FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
64
21%
2. Borbu za Evropu
145
46%
3. Sredinu tabele
53
17%
4. Borbu za opstanak
50
16%

Ukupno glasova: 312

Riquelme1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Riquelme1921 » 01 dec 2025, 09:23

Mislim da je možda ponajveći potencijal naše škole Korora i treba igrati. U napadu imamo Jaganjca koji je dao 2, Rakića koji je dao 1, Koningsa koji nije dao nijedan i Krpića na kojeg SŠ ne računa. Zabio bi i Korora jedan do sad makar slučajno.
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 dec 2025, 09:30

Uniited je napisao/la:
01 dec 2025, 08:55
Niko nije rekao da sva djeca moraju igrati ali da je mogao dati šansu nekim apsolutno da.
Žašto su dovodili toliko mladih ako im neće davati šansa.
Mi osporavamo sve što je naše, ali bitno da igraju menadžerski uhljebi koji nisu ništa bolji.
Tako je ima mjesta barem za dvojicu juniora

Riquelme1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 09:23
Mislim da je možda ponajveći potencijal naše škole Korora i treba igrati. U napadu imamo Jaganjca koji je dao 2, Rakića koji je dao 1, Koningsa koji nije dao nijedan i Krpića na kojeg SŠ ne računa. Zabio bi i Korora jedan do sad makar slučajno.
Kororu brate i Dragovica u veznom
Meni Dragovic izgleda bolje od Gojaka
Vidjet cemo ima tu jos djece poput Omerbasica, Mujkica…
Znaci dvojicu sigurno mozemo staviti u prvi tim

Dragovic (17) je najbolji strijelac i asistent juniora sa 7 golova i 6 asistencija u 13 utakmica, a ima i dvije asistencije za prvi tim protiv Slavije i Vukovara
Sto se tice Korore njega bi upario sa Jaganjcem jer su razliti profil igraca i Korora je amf poluspic tacno sto nam treba
Slazem se Korora bi sigurno zabio da je dobio samse kao Konings
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 01 dec 2025, 10:03

Njemu izgleda Dragovic bolje od Gojaka a nije ih gledao nikad. Joj Zulfo ti bas internet manijak

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 01 dec 2025, 10:26

Ako ne dobiju priliku nećemo znati mogu li ili ne, ali ne priliku od 15 minuta, nego priliku kakvu su dobili sve ove menadžerske ublehe

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 dec 2025, 11:06

Muki vazda nesto lupeta i primjetio sam uvijek nasu djecu pljuje, a polovnjake uzdize
Gledo sam gojaka jos dok je igrao za ingostadt u17 nisi ni znao ko je on
Dragovica sam gledao par puta i mali je dobar protiv Vukovara je sjajno asistirao Sosicu
Gledao sam i Koningsa lik je promasaj i od Drlje
Takodjer Pejic i Obradov promasaji, a ostali se mogu rotirati
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 01 dec 2025, 11:13

Zulfo ti ne gledas prvi tim kad igra ako nemas stream a ne da gledas nasu djecu. Kako pises neko bi pomislio ti svaku omladinaca gledas, a ustvari lupas samo. Zulfo zulfo

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 dec 2025, 11:24

Teško mi je bilo komentarisati bilo šta nakon utakmice..
Što se tiče poraza, realno, očekivao sam ga kao i u Mostaru..
Ali nije to toliki problem,koliko je što ni u Mostaru,a ni u Banja Luci, pored rezultatskog deficita,nismo bili u stanju da preuzmemo incijativu, nešto odigramo i pokušamo da probamo doći do izjednačujućeg gola.
Ekipa koja nema kvalitet da podigne linije, iznese loptu, stane na loptu, pritisne protivnika, ne zaslužuje biti u top4.
I to je ogroman problem, a samo trener može biti zaslužan za to. To se stalno ponavlja, i sad zaista mislim,da mi sa Adžemom ne možemo mnogo više od trenutnih rezultata.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 01 dec 2025, 11:36

avalPacidoroP je napisao/la:
01 dec 2025, 11:24
Ali nije to toliki problem,koliko je što ni u Mostaru,a ni u Banja Luci, pored rezultatskog deficita,nismo bili u stanju da preuzmemo incijativu, nešto odigramo i pokušamo da probamo doći do izjednačujućeg gola.
Ekipa koja nema kvalitet da podigne linije, iznese loptu, stane na loptu, pritisne protivnika, ne zaslužuje biti u top4.
I to je ogroman problem, a samo trener može biti zaslužan za to. To se stalno ponavlja, i sad zaista mislim,da mi sa Adžemom ne možemo mnogo više od trenutnih rezultata.
O ovome sam i ja nedavno pisao. Od 20-tak odigranih utakmica u niti jednoj utakmici mi nismo napravili presing tj.nismo "stisli" protivnika. Zaista je nevjerovatno da mi nismo u stanju 10 minuta pritisnuti protivnika i pokusati dati gol.

U naredne 4 utakmice treba postaviti uslov najmanje 9 bodova ako to ne ostvari Adzem treba da napusti klupu.

Zrinjski i Borac su nam se vec odlijepili, Velez nas je prestigao, Sarajevo puse za vratom, dakle u naredne 4 utakmice mi moramo osvojiti sto vise bodova, kako bi na proljece mogli ganjati evropu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 dec 2025, 11:45

Nemamo mi brate ni igraca da tako igramo
Ni jedan nas igrac ne zna prenijeti loptu ili zadrzati posjed
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 01 dec 2025, 11:55

NoDi80 je napisao/la:
01 dec 2025, 11:45
Nemamo mi brate ni igraca da tako igramo
Ni jedan nas igrac ne zna prenijeti loptu ili zadrzati posjed
Milosevic zna i to niko ne moze osporiti, drugo je sto nema s kim da igra. Evo kad Milosevic primi loptu i treba da je gurne u napad, hajmo realno kome Jaganjac i Rakic ma bjezi

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 01 dec 2025, 12:27

Na klixu vijest da je večeras samo konstituirajuća skupština, dok na faktoru spominju tačku razno i razmatranje potencijalne ponude. Da li ima neko informaciju da li je to samo prolongirano ili se nešto zakomplikovalo ili propalo (iskreno se nadam da nije).

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 01 dec 2025, 12:30

Šta ima insajderi?
MA HAJTE MOLIM VAS

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 01 dec 2025, 12:59

Nije da se nije znalo da je ovo samo skupstina na kojoj ce se bitat predsjednik i podpredsjednik skupstine.Uostalom sve ce se rec kad izaberu predsjednika.
Brko iz druge galaksije!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 dec 2025, 13:29

1921boy je napisao/la:
01 dec 2025, 12:59
Nije da se nije znalo da je ovo samo skupstina na kojoj ce se bitat predsjednik i podpredsjednik skupstine.Uostalom sve ce se rec kad izaberu predsjednika.
Ne mora nužno ni to značiti, jer kada se bude mijenjao Statut, mijenjat će se i broj delegata i ko će biti u njoj. A iz reda delegata će se birati rukovodstvo skupštine. Ovo će danas biti vjerovatno sve prelazno, jer mora Klub funkcionirati do promjene Statuta i eventualnog ulaska ulagača.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 01 dec 2025, 13:39

Derbi zvanično subota 16h.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 01 dec 2025, 13:40

mamonelafo je napisao/la:
01 dec 2025, 13:29
Ne mora nužno ni to značiti, jer kada se bude mijenjao Statut, mijenjat će se i broj delegata i ko će biti u njoj. A iz reda delegata će se birati rukovodstvo skupštine.
Osim ako taj covjek nije jedan od oni koje investitor zeli u svom timu. ;)
Brko iz druge galaksije!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 dec 2025, 13:43

1921boy je napisao/la:
01 dec 2025, 13:40
mamonelafo je napisao/la:
01 dec 2025, 13:29
Ne mora nužno ni to značiti, jer kada se bude mijenjao Statut, mijenjat će se i broj delegata i ko će biti u njoj. A iz reda delegata će se birati rukovodstvo skupštine.
Osim ako taj covjek nije jedan od oni koje investitor zeli u svom timu. ;)
Ma naravno, to bi olakšalo procese. Bit će to dobro.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 dec 2025, 14:13

itatabisine je napisao/la:
01 dec 2025, 11:36
O ovome sam i ja nedavno pisao. Od 20-tak odigranih utakmica u niti jednoj utakmici mi nismo napravili presing tj.nismo "stisli" protivnika. Zaista je nevjerovatno da mi nismo u stanju 10 minuta pritisnuti protivnika i pokusati dati gol.

U naredne 4 utakmice treba postaviti uslov najmanje 9 bodova ako to ne ostvari Adzem treba da napusti klupu.

Zrinjski i Borac su nam se vec odlijepili, Velez nas je prestigao, Sarajevo puse za vratom, dakle u naredne 4 utakmice mi moramo osvojiti sto vise bodova, kako bi na proljece mogli ganjati evropu.
Na posljednoj pripremnoj protiv Zrinjskog pred Evropu smo igrali pressing, i to je stvarno dobro izgledalo.. Očekuješ kroz sezonu da će to iz treninga u trening,iz sedmice u sedmicu bolje izgledati,a mi naprotiv, sve lošije i lošije izgledamo.
To je do trenera i stručnog štaba. A zaista volim Adu ko insana.
Imamo Široki,Radnik i Slogu kući, te Sarajevo u gostima.
Kao što kažeš, ako ne uzme 9.bodova,onda je sve kredite iz prvog dijela takmičenja potrošio.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 01 dec 2025, 14:15

Danas otvaraju kovertu da vide sta je gospon Mirvic ponudio. Pa ako im se svidi more biti bidne, a i ne mora.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 01 dec 2025, 15:52

01 dec 2025, 14:13
itatabisine je napisao/la:
01 dec 2025, 11:36

Na posljednoj pripremnoj protiv Zrinjskog pred Evropu smo igrali pressing, i to je stvarno dobro izgledalo.. Očekuješ kroz sezonu da će to iz treninga u trening,iz sedmice u sedmicu bolje izgledati,a mi naprotiv, sve lošije i lošije izgledamo.
To je do trenera i stručnog štaba. A zaista volim Adu ko insana.
Imamo Široki,Radnik i Slogu kući, te Sarajevo u gostima.
Kao što kažeš, ako ne uzme 9.bodova,onda je sve kredite iz prvog dijela takmičenja potrošio.
Nezgodno je prognozirati, ali mi sad imamo situaciju napraviti neki zaista pozitivan niz, zašto ne bismo sve tri kući dobili i kod onih odigrali x , pa da na kraju ovoga dijela to izgleda kako i treba i kako smo mi navijači zaslužili. Ide nam na ruku raspored kako naš tako i ovih ekipa s kojima se ganjamo, trebalo bi to iskoristiti. Ali znat će se već prekosutra, poslije utakmice sa Širokim na čemu smo. Kiks je naravno sve osim pobjede da definišemo. U neku ruku svi su nas otpisali i niko nas ne shvata ozbiljno, što je dobro za nas. Ne znam kakva je situacija u i oko svlačionice i koliko to može da ima uticaj na dalje stvari, ali mi smo ionako jedna velika misterija i sami sebi nejasni. Ako se vratimo na treće mjesto, to neće toliko biti rezultat našeg rada i koninuiteta, već i toga da su i ostale ekipe teški odron. Mislim da je ova utakmica prekosutra, presudna za Adžemov ostanak ili ne na klupi.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.