Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Samozdravlje
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Samozdravlje » 02 dec 2025, 12:37

MElloo je napisao/la:
02 dec 2025, 11:01
Ljudi evo 2 dana govore kad mogu srbi
pa da vas pitam onda jel vi zelite biti kao srbi?
jel vi zelite biti kao najgori narod na svijetu?
Trik pitanje. Prvo treba razgraniciti Srbi - cetnici. Onda razgraniciti Srbi pacifisti (normalni ljudi) koji se stide onih nedjela
pocinjenih 92-95 i Srbe koji bi nevoljno krenuli ka Drini i ne bi silovali i ubijali djecu, starije i nenaoruzane.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 02 dec 2025, 12:43

MElloo je napisao/la:
Ko uopšte govori "kad mogu srbi"? Niko to ne spominje. Dapače, boli sviju neka stvar šta će Srbi, mi znamo koliko su oni zla nanijeli i koliki su nam dušmani. Štaviše, Srbi i ne moraju kontra, nevažno je (uostalom, ni ne trebaju, BiH nije trun zla nanijela Srbiji).

A za pjesme i repertoar vala mogu kukati samo ljudi koji nisu utakmice u životu odgledali. Pa i kad igralu Sarajevo-Željezničar, ide vrijeđanje kontra strane u šesn'est. Nazvati komšiju "kurvom" je tu mala maca, pa niko ne drami i ne kuka. Ista stvar i kod njih, kad igraju Partizan i Zvezda, još gori repertoar. Zato su kod igrača i trenera reakcije ok, ništa im čudno nema u tome da neko naziva Srbiju "kurvom balkanskom". Na stranu što je ovdje raspoloženje takvo, al u jednom sportskom dvoboju, s navijačima, derbiju, normalno je potpuno. Da je došla Belgija i da smo je nazvali "kurvom evropskom", niko riječ ne bi rekao. Dakle, bezveze se kuka oko najbenignije stvari. Jednako kao što bi bilo smiješno buniti se da oni pjevaju "**** ljiljane", "**** Bosnu" ili neku takvu stvar.

Džaba što vam čovjek postavi kako je kod njih zvanični program prije utakmice napjevavanje ko je bolje klao, jal čete turske, jal bande albanske, što im je hladno svaka tekma veličanje osuđenih zločinaca (ali SVAKA), što će veličati genocid nad našim narodom i sl. Dođu debili koji izigravaju FGR i onda kažu "e mi smo isti kao oni". Bukvalno, ne možemo ništa uraditi, čak i da se trudimo, da budemo isti kao oni, jer nemamo materijala za to.
Shategabri je napisao/la:
02 dec 2025, 11:45
Evo ti jedan, ti bi rekao porazan podatak.
Srbija isporučuje fabrici u Goraždu barut, a fabrika iz Goražda isporučuje kapisle Srbiji.
Da pitamo tebe, ti bi rekao da to treba obustaviti.
Srbija nisu četnici koji dižu gnusne transparente. Da li su najglasniji? Sigurno.
Ni BiH nisu BHF. Ni BiH nije taj dio zapadne tribine Skenderije.
Zato i jesmo to što smo. Imamo kritičko mišljenje koje se može čuti.
Nismo svi u istom košu i nek nismo. Ne bi ni valjalo da jesmo.
Naravno da treba obustaviti. Da je kako treba, itekako bismo revidirali trgovinski odnos sa Srbijom, ali nemamo muda. Odnosno političari nemaju. Omjer izvoz:uvoz sa Srbijom je 0,60 i ubjedljivo je najlošijih od trgovinskih razmjena sa svim državama CEFTA. Recimo u Hrvatsku izvozimo više, a uvozimo manje. Da ne idemo dalje.

Srbija je 95% stanovnika koji ne kažu da je u Srebrenici bio genocid. Pazi, 95% stanovnika (uključujući Bošnjake, Mađare, Bugare i sl.). Zar vam treba išta više? Pitajte ljude koje znate u Srbiji da li misle da Srbija treba priznati genocid u Srebrenici, da li je Draža Mihajlović ratni zločinac i treba li Srbija da poruči RS da se okrene gradnji BiH? Ne postoji više od 1 promil osoba u Srbiji koji će vam na ovo odgovoriti potvrdno. I takvi su izopćeni iz društva tamo.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 dec 2025, 12:46

19vendetta87 je napisao/la:
02 dec 2025, 12:29
avenija je napisao/la:
02 dec 2025, 12:24
Vidim protiv Švicarske u Tuzli
Protiv Turske u Areni Zenica.

Ako bi obje pobjedili imamo li ikakve šanse za neki prolaz.
Laik sam nemam pojma koliko prolazi reprezentacija itd.?

Naravno poraz u Srbiji je već upisan.
Moramo imati 3 pobjede na kraju da bi imali neke sanse za plasman na Mundobasket.
Da li prolazimo dalje ako pobjedimo dva puta Švicarsku i zeničkog janjičara Biberovića u Zenici?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 dec 2025, 12:48

avenija je napisao/la:
02 dec 2025, 12:46
19vendetta87 je napisao/la:
02 dec 2025, 12:29
avenija je napisao/la:
02 dec 2025, 12:24
Vidim protiv Švicarske u Tuzli
Protiv Turske u Areni Zenica.

Ako bi obje pobjedili imamo li ikakve šanse za neki prolaz.
Laik sam nemam pojma koliko prolazi reprezentacija itd.?

Naravno poraz u Srbiji je već upisan.
Moramo imati 3 pobjede na kraju da bi imali neke sanse za plasman na Mundobasket.
Da li prolazimo dalje ako pobjedimo dva puta Švicarsku i zeničkog janjičara Biberovića u Zenici?
Prolazimo mi dalje ako dobijemo 2 puta Svicu u februaru. Za prolaz na SP treba dobiti nekoga i u drugoj fazi kvalifikacija.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 02 dec 2025, 12:48

Iako sam za to i da se Zenica ukljuci u igranje utakmica kosarkaske reprezentacije, ja ovu utakmicu protiv Turske ne bih igrao u Zenici... Hem sto Zenica malo ispala iz fazona igranja kosarke i pravljenja atmosfere za takve stvari, takodjer mi je ona dvorana u Zenici malo cudna, sva je moderna i tip-top sredjena, ali mi je akustika i atmosfera u u njoj nekako nedorecena... Iako ima smisla supka Biberoglua docekati u njegovoj carsiji, opet tako bitnu utakmicu bih ostavio za Tuzlu ili mozda opet Skenderiju...

Ima dovoljno i u Tuzli i u Sarajevu ove FGR raje, docekali bi Turke, kao sto su BHF docekali Srbe u Skenderiji neki dan...😁

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 dec 2025, 12:51

avenija je napisao/la:
02 dec 2025, 12:46

Ma prolazimo mi dalje u drugu fazu i sa samo 2 pobjede protiv Svice, ali ako hocemo neke sanse za plasman na prvenstvo, moramo imati 3 pobjede u ovih 6 utakmica
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 dec 2025, 13:00

071 je napisao/la:
02 dec 2025, 00:47

Kako se ovaj grad odbranio od agresije uz ovoliko izdajnika, ostace vjecna misterija.
:urnebes: Prvo Jalija, onda Armija BiH. :bih:
To ti je odgovor, Ovaj sto nabroja Mustafica, Cudicku , nenada i dr., je upravo odgovorio na ono: Zasto nas zovu i dozivljavaju
kao Sarajlice ( boli me, ali istina ybg). Daj Boze da se ne ponovi,ali iskustvo je da se svakih 40-50 g. dogadja etnicko ciscenje
Bosnjaka. Vec uradjeno na Balkanu,ostalo ostrvo/otok, koji je ipak tvrd orah.
Sad bi situacija trebala biti bolja u odnosu na 1878 g, "41-"45 , "92-"95. Imamo priznatu drzavu, kantonalne policije, Prvi Puk
Vojske BiH i najvaznije: @zaostrog, @galia95, @071, @Vaya, @jontravolta, @Beduin, @JFH9, @inavancible1921, @anitisisoje....
Koji znaju i imaju svoju raju istomisljenika :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 dec 2025, 13:03

Bez 3-3, mi nemamo sta traziti u nastavku kvalifikacija. Idealno bi bilo da se i Litva oklizne bar jednom u mecevima protiv Islanda i Britanije, a da u medjusobnim s Italijom ima 1-1. U tom slucaju bi obje te reprezentacije usle s 4-2, ali bismo mi imali sansu da kroz dvije pobjede protiv Islanda ili Britanije nadoknadimo to i da se onda s Litvancima i Italijanima u medjusobnim mecevima potucemo za trece mjesto. Sekunda je falila da dobijemo Srbe, sekunda je falila da i Litva izgubi od Britanije, a upravo to dvoje ce nas vjerovatno na kraju i kostati...

Btw, izgleda da i Avenija konacno dodje na svoje. :mrgreen:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 02 dec 2025, 13:09

Vaya je napisao/la:
02 dec 2025, 12:48
Iako sam za to i da se Zenica ukljuci u igranje utakmica kosarkaske reprezentacije, ja ovu utakmicu protiv Turske ne bih igrao u Zenici... Hem sto Zenica malo ispala iz fazona igranja kosarke i pravljenja atmosfere za takve stvari, takodjer mi je ona dvorana u Zenici malo cudna, sva je moderna i tip-top sredjena, ali mi je akustika i atmosfera u u njoj nekako nedorecena... Iako ima smisla supka Biberoglua docekati u njegovoj carsiji, opet tako bitnu utakmicu bih ostavio za Tuzlu ili mozda opet Skenderiju...
Identično sam pomislio. Drago mi je da se uključuje opet više gradova u opticaj, i to posebno što Arenu smatram među estetski najljepšim dvoranama u BiH, ali za tako važnu utakmicu nam treba sredina gdje će se barem malo probati ući Turcima u glavu.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 dec 2025, 13:11

antisisoja1919 je napisao/la:
02 dec 2025, 11:57
antisisoja1919 je napisao/la:
02 dec 2025, 11:26

Isto tako ko smatra da je ono u Skenderiji nacionalističko divljanje i istresanje frustracija i samo to na taj nacin gleda, onda njegov problem.
BHF radi ono sto niko nije sposoban od ovih koji nam predstavljaju drzavu da uradi, a to je da pokaze ovima istocno od nas gdje im je mjesto. I to jezikom koji jedino razumiju.
A ona nasa vladajuca "elita" ima vaznijih stavri, tipa pljuvati i vrijedjati one koji govore "gazi cetnike".
Isti ti cetnici dodju u Grčku na utakmicu Grcka BiH i dizu transparent noz, zica, Srebrenica.
Svaki 11. juli prave se proslave i koncerti u srbiji i rs-u.
Ko hoce nek govori da je proslo 30 godina od rata, da treba graditi normalne odnose, nek zivi u takvoj iluziji, ja necu. Normalni odnosi se grade sa normalnim ljudima, a oni to trenutno nisu i ne znam da ce ikad bit.
Moj babo je doceko rat nespreman i u nadi da mu komsija nece nista. Ja s takvim razmišljanjem necu da živim.
I meni je ovo bitnija tema od svake utakmice, pogotovo kada su aktuelne neke price vezane za rat i ratna desavanja.
Tebi pozdrav i zivi u nadi da se njima moze bolje.
Ne mogu svi živjeti u puževoj kućici poput tebe.
Srbija isporučuje fabrici u Goraždu barut, a fabrika iz Goražda isporučuje kapisle Srbiji.
Srbija nisu četnici koji dižu gnusne transparente. Da li su najglasniji? Sigurno.

Tema možda jest bitnija, ali nije za ovog foruma, a nije ni za košarkaške utakmice.
Nažalost, to je teško očekivati na ovim prostorima.
Pozdrav i tebi i ja ću uvijek vjerovati da ima dobrih ljudi i s ove i s one strane, kao što ima i onih s kojima je bolje ni ne sresti se.
Kako glupa konstatacija, majko moja.
Cuj ne mogu svi zivjeti u puzevoj kucici poput tebe.
To sto ne zelim da imam bilo kakvu vezu da ovim zlom od ljudi nije zivot u puzevoj kucici.
Al na kraju bolje imat ovako razmisljanje i zivjeti u puzevoj kucici, a ne bit misljenja ko ti pa nekad u budućnosti bit neciji glineni golub.
Sa zlom se ne saradjuje i ne posluje. Necu nista vise reci.
Ti zivi u drugim ubjedjenima.
Mi smo kao narod prema svima kulturni. Prema cetnicima ne treba biti. A veliki dio stanovništva srbije se poistovjećuje sa cetnicima
Brt, ti misliš da je bolje, ja se ne slažem s tim.
Jel i moj stari bio glineni golub? Nije dao na sebe, al se ne vodi mržnjom. Ako je neko takav, ne moram nužno biti i ja.
Svakom njegovo.
Slažem se, prema četnicima ne treba biti. Koliko je četnika bilo na terenu Skenderije? Da sa sigurnošću možeš potvrditi?
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 dec 2025, 13:13

Samozdravlje je napisao/la:
02 dec 2025, 12:27
02 dec 2025, 10:54
Ko da smo na frontu bili, a ne na utakmici :oops:
Koliko je vas galamdžija uopšte vidjelo liniju?
Koliko vas je prenoćilo u rovu?
Moj stari je cijeli rat truhnuo u rovovima, kad se završilo, skinuo uniformu i nikad nikom ružne riječi.
On je dao svoje državi. Država mu uglavnom dala qrc, al dobro, u kakvom korumpriranom društvu živimo, nije ni čudo.
Ja neću da živim s četnicima u glavi, ponajmanje ne na nekoj košarkaškoj utakmici.
Otišao sam da podržim svoju reprezentaciju, a to ni u kom slučaju ne podrazumjeva nacionalističko divljanje i istresanje frustracija tipa ovog što su radili BHF.
Ja sam takav i ne mogu niti hoću biti drugačiji.
Kome se ne sviđa - njegov problem.
Da valjas, u potpisu bi bilo Kosevo Istok , salim se, isti sam do skora bio Kosevo Z.
Tvoj stari je bio moj saborac :tokralju: , pusti mu ova 2-3 videa i pitaj za misljenje. Ni ja nisam nesto profitirao, 3x banjsko ljecenje u 30 godina, ranjavanja mi to omogucila. Sad kazu nema para za tako nesto. Ja naravno vise ne konkurisem, bilo bi
bezobrazno od mene. Da i imam penziju, Prijevremenu-povoljnu, 600 KM.
Lijepo je sto si takav, na kraju su takvi "92 branili BiH. Ne dao Bog, vjerujem da bi i Ti, kao i otac bio u odbrani, a ne pobjegulja
Ma ima i on tu neku malu, 40+ godina staža.
Naravno da bih branio sebe i svoje.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 dec 2025, 13:15

zaostrog je napisao/la:
02 dec 2025, 12:43
MElloo je napisao/la:
Ko uopšte govori "kad mogu srbi"? Niko to ne spominje. Dapače, boli sviju neka stvar šta će Srbi, mi znamo koliko su oni zla nanijeli i koliki su nam dušmani. Štaviše, Srbi i ne moraju kontra, nevažno je (uostalom, ni ne trebaju, BiH nije trun zla nanijela Srbiji).

A za pjesme i repertoar vala mogu kukati samo ljudi koji nisu utakmice u životu odgledali. Pa i kad igralu Sarajevo-Željezničar, ide vrijeđanje kontra strane u šesn'est. Nazvati komšiju "kurvom" je tu mala maca, pa niko ne drami i ne kuka. Ista stvar i kod njih, kad igraju Partizan i Zvezda, još gori repertoar. Zato su kod igrača i trenera reakcije ok, ništa im čudno nema u tome da neko naziva Srbiju "kurvom balkanskom". Na stranu što je ovdje raspoloženje takvo, al u jednom sportskom dvoboju, s navijačima, derbiju, normalno je potpuno. Da je došla Belgija i da smo je nazvali "kurvom evropskom", niko riječ ne bi rekao. Dakle, bezveze se kuka oko najbenignije stvari. Jednako kao što bi bilo smiješno buniti se da oni pjevaju "**** ljiljane", "**** Bosnu" ili neku takvu stvar.

Džaba što vam čovjek postavi kako je kod njih zvanični program prije utakmice napjevavanje ko je bolje klao, jal čete turske, jal bande albanske, što im je hladno svaka tekma veličanje osuđenih zločinaca (ali SVAKA), što će veličati genocid nad našim narodom i sl. Dođu debili koji izigravaju FGR i onda kažu "e mi smo isti kao oni". Bukvalno, ne možemo ništa uraditi, čak i da se trudimo, da budemo isti kao oni, jer nemamo materijala za to.
Naravno da treba obustaviti. Da je kako treba, itekako bismo revidirali trgovinski odnos sa Srbijom, ali nemamo muda. Odnosno političari nemaju. Omjer izvoz:uvoz sa Srbijom je 0,60 i ubjedljivo je najlošijih od trgovinskih razmjena sa svim državama CEFTA. Recimo u Hrvatsku izvozimo više, a uvozimo manje. Da ne idemo dalje.

Srbija je 95% stanovnika koji ne kažu da je u Srebrenici bio genocid. Pazi, 95% stanovnika (uključujući Bošnjake, Mađare, Bugare i sl.). Zar vam treba išta više? Pitajte ljude koje znate u Srbiji da li misle da Srbija treba priznati genocid u Srebrenici, da li je Draža Mihajlović ratni zločinac i treba li Srbija da poruči RS da se okrene gradnji BiH? Ne postoji više od 1 promil osoba u Srbiji koji će vam na ovo odgovoriti potvrdno. I takvi su izopćeni iz društva tamo.
95% onih koji su smjeli izraziti mišljenje. Sam kažeš da je represija. Koliko je onih što iz bojazni za svoje, za posao, za sebe radije šute?!
Glasnija manjina daje privid da je većina.
Nije ni cijela Skenderija pratila BHF, ali je okarakterisano kao da jeste.
Koševo Zapad

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 02 dec 2025, 13:16

Ghuraba je napisao/la:
02 dec 2025, 13:03
Bez 3-3, mi nemamo sta traziti u nastavku kvalifikacija. Idealno bi bilo da se i Litva oklizne bar jednom u mecevima protiv Islanda i Britanije, a da u medjusobnim s Italijom ima 1-1. U tom slucaju bi obje te reprezentacije usle s 4-2, ali bismo mi imali sansu da kroz dvije pobjede protiv Islanda ili Britanije nadoknadimo to i da se onda s Litvancima i Italijanima u medjusobnim mecevima potucemo za trece mjesto. Sekunda je falila da dobijemo Srbe, sekunda je falila da i Litva izgubi od Britanije, a upravo to dvoje ce nas vjerovatno na kraju i kostati...

Btw, izgleda da i Avenija konacno dodje na svoje. :mrgreen:
Boga mi sve se nadam, ali vec tri iznenadjenja koja su bila na rubu da se dese, a koja bi nama izuzetno bitna bila se nisu desila: Pobjeda Svice nad Srbijom, pobjeda VB nad Litvanijom i nasa pobjeda nad Srbijom...

Ovo je ono kad umjesto da vodis 3:0, ti pogodis 2x stativu i 1x precku...i sjevnu 2 kontre i kaput...

Nadat cu se dokle god bude bilo matematike, medjutim ne volim fantazirati i lebdjeti u oblacima...

Nakon EP je sve se vratilo u istu zabokrecinu i opet su isplivale sve nase gluposti... Postoje stvari koje su se trebale uraditi, a koje objektivno su i mogle biti uradjene da se ove kvalifikacije docekaju spremnije... Nama Djerdja potpisuje ugovor sa savezom dan prije utakmice sa Turskom...da ne spominjem one gluposti sa dnevnicama, prepucavanja preko medija i piskaranja Juke po drustvenim medijima...

Dokle god ima matematike, borit se - medjutim, bojim se da ce najvjetovatnije i ovaj WB da nas zaobidje...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 dec 2025, 13:21

Dok nema ko utakmicu završiti - mrka kapa.
Zapamtiti Dubaiu ovo, otkazati svako gostoprimstvo.
Pa kad, ako dođu koji put na gostovanje Bosni, da vas vidim, gazije :D
Koševo Zapad

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 02 dec 2025, 13:23

TripleThreat je napisao/la:
02 dec 2025, 13:09
Vaya je napisao/la:
02 dec 2025, 12:48
Identično sam pomislio. Drago mi je da se uključuje opet više gradova u opticaj, i to posebno što Arenu smatram među estetski najljepšim dvoranama u BiH, ali za tako važnu utakmicu nam treba sredina gdje će se barem malo probati ući Turcima u glavu.
Apsolutno...ja bio u Areni kad smo igrali protiv Svedske...ma dvorana je bombona sredjena, ali mi je akustika nekakva cudna, buka se nekako rasipa, bjezi i nestaje iako je dvorana bila puna i mislim da su i tada bili prisutnI BHF...

Dobar je fazon Biberoglua dovesti u njegovu mahalu, ali mozemo mu se najebavati keve i u Tuzli i u Sarajevu...ako je Juka sinoc onako odigrao protiv Senguna, valjda moze ponoviti jos jednom nesto priblizno...

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 02 dec 2025, 13:26

02 dec 2025, 13:15
95% onih koji su smjeli izraziti mišljenje. Sam kažeš da je represija. Koliko je onih što iz bojazni za svoje, za posao, za sebe radije šute?!
Šta ima ne smjeti izraziti mišljenje, kad je anketa anonimna? :D Radi se o istraživanju zvaničnom, ne o anketi na ulici i odokativnim brojkama.
Pa prema istom istraživanju, petina građana Srbije bi priznala nezavisnost Kosova za neke ustupke. Dakle, najveće nacionalno pitanje. S druge strane, samo 5% smatra da je bio genocid u Srebrenici.

Ja ti opet kažem, pitaj kojeg hoćeš Srbina o genocidu, Draži i Republici Srpskoj. Za genocid će ti 95% reći "nemoj ba to, bilo je svega, rokalo se, strašno i ne ponovilo se", za Dražu će ti 90% reći sve najbolje (procenat je najmanji jer imaš jugose koji su ipak odgojeni da je Draža zlo), a za RS će ti njih 99,99% reći da je to srpska zemlja i izdvajat je iz BiH kad god stigne.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 dec 2025, 13:32

zaostrog je napisao/la:
02 dec 2025, 13:26
Šta ima ne smjeti izraziti mišljenje, kad je anketa anonimna? :D Radi se o istraživanju zvaničnom, ne o anketi na ulici i odokativnim brojkama.
Pa prema istom istraživanju, petina građana Srbije bi priznala nezavisnost Kosova za neke ustupke. Dakle, najveće nacionalno pitanje. S druge strane, samo 5% smatra da je bio genocid u Srebrenici.

Ja ti opet kažem, pitaj kojeg hoćeš Srbina o genocidu, Draži i Republici Srpskoj. Za genocid će ti 95% reći "nemoj ba to, bilo je svega, rokalo se, strašno i ne ponovilo se", za Dražu će ti 90% reći sve najbolje (procenat je najmanji jer imaš jugose koji su ipak odgojeni da je Draža zlo), a za RS će ti njih 99,99% reći da je to srpska zemlja i izdvajat je iz BiH kad god stigne.
Ma ništa nije anonimno, sve to neko prati.

Ne znam kako se to za RS uklapa, kad ih tretiraju tamo kao Bosance i ako uzmemo onu priču kako baš i ne doživljavaju BiH, da je, kako neko reče, ovo bilo divljanje podivljalih ''islamista'', a ne reakcija na zločine kojih je uzrok Srbija.
Pazi, da je to tako, bilo bi sigurno incidenata u Bg kad naši idu tamo, a ja iskreno nisam čuo niti za jedan.
Čak šta više, gostoprimstvo na nivou, ruku na srce to je uvijek i bila odlika Srbijanaca.
Mi smo također gostoprimljivi, ali je bilo incidenata sa državljanima Srbije, a koji se mogu povezati sa Sarajevom.
Što će reći da smo mi više u tom filmu iz 90-tih nego li su oni.
Koševo Zapad

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 02 dec 2025, 13:43

02 dec 2025, 13:32
zaostrog je napisao/la:
02 dec 2025, 13:26

Ma ništa nije anonimno, sve to neko prati.

Ne znam kako se to za RS uklapa, kad ih tretiraju tamo kao Bosance i ako uzmemo onu priču kako baš i ne doživljavaju BiH, da je, kako neko reče, ovo bilo divljanje podivljalih ''islamista'', a ne reakcija na zločine kojih je uzrok Srbija.
Pazi, da je to tako, bilo bi sigurno incidenata u Bg kad naši idu tamo, a ja iskreno nisam čuo niti za jedan.
Čak šta više, gostoprimstvo na nivou, ruku na srce to je uvijek i bila odlika Srbijanaca.
Mi smo također gostoprimljivi, ali je bilo incidenata sa državljanima Srbije, a koji se mogu povezati sa Sarajevom.
Što će reći da smo mi više u tom filmu iz 90-tih nego li su oni.
Tako je mi se svadjamo oko 90-tih, a oni se pripremaju za novu dekadu, neki novi momenat raspodjele karti na svjetskom nivou...nekog svog Trampa, Putina, jace Kine ili AfD u Njemackoj...a mi cemo i dalje pricati kako Europa nece dozvoliti novi rat u svom dvoristu... :lolno:

Dok Bosnjaci ne razviju siptarski mentalitet u svojoj glavi kada su ove stvari u pitanju, nista od nas nema...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 02 dec 2025, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 02 dec 2025, 13:43

02 dec 2025, 12:37
MElloo je napisao/la:
Trik pitanje. Prvo treba razgraniciti Srbi - cetnici. Onda razgraniciti Srbi pacifisti (normalni ljudi) koji se stide onih nedjela
pocinjenih 92-95 i Srbe koji bi nevoljno krenuli ka Drini i ne bi silovali i ubijali djecu, starije i nenaoruzane.
pa zat to nisu Četnici?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 02 dec 2025, 13:47

02 dec 2025, 13:00
071 je napisao/la:
02 dec 2025, 00:47

Kako se ovaj grad odbranio od agresije uz ovoliko izdajnika, ostace vjecna misterija.
:urnebes: Prvo Jalija, onda Armija BiH. :bih:
To ti je odgovor, Ovaj sto nabroja Mustafica, Cudicku , nenada i dr., je upravo odgovorio na ono: Zasto nas zovu i dozivljavaju
kao Sarajlice ( boli me, ali istina ybg). Daj Boze da se ne ponovi,ali iskustvo je da se svakih 40-50 g. dogadja etnicko ciscenje
Bosnjaka. Vec uradjeno na Balkanu,ostalo ostrvo/otok, koji je ipak tvrd orah.
Sad bi situacija trebala biti bolja u odnosu na 1878 g, "41-"45 , "92-"95. Imamo priznatu drzavu, kantonalne policije, Prvi Puk
Vojske BiH i najvaznije: @zaostrog, @galia95, @071, @Vaya, @jontravolta, @Beduin, @JFH9, @inavancible1921, @anitisisoje....
Koji znaju i imaju svoju raju istomisljenika :bih:
Gdje Beduina svrsta ovdje...kako vidim po njegovom pisanju, da zapuca, on bi organizovao Yutel II... :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, EdinjoBos, perun, TripleThreat i 16 gostiju.