Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Adnan33
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Adnan33 » 02 dec 2025, 20:03

Drago mi je što će Zenica ugostiti košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zenica je poseban grad koji voli svoju Domovinu i čiji navijači prave posebnu atmosferu. Pored toga Gradska arena Husejin Smajlović je prelijepa i siguran sam da će to biti jedna vrlo užarena atmosfera kakva se rijetko viđa u našoj državi.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 dec 2025, 20:39

antisisoja1919 je napisao/la:
02 dec 2025, 18:12
Vaya je napisao/la:
02 dec 2025, 18:09
Simpaticno...

Od pocetnog prostiranja i bacanja po podu i trazenja halala od prekodrinaca za zvizdanje na himnu i ogradjivanja od "divljacko-barbarsko ponasanja nase dijaspore ovjekovjecene kroz BHF", sada kada se pojavila dovoljna velika grupa ljudi koje jednostavno zaboli **** sta ce o njemu misliti Informer, Kurir, Milorad Dodik ili bilo koji drugi cetnicki pusikurac...sada se opravdanja okrenulo u pravcu, da nije toliko problem u tome, nego je problem sto sadrzaj poetskog navijanja nije se usmjeravao prema direktnoj podrsci i ohrabrivanju nasih kosarkasa, nego je suvise vremena potroseno na "povredjivanje osecanja" nasih gostiju...

Do sutra ili najkasnije prekosutra ce pisati, da Aticev bezobrazno/idiotsko ponasanje su krivi navijaci i publika koji mi u datom trenutku nisu pruzili direktnu emotivnu podrsku da ne bude debil i sustinski ne sjebe utakmicu...

Simpatican narativ stokholmskih apologeta...

I od navedenih apologeta, koji pripisuju nedostatak tkz. direktne podrske reprezentaciji za vrijeme utakmice, ili nisu bili na utakmici ili jednostavno receno jedu g*vna...

:bih:
Očekujem da uskoro pocne izjednačavanje navijana BHF-a sa noz, zica, Srebrenica, ubij Turcina..., svaka bula zna... Itd.
Balijander je gori od cetnika.
Ocekujem i ja da malo manje pocnes kenjati, jer vidim da ovdje postajes jedan od lidera pametologa koji se sto razumije u navijanje i tifo scenu, protekli rat i stradanja koja smo prezivili i tako dalje.
Kur.ac se ti moj razumijes, da ti ja evo kazem onako Tuzlanski, kad si vec poceo spinovati i poturati licna navodjenja i impresije u nase razmisljanje koje se razlikuje od nekog vaseg vidjenja utakmice i desavanja na tribinama, a ocito samo ti i istomisljenici smatrate da trebate biti u pravu.

J3bem vas u nos, vi cete o balijanderima i kako cemo poceti izjednacavati nase kuudw i cetnike, a glavu dajem da vas vecina rodjena poslije rata i da dosta oceva nije uzelo pusku. Zato citajte o cemu pisemo, a ne izjednacavajte.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 02 dec 2025, 20:46

Beduin je napisao/la:
02 dec 2025, 20:39
Vaya je napisao/la:
02 dec 2025, 18:09
Simpaticno...

Od pocetnog prostiranja i bacanja po podu i trazenja halala od prekodrinaca za zvizdanje na himnu i ogradjivanja od "divljacko-barbarsko ponasanja nase dijaspore ovjekovjecene kroz BHF", sada kada se pojavila dovoljna velika grupa ljudi koje jednostavno zaboli **** sta ce o njemu misliti Informer, Kurir, Milorad Dodik ili bilo koji drugi cetnicki pusikurac...sada se opravdanja okrenulo u pravcu, da nije toliko problem u tome, nego je problem sto sadrzaj poetskog navijanja nije se usmjeravao prema direktnoj podrsci i ohrabrivanju nasih kosarkasa, nego je suvise vremena potroseno na "povredjivanje osecanja" nasih gostiju...

Do sutra ili najkasnije prekosutra ce pisati, da Aticev bezobrazno/idiotsko ponasanje su krivi navijaci i publika koji mi u datom trenutku nisu pruzili direktnu emotivnu podrsku da ne bude debil i sustinski ne sjebe utakmicu...

Simpatican narativ stokholmskih apologeta...

I od navedenih apologeta, koji pripisuju nedostatak tkz. direktne podrske reprezentaciji za vrijeme utakmice, ili nisu bili na utakmici ili jednostavno receno jedu g*vna...

:bih:
Očekujem da uskoro pocne izjednačavanje navijana BHF-a sa noz, zica, Srebrenica, ubij Turcina..., svaka bula zna... Itd.
Ocekujem i ja da malo manje pocnes kenjati, jer vidim da ovdje postajes jedan od lidera pametologa koji se sto razumije u navijanje i tifo scenu, protekli rat i stradanja koja smo prezivili i tako dalje.
Kur.ac se ti moj razumijes, da ti ja evo kazem onako Tuzlanski, kad si vec poceo spinovati i poturati licna navodjenja i impresije u nase razmisljanje koje se razlikuje od nekog vaseg vidjenja utakmice i desavanja na tribinama, a ocito samo ti i istomisljenici smatrate da trebate biti u pravu.

J3bem vas u nos, vi cete o balijanderima i kako cemo poceti izjednacavati nase kuudw i cetnike, a glavu dajem da vas vecina rodjena poslije rata i da dosta oceva nije uzelo pusku. Zato citajte o cemu pisemo, a ne izjednacavajte.
Bitno je da se ti racunas ko relevantan faktor i da se tvoje misljenje pika.
Ako iko nameće svoje stavove kao bitne, to si ti i vecinom glumi s glavnog pametologa.
A nije ti strano da ponizavas svakog ko ne misli ko ti.
A itekako se razumijem u navijacku scenu.
Dalje s tobom necu polemisat.
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 02 dec 2025, 20:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Volim tebe, više od sebe

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2025, 20:47

lumani je napisao/la:
02 dec 2025, 19:10
I tako se Basket tema pretvori u ratnu a možda ih je 10% osjetilo rat😁
i vecina ovih koji pišu u političkim strankama na ovoj temi će o tome još par dana ovdje pisati i nista do februara, ilio cak du jula kad nasi trebaju igrati u srbiji

ljudi pišu na ovoj temi o FGR

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 dec 2025, 20:54

filip13 je napisao/la:
02 dec 2025, 20:47
lumani je napisao/la:
i vecina ovih koji pišu u političkim strankama na ovoj temi će o tome još par dana ovdje pisati i nista do februara, ilio cak du jula kad nasi trebaju igrati u srbiji

Pa pola likova do ovog meca nije nikad nista napisalo ovdje. Nece takvi doci na temu do jula i revansa u Beogradu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 dec 2025, 20:54

02 dec 2025, 20:46
Beduin je napisao/la:

Ako iko nameće svoje stavove kao bitne, to si ti i vecinom glumi s glavnog pametologa.
Qurac se ti moj razumijes, znas i sam da sam u pravu.
Sve mogu prihvatiti, polemisati, ali kad me neko pocne nazivati balijanderom i kako cu sutra izjednacavati nase ljude i patnju sa cetnicima i mrziteljima BiH, krvi bih mu se napio odmah. Zato razmisljajte o cemu pisete.
Jedno je drugacije misljenje, a ovi tvoji ispadi nesto drugo.

Najveci problem je gubitak utakmice i manjak podrske igracima kad je najpotrebnije. J3bes Srbiju, ona je nebitna. Pokazite vi patriotizam gdje treba.

075 ❤

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2025, 20:57

DamirT je napisao/la:
02 dec 2025, 20:54
filip13 je napisao/la:
02 dec 2025, 20:47
lumani je napisao/la:

Pa pola likova do ovog meca nije nikad nista napisalo ovdje. Nece takvi doci na temu do jula i revansa u Beogradu...
da, a i tada će opet o FGR se raspisati

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 02 dec 2025, 21:01

Beduin je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Sve mogu prihvatiti, polemisati, ali kad me neko pocne nazivati balijanderom i kako cu sutra izjednacavati nase ljude i patnju sa cetnicima i mrziteljima BiH, krvi bih mu se napio odmah. Zato razmisljajte o cemu pisete.

Najveci problem je gubitak utakmice i manjak podrske igracima kad je najpotrebnije. J3bes Srbiju, ona je nebitna. Pokazite vi patriotizam gdje treba.
Znam i sam da nisi, dzaba se trudis da me ubijedis.
Prvo nadji gdje sam tebe nazivo balijanderom?
Na tvoj post nisam repliciro, tako da na osnovu toga ne mozes zakljucit. Drugo ako ti se pronalazis u cinjenicama koje tvrde samo balijanderi, tvoj problem.
Drugacije misljenje postujem i ne tražim da svi misle ko ja.
Na koga to "vi" mislis?
Na nas koji ne mislimo ko ti?
Za sebe znam da iz dana u dan pokazujem patriotizam.
Ne kradem svoju drzavu, svaki dan radim da meni i mom komsiji bude sto bolje u ovoj državi, propagiram sve ono sto treba propagiratisvako ko voli drzavu. Sve ono sto je u mojoj mogucnosti na kraju krajeva.
Ako me svrstavas u BHF grupu i mislis na njih, patriotizam od tih ljudi davno dokazan i slabo ko moze pribliziti njihovom patriotizmu.
Volim tebe, više od sebe

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 dec 2025, 21:20

02 dec 2025, 21:01
Beduin je napisao/la:

Na tvoj post nisam repliciro, tako da na osnovu toga ne mozes zakljucit. Drugo ako ti se pronalazis u cinjenicama koje tvrde samo balijanderi, tvoj problem.
Na koga to "vi" mislis?
Ne kradem svoju drzavu, svaki dan radim da meni i mom komsiji bude sto bolje u ovoj državi, propagiram sve ono sto treba propagiratisvako ko voli drzavu. Sve ono sto je u mojoj mogucnosti na kraju krajeva.
Ako me svrstavas u BHF grupu i mislis na njih, patriotizam od tih ljudi davno dokazan i slabo ko moze pribliziti njihovom patriotizmu.
Nemas ti nista sa BHF, sta te imam s njima svrstavat. Njih sam uvijek branio i postovao, njih da nema komotno ni repke ne bi trebale igrati sportske igre znajuci nase gledaoce.
Ja sam pisao o navijanju i kako mi je glupo bilo sve ono, da mi je izgledalo too much, da se trebalo vise fokusirati na nase igrace, a ne u trans padati svako malo j3bavajuci Srbiju, cetnike, Vucica i slicne gluposti.
A ti onda to isto izvlacis iz konteksta i generalizujes kako cemo jos malo pa izjednacavati nase i cetnike, genocid i drugo. Naravno da i na mene mislis tu. Zato ne kenjaj vise i razmisljaj sta pises.

No hard feelings, samo mi nemoj izjednacavanja sa cetnicima samo jer ne glesamo isto svi ovdje na tekmu i tribine.

075 ❤

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 02 dec 2025, 21:28

Beduin je napisao/la:
02 dec 2025, 21:20
02 dec 2025, 21:01
Beduin je napisao/la:

Na koga to "vi" mislis?
Nemas ti nista sa BHF, sta te imam s njima svrstavat. Njih sam uvijek branio i postovao, njih da nema komotno ni repke ne bi trebale igrati sportske igre znajuci nase gledaoce.
Ja sam pisao o navijanju i kako mi je glupo bilo sve ono, da mi je izgledalo too much, da se trebalo vise fokusirati na nase igrace, a ne u trans padati svako malo j3bavajuci Srbiju, cetnike, Vucica i slicne gluposti.
A ti onda to isto izvlacis iz konteksta i generalizujes kako cemo jos malo pa izjednacavati nase i cetnike, genocid i drugo. Naravno da i na mene mislis tu. Zato ne kenjaj vise i razmisljaj sta pises.

No hard feelings, samo mi nemoj izjednacavanja sa cetnicima samo jer ne glesamo isto svi ovdje na tekmu i tribine.
Odmah da ti kazem, tebe nisam uvrstio u tu skupinu. Al ti opet kazem, ako si se nasao prozvanim, u tebi je problem.
Mislio sam na one balijandere koji govore "sto moramo bit ko oni".
Mi ne mozemo bit ko oni d narednih 30 godina radimo svako zlo, a oni da evoluiraju u normalan narod.
I ono u Skenderiji nije ni 1% od onog sto oni nama godinama rade.
I ubuduće, nemoj birat na sta ces odgovoriti. Jer ocigledno biras samo ono sto tebi godi. Iznio sam ti tacan slijed navijanja i skandiranja a ti ubjedjuejs da je većina utakmice bila podredjena skandiranju protiv cetnika.
Sta vise, nazivas divljanjem to navijanje.
Ako se razumijes ti u navijacku scenu, kad se ja vec ne razumijem, ko sto tvrdis, dobro onda znas sta znaci divljanje na tribinama.
Volim tebe, više od sebe

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2025, 21:30

Nenad Marković pratio je iz prvog reda partera nedjeljnu utakmicu između Bosne i Hercegovine i Srbije u dvorani "Mirza Delbašić".

"Zmajevi" su veći dio susreta imali rezultatsku prednost, ali su u finišu posustali i na kraju doživjeli poraz (72:74), već drugi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci 2027. godine.

"Imamo za čim da žalimo. Nije Srbija pobijedila nezasluženo, ali i da smo mi pobijedili bilo bi zasluženo.

Oni su pokazali veću mirnoću, imali su više rješenja u napadu.

Pored toga, promašili smo 11 slobodnih bacanja i kad imaš takav učinak nije lako pobijediti u jednoj ovako neizvjesnoj utakmici.

Svako bacanje ima određenu težinu, a 11 je baš puno", kaže Marković za Sport Centar.

Legendarni bh. košarkaš, a sada trener, jedan od ljudi koji su udarali temelje naše repezentacije, ističe da je izlazak Edina Atića zbog prekršaja bio nenadoknadiv gubitak za naš tim u ovom duelu.

"Dvije tehničke greške koje je dobio Atić nisu preokrenule tok utakmice, jer su oni promašili ta slobodna bacanja, ali nam je Atić veoma nedostajao u završnici.

Faktički, ostali smo samo s jednim igračem koji može da iskreira s loptom u ruci i da koš, a to je Xavier Castaneda.

Tu je falio Atić, da ga rastereti, da neki koš, izbori faul...", objašnjava Marković.

Naglašava da se našim reprezentativcima ništa ne može zamjeriti, jer su dali i zadnji atom snage.

"Momci su se zaista borili, igrali su najbolje koliko su mogli u ovakvom sastavu", ističe Marković, koji je jedno vrijeme također predvodio našu reprezentaciju kao selektor.

Komentirao je Marković i buru koja se digla nakon uvredljivog skandiranja dijela navijača prema gostima.

"Toliko je godina prošlo i jednom treba da se stane s tim vrijeđanjem. Uvijek polazim od toga da bismo mi trebali biti pametniji i da budemo primjer na koji će se oni ugledati.

Što mi moramo biti kao oni, da se vraćamo unazad i govorimo da Sarajevo i Željo igraju u Banjoj Luci, gdje ih vrijeđaju i ističu slike ratnih zločinaca.

Sve je to istina, nažalost, to njima ide na čast, ali hajde da budemo bolji od njih, hajdemo pokazati da u nama ima više ljudskosti, da imamo više morala", rekao je Marković.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2025, 21:33

Šta će Neno, i on je FGR, trojkas i tako to

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 dec 2025, 21:35

Realno nas su najvise slobodna kostala. Sa 50% pogodjenih tesko da ces dobiti Armeniju, a kamoli Srbiju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 02 dec 2025, 21:43

slika

Bio sam na obadvije ove utakmice, u Gradaccu su nasi aplaudirali himni srbije a dan kasnije u modrici su zvizdali nasoj himni i psovali cijelih 90 minuta tursku mater, balijsku mater itd.!!! sve dok im se neuzvrati srbi su takvi, zato i hrvatima i albancima sute a nama nas nas merhamet uzvracaju kao divljaci!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 dec 2025, 21:45

DamirT je napisao/la:
02 dec 2025, 21:35
Realno nas su najvise slobodna kostala. Sa 50% pogodjenih tesko da ces dobiti Armeniju, a kamoli Srbiju.
Daleko najvise slobodna, pa aticev rani izlazak jer nismo imali koga ubacit

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 02 dec 2025, 21:51

filip13 je napisao/la:
02 dec 2025, 21:33
Kome objašnjavaš.
Nemaju pojma da su statisti u izbornoj kampanji vjerskog pokreta SDA.
U srcu Bosna u glavi fosna. Doslovno.

Meni je najgore što smo ovo mogli glat u uzeti da smo imali barem malo te yebene sportske sreće koja obično i redovno dođe svim repkama kad igraju protiv nas.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 02 dec 2025, 21:53

ps: mi napravimo spomen plocu za par ubijenih srba sarajeva a oni nedaju nama ni da plocu za ubijenu djecu prijedora izgradimo, mi njima cuvamo crkve u ratu (pa i tamo gdje su nase dzamije srusene poput donjeg vakufa, kljuca, sanskog mosta, bosanske krupe,...) a oni nama sve i jednu dzamiju sruse. pa da smo mi njima srusili najsvetije hramove, poklali 100.000 ljudi, silovali hiljadee zena, spaljivali ljude zive itd, pa oni bi bacili atomsku na nas. jos nas klali i u drugom svjetskom ratu, oni te monstrume slave, fuj! kad budu makar trunku pokazali da im je zao i da se zele od toga da distanciraju, onda mozemo pricati o postovanju, do tad im treba uzvratiti, jer ce se tek tako mozda smiriti, znale su to osmanlije i zato su pred njima bili kao makovo zrno.
Zadnja izmjena: EdinjoBos, dana/u 02 dec 2025, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 02 dec 2025, 21:54

perun je napisao/la:
02 dec 2025, 21:51
filip13 je napisao/la:
02 dec 2025, 21:33
Kome objašnjavaš.
Nemaju pojma da su statisti u izbornoj kampanji vjerskog pokreta SDA.
U srcu Bosna u glavi fosna. Doslovno.

Meni je najgore što smo ovo mogli glat u uzeti da smo imali barem malo te yebene sportske sreće koja obično i redovno dođe svim repkama kad igraju protiv nas.
Draži mi je "vjerski pokret" i vama mrski muslimani od jadova koji pate za Jugoslavijom, dodvoravaju se agresoru i evo već treći dan kenjaju o "divljanju" na tribinama i radikalizaciji Bošnjaka. :bih:
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 02 dec 2025, 23:41, ukupno mijenjano 6 puta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2025, 21:55

jedan post vezan za tekmu, a onda bar 5 postova o ratu,FGR, trojki, i tako u nedogled

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 02 dec 2025, 21:56

EdinjoBos je napisao/la:
02 dec 2025, 21:53
ps: mi napravimo spomen plocu za par ubijenih srba sarajeva a oni nedaju nama ni da plocu za ubijenu djecu prijedora izgradimo, mi njima cuvamo crkve u ratu (pa i tamo gdje su nase dzamije srusene poput donjeg vakufa, kljuca, sanskog mosta,...) a oni nama sve i jednu dzamiju sruse. pa da smo mi njima srusili najsvetije hramove, poklali 100.000 ljudi, silovali hiljadee zena, spaljivali ljude zive itd, pa oni bi bacili atomsku na nas. jos nas klali i u drugom svjetskom ratu, oni te monstrume slave, fuj! kad budu makar trunku pokazali da im je zao i da se zele od toga da distanciraju, onda mozemo pricati o postovanju, do tad im treba uzvratiti, jer ce se tek tako mozda smiriti, znale su to osmanlije i zato su pred njima bili kao makovo zrno.
👍 :salut:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.