Ma ostat ce zal sto u karijeri nije ostvario ni 50% od onoga koliko je mogao. Jedan Marko Guduric je 10+ sezona igrao bitnu ulogu u jakim ekipama EL i biljezio dvocifren prosjek poena, a ne postoji ni jedan segment kosarke u kojem je on (bio) nedostizan za Atica. Jednostavno, rad, ozbiljnost, disciplina, karakter i mentalitet su od njega napravili to, a sve suprotno tome je napravilo od Atica osmog igraca u rotaciji jednog Breogana. Meni drago bude vidjeti njegove povremene bljeskove u kojima pokaze igru na nivou EL, ali se nazalost prebrzo vrati na tvornicke postavke...InatSilniBosanski je napisao/la: ↑03 dec 2025, 00:20Klocina bez mozga, ja ga nikad ne bi doveo u ekipu. Znam sta si mislio reci, ali taj Dobric je igrac sistema i zbog toga igra EL godinama. Atic s ovim pilecim mozgom nikad nece prismrditi taj nivo, iako mu se silji Dubai za iducu sezonu.
Nego daj mi predikciju u brojkama brate sta ocekujes od Sheparda? Ide li brat na 15 ppg, gledam iako je skorer tokom citave karijere ima nekih 4.5 apg.
Ma ne znam ni sam sta ocekujem. Nadam se da nece ici ispod 12-13 ppg i 4-5 apg - uz dobre/pristojne procente suta. Sve ispod toga (ili eto ispod 10 ppg, jer ce mu trebati malo vremena i da se adaptira na sve novo) bi me razocaralo, a potajno se nadam da ce redovno ici na 15+ poena. Daleko od toga da sam bio ocaran Audigeom, ali je opet pocesto bio neko na koga se moglo osloniti (pogotovo u njegov sut s distance), mada sam misljenja da ga je i Muha mogao malo bolje iskoristiti (tj. da mu je forsirao i 'namjestao' ono u cemu je dobar). Nadam se da ce ovaj Shepherd donijeti bar za 1% vise od njega...