Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

invincible1921
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la invincible1921 » 02 dec 2025, 13:51

BenjooJutub je napisao/la:
02 dec 2025, 12:11
invincible1921 je napisao/la:
02 dec 2025, 11:14
MElloo je napisao/la:
02 dec 2025, 11:11

ma vidi
i ja bi im zvizdao na himnu, zvizdao njima
al ne bi navijao vucicu **** i srbijo kurvo balkanska na kosarkaskoj utakmci nego bi pruzio podrsku nasim momcima i viko Edi Atic ili Emire Emiie ili Amare.
Navijanje po meni nije bilo kosarkaski sto se i vidjelo, publika nije znala prepoznat momentum, kad pritisak na sudije,kad na igrace
Reko sam jucer 10 puta najmanje...dal bi ja sve reko na tekmi sto je BHF, mozda i ne bi, mozda ti bi, itd

Poenta je da oni apsolutno ne zasluzju da se prica jel im se nesto trebalo rec ili nije, oni su izgubili svaki kredibilitet i postovanje..sami su se diskreditovali iz civliziranog svijeta...kad su oni u pitanju, apsolutno opravdavam bilo koga i bilo sta da im kaze.

Tako da apsolutno ne vidim potrebu da se iko zgrazava i osuduje skandiranja prema Srbiji, samo im tako dajate argumente da oni nesto uzmu moralisat..isti oni koji su kako rekoh se sami izbacili iz ljudske civlizacije i njenih vrijednosri
Srbe na jednu, Četnike na drugu stranu. To bi trebalo svima biti jasno. :bih:
Pricamo o drzavi Srbiji..sto se tice srba i cetnika, kad je stani ili kad se pita o necemu nacionalnom 95% su ih cetnici...ne znam sto se pravimo budale i ponasamo ko da postoji ne znam ti kolika masa srba koja osuduje cetnistvo

Da posotji makar 30%, gencoidi se ne bi desavali bar ne u tolikoj mjeri

Pocnes nesto pricat sa naizgled normala srbinom, dotakni se genocida, agresije, ratnih zlocina u najboljem slucaju ce rec "Upravu si ti, ALI..." ...nema ba ljudino ali,,,,mozemo se mi naduravat politcki gledano ko je sta urafio, dal smo se trebali ocjepit bla bla..medjutim vi ste bez ikakve potrebe i razloga na pravdi boga ubili desetine hiljada neduznih ljudi i sad nam svaki dan porucujete da vam je zao sto niste jos vise

Nemamo mi sta pricat sa njima, a kamol im se pravdat, sto se mene tice, zelim im trenutno da izbije gradjanski rat radi ovih protesta i da se tolko oslabi drzava, sto bi nama dalo
bar 20/30 godina da smo oslobodjeni njihove ujdurme
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 02 dec 2025, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 dec 2025, 13:54

Samozdravlje je napisao/la:
02 dec 2025, 13:00
071 je napisao/la:
02 dec 2025, 00:47

Kako se ovaj grad odbranio od agresije uz ovoliko izdajnika, ostace vjecna misterija.
:urnebes: Prvo Jalija, onda Armija BiH. :bih:
To ti je odgovor, Ovaj sto nabroja Mustafica, Cudicku , nenada i dr., je upravo odgovorio na ono: Zasto nas zovu i dozivljavaju
kao Sarajlice ( boli me, ali istina ybg). Daj Boze da se ne ponovi,ali iskustvo je da se svakih 40-50 g. dogadja etnicko ciscenje
Bosnjaka. Vec uradjeno na Balkanu,ostalo ostrvo/otok, koji je ipak tvrd orah.
Sad bi situacija trebala biti bolja u odnosu na 1878 g, "41-"45 , "92-"95. Imamo priznatu drzavu, kantonalne policije, Prvi Puk
Vojske BiH i najvaznije: @zaostrog, @galia95, @071, @Vaya, @jontravolta, @Beduin, @JFH9, @inavancible1921, @anitisisoje....
Koji znaju i imaju svoju raju istomisljenika :bih:
Tako je brate, a ovi nek moralisu koliko hoce..kad dodje vakat a doci ce opet, ne radi nas nego radi srbije, evo ja im predlazem da odu srbima ako smo mi vec radikalni :bih:
=\_1921_/=

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 02 dec 2025, 15:00

A sad jedno pitanje...

Je li vi znate, da se zvanicno u Srbiji prije 2021 godine usvojio Zakon o rehabilitaciji Ravnogorskog cetnickog pokreta i Jugoslavenske vojske u otadzbini, te su samim time Drazini cetnici izjednaceni sa NOP-om i partizanima, te sa time ucesnici, kao i njihovi potomci ostvaruju pravo na drzavne penzije, drzavne spomenice i plakate, priliku za drzavnu pomoc prilikom osnivanja drustava i udruzenja koji njeguju sjecanja na JVuO i RČP, podizanje spomenika, obiljezavanja bitnih datuma, bitaka i slicno...
Jeste li svjesni, da ce slijedeci korak da bude promjena u nastavnom planu i programu iz historije, gdje se partizani i cetnici izjednaceni putem historijske rehabilitacije, te da ce svaki maksum u Srbiji koji dodje do 8 ili 9 razreda osnovne skole, gdje se pokriva WWII, uci da je pored partizanskog pokreta, Srbija u WWII imala i drugi antifasisticki pokret?

Jeste li vi svjesni, da ce njihova djeca zvanicno da uce kako su Draza Mihailovic, Nikola Kalabic, Pavle Djurisic i ostala svita koja je poklala skoro sve bosnjacko sto se moglo poklati uz duz Lima, Pive, Tare i Drine su njihovi nacionalni antifasisticki heroji isto kao sto je bio Tito, Djilas ili Koca Popovic?

Ovdje se prica o dijalogu, a jeste li vi svjesni da ce se dijalog voditi sa mladim ljudima koji su zvanicno u drzavnim skolama ucili da su cetnici njihovi antifasisticki heroji, koji su se borili protiv Hitlera i nacizma...

Nek stvari jos malo se radikalizuju na svjetskom nivou, skremu u desno, neka AfD pobjedi u Njemackoj, oni ce rehabiltovati i Nediceve i Ljoticeve cetnike koji su se pored lozenja na svetosavsku mantru trijebljenja Turaka lozili na nacizam i Hitlera...

I ovdje se neko izvinjava sto se **** cetnicka majka neku noc...

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 02 dec 2025, 15:08

Vaya je napisao/la:
02 dec 2025, 15:00
A sad jedno pitanje...

Je li vi znate, da se zvanicno u Srbiji prije 2021 godine usvojio Zakon o rehabilitaciji Ravnogorskog cetnickog pokreta i Jugoslavenske vojske u otadzbini, te su samim time Drazini cetnici izjednaceni sa NOP-om i partizanima, te sa time ucesnici, kao i njihovi potomci ostvaruju pravo na drzavne penzije, drzavne spomenice i plakate, priliku za drzavnu pomoc prilikom osnivanja drustava i udruzenja koji njeguju sjecanja na JVuO i RČP, podizanje spomenika, obiljezavanja bitnih datuma, bitaka i slicno...
Jeste li svjesni, da ce slijedeci korak da bude promjena u nastavnom planu i programu iz historije, gdje se partizani i cetnici izjednaceni putem historijske rehabilitacije, te da ce svaki maksum u Srbiji koji dodje do 8 ili 9 razreda osnovne skole, gdje se pokriva WWII, uci da je pored partizanskog pokreta, Srbija u WWII imala i drugi antifasisticki pokret?

Jeste li vi svjesni, da ce njihova djeca zvanicno da uce kako su Draza Mihailovic, Nikola Kalabic, Pavle Djurisic i ostala svita koja je poklala skoro sve bosnjacko sto se moglo poklati uz duz Lima, Pive, Tare i Drine su njihovi nacionalni antifasisticki heroji isto kao sto je bio Tito, Djilas ili Koca Popovic?

Ovdje se prica o dijalogu, a jeste li vi svjesni da ce se dijalog voditi sa mladim ljudima koji su zvanicno u drzavnim skolama ucili da su cetnici njihovi antifasisticki heroji, koji su se borili protiv Hitlera i nacizma...

Nek stvari jos malo se radikalizuju na svjetskom nivou, skremu u desno, neka AfD pobjedi u Njemackoj, oni ce rehabiltovati i Nediceve i Ljoticeve cetnike koji su se pored lozenja na svetosavsku mantru trijebljenja Turaka lozili na nacizam i Hitlera...

I ovdje se neko izvinjava sto se **** cetnicka majka neku noc...
BRAVO!
**** mater cetnicima, njihovim potomcima i nasim koji im se izvinjavaju!!

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 02 dec 2025, 15:14

Shategabri je napisao/la:
02 dec 2025, 13:32
Ma ništa nije anonimno, sve to neko prati.

Ne znam kako se to za RS uklapa, kad ih tretiraju tamo kao Bosance i ako uzmemo onu priču kako baš i ne doživljavaju BiH, da je, kako neko reče, ovo bilo divljanje podivljalih ''islamista'', a ne reakcija na zločine kojih je uzrok Srbija.
Pazi, da je to tako, bilo bi sigurno incidenata u Bg kad naši idu tamo, a ja iskreno nisam čuo niti za jedan.
Čak šta više, gostoprimstvo na nivou, ruku na srce to je uvijek i bila odlika Srbijanaca.
Mi smo također gostoprimljivi, ali je bilo incidenata sa državljanima Srbije, a koji se mogu povezati sa Sarajevom.
Što će reći da smo mi više u tom filmu iz 90-tih nego li su oni.
Naravno da doživljavaju kao "Bosance", jer im je pun klinac toga da im odlučuju, da ih kamionima dovoze na izbore i sl. Isto ko što će ti u Hrvatskoj reći za Hercegovce, isto ko što ćeš kod nas čuti za dijasporu (i ko što ćeš čuti među regijama u BiH uostalom). I naravno da ih gledaju ko Bosance, jer jesu iz Bosne. Ali, vidi koliko ljudi u Srbiji recimo misli da Srbija ne treba težiti ujedinjenju sa RS, a koliko bi to željelo? Procenat je takav da su oni drugačiji statistička greška

I o kakvim incidentima pričaš, pojedinačno? Pa takvi incidenti su svugdje na svijet eksces i sporadični slučajevi. Mogu ja sad tebi postaviti 100 linkova o napadima na Bošnjake ili provokacijama u Srbiji, ali je bezveze uzimati pojedinačne slučajeve, jer toga ima svugdje. Normalno da ljudi neće napasti ni mene ni tebe tamo (doduše, doživio sam u Čačku da razvaljuju autobus samo jer je s BiH tablicama, ali nije Beograd; i nije baš pokrivenoj ženi svejedno igdje u Šumadiji, ali hajde i da je razumljivo).

I normalno je da smo mi više u filmu iz 90-ih, vi isto ko da živite na Marsu. Čisto da skontate, njih je NATO ovlaš bombardovao i poginulo je 500 ljudi i od toga prave epske drame i kako niko ne zna kako je njima bilo. U periodu 1991-1995. bilo im je teško jer im je UN tu i tamo nametnuo neke sankcije, ali u suštini živjeli su normalno. Usput, ovdje su roknuli 65.000 ljudi. **** 4 godine nisi mogao glavu promoliti, jer je ginulo sve, jer su iz obijesti ubijali i mlado i staro. Šta oni imaju biti i u kakvom filmu kad ga nisu doživjeli?

I na stranu sve, ne možemo se vratiti u 1992., to je gotovo. Ali, šta možemo? Može Srbija izručiti ratne zločince BiH, ali ih štiti. Može Srbija podržati teritorijalni integritet BiH, ali ga narušava. Može Srbija zaštiti prava Bošnjaka kao etničke skupine, ali ih niječe. Može Srbija ne jesti **** sa nepriznavanjem bosanskog jezika, ali ih jede. Može Srbija ohanuti sa poticanjem i finansiranjem separatizma u BiH, ali ne staju. Može Srbija poštovati odluke institucija BiH, ali ih ne poštuje. I ovako možemo do jutra.

Ruke otpale svakome ko je aplaudirao u Skenderiji neki dan i ko misli da je trebalo aplaudirati himni države za koju vrijedi ovo iznad. Uz to, dobro vam neko reče ranije, u toj istoj himni čoporativna stoka pjeva o "srpskim zemljama". "Srpske zemlje" u apsolutno svakoj definiciji, pa i najužoj, podrazumijevaju dio teritorije Bosne i Hercegovine. Dakle, jedina greška je što onaj koji je puštao himne u Skenderiji nije ovu gadost smanjio, da se zvižduci i pjesme bolje čuju.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 dec 2025, 15:40

BenjooJutub je napisao/la:
02 dec 2025, 13:43
02 dec 2025, 12:37
MElloo je napisao/la:
02 dec 2025, 11:01
Ljudi evo 2 dana govore kad mogu srbi
pa da vas pitam onda jel vi zelite biti kao srbi?
jel vi zelite biti kao najgori narod na svijetu?
Trik pitanje. Prvo treba razgraniciti Srbi - cetnici. Onda razgraniciti Srbi pacifisti (normalni ljudi) koji se stide onih nedjela
pocinjenih 92-95 i Srbe koji bi nevoljno krenuli ka Drini i ne bi silovali i ubijali djecu, starije i nenaoruzane.
pa zat to nisu Četnici?
Svakako NE, u sve tri vojske je bilo onih koji bi radije sjedili kuci. Treba u kontekst staviti i onog pokojnog momka iz Trebinja.
Slavisa ili neko slicno ime, zao mi sto se ne mogu sjetiti imena i prezimena. :tokralju:
Tuzno jeste sto veliki broj Srbijanaca ne zna svu istinu ili ne zele je znati.
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 02 dec 2025, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 02 dec 2025, 15:40

071 je napisao/la:

Kako se ovaj grad odbranio od agresije uz ovoliko izdajnika, ostace vjecna misterija.
To ti je odgovor, Ovaj sto nabroja Mustafica, Cudicku , nenada i dr., je upravo odgovorio na ono: Zasto nas zovu i dozivljavaju
kao Sarajlice ( boli me, ali istina ybg). Daj Boze da se ne ponovi,ali iskustvo je da se svakih 40-50 g. dogadja etnicko ciscenje
Sad bi situacija trebala biti bolja u odnosu na 1878 g, "41-"45 , "92-"95. Imamo priznatu drzavu, kantonalne policije, Prvi Puk
Vojske BiH i najvaznije: @zaostrog, @galia95, @071, @Vaya, @jontravolta, @Beduin, @JFH9, @inavancible1921, @anitisisoje....
Evo ja predlažem da se uskoro upoznamo negdje na pivi i podijelimo uloge :salut:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 dec 2025, 15:56

02 dec 2025, 13:54
071 je napisao/la:

Tako je brate, a ovi nek moralisu koliko hoce..kad dodje vakat a doci ce opet, ne radi nas nego radi srbije, evo ja im predlazem da odu srbima ako smo mi vec radikalni :bih:
Mir, ljubav, ekonomija, turizam s dobrim druzenjem , je ono sto svima zelim. No ko tebe kamenom, ti njega sa 2 kamena.
Jeste syeban dunjaluk, ali mislim da smo mnogo, mnogo tvrdji orah nego "92 :bih:
Sad su djeca,unuci, sestrici i bratici Sehida mnogo informisaniji. A Sarajevu ne prijete s Grbavice, Ilidze...i nije kao u aprilu "92
u okruzenju. :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 dec 2025, 16:00

071 je napisao/la:
02 dec 2025, 15:40
071 je napisao/la:

Evo ja predlažem da se uskoro upoznamo negdje na pivi i podijelimo uloge :salut:
Ja cu caj, 70-te otkucavaju, ali uvijek s rajom u nevolji. Tako mi Bog pomogao, ako ne govorim , sto napisem. :bih:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 dec 2025, 16:10

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih smo došli u KSBiH su i razočarani dijelom podrške u Skenderiji na meču protiv Srbije.

Bosna i Hercegovina je i ranije igrala utakmice kvalifikacija u Tuzli, ali odavno košarkaši nisu gostovali u Zenici.
Kojim dijelom?

Na stranu zezancija, nemam ništa protiv nek se igra i u Tuzli i u Zenici, ali glup argument.
Eto neće BHF doći i u ove gradove na utakmicu :lol:
Koševo Zapad

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 dec 2025, 16:20

ja samo cekam prpu mujicu i ostale s klixa da se oglase na ovoj temi :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 dec 2025, 16:21

MElloo je napisao/la:
02 dec 2025, 11:08

Mi za 10 zivota ne mozemo prismrdit srbima i to da se svojski trudimo

Bezveze spinujete tu pricu

Poenta je da bagri cetnickoj i toj drzavi koja simbolizira i propagira najgore zlo prema mom narodu i drzavi bice odgvoreno na svaki moguci nacin, oni ne zalsuzuju nikakvo postovanje i takvo djelovanje ce dobiti..ne znam stvarno sta vam nije jasno?

Haj ti meni sad odgovori kad su srbi najgori narod na svijetu zasto nas treba bit briga sta taj narod misli o nasem
postupku, i zasto mi prema takvom narodu trebamo uopste razmisljati dal cemo ih uvrijediti?
ma vidi
al ne bi navijao vucicu **** i srbijo kurvo balkanska na kosarkaskoj utakmci nego bi pruzio podrsku nasim momcima i viko Edi Atic ili Emire Emiie ili Amare.
Navijanje po meni nije bilo kosarkaski sto se i vidjelo, publika nije znala prepoznat momentum, kad pritisak na sudije,kad na igrace
Reko sam jucer 10 puta najmanje...dal bi ja sve reko na tekmi sto je BHF, mozda i ne bi, mozda ti bi, itd

Poenta je da oni apsolutno ne zasluzju da se prica jel im se nesto trebalo rec ili nije, oni su izgubili svaki kredibilitet i postovanje..sami su se diskreditovali iz civliziranog svijeta...kad su oni u pitanju, apsolutno opravdavam bilo koga i bilo sta da im kaze.

Tako da apsolutno ne vidim potrebu da se iko zgrazava i osuduje skandiranja prema Srbiji, samo im tako dajate argumente da oni nesto uzmu moralisat..isti oni koji su kako rekoh se sami izbacili iz ljudske civlizacije i njenih vrijednosri
Mislim da skoro pa niko ne osudjuje samo zvizdanje himnoj, psovanje Srbije i slicna skandiranja kao skandiranja, nego to da je skoro cijeli fokus na tribinama bio protiv Srbije, umjesto navijanje za BiH. Da su se ljudi uzbudili kao da je 1996. Godina j3bote led, to je toliko divlje, neartikulisano zvucalo i izgledalo.
Na kraju je izostala podrska nasim igracima, mi izgubili vrlo vjerovatno i zbog toga, a sad je sav fokus na divljanje sa tribina umjesto na pobjedu nasih igraca.

Isto tako ovo je ocajan roster, kita od ekipe realno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 dec 2025, 16:30

Beduin je napisao/la:
02 dec 2025, 16:21
MElloo je napisao/la:

ma vidi

Mislim da skoro pa niko ne osudjuje samo zvizdanje himnoj, psovanje Srbije i slicna skandiranja kao skandiranja, nego to da je skoro cijeli fokus na tribinama bio protiv Srbije, umjesto navijanje za BiH. Da su se ljudi uzbudili kao da je 1996. Godina j3bote led, to je toliko divlje, neartikulisano zvucalo i izgledalo.
Na kraju je izostala podrska nasim igracima, mi izgubili vrlo vjerovatno i zbog toga, a sad je sav fokus na divljanje sa tribina umjesto na pobjedu nasih igraca.

Isto tako ovo je ocajan roster, kita od ekipe realno.
U srž!
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, EdinjoBos, MrPink, ovisnik i 25 gostiju.