FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Treba nam investitor da nam kaze da 3 napadaca sa finim godinama i 20 datih golova ukupno ne moze donijet nista dobro. Isto tako trener kojem je jedina referenca nas je covjek.
Treba nama prvenstveno znanja.
Treba nama prvenstveno znanja.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ovo je dobro zapažanje. Uprava je izvor problema. Objasniću zašto.
1. Isti ljudi su dali otkaz Ćoriću jer između ostalog nije gurao mlade igrače, doveli Adžema kod kojeg su svi naši mladi igrači ugašeni.
2. Uprava rekla cilj je smanjiti razliku u odnosu na Zrinjski i Borac, razlika ogromna, ogromna, nakon 15 kola.
3. Uprava rekla cilj je Evropa, a evo večeras nas je i Velež prešao na tabeli, tako da formalno više nismo ni na 3. mjestu koje garantuje Evropu.
4. Uprava dala slobodu Adžemu da skroji tim kakav želi, Adžem sa pola svlačionice se zavadio, a odabir igrača neću komentarisati, sve promašaj do promašaja. Po stoti put ponavljam u 21. stoljeću sa igračima se ne možeš ponašati diktatorski. Oni su kvarna roba, vratiće ti loše kad ti najviše trebaju.
5. Nanizamo li još dva-tri kiksa, protiv Širokog, Sloge i u derbiju protiv kona ide borba za opstanak jer tabela tako izgleda, sve je to u 7-8 bodova. Ali eto neki i dalje misle da je sve dobro, pa slobodno nastavite živjeti u zabludi. Ovo su vam čiste činjenice, a ja se trudim ne pisati stvari napamet, niti pod emocijom, čisto racionalno.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Pa mater vam nesposobnu sta trenirate i radite danima ne znate dva pasa povezati. 10 sekundi nemoguce loptu zadrzati ko da vas vukovi napadaju
Naravno da je uprava dobrim dijelom kriva za ovo rasulo.Medzutim sta je alternativa?Jaskina tender ekipa?Uprava ce se svakako promijenit za 15 20 dana,pregurat do polusezone,pokusat uzet sto vise bodova i onda da se uradi totalni remont.
Brko iz druge galaksije!
Uprava je kriva jer je dovela Adžema i dala mu odriješene ruke za dovođenje igrača, on navaljao ove polovnjake, a predstavili ga kao trenera koji će gurati omladince. Jedina nada je investitor i nova uprava.
Respect kad imas volje objasnjavati a vjeruj nece to niko procitati. Da su to ljudi s obrazom, moralom, sami bi napustili klub. Rekli probali smo ne znamo cistog obraza idemo.Lokomotifa je napisao/la: ↑29 nov 2025, 21:18Ovo je dobro zapažanje. Uprava je izvor problema. Objasniću zašto.
1. Isti ljudi su dali otkaz Ćoriću jer između ostalog nije gurao mlade igrače, doveli Adžema kod kojeg su svi naši mladi igrači ugašeni.
2. Uprava rekla cilj je smanjiti razliku u odnosu na Zrinjski i Borac, razlika ogromna, ogromna, nakon 15 kola.
3. Uprava rekla cilj je Evropa, a evo večeras nas je i Velež prešao na tabeli, tako da formalno više nismo ni na 3. mjestu koje garantuje Evropu.
4. Uprava dala slobodu Adžemu da skroji tim kakav želi, Adžem sa pola svlačionice se zavadio, a odabir igrača neću komentarisati, sve promašaj do promašaja. Po stoti put ponavljam u 21. stoljeću sa igračima se ne možeš ponašati diktatorski. Oni su kvarna roba, vratiće ti loše kad ti najviše trebaju.
5. Nanizamo li još dva-tri kiksa, protiv Širokog, Sloge i u derbiju protiv kona ide borba za opstanak jer tabela tako izgleda, sve je to u 7-8 bodova. Ali eto neki i dalje misle da je sve dobro, pa slobodno nastavite živjeti u zabludi. Ovo su vam čiste činjenice, a ja se trudim ne pisati stvari napamet, niti pod emocijom, čisto racionalno.
Naravno da nece, jer njih ne zanima jak Zeljo nego licni interesi. Kad imas navijace koje boli ****, normalno da ovo rade I radit ce.
Satro oni spasavaju Zelju a niko pozicije ne da. Zasto je tako? Zeljo postoji tolike godine, imao raznih losih i dobrih razdoblja. Ko su ovi ljudi sto vode klub? Kakav oni imaju kredit kroz historiju da bi nesto spasavali. Drzava lopova I nista drugo. Pratim Zelju preko 30 godina ja ne znam ko su Sijercici, Tunovici I da ne nabrajam.
Po meni je razvoj situacije očekivan. Daleko od tog da sam priželjkivao, a još više želio. O upravi ne bih, ne poznajem ljude, a svakako su volonteri. Poznajem onog što ima veze s Adžemom.
Krenuo bih redom:
- prvo ćemo utegnuti odbranu- izjava trenera. Od utezanja odbrane smo dobili da je ugasio Troupea i Sedoorfa, nemamo rezervnog beka, a nije ni Alić pljačka u odbrani ( u napadu ga sve manje ima). Od najboljeg golmana lige smo dobili golmana koji ne bi branio u 80% ekipa u wwin ligi. Nemamo rezervnog gollmana. Šukilovića nam je promovisao u prvog stopera. Pogledajte reakcijje kod današnjih golova. To je igrač koji je izbio u aut najviše čistih lopti
O Odinaki ne treba ni pisati.
- igramo na tranziciju- nemamo snage za 60 minuta trke nakon 21 dan bez utakmice. Zaustave nam Mateja i mi se ugasimo.
- mladi igrači- suvišno je i pisati. OK Šabić nije za prvih 11, Fočo se povrijedio. Jaganjac i Rakić zajedno??? U najmanju ruku smiješno.
- igraćemo visoki presing- šta bi s ovim?!
Rudar nas razvalio u Prijedoru. Velež na Grbavici. Nakon pola godine nemamo smislenu akciju. Ok nedostaje Šošić, ali plaćen si da vodiš ekipu.
Adžem je ugasio redom Krpića, Radovca, Boljevića, Šabića, Troupea, Sedorfa, Osmanovića, Lagumdžiju, Muftića.. Ono što nam je ostalo su Karamarko, Erik i Cvetanoski.
Raštiman smo orkestar, a dirigent je uveliko odgovoran za to. Porazom protiv Širokog (po meni možemo očekivati taj scenario), idemo u derbi bez ikakvog samopouzdanja.Porazom na derbiju dovodimo se u situaciju da dvije utakmice u ovoj godini moramo dobiti. Ja ne vjerujem, jer Odinaka, Pejić, Šukilović, Rakić, Jaganjacto ne mogu napraviti sa ovakvim vođenjem.
Malo mi je čudno da odjednom igrači od jednog menadžera ne igrau??? Možda slučajnost. Da li je vrijeme za Gojaka? Ibraheema?? Na žalost na zimu ide remont ponovo. Djelujemo nemoćno kad moramo ganjati rezultat ( utakmica protiv Borca je izuzetak).
Amateri smo na čelu sa trenerom!
Krenuo bih redom:
- prvo ćemo utegnuti odbranu- izjava trenera. Od utezanja odbrane smo dobili da je ugasio Troupea i Sedoorfa, nemamo rezervnog beka, a nije ni Alić pljačka u odbrani ( u napadu ga sve manje ima). Od najboljeg golmana lige smo dobili golmana koji ne bi branio u 80% ekipa u wwin ligi. Nemamo rezervnog gollmana. Šukilovića nam je promovisao u prvog stopera. Pogledajte reakcijje kod današnjih golova. To je igrač koji je izbio u aut najviše čistih lopti
O Odinaki ne treba ni pisati.
- igramo na tranziciju- nemamo snage za 60 minuta trke nakon 21 dan bez utakmice. Zaustave nam Mateja i mi se ugasimo.
- mladi igrači- suvišno je i pisati. OK Šabić nije za prvih 11, Fočo se povrijedio. Jaganjac i Rakić zajedno??? U najmanju ruku smiješno.
- igraćemo visoki presing- šta bi s ovim?!
Rudar nas razvalio u Prijedoru. Velež na Grbavici. Nakon pola godine nemamo smislenu akciju. Ok nedostaje Šošić, ali plaćen si da vodiš ekipu.
Adžem je ugasio redom Krpića, Radovca, Boljevića, Šabića, Troupea, Sedorfa, Osmanovića, Lagumdžiju, Muftića.. Ono što nam je ostalo su Karamarko, Erik i Cvetanoski.
Raštiman smo orkestar, a dirigent je uveliko odgovoran za to. Porazom protiv Širokog (po meni možemo očekivati taj scenario), idemo u derbi bez ikakvog samopouzdanja.Porazom na derbiju dovodimo se u situaciju da dvije utakmice u ovoj godini moramo dobiti. Ja ne vjerujem, jer Odinaka, Pejić, Šukilović, Rakić, Jaganjacto ne mogu napraviti sa ovakvim vođenjem.
Malo mi je čudno da odjednom igrači od jednog menadžera ne igrau??? Možda slučajnost. Da li je vrijeme za Gojaka? Ibraheema?? Na žalost na zimu ide remont ponovo. Djelujemo nemoćno kad moramo ganjati rezultat ( utakmica protiv Borca je izuzetak).
Amateri smo na čelu sa trenerom!
E cuj volontiraju hahahahahahahaja. Zamisli napises kao navijac ma je!bo upravu volontiraju I da je istina to a nije, jedan ozbiljan klub najveci u drzavi vode volonteri I na tu cinjenicu obrazlazes igrace I trenera.
je!bem ti sudija majka
Zadnja izmjena: MukiBek, dana/u 29 nov 2025, 23:10, ukupno mijenjano 4 puta.
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
!Bojudaosinebu je napisao/la: ↑03 nov 2025, 05:48Svako ko malo poznje fudbal mogao je sve ovo vidjet jos prije mjesec dana. Izuzetno netalentovana ekipa. 10 igraca otrpilike istog profila. 5 u sredini 5 po stranama.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑25 okt 2025, 23:53Za mene je ekstrem svako ko ocekuje nesto vise od 4. Pozicije. U zavisnosti od pitara mozda 3. Ova ekipa je izuetno netalentovana fudbalski. Nemas igraca koji moze povuci loptu 20 30 metara podvaliti pas. Nems igraca koji moze oredriblati nekog 1na 1. Krila manje vise svi istog kalibra, cekaju kontru i igraju na brzinu. Ekipa moze dobijsti na kontru i na grbavici uz publiku. Sve ostalo gdje se treba pokazati neki dodatni kvalitet je nacuna fantastika. Pa na ovakvim utakmicama se stvara neka bodovna prednost i razlika, okrenuce se raspored ici ces u banja luku mostar, na kosevo. Jel neko stvarno ocekuje bodove tu.
Tek slijedi tezak period, u mostaru ocekujem otprilike kao sa coricem sto smo prosli.
Brate kad sam napiso poslije Slobode da ovo ne valja ovdje me napali. E sad nek uzivaju kad im valja. Da se polusezona privede kraju pa cemo vidjeti hoce li doci do promjena u klubu cemu se iskreno nadam.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑29 nov 2025, 22:59!Bojudaosinebu je napisao/la: ↑03 nov 2025, 05:48Svako ko malo poznje fudbal mogao je sve ovo vidjet jos prije mjesec dana. Izuzetno netalentovana ekipa. 10 igraca otrpilike istog profila. 5 u sredini 5 po stranama.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑25 okt 2025, 23:53Za mene je ekstrem svako ko ocekuje nesto vise od 4. Pozicije. U zavisnosti od pitara mozda 3. Ova ekipa je izuetno netalentovana fudbalski. Nemas igraca koji moze povuci loptu 20 30 metara podvaliti pas. Nems igraca koji moze oredriblati nekog 1na 1. Krila manje vise svi istog kalibra, cekaju kontru i igraju na brzinu. Ekipa moze dobijsti na kontru i na grbavici uz publiku. Sve ostalo gdje se treba pokazati neki dodatni kvalitet je nacuna fantastika. Pa na ovakvim utakmicama se stvara neka bodovna prednost i razlika, okrenuce se raspored ici ces u banja luku mostar, na kosevo. Jel neko stvarno ocekuje bodove tu.
Tek slijedi tezak period, u mostaru ocekujem otprilike kao sa coricem sto smo prosli.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Ne valja trener, ne valjaju igraci, ne valja uprava
Kod nas izgleda nista ne valja haha
Sta je rijesenje?
Kod nas izgleda nista ne valja haha
Sta je rijesenje?
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- dubioza144
- Kontakt:
I fizioterapeuti su nam losi
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
hahah
Mi smo bas gladna instant nacija
Ili sve odmah ili nista, bez kontinuiteta i dugorocnog rada
Na pocetku sezone saopsteno da je cilj europa, a mi vec ljuti sto nismo prvi
Vidis isti primjer na barbarezu gdje je saopsteno da je cilj gradjenje mlade ekipe i svi ljuti sto nismo otisli direktno na svjetsko hahaha
Prvaci smo u tjeranju, svake godine isto ko god da je trener
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
19vendetta87
- Kontakt:
Nije to sve odmah ili nista, nego ova agonija traje vec 10 godina i kraj joj se ne nazire.NoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2025, 23:21
hahah
Vidis isti primjer na barbarezu gdje je saopsteno da je cilj gradjenje mlade ekipe i svi ljuti sto nismo otisli direktno na svjetsko hahaha
Prvaci smo u tjeranju, svake godine isto ko god da je trener![]()
S ovakvom igrom, ja cisto sumnjam da cemo izboriti Evropu.
Jedina nada da Zrinjski uzme kup, pa da i cetvrtoplasirana ekipa ide u Evropu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
A ima li kakvog napretka pa da se nadamo necemu? Derbi, evropa,zrinjski su bile ok tekme,ostalo promasaj. Alarme u klubu upaliti na polusezoni ne budemo li top4.NoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2025, 23:21hahah
Prvaci smo u tjeranju, svake godine isto ko god da je trener![]()
Fk Željezničar.
traktori46 je napisao/la: ↑29 nov 2025, 20:59Adzeme ako ne dobiješ nogu u ovih 15 dana ima jedan igrac, hem sto je bolesnik Želje, hem što zna i zabiti golova,a zove se Sedin Ljuca
Fk Željezničar.
Treba Zulu poslat na vrata svakom clanu fudbalskog dijela da se malo zapitaju o svojim postupcima
- Riquelme1921
- Kontakt:
Jeste malo nepopularno razmišljanje ali ja sam za opciju da u klub uđe taj Mirvić i neka otjera sve ljude koji su ikada imali veze sa Željom. Pun mi je više qrac vojnika kluba koji nam kasnije yebu mater. Daj mi stručne ljude koje ne zanima neko tjeranje inata preko kluba i slično. Ovo očigledno nikada neće izdobriti sa Željovcima. Još jednom da ponovim, nabijem navijače Misketa i navijače Amara na k. Nekima su oni iznad kluba, a i oni sami misle da su iznad kluba.
Pokušati tu sa strancima pa ako uspije uspije, ako ne onda nas ugasi ko nas yebe kad smo retardirani
Pokušati tu sa strancima pa ako uspije uspije, ako ne onda nas ugasi ko nas yebe kad smo retardirani
Grupa iznad svakog pojedinca.
Svi vojnici kluba osim pokojnog Odovića i Đurbuzovića su nas u crno zavili. Samo investitor i čisti profesionalizamRiquelme1921 je napisao/la: ↑30 nov 2025, 01:46Jeste malo nepopularno razmišljanje ali ja sam za opciju da u klub uđe taj Mirvić i neka otjera sve ljude koji su ikada imali veze sa Željom. Pun mi je više qrac vojnika kluba koji nam kasnije yebu mater. Daj mi stručne ljude koje ne zanima neko tjeranje inata preko kluba i slično. Ovo očigledno nikada neće izdobriti sa Željovcima. Još jednom da ponovim, nabijem navijače Misketa i navijače Amara na k. Nekima su oni iznad kluba, a i oni sami misle da su iznad kluba.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Nevezano samo za trenutnu situaciju, ali bez dodatnog priliva novca, reorganizacije i profesionalizacije kluba, nasa realnost je borba za treće mjesto ili generalno borba za Evropu.
Jasno je da od borbe za Evropu ne može puno bolje, a pogotovo kad se u obzir uzme savez i favorizacija dva kluba.
Ovo naravno ne opravdava nasu ocajnu igru zadnjih nekoliko kola.
Sto se tiče trenera, mijenjati ga treba, ako ljudi u klubu imaju mogućnost dovesti ozbiljnog trenera koji je ostvario bolje rezultate u trenerskoj karijeri od Adzema. Sve ostalo bi bio pokazatelj da ljudi u klubu nemaju nikakav dugoročan i ozbiljan plan u vezi ekipe.
Jasno je da od borbe za Evropu ne može puno bolje, a pogotovo kad se u obzir uzme savez i favorizacija dva kluba.
Ovo naravno ne opravdava nasu ocajnu igru zadnjih nekoliko kola.
Sto se tiče trenera, mijenjati ga treba, ako ljudi u klubu imaju mogućnost dovesti ozbiljnog trenera koji je ostvario bolje rezultate u trenerskoj karijeri od Adzema. Sve ostalo bi bio pokazatelj da ljudi u klubu nemaju nikakav dugoročan i ozbiljan plan u vezi ekipe.
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, MikiPirs, MukiBek, Paromlinac, sebalos i 42 gosta.