Unofficialpage je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:44Barbarezu jedino zamjeram što je toliko tvrdoglav oko nekih svojih zamisli. S početka je baš lupao sa nekim idejama o pozicijama igrača. Sad se to mijenja i popravlja se. Samo još da se popravi oko Džeke i da mu pronađe najbolji način kako da igra. Ali, ni tu ne treba biti nešto pametan, jasno je da Džeko može max 45 min odraditi i od toga 30 na visokom nivou i tu se jasno nameće dio da Džeko treba ulaziti sa klupe i da će tako najbolje dati.
Protiv Austrije je on jedan od glavnih krivaca za ispadanje, loša taktika jer mi smo od početka se krenuli braniti i prepustili posjed Austriji i srećom smo dali gol pa je onda bilo i logično da im više prepustimo posjed ali i tu smo pogriješili. Trebalo je hrabrije da krenemo i da budemo odlučniji. Druga greška je bila ta što je jako loše radio izmjene i nije vidio da je ekipa pala fizički.
Ali, opet, nisam da se Barbarez smijeni jer nisam siguran da bi bolji došao. Ne bi se ništa promjenilo u smislu da bi bio neki bolji strateg. Neka odradi baraž i LN i ako tu podbaci onda je jasno da treba da ide.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
=\_1921_/=
Upravo tako. Vruce glave nakon Austrije bi ga odmah nogirao. Jer fakticki je pridonio tome, da nam Austrija zabije gol. Ostavljas mrtvog Dzeku cijelu utakmicu, kasnis s izmjenama, ako si vec se odlucio braniti do kraja utakmice onda je trebao ubaciti jos jednog stopera i zaigrati 5:4:1 formaciju.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:44Barbarezu jedino zamjeram što je toliko tvrdoglav oko nekih svojih zamisli. S početka je baš lupao sa nekim idejama o pozicijama igrača. Sad se to mijenja i popravlja se. Samo još da se popravi oko Džeke i da mu pronađe najbolji način kako da igra. Ali, ni tu ne treba biti nešto pametan, jasno je da Džeko može max 45 min odraditi i od toga 30 na visokom nivou i tu se jasno nameće dio da Džeko treba ulaziti sa klupe i da će tako najbolje dati.
Protiv Austrije je on jedan od glavnih krivaca za ispadanje, loša taktika jer mi smo od početka se krenuli braniti i prepustili posjed Austriji i srećom smo dali gol pa je onda bilo i logično da im više prepustimo posjed ali i tu smo pogriješili. Trebalo je hrabrije da krenemo i da budemo odlučniji. Druga greška je bila ta što je jako loše radio izmjene i nije vidio da je ekipa pala fizički.
Ali, opet, nisam da se Barbarez smijeni jer nisam siguran da bi bolji došao. Ne bi se ništa promjenilo u smislu da bi bio neki bolji strateg. Neka odradi baraž i LN i ako tu podbaci onda je jasno da treba da ide.
Ali kad sad bolje razmislim ko bi ga zamjenio? Savo, Petev i taj rang. Sjasi Kurta, da uzjase Murta. Sve u 5 deka.
Tako da neka ih tu jos, nek pronadju jos kojeg klinca pogotovo u veznoj liniji pa da vidimo za kvalifikacije za EP kakvi cemo biti.
- BiHSportman
- Kontakt:
Ne slažem se da treba dobiti otkaz, ali sa Petevom bi sad slavili plasman na Svjetsko Prvenstvo.Lavcina je napisao/la: ↑23 nov 2025, 14:55Upravo tako. Vruce glave nakon Austrije bi ga odmah nogirao. Jer fakticki je pridonio tome, da nam Austrija zabije gol. Ostavljas mrtvog Dzeku cijelu utakmicu, kasnis s izmjenama, ako si vec se odlucio braniti do kraja utakmice onda je trebao ubaciti jos jednog stopera i zaigrati 5:4:1 formaciju.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:44Barbarezu jedino zamjeram što je toliko tvrdoglav oko nekih svojih zamisli. S početka je baš lupao sa nekim idejama o pozicijama igrača. Sad se to mijenja i popravlja se. Samo još da se popravi oko Džeke i da mu pronađe najbolji način kako da igra. Ali, ni tu ne treba biti nešto pametan, jasno je da Džeko može max 45 min odraditi i od toga 30 na visokom nivou i tu se jasno nameće dio da Džeko treba ulaziti sa klupe i da će tako najbolje dati.
Ali kad sad bolje razmislim ko bi ga zamjenio? Savo, Petev i taj rang. Sjasi Kurta, da uzjase Murta. Sve u 5 deka.
Tako da neka ih tu jos, nek pronadju jos kojeg klinca pogotovo u veznoj liniji pa da vidimo za kvalifikacije za EP kakvi cemo biti.
1921!
- invincible1921
- Kontakt:
Slusam ovaj "strucni stab" na x i zanimljivo pitanje..
Koji igrac je najvise podbacio a koji prebacio ocekivanja u ovim kvalifikacijama
Po meni u teskoj konkurenciji Memica i Muharemovica, mislim da je sa nastupom protiv Rumunije Esmir taj koji je najvise prebacio. Skontaj da ti je sad jedna od glavnih opcija...a ne znam kolko nas je culo za njega do one tekme sa holandijom..evo ja prvi nisam
Jes da je imao i solidnih sekvenci ali defitinivno Tahirovic je najvise podbacio...Skontaj samo nivo Kerima, Esmira, Tarika i onda pogledaj trenutno gdje se Tahirovic nalazi...Pored njega dodao bih i Burnica i Barisica...njih dvojica su uglavnom igrala mimo svakog nivoa
Koji igrac je najvise podbacio a koji prebacio ocekivanja u ovim kvalifikacijama
Po meni u teskoj konkurenciji Memica i Muharemovica, mislim da je sa nastupom protiv Rumunije Esmir taj koji je najvise prebacio. Skontaj da ti je sad jedna od glavnih opcija...a ne znam kolko nas je culo za njega do one tekme sa holandijom..evo ja prvi nisam
Jes da je imao i solidnih sekvenci ali defitinivno Tahirovic je najvise podbacio...Skontaj samo nivo Kerima, Esmira, Tarika i onda pogledaj trenutno gdje se Tahirovic nalazi...Pored njega dodao bih i Burnica i Barisica...njih dvojica su uglavnom igrala mimo svakog nivoa
=\_1921_/=
Esmir je naš najbolji igrač bio u oktobru i novembru sigurno.
Ako je već slobodan, šteta je da ovaj neiskusni stručni štab ne angažuje kao suradnika, savjetnika Vahida od kojeg se ima šta naučiti. Odvesti 4 različite repke na SP to je uspjeh koji će se teško ponoviti.
I Pape je Osima malo malo zvao i razmjenjivati stavove. Isto je to i Ćiro radio sa Švabom.
I Pape je Osima malo malo zvao i razmjenjivati stavove. Isto je to i Ćiro radio sa Švabom.
ako nastavi sa tvrdoglavoscu ovom.u barazu put cemo zavrsiti u Cardifu.
Ja ne znam cime vas je pojedine kupio taj Petev stvarno? Pa upalite sebi samo utakmice iz LN protiv CG, da vidite patnju od igre i silovanje lopte.BiHSportman je napisao/la: ↑23 nov 2025, 15:03Ne slažem se da treba dobiti otkaz, ali sa Petevom bi sad slavili plasman na Svjetsko Prvenstvo.Lavcina je napisao/la: ↑23 nov 2025, 14:55Upravo tako. Vruce glave nakon Austrije bi ga odmah nogirao. Jer fakticki je pridonio tome, da nam Austrija zabije gol. Ostavljas mrtvog Dzeku cijelu utakmicu, kasnis s izmjenama, ako si vec se odlucio braniti do kraja utakmice onda je trebao ubaciti jos jednog stopera i zaigrati 5:4:1 formaciju.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 nov 2025, 13:44Barbarezu jedino zamjeram što je toliko tvrdoglav oko nekih svojih zamisli. S početka je baš lupao sa nekim idejama o pozicijama igrača. Sad se to mijenja i popravlja se. Samo još da se popravi oko Džeke i da mu pronađe najbolji način kako da igra. Ali, ni tu ne treba biti nešto pametan, jasno je da Džeko može max 45 min odraditi i od toga 30 na visokom nivou i tu se jasno nameće dio da Džeko treba ulaziti sa klupe i da će tako najbolje dati.
Niti je napravio sta specialno niti nista. Sasvim prosjecan trener slabiji od Bazdarevica recimo al bolji od Save eto.
Slab je menadžer bio i po meni, ali eto to ti samo pokazuje koliko smo kroz historiju uvijek imali prelose menadžere da i ono nešto malo što se pojavi ljudi gledaju kao veliko.Lavcina je napisao/la: ↑23 nov 2025, 23:29Ja ne znam cime vas je pojedine kupio taj Petev stvarno? Pa upalite sebi samo utakmice iz LN protiv CG, da vidite patnju od igre i silovanje lopte.
Niti je napravio sta specialno niti nista. Sasvim prosjecan trener slabiji od Bazdarevica recimo al bolji od Save eto.
Od svih selektora jedino što je Ćiro bio neki znalac oko taktike, a i on je već bio u silaznoj putanji što se tiče trenerskog posla i već je krenuo uzimati po principu daj šta daš. Tako je i Bosnu uzeo.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Moze link?invincible1921 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 15:43Slusam ovaj "strucni stab" na x i zanimljivo pitanje..
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
-
izet fazlinovic
- Kontakt:
Hajmo samo gledsti hronološki, koji skok smo napravili u ovih godinu dana.
Bili smo u Rangu s kiprom a na kraju se borili sa Austrijom za direktan plazman na Svjetskom prvenstvu.
1. I 2. Kolo smo pobjedili iznenada Rumune i napatili se sa Kiprom, šest bodova su ma tu došli kao vrh vrhova.
Kasnije smo se napatili s san Marinom. Tu smo i vidjeli koliko nama bitan jedan Edin Džeko. To nas je vratilo u realnost.
Par dana poslje smo lošu prijateljsku s slovenijom odigrali.
Onda solidna i očekivana pobjeda protiv san Marina, gdje smo upoznali još dosta novih, maldih Nada. Alajbegović, Košpo itd.
Tri dana poslje, nesretno izgubili u Zenici od Austrije 1:2.
Ali smo došli do znanja koji potencijal i talenat kao trener ima naš Selektor Barbarez i koliko je sazrio.
Po meni, veliki skok naspram mjesec dana unazad.
Onda opet vraćanje u realnost i prizemljivanje. Saznali smo, da ne možemo čuvati dva gola prednost protiv Kipra.
Pobjeda protiv Malte je bila opet mogućnost upoznati neke dobre igrače poput Tabakovića i Memića.
I onda po meni najveći skok do sada, koji budi nade
Četiri boda u tri dana protiv Rumunije i Austrije.
Preokret protiv Rumunije, sa taktičkim i zrelim izmjenama Selektora i bod u Beču protiv jake Austrije.
Bili smo u Rangu s kiprom a na kraju se borili sa Austrijom za direktan plazman na Svjetskom prvenstvu.
1. I 2. Kolo smo pobjedili iznenada Rumune i napatili se sa Kiprom, šest bodova su ma tu došli kao vrh vrhova.
Kasnije smo se napatili s san Marinom. Tu smo i vidjeli koliko nama bitan jedan Edin Džeko. To nas je vratilo u realnost.
Par dana poslje smo lošu prijateljsku s slovenijom odigrali.
Onda solidna i očekivana pobjeda protiv san Marina, gdje smo upoznali još dosta novih, maldih Nada. Alajbegović, Košpo itd.
Tri dana poslje, nesretno izgubili u Zenici od Austrije 1:2.
Ali smo došli do znanja koji potencijal i talenat kao trener ima naš Selektor Barbarez i koliko je sazrio.
Po meni, veliki skok naspram mjesec dana unazad.
Onda opet vraćanje u realnost i prizemljivanje. Saznali smo, da ne možemo čuvati dva gola prednost protiv Kipra.
Pobjeda protiv Malte je bila opet mogućnost upoznati neke dobre igrače poput Tabakovića i Memića.
I onda po meni najveći skok do sada, koji budi nade
Četiri boda u tri dana protiv Rumunije i Austrije.
Preokret protiv Rumunije, sa taktičkim i zrelim izmjenama Selektora i bod u Beču protiv jake Austrije.
Meni iskreno Tahirovic medju boljima ucestvovao je kod dosta golovainvincible1921 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 15:43Slusam ovaj "strucni stab" na x i zanimljivo pitanje..
Austrija - BiH 1:1 izveo korner nakon kojeg smo zabili
BiH - Rumunija 3:1 asistencija
BiH - Austrija 1:2 predasistencija za Demirovica koji asistira Dzeki
San Marino - BIH 0:6 gol i predasistencija za Bajrakatervica koji asistira Dzeki
BiH - San Marino 1:0 predasistencija za Dedica koji asistira Dzeki
BiH - Kipar 2:1 izborio faul nakon kojeg smo zabili
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 24 nov 2025, 09:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ko je rekao da je Bosna klasa ? Ali nije ni Austrija,lakšu grupu od ove nismo moglo dobiti i opet nismo uspjeli.Pa jedva smo dobili konobare iz San Marina i tek kad je Džeko ušao protiv mrtvog Kipra imaš dva gola prednosti i dozvoliš da ti uzmu bod.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Izveo kornerNoDi80 je napisao/la: ↑24 nov 2025, 09:01Meni iskreno Tahirovic medju boljima ucestvovao je kod dosta golovainvincible1921 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 15:43Slusam ovaj "strucni stab" na x i zanimljivo pitanje..
San Marino - BIH 0:6 gol i predasistencija za Bajrakatervica koji asistira Dzeki
Asistencija rumunija pas na 5 metar do bajraktara koji pravi solo
Predasistencija za demirovica
San marino predasistencija
Predasistencija protiv molera iz San marina
Ovo je poraz covjecanstva da ovakvi ljudi pisu i gledaju fudbal fuj. Internet je zlo.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Osim toga na fifinoj stranici pise da TAhirovic ima najvise tacnih dodavanja u BiH repki, najvise tacnih dugih lopti i poslije Muharemovica najvise ukradenih lopti
Tahirovic je asistirao i protiv Njemacke, tvoji panjevi ni u snovima to ne mogu
Husaraa ni u zvijezdi 09 tvoji igraci ne mogu igrati
Bavis se menadzerstvom i skautingom 15 godina i hasukic na klupi goska ti je vrhunac
Pljujes svakog, jer si frustiran i nezadovoljan samim sobom
Guzis se s bulicem

Bavis se menadzerstvom i skautingom 15 godina i hasukic na klupi goska ti je vrhunac
Pljujes svakog, jer si frustiran i nezadovoljan samim sobom
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Rezultati apsolutno idu u prilog Barbarezu, to moramo priznati. Da, kvalifikaciona grupa je bila prilično laka što se tiče šešira A i B – mogli smo dobiti i Englesku & Norvešku ili Španiju & Tursku. Vrlo vjerovatno bismo onda uzeli deset bodova manje.
Ali ipak, protiv naša dva najjača protivnika imamo dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz. Što je, s obzirom na rezultate posljednjih godina, jasan napredak. Igrali smo rijetko dobro, ali meni su bodovi važniji nego da naša igra lijepo izgleda.
Baraž će biti težak, moramo ići utakmicu po utakmicu. Vels ne vidim ništa boljim od Rumunije, a ako njih izbacimo – u finalnoj utakmici je sve moguće, pogotovo kod kuće. Italijani su mnogo bolji i kvalitetom dvije klase iznad nas, ali svoje ‘konje pod haubom’ već dugo ne uspijevaju prenijeti na teren.
Ali ipak, protiv naša dva najjača protivnika imamo dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz. Što je, s obzirom na rezultate posljednjih godina, jasan napredak. Igrali smo rijetko dobro, ali meni su bodovi važniji nego da naša igra lijepo izgleda.
Baraž će biti težak, moramo ići utakmicu po utakmicu. Vels ne vidim ništa boljim od Rumunije, a ako njih izbacimo – u finalnoj utakmici je sve moguće, pogotovo kod kuće. Italijani su mnogo bolji i kvalitetom dvije klase iznad nas, ali svoje ‘konje pod haubom’ već dugo ne uspijevaju prenijeti na teren.
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Ti si glupan samo takav. Jedan idiota zaostali. Zao mi je sta graz trpi zato u austrija sve vise propada kakve su kaspere primili u drzavu. Veze nemas o fudbalu zivi klaun bacas u prazno neke Statistike koje nemaju veze sa fudbalom. Guzijo je bulic tebe ispred mame ti pa je onda i nju rukno. Sta ima veze. Pa si onda ti ispao sav mentalno hendikepiran. Mani se fudbala ti ovdje kada nesta napises automatski jedna fudbalska skola u svijetu umire. Jest covjek imbecil nevjerovatno.NoDi80 je napisao/la: ↑24 nov 2025, 09:59Osim toga na fifinoj stranici pise da TAhirovic ima najvise tacnih dodavanja u BiH repki, najvise tacnih dugih lopti i poslije Muharemovica najvise ukradenih lopti
Pljujes svakog, jer si frustiran i nezadovoljan samim sobomGuzis se s bulicem
![]()
![]()
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
-
General505
- Kontakt:
I dalje sam mišljenja da je najbolje što je Barbarez uradio u ovim kvalifikacijama posebno na tom motivaciomom planu je to sto je predložio "miris ljiljana" kao neki novi zastitni znak i himnu nove generacije, bar to kaze da je bila njegova ideja
Kad zagrmi na Bilinom, u delirijumu svi, momci lebde...
Na ostalo nista nije mogao puno uticati niti uticao, a i sta je pokusao pogriješio je, osim prve dvije utakmice gdje je izvukao bar rezultat.
Kad zagrmi na Bilinom, u delirijumu svi, momci lebde...
Na ostalo nista nije mogao puno uticati niti uticao, a i sta je pokusao pogriješio je, osim prve dvije utakmice gdje je izvukao bar rezultat.
- invincible1921
- Kontakt:
Nisma ja reko da je bio najgori, imao je dobrih nastupa...ali eto generalno subjektivni osjecaj mi je da smo od njeg puno vise ocekivali...NoDi80 je napisao/la: ↑24 nov 2025, 09:01Meni iskreno Tahirovic medju boljima ucestvovao je kod dosta golovainvincible1921 je napisao/la: ↑23 nov 2025, 15:43Slusam ovaj "strucni stab" na x i zanimljivo pitanje..
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google [Bot], hansbosna, jasmin10, legendarnadruga, napapijri1987, Sveti, Vaya, zikerrz21 i 43 gosta.