Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
TripleThreat
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Nadam se da je Atić. Čak se ni od Delalića, kao što je pokazao u dresu reprezentacije, ne može očekivati neka iole zagarantovana produktivnost, a kamoli od Gutića.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Atic i Gutic, obojica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Valjda Atic pruzi svoje. Falio je protiv Turaka da prođemo bolje.
Xavier mora proraditi. 2/8 sut za 3. Roberson bi opalio 15 trojki. I dam glavu da bi imao 8-10 pogođenih.
Alibegovic da ponovi utakmicu.
Xavier mora proraditi. 2/8 sut za 3. Roberson bi opalio 15 trojki. I dam glavu da bi imao 8-10 pogođenih.
Alibegovic da ponovi utakmicu.
-
19vendetta87
- Kontakt:
I ti ga pretjera. Pa Steph Curry ne bi imao takve procente.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Malo, da. 10 pogođenih bio bi podvig. A nije bio daleko od toga sa 7 trojki protiv Slo. I bas sad gledam, 7/15.19vendetta87 je napisao/la: ↑29 nov 2025, 20:11I ti ga pretjera. Pa Steph Curry ne bi imao takve procente.
Sutra je dovoljno skandirat VČĆ PDR (nek se Ludak nervira uz male ekrane). Sve ostalo prelazi granice dobrog ukusa. mada ce oni nas svakako docekat uz guslarski repertoar. jbg ne znaju za bolje, vidjeli ste koreografiju protiv Fenera.
Za koga ce Dodo navijati sutra? 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
19vendetta87
- Kontakt:
Jos kad uzmes u obzir da ce se utakmica u Bg igrati 5.7., vec vidim kakva ce skandiniranja i parole biti...
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ne vidim potrebu da se išta skandira Srbijancima ili Srbiji i njihovim problemima. Treba što vatreniju podršku našim momcima i to je to.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Ma neka i bude, samo da dokazu da su zatucani. A i ovi ovdje Srbi bi jedva docekali da bude neko zvizdanje na himnu samo da mogu reci evo vidite sa kime moramo zivjeti, a hoce suzivot itd. Nadam se samo da se necemo spustati na njihov nivo i pokazati po ko zna koji puta da nismo kao oni. Himmu ispostovati, a poslije toga zvizdanje kao i drugima naravno.
Btw, kvota na nase pala sa 4.40 od sinoc na 2.55.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
19vendetta87
- Kontakt:
Atara efekat
Roster Srbije za sutrasnju utakmicu:
Miljenovic, Jaramaz, Drezgic
Dobric, Andjusic
Dangubic, Momirov
Tanaskovic, Markovic
Ristic, Koprivica, Miletic
Drezgic upao umjesto Rebica, Dobric umjesto Radanova i Dangubic umjesto Barne.
Sto se tice nas, treba poceti s istom petorkom, a Atica ostaviti da udje s klupe nakon 5 minuta umjesto Hrelje (jer nikako ne bih volio vidjeti Arslanagica u prvoj cetvrtini). On, Castaneda, Vrabac i Alibegovic po 30 minuta, Sulejmanovic 25, Penava 15, Maric 10, a Arslanagic/Ilic/Hrelja maksimalno po 10 (opet zavisno kako koji od njih otvori utakmicu).
Srbija je igrala neocekivano mekano protiv Svicaraca, vjerovatno jer su usli sa stavom 'lahko cemo'. Ponovo bismo mogli imati problema s centrima, buduci da u oni imaju 3 tornja od po 215 cm. Nadam se da ce Atic donijeti kvalitet i stabilnost u oba pravca, valjda ga publika bude nosila jer se s njim nikad ne zna. Castaneda i Sulejmanovic moraju bolje i defanzivno i ofanzivno, a Vrabac, Alibegovic, Penava i Maric tesko mogu bolje od onoga sto su pruzili u Turskoj. Odbrana, skok, pa i slobodna bacanja moraju bolje, a izgubljene lopte nek budu kao u Turskoj i bice dobro.
Sto se tice njih, realno su dobro pokriveni na svim pozicijama. Ima tu i iskustva i kvaliteta, ali ne i igraca koji su navikli da u ovako bitnim utakmicama i okolnostima nose ekipu. Meni je recimo Barna bolji igrac od Dangubica, bez obzira sto je ovaj daleko iskusniji. Takodjer bih volio da Jaramaz i Koprivica dobiju prednost u odnosu na Drezgica i Miletica, koji imaju odlicne sezone i mogli bi to pokazati i protiv nas ako im se pruzi prilika.
Mi ovdje moramo uzeti matchupove na bekovskim pozicijama, tj. Castaneda - Miljenovic i Atic - Dobric, koliko god to zvucalo 'smijesno' jer su ova dvojica euroligaski igraci (ali je upitno da li bi mogli igrati i u jednom drugom euroligasu). Vrabac ne smije dopustiti da se Dangubic, koji ni sam ne zna kad je zadnji put bio dvocifren, razigra (ako on uopste bude na 3), a Alibegovic ne smije dopustiti da mu Tanaskovic uzme dominaciju na 4. Na centarskoj poziciji smo ponovo bas u deficitu s centimentrima i ponovo ce biti tesko na skoku (strah me da ce nam konstantno skakati u napadu). Licno bih volio da Markovic ispadne iz rotacije, a da Dangubic i Tanaskovic pokriju cetvorku. Njih bi Alibegovic mogao napasti i na niskom postu. Nadam se da Andjusic i Momirov kao nominalno najbolji suteri u ekipi nece imati svoju noc, a i da Dobric koji generalno nije neki suter nece uci u ludu seriju (sto mu se zna desiti).
Miljenovic, Jaramaz, Drezgic
Dobric, Andjusic
Dangubic, Momirov
Tanaskovic, Markovic
Ristic, Koprivica, Miletic
Drezgic upao umjesto Rebica, Dobric umjesto Radanova i Dangubic umjesto Barne.
Sto se tice nas, treba poceti s istom petorkom, a Atica ostaviti da udje s klupe nakon 5 minuta umjesto Hrelje (jer nikako ne bih volio vidjeti Arslanagica u prvoj cetvrtini). On, Castaneda, Vrabac i Alibegovic po 30 minuta, Sulejmanovic 25, Penava 15, Maric 10, a Arslanagic/Ilic/Hrelja maksimalno po 10 (opet zavisno kako koji od njih otvori utakmicu).
Srbija je igrala neocekivano mekano protiv Svicaraca, vjerovatno jer su usli sa stavom 'lahko cemo'. Ponovo bismo mogli imati problema s centrima, buduci da u oni imaju 3 tornja od po 215 cm. Nadam se da ce Atic donijeti kvalitet i stabilnost u oba pravca, valjda ga publika bude nosila jer se s njim nikad ne zna. Castaneda i Sulejmanovic moraju bolje i defanzivno i ofanzivno, a Vrabac, Alibegovic, Penava i Maric tesko mogu bolje od onoga sto su pruzili u Turskoj. Odbrana, skok, pa i slobodna bacanja moraju bolje, a izgubljene lopte nek budu kao u Turskoj i bice dobro.
Sto se tice njih, realno su dobro pokriveni na svim pozicijama. Ima tu i iskustva i kvaliteta, ali ne i igraca koji su navikli da u ovako bitnim utakmicama i okolnostima nose ekipu. Meni je recimo Barna bolji igrac od Dangubica, bez obzira sto je ovaj daleko iskusniji. Takodjer bih volio da Jaramaz i Koprivica dobiju prednost u odnosu na Drezgica i Miletica, koji imaju odlicne sezone i mogli bi to pokazati i protiv nas ako im se pruzi prilika.
Mi ovdje moramo uzeti matchupove na bekovskim pozicijama, tj. Castaneda - Miljenovic i Atic - Dobric, koliko god to zvucalo 'smijesno' jer su ova dvojica euroligaski igraci (ali je upitno da li bi mogli igrati i u jednom drugom euroligasu). Vrabac ne smije dopustiti da se Dangubic, koji ni sam ne zna kad je zadnji put bio dvocifren, razigra (ako on uopste bude na 3), a Alibegovic ne smije dopustiti da mu Tanaskovic uzme dominaciju na 4. Na centarskoj poziciji smo ponovo bas u deficitu s centimentrima i ponovo ce biti tesko na skoku (strah me da ce nam konstantno skakati u napadu). Licno bih volio da Markovic ispadne iz rotacije, a da Dangubic i Tanaskovic pokriju cetvorku. Njih bi Alibegovic mogao napasti i na niskom postu. Nadam se da Andjusic i Momirov kao nominalno najbolji suteri u ekipi nece imati svoju noc, a i da Dobric koji generalno nije neki suter nece uci u ludu seriju (sto mu se zna desiti).
Mislim da bi Dario mogao u ovoj utakmici koristiti Penavu i Marića na 5 a Sulju i Amara na 4. Pogotovo jer su im centri visoki a vidjeli smo protiv Turske kako smo se mučili sa skokom kad su igrali Amar na 4 i Suljo na 5.
Volio bih da počnemo sa petorkom:
Castaneda - Hrelja - Vrabac - Alibegović - Penava
Castaneda, Atić, Vrabac i Alibegović po 30-ak minuta.
Suljo oko 20-ak (u određenim momentima na 5), kao i Penava
Marić 15-ak minuta
Hrelja, Ilić i Arsla nekih 10-ak minuta svi zajedno.
Najgora stvar što nam se mogla desiti u ovom prozoru je ta da se nadamo da će se Atari htjeti igrati i da će biti motivisan. Svi znamo kako on igra a valjalo bi da pruži neku fantastičnu all-round partiju. Svakako ovo je ja mislim prva utakmica u kojoj bi on mogao biti prva uzdanica ekipe i nositi ekipu pa da vidimo kako će se snaći sa tom odgovornošću ili će se sakriti iza Castanede i Amara.
Marić 15-ak minuta
Najgora stvar što nam se mogla desiti u ovom prozoru je ta da se nadamo da će se Atari htjeti igrati i da će biti motivisan. Svi znamo kako on igra a valjalo bi da pruži neku fantastičnu all-round partiju. Svakako ovo je ja mislim prva utakmica u kojoj bi on mogao biti prva uzdanica ekipe i nositi ekipu pa da vidimo kako će se snaći sa tom odgovornošću ili će se sakriti iza Castanede i Amara.
S obzirom da nije bas zbog toga ni ostvario neku vecu karijeru jer nikad nije znao preuzeti ulogu lidera, prije ce biti ovo drugo na kraju. Daj Boze da nas demantuje.CAZIN je napisao/la: ↑30 nov 2025, 00:10Mislim da bi Dario mogao u ovoj utakmici koristiti Penavu i Marića na 5 a Sulju i Amara na 4. Pogotovo jer su im centri visoki a vidjeli smo protiv Turske kako smo se mučili sa skokom kad su igrali Amar na 4 i Suljo na 5.
Marić 15-ak minuta
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Vala svako ko bude aplaudirao himni države koja svaki dan na svakom mogućem frontu radi protiv naše države i koja je otvoreni dušman, kakvog nema, koja je počinila genocid prije 30 godina i nije im palo na pamet da prožive katarzu zbog toga - nadam se da će mu prije izlaska iz Skenderije otpasti ruke.DamirT je napisao/la: ↑29 nov 2025, 22:21Ma neka i bude, samo da dokazu da su zatucani. A i ovi ovdje Srbi bi jedva docekali da bude neko zvizdanje na himnu samo da mogu reci evo vidite sa kime moramo zivjeti, a hoce suzivot itd. Nadam se samo da se necemo spustati na njihov nivo i pokazati po ko zna koji puta da nismo kao oni. Himmu ispostovati, a poslije toga zvizdanje kao i drugima naravno.
Već sam pisao, zviždati se ne mora, apsolutno nevažno, ne treba je ni doživjeti. Ostati sjediti i sačekati himnu Bosne i Hercegovine. Ustati u znak poštovanja himni Srbije je poniženje.
Neka nas demantuje protiv Srbije i po mogućnosti protiv CZ ja zadovoljan i ne treba do ljetnog prozora da nas demantuje.DamirT je napisao/la: ↑30 nov 2025, 00:25S obzirom da nije bas zbog toga ni ostvario neku vecu karijeru jer nikad nije znao preuzeti ulogu lidera, prije ce biti ovo drugo na kraju. Daj Boze da nas demantuje.CAZIN je napisao/la: ↑30 nov 2025, 00:10Mislim da bi Dario mogao u ovoj utakmici koristiti Penavu i Marića na 5 a Sulju i Amara na 4. Pogotovo jer su im centri visoki a vidjeli smo protiv Turske kako smo se mučili sa skokom kad su igrali Amar na 4 i Suljo na 5.
Marić 15-ak minuta
-
napapijri1987
- Kontakt:
Ne postoji vece ponizenje za himnu jedne drzave nego kada svi protivnicki navijaci sjede i ne dozivljavaju istu. Ja da sam na tekmi ne bih zvizdao ali definitivno ne bih ni ustao na himnu smrdije.zaostrog je napisao/la: ↑30 nov 2025, 00:41Vala svako ko bude aplaudirao himni države koja svaki dan na svakom mogućem frontu radi protiv naše države i koja je otvoreni dušman, kakvog nema, koja je počinila genocid prije 30 godina i nije im palo na pamet da prožive katarzu zbog toga - nadam se da će mu prije izlaska iz Skenderije otpasti ruke.DamirT je napisao/la: ↑29 nov 2025, 22:21Ma neka i bude, samo da dokazu da su zatucani. A i ovi ovdje Srbi bi jedva docekali da bude neko zvizdanje na himnu samo da mogu reci evo vidite sa kime moramo zivjeti, a hoce suzivot itd. Nadam se samo da se necemo spustati na njihov nivo i pokazati po ko zna koji puta da nismo kao oni. Himmu ispostovati, a poslije toga zvizdanje kao i drugima naravno.
Već sam pisao, zviždati se ne mora, apsolutno nevažno, ne treba je ni doživjeti. Ostati sjediti i sačekati himnu Bosne i Hercegovine. Ustati u znak poštovanja himni Srbije je poniženje.
Igraci Srbije za veceras: Dangubic, Miljenovic, Drezgic, Markovic, Koprivica, Momirov, Jaramaz, Miletic, Dobric, Ristic, Tanaskovic, Andjusic.
Nas sastav: Amar Alibegovic, Adnan Arslanagic, Edin Atic, Xavier Castaneda, Asim Gutic, Tarik Hrelja, Vojin Ilic, Nikola Maric, Ajdin Penava, Stefan Simanic, Emir Sulejmanovic, Adin Vrabac.
Legla bi pobjeda kao nikad. Cak bi se potajno mogli nadati SP, uz naravno 2 pobjede protiv Svicarske. Pogotovo nakon sto je Italija izgubila prvi mec.
Nas sastav: Amar Alibegovic, Adnan Arslanagic, Edin Atic, Xavier Castaneda, Asim Gutic, Tarik Hrelja, Vojin Ilic, Nikola Maric, Ajdin Penava, Stefan Simanic, Emir Sulejmanovic, Adin Vrabac.
Legla bi pobjeda kao nikad. Cak bi se potajno mogli nadati SP, uz naravno 2 pobjede protiv Svicarske. Pogotovo nakon sto je Italija izgubila prvi mec.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Veceras kad uspjeli pobjediti, pa probati iznenadati Tursku na domacem terenu u junu...onda bi se covjek mozda i mogao nadati u drugom krugu...
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, rio_Ferdy88, Samozdravlje, StevieG8, Tramvaji29877 i 35 gostiju.