Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

galia95
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 22:10

bordobijeli je napisao/la:
01 dec 2025, 22:06
Stvarno bi trebalo organizovati jedan autobus političara, akademika i da krenu od Banja Luke pa u Beograd izviniti se ljudima sto smo zvizdali na utakmici i pjevali protiv četnika . Posebno otići Dodiku ,Vučiću i Nebojsi Čoviću to su naši veliki prijatelji uputit im posebno izvinjenje.
Možda im se usput i izviniti što smo se otcijepili od Jugoslavije i postali nezavisna država, ko nas bre zavadi 👍

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 01 dec 2025, 22:23

Za Srbijance je ovo drugorazredni dogadjaj i dobili su priliku da vam se sa visine nasmiju u lice sa komentarima da je jadno kako navijacke zajednice generalno kod nas izgledaju, a ovi stariji su pogleda da je tuzno u sta se pretvorio grad koji je nekada pretendovao na nesto. Kosarka se tu izgubila.

Mislim da je bitno reci, moj je utisak da
Ljudi u Srbiji jednostavno ne dozivljavaju i ne poznaju Bosnu, niti mislim da kontaju zasto ih mrzite. Oni dodju na dvodnevnu turu na cevape pitu ili u izlazak i to je to.

Takodje treba reci da vi nikada niste imali problem sa Srbijancima, nego sa ljudima koji su zivjeli i zive u Bosni i Hecegovini.

Vi sada da upoznate nekog Novosadjanina ili Valjevca, ako nije u navijackoj subkulturi ili nacionalista - sto nije mala podgrupa u kriznim vremenima ali svejedno dobro biste morali da se namucite da mu objasnite kakav problem istorijski imaju Bosna i Srbija. Oni znaju da je bio neki rat u Jugoslaviji, ali oni ne osjecaju privatnu krivicu niti misle puno o tome, previse je vremena proslo.

U tim sredinama je misljenje da su Bosanci generalno problem, jer su strani element Bosna Cg i Hr.

Imali ste dobru sansu da mozda iskoristite tu duboku podjelu u drustvu Srbije, i narativ da urbano stanovnistvo zivi zarobljeno od seljaka Bosanskih Srba ili tako nesto na šarm podvuc i poneku istorijsku ozbiljniju paralelu.

Ovako ste izjednacili i onog Savu sto grli onu zamotanu djevojku iz Novog Pazara i koji setaju za novo društvo i Ćacije mafijase sto tuku narod po Srbiji i Vucica.

Da gledate komentare, vidjeli biste da se u Srbiji Bosnjacko stanovnistvo prilicno aktuelizovalo i prica o zajednistvu za Srbiju. I da je to bio kamen spoticanja jako dugo i da su raznim spinovima preko medija to razbijali, ali neuspjesno, jer je narod stajao uz mladost.

Ovo je volej sa druge strane za Kurir i Vucica, i ako su mafijasi vodili navijanje, ne sumnjam da su službe sa one strane podmazale stvari da idu u zeljenom toku.

Ali bez obzira na sve.. Puno srece svima u nastavku navijao sam za mlade momke sa obje strane.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 01 dec 2025, 22:25

Drum je napisao/la:
01 dec 2025, 21:14
filip13 je napisao/la:
01 dec 2025, 20:59
Nadam se da će do kraja sedmice se na temi vratiti oni koji na istoj pišu o košarci, a ne o FGR i sličnim stvarima.

Ovaj forum je u kurcu
Slazem se. Al, citam od jucer i sve se cudim. I nije bezazleno kada i Hrvati prozivaju, bukvalno poturaju pricu kako su na isti nacin docekani u Sarajevu.

Da skratim. Dobro su Crnogorci rekli. Jedni i drugi, zajedno ste sta god ...
Nije istina za hrvatske medije već naprotiv spominju kako su lijepo dočekani za razliku od srbijanaca.

I dajte prestanite pisati gluposti i pravdati naručeni primitivizam na tribinama koji nema apsolutno nikakve veze sa patriotizmom. I ako stvarno mislite da ste ispravno postupili, zašto se uopće pravdate.

Bilo bi lijepo pročitati komentare i analize tekme.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 dec 2025, 22:32

Ne mogu da vjerujem da se tolike stranice ovdje i "hampa" na drustvenim mrezama digla zbog zviždanja himni i onakvog "navijanja".
Pa jel moguce da je iko ocekivao ista drugacije ? Imate li pamćenje amebe ?
Znate li sa kime smo igrali i sta je ta drzava radila i radi nama zadnjih decenija ?
Od ratnih desavanja do kradja, politickog lobiranja i svakog vida unistenja.
Koliko god mi bili dobra raja i tezili toj Evropi i sta vec ne, drugacije nije smjelo bit. Oni ne da nas mrze, nego su pokusali da nas uniste i dan danas kroz sve sfere to rade. Od politike do sportskih saveza.
Bezveze da se tolika hampa digla a niko da komentarise kosarku i igrace.
Yebo vas lajk
:bih: :bih: :bih: :bih:
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 dec 2025, 22:34

huupmil je napisao/la:
01 dec 2025, 22:23
Za Srbijance je ovo drugorazredni dogadjaj i dobili su priliku da vam se sa visine nasmiju u lice sa komentarima da je jadno kako navijacke zajednice generalno kod nas izgledaju, a ovi stariji su pogleda da je tuzno u sta se pretvorio grad koji je nekada pretendovao na nesto. Kosarka se tu izgubila.

Ljudi u Srbiji jednostavno ne dozivljavaju i ne poznaju Bosnu, niti mislim da kontaju zasto ih mrzite. Oni dodju na dvodnevnu turu na cevape pitu ili u izlazak i to je to.

Takodje treba reci da vi nikada niste imali problem sa Srbijancima, nego sa ljudima koji su zivjeli i zive u Bosni i Hecegovini.

Vi sada da upoznate nekog Novosadjanina ili Valjevca, ako nije u navijackoj subkulturi ili nacionalista - sto nije mala podgrupa u kriznim vremenima ali svejedno dobro biste morali da se namucite da mu objasnite kakav problem istorijski imaju Bosna i Srbija. Oni znaju da je bio neki rat u Jugoslaviji, ali oni ne osjecaju privatnu krivicu niti misle puno o tome, previse je vremena proslo.

U tim sredinama je misljenje da su Bosanci generalno problem, jer su strani element Bosna Cg i Hr.

Imali ste dobru sansu da mozda iskoristite tu duboku podjelu u drustvu Srbije, i narativ da urbano stanovnistvo zivi zarobljeno od seljaka Bosanskih Srba ili tako nesto na šarm podvuc i poneku istorijsku ozbiljniju paralelu.

Ovako ste izjednacili i onog Savu sto grli onu zamotanu djevojku iz Novog Pazara i koji setaju za novo društvo i Ćacije mafijase sto tuku narod po Srbiji i Vucica.

Da gledate komentare, vidjeli biste da se u Srbiji Bosnjacko stanovnistvo prilicno aktuelizovalo i prica o zajednistvu za Srbiju. I da je to bio kamen spoticanja jako dugo i da su raznim spinovima preko medija to razbijali, ali neuspjesno, jer je narod stajao uz mladost.

Ovo je volej sa druge strane za Kurir i Vucica, i ako su mafijasi vodili navijanje, ne sumnjam da su službe sa one strane podmazale stvari da idu u zeljenom toku.

Ali bez obzira na sve.. Puno srece svima u nastavku navijao sam za mlade momke sa obje strane.
Dosli Rumuni podvaliti Srbima mnozenje muslimana sa nulom.

Ja, price ti ...

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 01 dec 2025, 22:40

Ima istine, ja sam prosle sedmice spavao sa curom iz Srbije cak nam je platila sobu u hotelu i pustila mi u krevetu da joj radim sto pozelim :bih: vole Bosance

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 22:43

huupmil je napisao/la:

Cuj morali bi objasniti kakva je pozadina ovog BiH i Srbije . Pozadina je da je Arkan i srpska garda počinili zločine po istočnoj Bosni uz podršku Miloševića ,Karadzica , Šeselja murali po Beogradu Ratku Mladiću, pozadina je da sadašnji predsjednik Srbije šetao s snajperistima u ratu po obroncima Sarajeva dok pucaju po djeci Sarajeva. Nikad vlada Srbije nije se ogradila od ovih ljudi kad to uradi i kad bude nekih normalan predsjednik Srbije koji ce imati korektan odnos prema BIH mozemo pricati da je ovo zviždanje himni Srbije neprihvatljivo.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 dec 2025, 22:44

perun je napisao/la:
01 dec 2025, 22:25
Drum je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Nadam se da će do kraja sedmice se na temi vratiti oni koji na istoj pišu o košarci, a ne o FGR i sličnim stvarima.

Ovaj forum je u kurcu
Slazem se. Al, citam od jucer i sve se cudim. I nije bezazleno kada i Hrvati prozivaju, bukvalno poturaju pricu kako su na isti nacin docekani u Sarajevu.

Nije istina za hrvatske medije već naprotiv spominju kako su lijepo dočekani za razliku od srbijanaca.

I dajte prestanite pisati gluposti i pravdati naručeni primitivizam na tribinama koji nema apsolutno nikakve veze sa patriotizmom. I ako stvarno mislite da ste ispravno postupili, zašto se uopće pravdate.

Ja nisam o medijima, ovim ili onim. Stvarnost je u komentarima.

Sto se pravdanja tice, ja najmanje shvatam nasu potrebu za tim.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 01 dec 2025, 22:44

antisisoja1919 je napisao/la:
01 dec 2025, 20:43
Lavcina je napisao/la:
01 dec 2025, 20:39
Nasi mediji vecinom pisu “sramotno navijanje”. Mater vam svima spicim. Da im ne bi ruze i crveni tepih prostrli?
Sta su nam sve radili i dan danas rede ono sinoc je bilo mila majka.
Pa nama su Turci svaki napad glasno zvizdali, a fol neka braca.
Da pustis jos koji dan ovim nasim kvazimedijima da pisu, mi bi ma kraju vise bili krivi zbog navijanja nego oni sto su klali i ubijali.
Ko nam drzavu u institucijama i kroz medije predstavlja, dobro ikako postojimo.
I to bas ovi mediji sto vise pisu o desavanjima kod istocnih komsija, nego u svojoj zemlji.
Prodane duse, boje se otice im koji sponzor iz Srbije ili ce im se smanjiti citanost. Podanici.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 22:45

Sad su mi mnogo jasniji ovi komentari na forumu. Očito veliki broj Sarajlija tako i misli. Žali Bože ubijene djece i heroja koji su život dali za odbranu grada da bi 30 godina kasnije slušali ovo jadno i bijedno beskičmenjačko poltronsko podilaženje i ulizivanje agresoru koji, ne samo da se nikad nije ni izvinio za svoje zločine, nego i dalje glorificira ratne zločince i negira genocid.

Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 22:51, ukupno mijenjano 5 puta.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 01 dec 2025, 22:45

huupmil je napisao/la:

Nismo mi imali problem ni s ljudima koji su zivjeli i zive u Bosni i Hecegovini dok oni nisu poceli praviti probleme nama i svima oko nas. Od tad svi mi zajedno imamo jedan ogroman problem, cak i vise njih.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 01 dec 2025, 22:51

perun je napisao/la:
01 dec 2025, 22:25
Drum je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Ovaj forum je u kurcu

Ne vidim ja da se ovdje iko ikome pravda, vec samo dobar dio ljudi je konacno otvorio oci i prica jezikom kakvim zasluzuju ovi istocno od nas.
Objasni mi ti sta je patriotizam, sta si ti uradio za ovu napacenu drzavu?
Ovi "primitivci" iz BHF kako ih nazivas uradili su vise za ovu drzavu nego ti i 90% politicara i kao djeca oceva iz Prijedora, Kozarca, Maglaja, Tesnja, Srebrenika, Sarajeva, Tuzle, gradova istocne Bosne, Jablanice itd, imaju pravo da cetnickom otpadu j*bu sve sto stignu. Jer isti ovi sto im je sve ono sinoc bilo posvećeno su im isteijebili sve sto se moglo istrijebit. I opet bi da im se pruzi prilika.
I s njima cu bit primitivan, al mi nece cetnik vise nece doc na prag i klat me.
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 01 dec 2025, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
Volim tebe, više od sebe

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 01 dec 2025, 22:55

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 22:45
Sad su mi mnogo jasniji ovi komentari na forumu. Očito veliki broj Sarajlija tako i misli. Žali Bože ubijene djece i heroja koji su život dali za odbranu grada da bi 30 godina kasnije slušali ovo jadno i bijedno beskičmenjačko poltronsko podilaženje i ulizivanje agresoru koji, ne samo da se nikad nije ni izvinio za svoje zločine, nego i dalje glorificira ratne zločince i negira genocid.

Znao je mile da ce se ovako desit u Skenderiji, pa nas je počeo vriejdjat i ponizavat prije 15-20 godina i vriejdja i dalje.
A ne bi sigurno da se nije pjevalo u Skenderiji sinoc kako se pjevalo.
J*bem ja nas glupe. Beskicmenjaci pravi. Nije cudo sto svako malo dozivimo genocid.
Jos cuj ovog malca "kakvu reakciju da očekujemo u beogradu"
Pa ti svakodnevno imas cetnickog orgijanje od njih, sa desavanjima iz Skenderije i bez njih.
Ovaj narod zivi u nekom paralelnom svijetu.
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 01 dec 2025, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
Volim tebe, više od sebe

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 01 dec 2025, 22:56

Veceras sam dobio potpune informacije o nastupu nasih reprezentativaca iz Dubaija.

Nije uopste bio problem sa Dubaijem i Kamenjasevicem i Golemcem. Naime, Misko Raznatovic je ovo uradio kako bi se osvetio nasem selektoru Dariju. Prije desetak godina mu je bio menadzer i onda ga je Octagon “oteo”.

Poslije toga se Misko zarekao da kada dodje prava prilika da ce mu se osvetiti. Dosla je prilika i nasa reprezentacija je ispastala. Nesto tako se zakleo i Vasi Micicu, pa cemo vidjeti epilog.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 dec 2025, 22:57

01 dec 2025, 22:55
galia95 je napisao/la:

https://x.com/9
Jest nam Nedim pametan, rodila ga majka.
Znao je mile da ce se ovako desit u Skenderiji, pa nas je počeo vriejdjat i ponizavat prije 15-20 godina i vriejdja i dalje.
J*bem ja nas glupe. Beskicmenjaci pravi. Nije cudo sto svako malo dozivimo genocid.
Nedim ti je tu bio sarkastican tj. ironican na odgovor tom video/komentarima (Sarajlija). A rekao je isto sto i ti tj. napisao.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 01 dec 2025, 22:58

DirkNowitzki je napisao/la:
01 dec 2025, 22:56
Veceras sam dobio potpune informacije o nastupu nasih reprezentativaca iz Dubaija.

Nije uopste bio problem sa Dubaijem i Kamenjasevicem i Golemcem. Naime, Misko Raznatovic je ovo uradio kako bi se osvetio nasem selektoru Dariju. Prije desetak godina mu je bio menadzer i onda ga je Octagon “oteo”.

Poslije toga se Misko zarekao da kada dodje prava prilika da ce mu se osvetiti. Dosla je prilika i nasa reprezentacija je ispastala. Nesto tako se zakleo i Vasi Micicu, pa cemo vidjeti epilog.
Nije mogao sam od sebe nikako, ne može on donositi odluke u ime kluba i igrača.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 22:59

Još koji dan i ovo sto se desilo u skenderiji izjednačiti ce s Srebrenicom.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 01 dec 2025, 23:00

chily-rz je napisao/la:
01 dec 2025, 22:58
DirkNowitzki je napisao/la:
01 dec 2025, 22:56

Nije mogao sam od sebe nikako, ne može on donositi odluke u ime kluba i igrača.
Itekako moze. Misko je preopasan i moze sve da izgura. Kamenjas je dobio 1.3 miliona eura za dvije sezone u Dubaiju najvise zaslugom Miska, tako da bi ga poslusao sve sta ovaj kaze.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2025, 23:01

Je li to samo za ovaj prozor kvalifikacija ili citave?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 01 dec 2025, 23:02

alemsa je napisao/la:
01 dec 2025, 22:57
01 dec 2025, 22:55
galia95 je napisao/la:

https://x.com/9
Jest nam Nedim pametan, rodila ga majka.
Nedim ti je tu bio sarkastican tj. ironican na odgovor tom video/komentarima (Sarajlija). A rekao je isto sto i ti tj. napisao.
Skontao sam buraz i ja to poslije drugog čitanja. Malo sam se zaletio pa nek mi Nedim halali :D
Volim tebe, više od sebe

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], filip13, TefalTava i 15 gostiju.