog Dzeku cijelu utakmicu, kasnis s izmjenama, ako si vec se odlucio braniti do kraja utakmice onda je trebao ubaciti jos jednog stopera i zaigrati 5:4:1 formaciju.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:44Barbarezu jedino zamjeram što je toliko tvrdoglav oko nekih svojih zamisli. S početka je baš lupao sa nekim idejama o pozicijama igrača. Sad se to mijenja i popravlja se. Samo još da se popravi oko Džeke i da mu pronađe najbolji način kako da igra. Ali, ni tu ne treba biti nešto pametan, jasno je da Džeko može max 45 min odraditi i od toga 30 na visokom nivou i tu se jasno nameće dio da Džeko treba ulaziti sa klupe i da će tako najbolje dati.
Ali kad sad bolje razmislim ko bi ga zamjenio? Savo, Petev i taj rang. Sjasi Kurta, da uzjase Murta. Sve u 5 deka.
Tako da neka ih tu jos, nek pronadju jos kojeg klinca pogotovo u veznoj liniji pa da vidimo za kvalifikacije za EP kakvi cemo biti.
1921!
- invincible1921
- Kontakt:
Slusam ovaj "strucni stab" na x i zanimljivo pitanje..
Koji igrac je najvise podbacio a koji prebacio ocekivanja u ovim kvalifikacijama
Po meni u teskoj konkurenciji Memica i Muharemovica, mislim da je sa nastupom protiv Rumunije Esmir taj koji je najvise prebacio. Skontaj da ti je sad jedna od glavnih opcija...a ne znam kolko nas je culo za njega do one tekme sa holandijom..evo ja prvi nisam
Jes da je imao i solidnih sekvenci ali defitinivno Tahirovic je najvise podbacio...Skontaj samo nivo Kerima, Esmira, Tarika i onda pogledaj trenutno gdje se Tahirovic nalazi...Pored njega dodao bih i Burnica i Barisica...njih dvojica su uglavnom igrala mimo svakog nivoa
Koji igrac je najvise podbacio a koji prebacio ocekivanja u ovim kvalifikacijama
Po meni u teskoj konkurenciji Memica i Muharemovica, mislim da je sa nastupom protiv Rumunije Esmir taj koji je najvise prebacio. Skontaj da ti je sad jedna od glavnih opcija...a ne znam kolko nas je culo za njega do one tekme sa holandijom..evo ja prvi nisam
Jes da je imao i solidnih sekvenci ali defitinivno Tahirovic je najvise podbacio...Skontaj samo nivo Kerima, Esmira, Tarika i onda pogledaj trenutno gdje se Tahirovic nalazi...Pored njega dodao bih i Burnica i Barisica...njih dvojica su uglavnom igrala mimo svakog nivoa
=\_1921_/=
Esmir je naš najbolji igrač bio u oktobru i novembru sigurno.
Ako je već slobodan, šteta je da ovaj neiskusni stručni štab ne angažuje kao suradnika, savjetnika Vahida od kojeg se ima šta naučiti. Odvesti 4 različite repke na SP to je uspjeh koji će se teško ponoviti.
I Pape je Osima malo malo zvao i razmjenjivati stavove. Isto je to i Ćiro radio sa Švabom.
I Pape je Osima malo malo zvao i razmjenjivati stavove. Isto je to i Ćiro radio sa Švabom.
ako nastavi sa tvrdoglavoscu ovom.u barazu put cemo zavrsiti u Cardifu.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], ANamelessGhoul, DjaniTarik, General505, Goalgetter, lol89, nerkolfc, Proximic i 66 gostiju.